Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Κάλιο να είσαι βουλευτής δίπλα σε λωποδύτη, παρά κοντά σε τίμιους και άνεργος στο σπίτι

Νεα Λαϊκή παροιμία για βουλευτές......

Κάλιο να είσαι βουλευτής , δίπλα σε λωποδύτη

παρά κοντά σε τίμιους και άνεργος στο σπίτι
Από το Σατιρίζοντας την επικαιρότητα

Κάλεσμα το ΣΥΡΙΖΑ για την συγκέντρωση του Εργατικού κέντρου της πρωτομαγιάς

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.
Την κρίση να πληρώσουν το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες.
Με τους αγώνες μας θα ανατρέψουμε το νεοφιλελευθερισμό.
Ενωτικά και Αριστερά αλλάζουμε το τοπίο σε Ελλάδα και Ευρώπη
Πανευρωπαϊκή Αντίσταση στα σχέδια της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.
Το μέλλον μας γράφεται στους δρόμους.

Η Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων. Σφραγίστηκε με σκληρούς αγώνες και φόρο αίματος της εργατικής τάξης που ξεκίνησαν στο Σικάγο για το 8ωρο το 1886 και συνέχισαν να τη χαρακτηρίζουν από τότε σε όλους τους γιορτασμούς της.

Η φετινή Πρωτομαγιά γίνεται κάτω από το βάρος της ... παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. Κάτω από την απειλή της φτώχειας, της ανεργίας, η οποία με βάση πλέον και τα επίσημα στοιχεία έχει πάρει και στη χώρα μας δραματικές διαστάσεις, της καταστολής, της καταπάτησης όλων των δικαιωμάτων –εργασιακών και δημοκρατικών– για όλους τους εργαζόμενους. Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, μετανάστες/τριες, είναι στο στόχαστρο των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων σε όλο τον πλανήτη.

Κυβέρνηση, τραπεζίτες και επιχειρήσεις με την ανοικτή στήριξη και την προτροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και με την ουσιαστική συμφωνία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζουν το έδαφος για μαζικές απολύσεις και ακόμη πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας εδώ και πολύ καιρό. Ήδη πολλά εργοστάσια κλείνουν και πετούν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ άλλα τους θέτουν σε διαθεσιμότητα με τον εκβιασμό του κλεισίματος. Την ίδια στιγμή, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στην περιπτώσεις των 28 δις ευρώ στις τράπεζες, του Ομίλου Λαναρά αλλά και από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας, η κυβέρνηση συνεχίζει να χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις και τους τραπεζίτες με τεράστια ποσά, ενώ φορτώνει τους εργαζόμενους με όλο και πιο σκληρά μέτρα.

Στην ίδια γραμμή κινούνται όλες οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ. Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται σε όλη την Ευρώπη, ενώ δωρίζονται τεράστια ποσά σε τραπεζίτες και βιομήχανους για να ξεπεράσουν την κρίση. Το θράσος των εργοδοτών (Μίχαλου, Μυλωνά, προέδρου του ΣΕΒ κλπ) να ζητάνε ή και να εφαρμόζουν βδομάδα τριών εργάσιμων ημερών ή λιγότερες ώρες εργασίας με αντίστοιχη μείωση των μισθών είναι ακριβώς το ίδιο με το θράσος των ανταγωνιστών τους σε όλη την Ευρώπη, που μαζί με την Ευρωπαίκή Επιτροπή ζητάνε ακριβώς το ίδιο ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, εθνικότητα και θρησκεία.

Ταυτόχρονα από τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον Ν. Κακλαμάνη, απ’ τη ΝΔ μέχρι τον Πάγκαλο, προσπαθούν να μας «ποτίσουν» με τη χυδαία αντεργατική προπαγάνδα τους, ώστε να είμαστε διασπασμένοι και πιο αδύναμοι απέναντί τους. Η κυβέρνηση με την ανοχή ή και τη στήριξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, για να κάμψει ή να προλάβει τις αντιστάσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, εντείνει τα μέτρα καταστολής (κάμερες παντού, παρακολουθήσεις, αστυνομοκρατία, κλίμα για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κλπ)

