Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Εργοδοτικά σωματεία αντισυγκεντρώσεις υπέρ της εταιρείας και στο τέλος η βία


Ανακοίνωση: Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού

Αλληλεγγύη στην Κοσταντίνα Κούνεβα
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Τη Δευτέρα 22/12/08 στις 12:10 περίπου το βράδυ η Κωνσταντίνα Κούνεβα γενική γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) επιστρέφοντας από τη δουλειά της δέχτηκε Δολοφονική Επίθεση με ΟΞΥ.

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στα μάτια και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την όραση της από το ένα μάτι και να έχει υποστεί μόνιμες βλάβες σε άλλα ζωτικά όργανα. Κινδυνεύει η ίδια η ζωή της. Η Κωνσταντίνα είναι γυναίκα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, εργαζόμενη, συνδικαλίστρια και μετανάστρια. Δεν της έφτανε όμως αυτό ήθελε και επέμενε να είναι πραγματική συνδικαλίστρια και να παλεύει για εργατικά δικαιώματα. Τέτοιο θράσος δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Έπρεπε να στοχοποιηθεί και να ...
τιμωρηθεί!!

Η Κωνσταντίνα και το σωματείο καθαριστριών προσπαθούν και επιμένουν τα τελευταία χρόνια να τραβάνε την κουρτίνα και να αποκαλύπτουν όλα όσα κρύβονται κάτω από τις εργολαβίες, ιδιαίτερα στις δημόσιες υπηρεσίες. Σιωπή! Το κράτος κοιμάται και δεν καταλαβαίνει! Οι διοικήσεις των οργανισμών, των επιχειρήσεων και των νοσοκομείων κοιμούνται και δεν καταλαβαίνουν! Ο επίσημος συνδικαλισμός δεν καταλαβαίνει!

Συντελούνται κάθε μέρα μικρά και μεγάλα εγκλήματα, παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κανένας δεν καταλαβαίνει. Απαντούν με ένα στόμα ο υπουργός, ο διοικητής του νοσοκομείου και ο πρόεδρος του οργανισμού «εμένα δεν με ενδιαφέρει». Μα καταπατούνται όλα τα εργατικά δικαιώματα, δε μας βάζουν ένσημα, δε μας πληρώνουν τις ώρες που εργαζόμαστε, μας βάζουν και υπογράφουμε λευκά χαρτιά με αποδοχές που ποτέ δε μας έδωσαν, υπογράφουμε με την πρόσληψη και την οικειοθελή αποχώρηση, δηλώνουν πλασματικές ώρες, δεν μας πληρώνουν τις υπερωρίες, δε μας κολλάνε τα βαρέα και δεν θεμελιώνουμε δικαίωμα σύνταξης, μας ασκούν ψυχολογική βία εκβιάζοντας μας με απολύσεις και «μαύρες λίστες».

Στήνουν εργοδοτικά σωματεία για να μας εκπροσωπήσουν οι Προσωπάρχες και οι υποτακτικοί τον εργολάβων. Καταγγέλλουμε καθημερινά στις ελεγκτικές υπηρεσίες, στο ΙΚΑ. στα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα. Κατεβαίνουμε με αγωγές, ομαδικές και ατομικές. Ζητάμε στοιχεία που αφορούν τις εργασιακές μας σχέσεις και επικαλούνται προσωπικά δεδομένα!

Όταν καταφέρνουμε, με χίλια ζόρια, να προσεγγίσουμε τα υπουργικά γραφεία για να εφαρμοστούν τα αυτονόητα και να αλλάξει το νομικό καθεστώς που επιτρέπει στις δημόσιες και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να επικρατούν από την εργοδοσία οι πρακτικές της cosa nostra, ούτε αυτοί καταλαβαίνουν και ας καταγγέλλουμε και στους υπουργούς ότι τα ίδια γίνονται με τις εργολαβίες καθαρισμού και μέσα στα υπουργεία τους! Ίδια λίγο πολύ αντιμετώπιση, από τα ΣΕΠΕ και τα ΚΕΠΕΚ που καταφεύγουμε για επιθεωρήσεις στους τόπους εργασίας. Υπάρχει ένας τεράστιος φάκελος από τη δράση μας για την εγκληματική συμπεριφορά της εργοδοσίας. Τα καταγγείλαμε και στα ΜΜΕ. Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

Μα είναι δυνατόν; Μέσα στο υπουργείο σας. μέσα στο νοσοκομείο σας, μέσα στους ΗΣΑΠ που δούλευε η Κωνσταντίνα... να μην ισχύουν ούτε καν αυτοί οι λειψοί νόμοι και οι κανονισμοί, να υπάρχουν μαύρες νησίδες από τους εργολάβους; Η απάντηση τους είναι αφοπλιστική! «Εμείς αναθέτουμε και πληρώνουμε τους εργολάβους για να καθαρίζουν. Με ποιους δουλεύουν, πώς δουλεύουν, είναι δική τους δουλειά, εμάς δεν μας ενδιαφέρει». Με όλο αυτό το κατεστημένο τα έβαλε η Κωνσταντίνα, γι! αυτό της έδωσαν αυτή την τόσο αποτρόπαια απάντηση!!

