Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Πήγαν, έφαγαν και… επέστρεψαν!

Μέχρι σήμερα, αυτό που γνωρίζαμε σχετικά με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στον Τύρναβο και τον Αστέρα Ιτέας ήταν ότι οι φιλοξενούμενοι δεν πήγαν στο γήπεδο για τη διεξαγωγή του αγώνα, με συνέπεια η ομάδα της Λάρισας να πάρει ένα ξεκούραστο τρίποντο στα… χαρτιά. Αυτό, όμως, που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι η αποστολή της ομάδας ξεκίνησε κανονικά το ταξίδι, προκειμένου να βρεθεί στην πόλη της Λάρισας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, λοιπόν, κάπου ... στη Λαμία έγινε στάση για την απαραίτητη σίτιση και αμέσως μετά, το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα αντί να μεταβεί στον Τύρναβο, πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριζαν άνθρωποι από το τεχνικό επιτελείο, ένας ποδοσφαιριστής από την… δωδεκαμελή αποστολή (αρχικά ήταν επταμελής και εν συνεχεία προστέθηκαν ακόμη πέντε) παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στη μέση! Έτσι, άπαντες έκριναν ότι δεν υπήρχε νόημα η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη βάση της.
Από Περιφερειακό

Απεργούν αύριο οι υπάλληλοι των stage στην Νομαρχία Φωκίδας

Οι υπάλληλοι των stage που εργάζονται στην Νομαρχία Φωκίδας, ανακοίνωσαν οτι αύριο Πέμπτη θα συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση και απεργία.

Παρακάτω μια δημοσίευση από τον Ριζοσπάστη για το θέμα
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «STAGE»
Ξεκινά αύριο η πανελλαδική απεργία

Στο πλευρό των εργαζομένων με stage, στην πάλη για σταθερή εργασία, μια σειρά ταξικά σωματεία.
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας που οι εργαζόμενοι με... stage κάνουν αύριο και μεθαύριο. Μάλιστα αύριο δίνουν πανελλαδικό αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα, στην Ομόνοια, στις 11 π.μ., ενώ την Παρασκευή διαδηλώνουν έξω από τις υπηρεσίες τους, καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μη γίνει καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις συνεχίστηκαν και χτες. Παρά τη δυνατή βροχή πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση στην Πάτρα, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ. Στους δρόμους της πόλης διαδήλωσαν για το δικαίωμα σε σταθερή δουλειά με δικαιώματα εργαζόμενοι με «stage», οι μουσικοί του Δήμου Πάτρας, οι απολυμένοι της εφημερίδας «Ημέρας», εργατικά σωματεία. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Χάρης Καλός από τους μουσικούς και η Χριστίνα Μάλφα από τους εργαζόμενους με «stage».

Οι μέχρι τώρα δραστηριότητες για την προετοιμασία της απεργίας αναδεικνύουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων να απαντήσουν με την πάλη τους στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τους απολύσει και στον εμπαιγμό που βιώνουν τόσα χρόνια από τις «πράσινες» και «γαλάζιες» κυβερνήσεις. Οι οποίες δημιούργησαν αυτό το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, αξιοποιώντας σ' αυτή την κατεύθυνση και τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων. Δυνάμεων που σήμερα αξιοποιούν συκοφαντίες και εκβιασμούς για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να φρενάρουν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις, να τους χειραγωγήσουν και να τους διασπάσουν.