Οι ηγεσίες των συνδικάτων (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) αυτή την κρίσιμη περίοδο δεν θέλουν και δεν μπορούν να ηγηθούν της εργατικής αντεπίθεσης παρά τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση που υπάρχει ανάμεσα στους εργαζόμενους λόγω των οικονομικών δυσκολιών τους και την ανασφάλειας την οποία καθημερινά βιώνουν. Ο «διάλογος» της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ «για να μπει μπλόκο στην ανεργία», τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι σε μεγάλη ταξική σύγκρουση μαζί του επειδή οι επιχειρήσεις με πρόσχημα την οικονομική κρίση απολύουν μαζικά εργαζόμενους, είναι απαράδεκτος και λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. Η άρνησή της, να οργανώσει την κλιμάκωση και το συντονισμό οποιουδήποτε αγώνα, να στηρίξει το κίνημα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την εξέγερση της νεολαίας τον περασμένο Δεκέμβρη, είναι απαράδεκτη.

Χέρι βοηθείας στη συμβιβαστική πολιτική των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνει η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ με την απομονωτική και διασπαστική τους τακτική.

Είναι σαφές ότι τόσο το πρόγραμμα των εργατικών αιτημάτων όσο και οι μορφές πάλης για τη διεκδίκησή του, πρέπει να προκύψουν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, από τη δράση τους και από την πίεση που θα ασκήσουν οι αγωνιστές της βάσης του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς.

Το σύνθημα «δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας», που το βλέπουμε σε όλες τις διαδηλώσεις και σε όλες τις γλώσσες παγκόσμια, ας είναι και στη δική μας Πρωτομαγιά η αρχή της απάντησης στη βαρβαρότητα και την εξαθλίωση που θέλει να μας επιβάλει ο καπιταλισμός. Ας είναι η συνέχεια της πανεργατικής απεργίας της 2 Απρίλη για να υποχρεώσουμε τις ηγεσίες των συνδικάτων να παλέψουν μαζί με όλους και όλες μας για να μην περάσουν τα σχέδια και τα νομοσχέδια της ΝΔ – και της όποιας κυβέρνησης του κεφαλαίου ακολουθήσει.

Για να παρθούν μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, αποτροπής των απολύσεων και προστασίας των ανέργων. Για να μην περάσει το αντεργατικό μέτρο της μείωσης των ημερών ή ωρών εργασίας με αντίστοιχη μείωση των μισθών, Για το 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών. Για να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στα επιδόματα ανεργίας. Για κατώτερο μισθό 1300 ευρώ και κατώτατη σύναξη στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Για την κατάργηση των υπεργολαβιών και όλων των επισφαλών και ελαστικών μορφών απασχόλησης. Για πλήρη, σταθερή και ποιοτική εργασία για όλους. Για την αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και το περιβάλλον και για την άμεση προώθηση 100.000 προσλήψεων ανέργων σε αυτούς τους τομείς. Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, δημοκρατικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Σ’ αυτή τη μάχη δεν είμαστε μόνοι. Ένα πολύ σημαντικό κύμα αγώνων σαρώνει την Ευρώπη. Στις απεργίες και τις διαδηλώσεις στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αγγλία κλπ. εμφανίζονται οι καλύτεροί μας σύμμαχοι. Αυτή την επιστροφή σε μια διεθνιστική πολιτική ενοποίησης των αγώνων και των αιτημάτων σε ευρωπαϊκό και πλανητικό επίπεδο επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό η ουσιαστική στήριξη και ενίσχυσή του ΣΥΡΙΖΑ από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους και τη νεολαία στις προσεχείς εκλογές ευρωεκλογές θα σημαίνει ενίσχυση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων τους.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για να μην πληρώσουν αυτοί τα βάρη της οικονομικής κρίσης, για την ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για το σοσιαλισμό και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο συνεχίζεται.
Όλοι στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων

Δύο τα πλοία στο Λιμάνι της Ιτέας σήμερα

Δύο τα κρουαζιερόπλοια που έπιασαν στο λιμάνι της Ιτέας σήμερα.

