Στα αποτελέσματα αναγράφεται και η ημερομηνία της δειγματοληψίας.
Συνολικά δείχνουν ότι εκτός από λίγες περιοχές , εμφανίζεται καθ όλη την διάρκειά του έτους να μην υπάρχουν ρύποι καταγεγραμμένοι και να υπάρχει μια μεγάλη αύξηση των κολοβακτηριδίων ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Μετά από αυτούς τους μήνες ξανά τα αποτελέσματα εμφανίζονται χωρίς προβλήματα.
Τα κολοβακτηρίδια σχετίζονται άμεσα με τις αποχετεύσεις και την κατάληξή τους στην θάλασσα Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται σε κάποιους που χρησιμοποιούν ακόμα τους παλιούς τρόπους διαχείρισης των αποχετεύσεων ή σε κακή λειτουργία του Βιολογικού της Ιτέας. Άλλοι πιο αρμόδιοι θα πρέπει να ......δώσουν απαντήσεις και να διορθώσουν το πρόβλημα.
Ακόμα όμως και τα ποσοστά αυτά που καταγράφονται φαίνεται να είναι σε μικρότερο ποσοστό από αυτό που χρειάζεται για να χορηγηθεί η γαλάζια σημαία. Το ίδιο δείχνουν και οι περυσινές έρευνες του ΠΑΚΟΕ
Δείτε τα αποτελέσματα:
ΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ AKTI VRACHAKIA
CAMPING ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ APOLAFSI - PLAZ AGALI
ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ EVAGELLISTRIA
ΞΕΝΙΑ ΙΤΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΚΡΟ
ΞΕΝΙΑ ΙΤΕΑΣ ΔΕΞΙΟ ΑΚΡΟ ΑΚΤΗΣ
HOTEL KALAFATI KALAFATI
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΡΡΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ KIRRA - PLATEIA
ΑΚΤΗ,ΕΝΑΝΤΙ ΟΙΚΙΑΣ ΣΚΡΟΥΠΗ KIRRA - OIKIA SKROUPI
ΕΝΑΝΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ KIRRA - EKKLISIA AGIOS IOANNIS
ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ MAIAMI
ΝΟΤΙΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ TROKANTERO - AGYROVOLIO
ΠΛΑΖ ΑΓΚΑΛΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΤΗΣ TROKANTERO
Από τα παραπάνω και από το γεγονός ότι όλες οι παραλίες της Αντίκυρας πήρανε Γαλάζια σημαία δείχνει ότι το πρόβλημα σχετίζεται με τις υποδομές της ξηράς.
Τα χαρτάκια που γράφουν να μην αφοδεύει ο κόσμος στους χώρους των αποδυτηρίων δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για τουαλέτες. Οι κάδοι που δεν αδειάζουν ποτέ και οι ελλείψεις υποδομών είναι η αιτία που δεν αποκτούμε Γαλάζια Σημαία.
Χρειαζόμαστε περισσότερες υποδομές για να χαρούμε την θάλασσα και να αναπτυχθεί περισσότερο ο τόπος μας, οι υπεύθυνοι καλύτερα να παραιτηθούν και να πάνε σπίτια τους.