Στο πλευρό των εργαζομένων με «stage» βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι ταξικές δυνάμεις. Στην κατεύθυνση αυτή οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στους ΟΤΑ καλούν αύριο σε στάση εργασίας, 11 π.μ. - 3 μ.μ. Ηδη μια σειρά σωματεία εργαζομένων σε δήμους όπως το Ελληνικό, το Περιστέρι, η Καισαριανή και αλλού έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις. Επίσης, με κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων Αττικής, ιδιωτικών υπαλλήλων, εργαζομένων στα «Καρφούρ, Μαρινόπουλος - Ντία», στο «Λιντλ», το «Πράκτικερ» και στην επιχείρηση «Αφοί Κωνσταντακάτου» δηλώνουν συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση και τονίζουν την ανάγκη συσπείρωσης με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τέλος, το Εργατικό Κέντρο Σάμου με ανακοίνωσή του αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση σύσκεψης και στόχο την οργάνωση του αγώνα των συμβασιούχων.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καταγγέλλοντας την ομηρία των stage, σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Οι γυναίκες και η νεολαία είναι πρώτα θύματα όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας. Πάνω από 30 χιλιάδες εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες που απασχολούνται στα προγράμματα "stage", βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και "σύγχρονης δουλείας"». Στερούνται μια σειρά στοιχειωδών δικαιωμάτων και ιδιαίτερα «η μητρότητα μένει ακάλυπτη σε όλες τις διαστάσεις».
Από Ριζοσπάστη

Ο τρόπος που το ΠΑΣΟΚ καταργεί τα stage «είναι σαν να θέλει να καταργήσει τη δουλεία σκοτώνοντας τους σκλάβους», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα

Δριμεία επίθεση σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο που εκμεταλλεύτηκαν τα Stage ως «εργαλεία πελατειακών σχέσεων», εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταθέτει προτάσεις για την αγορά εργασίας.

Προσθέτει δε, ότι η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να καταργήσει τα Stage στο δημόσιο τομέα δεν προέκυψε από το ενδιαφέρον της να πατάξει το ρουσφέτι, την ανασφάλιστη εργασία και τον εργασιακό μεσαίωνα, αφού τα μεταφέρει στον ιδιωτικό τομέα, αλλά για καθαρά δημοσιονομικούς λόγους, για τη μείωση των δημόσιων δαπανών.

Ο τρόπος δε, που καταργεί τα Stage στον δημόσιο τομέα χωρίς να εξασφαλίζει μέλλον και προοπτική στους εργαζόμενους σε αυτά, «είναι σαν να θέλει να καταργήσει τη δουλεία σκοτώνοντας τους σκλάβους», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είδικά για τους εργαζόμενους στα Stage ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ειδική μοριοδότηση και άμεση προκύρηξη διαγωνισμών μέσω ΑΣΕΠ, μέχρι την ολοκλήρωση των οποίων δεν θα φύγει κανείς.

Ακόμη, ζητά κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και ανακοινώνει σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των εργασιακών σχέσεων.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:

1. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, πλήρη σταθερή ασφαλισμένη και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία με συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

2. Προστασία και ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών και των συλλογικών κοινωνικών αγαθών.

3. Να προκηρυχθούν άμεσα διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για να καλυφθούν οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτική προστασία.

4. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για προσλήψεις να μη φύγει κανείς εργαζόμενος από το δημόσιο και να διασφαλιστούν αναδρομικά σε όλους τα ασφαλιστικά και μισθολογικά τους δικαιώματα.

5. Να αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία όσων εργάστηκαν με stage ή ως συμβασιούχοι στο δημόσιο με ειδική μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους. Να τακτοποιηθούν όσοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εφόσον συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας.

6. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα (συμβάσεις έργου, ενοικίαση εργαζομένων κλπ.) καθώς και οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τις καθιέρωσαν για να έχουν όλοι και όλες πλήρη, σταθερή, ποιοτική και ασφαλισμένη εργασία.

Επιπλέον η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε την ανάληψη πρωτοβουλίας για τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα και την ασφάλεια των εργαζομένων και παράλληλα προωθεί:

· Εκστρατεία αποκαλύψεων και καταγγελίας των πιο ακραίων μορφών υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων και επισφαλών εργασιακών σχέσεων.

· Επισκέψεις με κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ σε χώρους επισφαλούς εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αναδεικνύει ζωντανά τα προβλήματα με την παρουσία των ίδιων των εργαζομένων (ενδεικτικά: Τράπεζες, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, BP, ΔΕΗ, ΟΑΕΔ, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Βιομηχανίες τροφίμων κλπ).

