Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αποτελέσματα 3ου Ράλλυ Σπριντ Μπράλου


Το ψιλόβροχο και η παροδική ομίχλη έπαιξαν το ρόλο τους στις επιδόσεις, ωστόσο χωρίς απρόοπτα, 40 πληρώματα είδαν τη σημαία του τερματισμού

Με απόλυτη επιτυχία, με τη συμμετοχή 45 (από τα 60 δηλωθέντα) πληρωμάτων πραγματοποιήθηκε χθες το 3ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου στην ομώνυμη ειδική διαδρομή.

Στην κατηγορία έως 1.400 κ.εκ. επικράτησαν οι…

Νέα έκθεση Ζωγραφικής από τον γνωστό συντοπίτη μας (με καταγωγή από τον Αθανάσιο Διάκο) Λάβδα Απόστολο στην Αθήνα.

Εγκαίνια Έκθεσης Απόστολου Λάβδα "Τέχνη για Δύο"

Έξι χρόνια μετά την προηγούμενη του έκθεση ο Απόστολος Λάβδας επιστρέφει
δυναμικά στο εικαστικό γίγνεσθαι με μια νέα έκθεση όπου παρουσιάζει τα έργα που δημιούργησε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού καλλιτέχνη εγκαινιάζεται την Τετάρτη 9 Μαρτίου στην αίθουσα τέχνης Κιβωτός-Νατάσα Λάβδα, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο «Τέχνη για Δύο».

Πρόκειται για τη συνάντηση του καλλιτέχνη, δημιουργού με την γκαλερίστα, σύντροφο της ζωής του. Ένα καλλιτεχνικό συμπληρωματικό ζευγάρι, με εκείνον να δημιουργεί και εκείνη να εκθέτει ...

ΠΡΟΣΟΧΗ !! ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ¨ ΜΑΡΤΗ "...



  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΜΑΡΤΙΑΤΙΚΑ  ΕΘΙΜΑ

 martis 1 «Μάρτης» ή «Μαρτιά»
  
Ο «Μάρτης» ή «Μαρτιά» είναι ένα παμπάλαιο έθιμο, με βαλκανική διασπορά. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια. Οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων έδεναν μια κλωστή, την «Κρόκη», στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι.
Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον «Μάρτη» ή «Μαρτιά». Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο «Μάρτης» προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. Τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι.
Σε μερικές περιοχές ο Μάρτης φοριέται στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σαν ...

Η Ημερίδα στο Κυριακοπούλειο για την βρώσιμη ελιά και η παρέμβαση των Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων

Στην εκδήλωση που έγινε στο Κυριακοπούλειο για την επιτραπέζια ελιά σημαντική ήταν η παρουσία πολιτικών προσώπων της περιοχής και μεταποιητών - εξαγωγέων των προϊόντων της επιτραπέζιας ελιάς.
Η ημερίδα μέσω των εισηγήσεων που είχαν επιλεγεί κινήθηκε επάνω στον ερευνητικό τομέα επεξεργασίας την ελιάς.
Σημαντική ήταν η απουσία της Ένωσης Γεωργικών συνεταιρισμών όπως και ...

Απόκριες 2011 στη Σουβάλα (στo Πολύδροσο Παρνασσού)

Το Τοπικό Συμβούλιο μαζί με το Συμβούλιο Νέων Πολυδρόσου, το Λαογραφικό – Ιστορικό Σύλλογο Πολυδρόσου και το Σύλλογο Επαγγελματιών Πολυδρόσου συνδιοργανώνουν τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σάββατο (5/3) Νυχτερινή λαμπαδηφορία από μεταμφιεσμένους νέους, στα στενά ...

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΡΓΑ Ευπάλιο-Ερατεινή 0-2 στο Δωρικό ντέρμπι

Του Τάσου Ν. Τσόλκα

Σημαντική νίκη με 2-0 απέσπασε η Τολοφώνα Ερατεινής μέσα στο Ευπάλιο απέναντι στον φορμαρισμένο τελευταία Απόλλωνα, και την κρατά ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου απέναντι στο Διαγόρα Πολυδρόσου που κέρδισε και αυτός εκτός έδρας με 1-0 τον Κεχαγιά Προσηλίου.
Μεγάλη νίκη πέτυχε εκτός έδρας με 6-0 και ο Αστέρας Ιτέας επί ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Παρακαλούμε όπως στις 28 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 προσέλθετε στην Άμφισσα και (λόγω έλλειψης χώρου στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. του Δημαρχείου) στην ισόγεια αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, πλατεία Ησαΐα, σε δημόσια συνεδρίαση, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Επιχορήγηση καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Δελφών, (Εισηγητής: κ. Δημ. Κοΐβαρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών).
2. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Έργων ...