Το KRISTINA REGINA πλοίο του 1960 με Φιλανδική σημαία

και το CLIPPER ADVENTURER που είναι πλοίο του 1975 και έχει σημαία από τις Μπαχάμες

Εμπλοκή στο θέμα της ένστασης

Από sporttirnavos

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στο θέμα της ένστασηςτου ΑΟΤ κατά του Αστέρα Ιτέας καθώς οι του Αστέρα δεν παρουσιάστηκαν στην εκδίκαση την πρώτη φορά κάτι που ανάγκασε την ΕΠΟ να αναβάλλει την εκδίκαση και να τους στείλει εξώδικο αλλά ούτε δίνουν στην ΕΠΟ τα στοιχεία που τους ζητάει.
Όπως είναι γνωστό σε περιπτώσεις ελέγχου ταυτοπροσωπείας παικτών κλπ. η ΕΠΟ δεν αρκείται στο φύλλο αγώνα αλλά ζητάει και βίντεο, φωτογραφίες κι όταν αυτά δεν υπάρχουν, υπεύθυνες δηλώσεις των παικτών ή του προπονητή.
Πάντως ακόμα κι έτσι δεν φαίνεται να έχει τύχη η ένσταση της Τρικαλινής ομάδας.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Ζώη

Από "Με αγάπη για την Φιλαρμονική Ιτέας"
Με μεγάλη μας λύπη αποχαιρετήσαμε σήμερα ένα από τα μέλη της Φιλαρμονικής μας , το οποίο έχασε τη ζωή του έπειτα από τραγικό τροχαίο δυστύχημα που έγινε στις 23/4/2009 στην περιοχή μας.

Έπειτα από μία βδομάδα νοσηλείας στην εντατική του Ασκληπιείου Βούλας, τελικά ο Ζώης δεν τα κατάφερε και στις 29/4/2009 οδηγήθηκε με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής μας στην τελευταία του κατοικία. Αυτό που μένει χαραγμένο στη μνήμη μας , είναι η ευγενική του φυσιογνωμία , η σεμνότητα, η ευγένεια με τον τρόπο που σου μιλούσε και σε κοιτούσε, καθώς επίσης και το χαμόγελο που δεν έλειπε ποτέ απ΄τα χείλη του.

Η Φιλαρμονική μας ... αισθάνεται υποχρεωμένη απέναντι στην οικογένειά του γιατί στηρίχθηκε και στηρίζεται αρκετά απ΄αυτήν.

Ας θυμόμαστε !!!

Μπαρτσώτας Κώστας ( θείος ) : τρομπέτα
Πριμάλη Έλενα ( αδερφή ) : σαξόφωνο άλτο
Πριμάλη Νικολία ( αδερφή ) : φλάουτο
Πριμάλη Ήλια ( αδερφή ) : τρομπέτα

ΠΡΙΜΑΛΗΣ ΖΩΣ : BASSO

Θα σε θυμόμαστε πάντα Ζώη
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ !!!

Επιστολή της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού προς τον Νομάρχη Φωκίδας, για το θέμα του αγκυροβόλιου πλοίων σε Ιτέα και Γαλαξείδι

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ "Η ΑΛΚΥΩΝ"

ΑΙΓΙΟ 16/04/2009
ΠΡΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
- ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ. ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΣΕ ΙΤΕΑ – ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ

Κ. Νομάρχη,
Γνωρίζουμε ότι πλοιοκτήτριες εταιρείες έχουν υποβάλει αίτημα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας παραχώρησης αγκυροβολίων για πλοία τους που δεν έχουν ναύλους λόγω της οικονομικής κρίσης, σε όρμους Ιτέας και Γαλαξιδίου .

Επίσης έχουμε φωτοαντίγραφο δικού σας εγγράφου προς τους Δήμους Ιτέας και Γαλαξιδίου με θέμα ‘ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ¨ αρ. πρωτ. 78 4/3/2009 .

Ο Κορινθιακός κόλπος όπως και σεις ο ίδιος γνωρίζετε, είναι μια ......κλειστή θάλασσα και τα νερά της ανανεώνονται μόνο από τα στενά του Ρίου - Αντιρίου. Είναι δηλ. μια Μεσόγειος μέσα στην Μεσόγειο θάλασσα.