· Προγραμματισμένη και συστηματική δράση για την δημιουργία, όπου χρειάζεται, Σωματείων των επισφαλών εργαζομένων ή επιτροπών αγώνα ανέργων και επισφαλών εργαζομένων κατά Δήμο.

- Προτείνει προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή με θέμα την αντιμετώπιση της ανεργίας και την καταπολέμηση της εργασιακής επισφάλειας.

Οι "Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη"-Ενας νόμος μπορεί να φέρει την Ανοιξη;

Οι "Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη" και οι 23 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ θα προβληθούν από 5 έως 11 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο Ελλη, και στην εβδομάδα "Fog Films", απέχοντας από τα κρατικά βραβεία του ΥΠΠΟ και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση των προβολών έχουν οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» (Filmmakers of Greece, FOG), οι 140 και πλέον σκηνοθέτες, παραγωγοί και σεναριογράφοι που σε συνέντευξη τύπου τον περασμένο Ιούνιο δήλωσαν πως δεν θα στείλουν «ούτε ένα καρέ ελληνικής ταινίας στα Κρατικά Βραβεία και ... το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μέχρι την ψήφιση νέου νόμου για τον ελληνικό κινηματογράφο».
Τονίζεται εδώ ότι η κίνηση των Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη δεν στρέφεται κατά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Με τη διοργάνωση αυτή επιδιώκει την προβολή των ταινιών ανεξαρτήτως φεστιβάλ με τελικό στόχο την πίεση προς την πολιτεία για την ψήφιση νέου νόμου για τον κινηματογράφο.
Την εβδομάδα των προβολών συνοδεύουν συζητήσεις, συναυλίες, πάρτυ και χάπενινγκ για μια ουσιαστική κινηματογραφική γιορτή όπου κοινό και δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα τόσο της ελληνικής κινηματογραφικής πραγματικότητας όσο και για την κινηματογραφική τέχνη γενικότερα.
Το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ, εισιτήριο για τις τρεις προβολές της ημέρας, 8 ευρώ.

1. Ακαδημία Πλάτωνος, σκηνοθεσία Φίλιππος Τσίτος,
2. Άλλος Δρόμος, σκηνοθεσία Σταύρος Ψυλλάκης , ντοκιμαντέρ
3. Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ, σκηνοθεσία Παύλος Τσιαντός, ντοκιμαντέρ
4. Bank Bang, σκηνοθεσία Αργύρης Παπαδημητρόπουλος,
5. Guilt, σκηνοθεσία Βασίλης Μαζωμένος
6. Γκίνες, σκηνοθεσία Αλέξης Καρδαράς
7. Η ζωή στους βράχους, σκηνοθεσία Αλίντα Δημητρίου, ντοκιμαντέρ
8. Η περίπτωση Ευρυδίκης, σκηνοθεσία Φρέντυ Βιανέλης, ντοκιμαντέρ
9. Καπετάν Κεμάλ, σκηνοθεσία Φώτος Λαμπρινός, ντοκιμαντέρ
10. Κυνόδοντας, σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος
11. Μαύρο λιβάδι, σκηνοθεσία Βαρδής Μαρινάκης
12. Ξένες σε ξένη χώρα, σκηνοθεσία Δημήτρης Παναγιωτάτος, ντοκιμαντέρ
13. Όλα θα πάνε καλά, σκηνοθεσία Γιάννης Ξανθόπουλος
14. Παράδεισος στη Δύση, σκηνοθεσία Κώστας Γαβράς,
15. Πεθαίνω για σένα, σκηνοθεσία Νίκος Καραπαναγιώτης
16. Ricordi Mi, σκηνοθεσία Στέλλα Θεοδωράκη
17. Στο βάθος κήπος, σκηνοθεσία Κλεάνθης Δανόπουλος
18. Ρυθμοί και ρίμες, σκηνοθεσία Νίκος Σκαρέντζος, ντοκιμαντέρ
19. Στρέλλα, σκηνοθεσία Πάνος Χ. Κούτρας
20. Συντρίμια Ψυχής, σκηνοθεσία Jeremy Podeswa
21. Τα παιδιά της χορωδίας, σκηνοθεσία Λουκία Ρικάκη, ντοκιμαντέρ
22. Το Κακό σκηνοθεσία Γιώργος Νούσιας
23. Χρυσόσκονη σκηνοθεσία Μαργαρίτα Μαντά