Η Κωνσταντίνα κινδυνεύει, είναι για τέταρτη μέρα στην εντατική και ακόμα δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για να βρεθούν οι ένοχοι! Θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να απαντήσουν: δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς όμως θα επιμείνουμε και θα ξανατραβήξουμε την κουρτίνα όσες φορές χρειαστεί και θα αποκαλύψουμε όλα όσα κρύβονται.

Την Κωνσταντίνα επιχείρησαν να τη δολοφονήσουν ΚΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους Έλληνες και Μετανάστες, τη νεολαία που έχει κατέβει στους δρόμους, κάθε έντιμο και αξιοπρεπή άνθρωπο σε αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Να αποκαλύψουμε τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, που κρύβονται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας της Κωνσταντίνας.

* Να αποκαλύψουμε όλους όσους μας σκοτώνουν κάθε μέρα γιατί όλους και όλες εμάς Έλληνες και Μετανάστες ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!
* Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. -Να βρεθούν άμεσα και να αποκαλυφθούν οι ένοχοι.
* Να εφαρμοστούν τα εργατικά δικαιώματα και να σπάσουν τα εργασιακά γκέτο των εργολαβιών καθαρισμού.
* Να πεταχτούν έξω από τα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες οι εργολάβοι δουλέμποροι.
* Καλούμε όλα τα συνδικάτα όλους τους φορείς και τους εργαζομένους στα ΜΜΕ σε ενεργητική συμπαράσταση.

Η αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος είναι χρέος τιμής για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!!

Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού
ΤΗΛ 2108221083 — 697 8844725 ΕΜΑL pekop1999@gmail.com
FORUM http://rekop.formyjob.net
Λογαριασμός οικονομικής ενίσχυσης για την οικογένεια της Κωνσταντίνας.
Τράπεζα Πειραιώς DECHEVA ELENA TODOR KUNEVA KOSTADINA 5012-019021-277

Προκύρηξη θέσεων στον Δήμο Καλλιέων

1) ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΦΟΡΟΙΣ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 2 ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ
2) ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΦΟΡΟΙΣ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1 ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΦΕΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 655 5-12-2008
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ 22650 62212
Δείτε το ΦΕΚ 655 5-12-2008 στο Εθνικό Τυπογραφείο
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ Ιστοσελίδα
Τηλέφωνα: 22650-62212, 22650-62249

Κάλαντα σήμερα στους δρόμους της πόλης. Χρόνια πολλά σε όλους

Αυξήσεις φωτιά στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων


ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ... από autocarnet.blogspot.com

Αυξήσεις-φωτιά στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, που θα φτάσουν το 30% τη διετία 2008-2009, φέρνει η αναπροσαρμογή των κατώτατων ορίων αποζημίωσης για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές, που προβλέπει η σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βάσει της κοινοτικής οδηγίας, οι ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεώνονται να έχουν πενταπλασιάσει τα ελάχιστα ποσά κάλυψης για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές ως την 1η Ιουλίου του 2009 και να τα έχουν... δεκαπλασιάσει ως την 1η Ιανουαρίου του 2012. Δηλαδή, τα κατώτατα ποσά κάλυψης για υλικές ζημιές από 100.000 ευρώ που είναι σήμερα, σε 500.000 ευρώ από 01/07/09 και σε ένα εκατομμύριο από 01/01/2012, ενώ αντίστοιχα εκείνα για κάλυψη σωματικών βλαβών, από 500.000 ανά θύμα και ατύχημα σήμερα, σε 2,5 εκατομμύρια από την 01/07/09 και πέντε εκατομμύρια από 01/01/2012. Τα παραπάνω προκύπτουν από το προσχέδιο του προεδρικού διατάγματος, που τέθηκε χθες για διαβούλευση 15 ημερών μεταξύ των ενδιαφερομένων, από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η αύξηση των κατώτατων ορίων κάλυψης, και η συνεπαγόμενη σημαντική αύξηση των αποζημιώσεων, που θα κληθούν να καταβάλλουν οι εταιρείες στο μέλλον, τις έχει κάνει να προγραμματίζουν σταδιακές αναπροσαρμογές ασφαλίστρων, με αρχή το πρώτο τρίμηνο του 2008. “Από τον Ιανουάριο του ’08 μέχρι και τον Ιούλιο του ’09 -αναφέρει στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου και Πρόληψης Ατυχημάτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Γιάννης Παυλίδης- εκτιμάται ότι η μία μετά την άλλη, οι Ασφαλιστικές Εταιρείες θα προβούν σε αυξήσεις των τιμολογίων τους, της τάξης του 15% μεσοσταθμικά”. Αν στο ποσοστό αθροιστεί και η ετήσια αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων στην οποία προχωρούν κάθε χρόνο οι εταιρείες, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη μία συνολική αύξηση της τάξης του 30%, μέχρι το 2009. Από εκεί και μετά, αναμένονται και νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης που θα κυμανθούν από 20% μέχρι 30%...