Η επί σαράντα και πλέον έτη εναπόθεση της κόκκινης ιλύος στον βυθό του Κορινθιακού κόλπου, η αυξητική τάση ρύπανσης των νερών από βιομηχανικές δραστηριότητες και αστικά απόβλητα και η ρύπανση που προκαλείται από την διέλευση όλο και περισσότερων πλοίων, έχουν φθάσει την ποιότητα του οικοσυστήματος του κόλπου σε οριακό σημείο, πιθανά μη αναστρέψιμο.

Η επί πλέον επιβάρυνση από τα αγκυροβόλια των πλοίων θα αποτελέσει τη χαριστική βολή γι’ αυτούς τους όρμους αλλά και μια καθοριστική για το μέλλον του Κορινθιακού επιβάρυνση.

Οι συνέπειες από τα αγκυροβόλια των δεκαετιών του ’70 και του ’80 είναι ακόμη εμφανείς, καιη επανάληψη τους ξυπνά εφιάλτες του παρελθόντος .

Το βραχυπρόθεσμο και, κυρίως, το μακροπρόθεσμο συμφέρον των ενός εκατομμυρίου (1.000.000 ) και πλέον κατοίκων του κόλπου είναι αυτό που πρέπει να καθορίζει πάντα τις πολιτικές αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της πολιτείας, πολύ δε περισσότερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Η Ομοσπονδία μας , που αποτελεί το δευτεροβάθμιο όργανο δεκάδων φορέων του Κορινθιακού Κόλπου με νομική υπόσταση, σας εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στην προοπτική λειτουργίας αγκυροβολίων για πλοία στους όρμους της Ιτέας και του Γαλαξειδίου, αλλά και όλου του κόλπου.


Ο Κορινθιακός Κόλπος πρέπει να αποκτήσει βιώσιμη ανάπτυξη , μέσα από την προστασία του εδώ και τώρα. Η Ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με τα δέκαδες μέλη της - σωματεία, συλλόγους, κινήσεις πολιτών- αγωνίζεται με σκοπό:

1. Να εφαρμοστεί η « ΕΙΔΙΚΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ» που εκπονήθηκε το 1995 από το ΥΠΕΧΩΔΕ στα πλαίσια του κοινοτικού προγράμματος ENVIREC (εσωκλείουμε CD).

2. Να δημιουργηθούν περιοχές προστασίας στον Κόλπο τόσο για τα ευαίσθητα οικοσυστήματά του όσο και για την αναπαραγωγή των αλιευμάτων.

3. Να προωθηθούν δυναμικά τα δίκτυα επεξεργασίας αστικών λυμάτων σε όλο το μήκος των Ακτών (βιολογικοί καθαρισμοί).

4. Να σταματήσει άμεσα η εναπόθεση της κόκκινης ιλύος στην θάλασσα και να γίνει με ορθολογικό τρόπο η διαχείρισή της στην στεριά.

Κ. Νομάρχη,

ευελπιστούμε στην ορθότητα των αποφάσεων του Νομαρχικού σας Συμβουλίου,λαμβάνοντας υπ’ όψιν όσα θέτουμε στην επιστολή μας.

Αναμένουμε εγγράφως τις αποφάσεις σας .


Με Τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ
Από Πολίτες Φωκίδας για το περιβάλλον και τον πολιτισμό

ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Από athens.indymedia


(ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΜΕΣΑ)
ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ.

ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

και από zougla.gr
Αυτοκτόνησε κρατούμενος των φυλακών Άμφισσας

Έναν 32χρονο Έλληνα, κρατούμενο των φυλακών Άμφισσας, εντόπισαν νεκρό μέσα ... στο κελί του σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ο άνδρας, βρέθηκε κρεμασμένος και όπως προέκυψε από την έρευνα έφτιαξε μόνος του τη θηλιά από κομμάτια του σεντονιού του. Τη θηλιά ο κρατούμενος την κρέμασε στο κάγκελο της πόρτας, στον προθάλαμο του κελιού του.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Aστυνομικό Tμήμα Άμφισσας.