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά: http://fogfilms.org/
Από altpressfthiotida

ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗ “ ΒΑΘΕΙΑ “ ΓΙΑ ΤΟ “ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΟΥΜΑ “

Περνάνε αδέρφια οι μέρες , κι’ ακόμα δεν ακούσαμε τίποτα γιά όσα ..συμφωνήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Συμβουλίου , ενημέρωση δηλαδή και μετά..ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ…απολύτως τίποτα , και ο καιρός περνάει ..

Δεν γνωρίζουμε , οι..περισσότεροι Λιδορικιώτες τουλαχιστον , τι ακριβώς ..παίζεται , τι..εγκρίσεις-άδειες , έχει η εταιρεία στα χέρια της , από..παρακάτω , βέβαια οι Λιδορικιώτες θα πρέπει να ενημερωθούν σωστά και ..επαρκώς , γιά να μπορέσουν να έχουν και ... άποψη , αν και πιστεύουμε πως , ΣΥΣΣΩΜΟς Ο ΛΙΔΟΡΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ , θα..αντιδράσει στην περιβαλλοντική καταστροφή που..σχεδιάζεται …

Κι’ οταν , με το..καλό , ολοκληρωθούν οι..ενημερώσεις , τότε , εδώ στη Βαθειά , κάτω απ’ τον πλάτανο , ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΠΗ και ΌΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΑΣ να ψηφίσουν με κατάλογο , και..ΦΑΝΕΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ…να..ξεκαθαρίσει η..κατάσταση και το όλο..ομιχλώδες ..τοπίο , που έχει αρχίσει να γίνεται..νοσηρό…

Εξακολουθούμε , πάντως , να ..απορούμε , δικαιολογημένα νομίζουμε , που κανένας απ’ τους Δωρικούς , και κυρίως Λιδορικιώτικους φορείς – συλλόγους , δεν έχει δώσει ..σημεία ..ζωής , περίεργο ; Τι να πούμε…

Περιμένουμε…………Κ.-
Από Λιδωρίκι

Τοποθετούν ηλεκτρονικούς πίνακες ενημέρωσης στους εθνικούς δρόμους

Με κάμερες και μέσω φωτεινών πινακίδων θα ενημερώνονται οι οδηγοί για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους Λαμία – Καρδίτσα και Λαμία – Άμφισσα αφού και η Νομαρχία μας εντάχθηκε σε πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης καιρικών συνθηκών του οδικού δικτύου.
Οι φωτεινές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία των δύο οδικών αξόνων θα ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς για τις συνθήκες που επικρατούν, την θερμοκρασία και τυχόν προβλήματα ενώ θα ... υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης και προσθήκης στοιχείων από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας
Από Οινοχώρι

Eυθύνη στην Αλουμίνιο για το τρίτο ατύχημα σε ένα χρόνο

Ανακοίνωση της Παράταξης ανεξαρτήτων στο σωματείο του Αλουμινίου
Άγιος Νικόλαος 3/11/2009

Οι πολιτικές που εφαρμόζονται για το περιορισμό του κόστους είναι κίνδυνος θάνατος για την ζωή των εργαζομένων.
Αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο ότι πολιτικές περιορισμού του κόστους με «κάθε κόστος» σπέρνουν απαξίωση, ανέχεια, ανασφάλεια και θάνατο. Το πρωί της 2/11/2009 εργαζόμενος της εργολαβίας Μαργαρίτη χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης την ώρα που εκτελούσε εργασίες στον χώρο του ... υποσταθμού χωρίς να έχει την απαραίτητη ειδίκευση. Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς με σοβαρά εγκαύματα στα πόδια. Το ατύχημα μπορούσε να ήταν θανατηφόρο.
Ένα εργοστάσιο που είχε παγκόσμιες διακρίσεις στην ασφάλεια μέσα σε λίγο διάστημα μετατρέπεται σε κρεματόριο και σίγουρα δεν φταίνε οι εργάτες γι 'αυτό. Η προσπάθεια περιορισμού του κόστους των εργολαβικών επιχειρήσεων από την ΑτΕ λειτουργεί σαν ντόμινο στην ανάγκη περιορισμού και του δικού τους κόστους. Έτσι για φτηνή αγορά εργασίας στρέφονται σε ανειδίκευτους, ανασφάλιστους, μετανάστες, κλπ. που τους εκμεταλλεύονται στο έπακρο.
Από την άλλη η παντελής έλλειψη προστασίας, αφού πουθενά δεν λειτουργούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους, δημιουργεί κλίμα ασυδοσίας για τους εργοδότες που προσπαθούν να φορτώσουν όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους.
Αυτοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον συγκεκριμένο εργάτη να βρεθεί σε χώρο που η ειδικότητα του δεν του επέτρεπε.
Υπεύθυνη είναι η Αλουμίνιο της Ελλάδος (Αλουμίνιο Α.Ε.). Αυτή φέρει την ευθύνη για το πώς λειτουργούν οι εργολαβίες στις εγκαταστάσεις της. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να μην περάσει απαρατήρητο από τα Σωματεία μας, την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας και αυτό το ατύχημα.
Πρέπει να φωνάξουμε για το τι συμβαίνει στο χώρο μας και να απαιτήσουμε ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας για την προστασία της ίδιας της ζωής μας. Η πορεία της εξέλιξης του χώρου μας θυμίζει την πορεία για την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και των τραγικών θανάτων που συνέβησαν εκεί. Το πρώτο στάδιο απαξίωσης και εκεί ήταν η εργολαβοποίηση τομέων της παραγωγικής δραστηριότητας έτσι πέτυχαν και την διάσπαση των εργατών σε εργολαβικούς και μόνιμους και τον έλεγχο των αντιδράσεων.
Για να μην επιτραπεί αυτό και στο εργοστάσιο του αλουμινίου πρέπει σαν στόχο να βάλουμε, να ενωθούν σε ένα συνδικαλιστικό φορέα τα σωματεία του μόνιμου προσωπικού της ΑτΕ και των εργολαβικών επιχειρήσεων. Να παλέψουμε ενάντια στην απαξίωση της εταιρείας.
Μόνιμη και ασφαλής εργασία που να εξασφαλίζει αξιοπρεπή ζωή για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο μας. Συνεχής εκπαίδευση και υπενθύμιση των κανόνων ασφαλείας σε όλους τους εργαζόμενους.
Γιατί ο κίνδυνος δεν ξεχωρίζει τον εργαζόμενο, μόνιμο ή όχι, ΟΛΟΙ μας έχουμε τις ευθύνες μας. ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
Από Βοιωτικά

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του Δήμου Δελφών

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διενεργηθεί την 4η Νοεμβρίου 2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 μ.μ.
Για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1.Εξέταση αιτήματος Ι.Γιακουμή για χαρακτηρισμό οδού ως κύρια-κοινοτική μεταξύ των Δήμων Δελφών και Δεσφίνας.
2.Διευθέτηση πορείας των εργασιών του έργου: «Αντικατάσταση τμημάτων δικτύου ύδρευσης εντός του οικισμού Δελφών».
3.Καταβολή οφειλής του Δήμου στον Ευθύμιο Κουτσοχιώνη βάση δικαστικής αποφάσεως.
4.Αναμόρφωση προϋπολογισμού.

Πόσο θα πάει η λυπητερή για το αμάξι;

Τροποποιούνται τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων, έτσι ώστε οι φόροι να ακολουθούν τις επιταγές και τους νόμους του Μάρκετινγκ. Μας παρουσιάζονται σαν "πράσινοι φόροι", μπας και τους αποδεχθούμε πιο εύκολα, ενώ ταυτόχρονα μας σπρώχνουν προς αγορά νέου αυτοκινήτου βάζοντας φόρους στα παλιά. Ελπίζουν ότι με αυτήν την βιομηχανική παραγωγή που θα προκύψει θα σωθεί, όχι ο πλανήτης, αλλά αυτοί που πουλάνε τα αυτοκίνητα.
Η νέα ρύθμιση ορίζει τέσσερις κλάσεις ανάλογα με την παλαιότητα του αυτοκινήτου:

* Α: οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2005 έως σήμερα

* Β: οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2000 έως το 2004

* Γ: οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 1996 έως 1999

* Δ: οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από 31η Δεκεμβρίου 1995...

Λαμβάνοντας υπόψη και τον κυβισμό του οχήματος προκύπτει ο παρακάτω πίνακας με τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έως τις 31 Ιανουαρίου 2010:

786 – 1.357 κ. εκ.
Α. 94 €
Β. 137€
Γ. 162€
Δ. 187€

1.358 – 1.928 κ. εκ.
Α. 184€
Β. 252€
Γ. 302€
Δ. 352€

1.929 – 2.357 κ. εκ.
Α. 428€
Β. 521€
Γ. 596€
Δ. 671€

2.358 κ. εκ. και άνω
Α. 562€
Β. 680€
Γ. 780€
Δ. 880€

Βράβευση του Καραγκούνη του Φωκικού από ΠΣΑΠ

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου (20:00) θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφ. Συγγρού 103-105) η ετήσια καθιερωμένη «Γιορτή του Ποδοσφαιριστή» από τον ΠΣΑΠ, όπου θα τιμηθούν οι κορυφαίοι της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009.

Βραβεία θα δοθούν: στον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή, στον καλύτερο ξένο ποδοσφαιριστή, στον καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή (ταλέντο), στον καλύτερο τερματοφύλακα, στον καλύτερο προπονητή και στον καλύτερο διαιτητή.

Ο νικητής κάθε κατηγορίας θα ανακοινώνεται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Θα βραβευθούν επίσης οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας ... που είναι οι: Νίκος Σουλτανίδης (Καβάλα), Γιώργος Ζαχαρόπουλος (Φωστήρας), Γιώργος Τριχιάς (Ρόδος) και Θανάσης Καραγκούνης (Φωκικός).

Τα δικά τους βραβεία θα παραλάβουν και οι πρώτοι σκόρερ των πρωταθλημάτων 2008-2009 και συγκεκριμένα ανά κατηγορία οι:
Σούπερ Λίγκα: Λουτσιάνο Γκαλέτι και Ισμαελ Μπλάνκο με 14 Γκολ
Β' Εθνική: Νίκος Σουλτανίδης 22 Γκολ
Γ' Εθνική Νότιος όμιλος: Γιώργος Ζαχαρόπουλος 24 Γκολ
Γ' Εθνική Βόρειος όμιλος: Γιάννης Κατσαρός και Λάζαρος Μουρατίδης με 11 Γκολ.

Στην κατηγορία των ειδικών βραβεύσεων θα τιμηθούν οι:
Μιχάλης Σηφάκης (ΠΑΕ Αρης) Για την υπεύθυνη στάση του
Σερζ Ντιέ (ΠΑΕ Ηρακλής) Για το φιλανθρωπικό του έργο
Νίκος Ποσκοπάκης (Ιατρός) για την αρωγή του στους ποδοσφαιριστές και
Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος (Δημοσιογράφος) Για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης θα τιμηθούν για την πολυετή παρουσία τους στα γήπεδα και την πλούσια και παραδειγματική δράση τους, οι παλαίμαχοι πλέον ποδοσφαιριστές:
Γιώργος Ανατολάκης
Γιάννης Γκούμας
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς
Νίκος Παπαδόπουλος

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από την novasports
Από Φωκικάρα