Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΠΙΣΤΑ ΜΟΤΟ ΚΡΟΣ ΣΤΟ ΜΟΛΥΚΡΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ video


Λίγο έξω από το Μολύκρειο στο Αντίρριο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εδώ και λίγο διάστημα μια ομάδα νέων ανθρώπων επιχειρεί με κάθε ευκαιρία να αποδρά από την καθημερινότητα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο που δεν είναι άλλος από την ενασχόληση με το μηχανοκίνητο άθλημα του Motocross.

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο ή ακόμη και επικίνδυνο, ωστόσο τίποτε από τα δύο δεν ισχύει όπως ...

Το ΔΑΣΟΣ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ, νοικιάσθηκε για 30 χρόνια


Μαθαίνουμε ότι η Ηγουμένη ΘΕΔΟΣΙΑ, της Ι.Μ.ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ ήδη μίσθωσε 16.000 στρέμματα του δάσους του Μοναστηριού, για την “εκεμετάλλευση και αξιοποίηση του”.
Το δάσος ήδη μισθώθηκε για 30 χρόνια σε ιδιώτη επιχειρηματία και συγκεκεριμένα στο κ. Αθανάσιο Πέτσα, κάτοικο Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο “επενδυτής” θα αναπτύξει στο δάσος, δασοπονικές, κτηνοτροφικές, θηραματικές και δασοτουριστικές δραστηριότητες.
  Συγκεκριμένα θα δημιουργήσει μία ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή με υποδομές και ...

Εκτός ελέγχου η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία


Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο πυρηνικό θρίλερ της Ιαπωνίας με τις αρχές της χώρας να δείχνουν ανίκανες να αντιμετωπίσουν τη ζημιά στους αντιδραστήρες.

Η Ιαπωνία προειδοποίησε την Κυριακή ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος μιας πυρηνικής καταστροφής στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο παραδέχτηκε ότι οι ,,,

Μεγαλειώδης εργατική εξέγερση στην Αγγλία!


Πάνω από 500.000 οι διαδηλωτές στο Λονδίνο!
Αρχή μεγάλων εργατικών εξεγέρσεων στην Ευρώπη!

Εντυπωσιακών διαστάσεων είναι η κινητοποίηση των εργατικών συνδικάτων στο Λονδίνο, κατά μέτρων λιτότητας των περικοπών στις κοινωνικές παροχές που προωθεί η κυβέρνηση. Αιχμή της κινητοποίησης το ''χτύπημα'' των Δημοσίων υπηρεσιών και οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. 

Η κινητοποίηση αυτή είναι η μεγαλύτερη εργατική κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων στη χώρα, γεγονός που αναδεικνύει την ριζοσπαστικοποίηση μεγάλου μέρους της εργατικής τάξης στην Αγγλία και όχι μόνο.

Φαίνεται ότι οι αντεργατικές πολιτικές που υλοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεσηκώνουν κύμα αντιδράσεων σε όλες ...

Προγράμματα επιμόρφωσης στην Αντίκυρα

O Εξωραϊστικός και Επιμορφωτικός σύλλογος Αντίκυρας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας διά Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων, μέσω των δομών του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων και του ΗΡΩΝΑ, προτίθεται να υλοποιήσει προγράμματα επιμόρφωσης για τις παρακάτω ενότητες:...

ΛΑΡΝΑΚΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1ο-2ο

Οι εγκαταστάσεις στο Λαρνάκι έχουν να παρουσιάσουν πολλά διαφορετικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Σχετικά με την   νομιμότητα ύπαρξης και λειτουργία τους, σχετικά με την  επικινδυνότητα τους  για την υγεία των κατοίκων, σχετικά με την συμβολή τους στην τοπική οικονομία και την προοπτική ανάπτυξή της και τέλος κάνοντας τον απολογισμό των πιο πάνω, σχετικά με το επίπεδο των τοπικών περιφερειακών αλλά και κεντρικών Αρχών, στο μέτρο που τους αφορούν τον καθένα. Όπου υπάρχει εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων υπάρχει και «εξαθλίωση των πολλών» μιας και η απληστία ως γνωστό με το «δεν έχει όρια».
  Τι συμβαίνει λοιπόν στο Λαρνάκι;
  Πληροφορίες λένε ότι την Πέμπτη 17-3-2011 προτάθηκε από τον Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής  κ. Κατσαρό, εκτός ημερησίας διατάξεως, η ψήφιση της ανανέωσης της μίσθωσης της περιοχής στο  Λαρνάκι στην εταιρία S&B για άλλα δέκα ...

Γνήσιο Αντίγραφο η ταινία της Κυριακής στην Άμφισσα

Γνήσιο Αντίγραφο   την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, ώρα 21.00

Γνήσιο Αντίγραφο  

The Certified Copy

Αυτή είναι η ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας, που συναντιούνται σε ένα μικρό χωριό στη νότια Τοσκάνη. Εκείνος είναι Βρετανός συγγραφέας, που μόλις τελείωσε τη διάλεξη του σε ένα συνέδριο. Εκείνη έχει μια γκαλερί. Η ιστορία τους θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, οπουδήποτε.

Ένας άνδρας, συγγραφέας, φτάνει στην Τοσκάνη για να παρουσιάσει το βιβλίο του και να δώσει μια διάλεξη. Μια γυναίκα, που λατρεύει την τέχνη, αφήνει το τηλέφωνο της για να βρεθεί αργότερα μαζί του, θέλοντας να κάνουν μια πιο βαθιά και ουσιαστική ...

Φωτογραφίες απο την παρέλαση της 25 Μαρτίου στην Ιτέα

Με πολύ καλό καιρό έγινε φέτος η παρέλαση της 25ης μαρτίου και με την συμμετοχή αρκετών επισκεπτών.
Σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες απο την παρέλαση και αν θέλετε μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες από προηγούμενες παρελάσεις...

Αποκλείουν τους ηλικιωμένους απο την βοήθεια στο σπίτι


Tα Σωματεία Εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια  στο Σπίτι» Νομών Φθιώτιδας – Ευρυτανίας – Φωκίδας - Βοιωτίας      

        Τα Σωματείο Εργαζομένων, «Βοήθεια στο Σπίτι» Περιφέρειας Στερεάς , εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους, για τη νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ΄οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» .Η νέα δράση αντικαθιστά στην ουσία το ...

Υγειονομικός χάρτης με στοιχεία από το... 1995! Βάζουν πλώρη για κατάργηση Νοσοκομείων, τι θα γίνει με το Νοσοκομείο Άμφισσας;

"Τεκμηριωμένος" με στοιχεία τα οποία χρονολογούνται σε αρκετές περιπτώσεις από το... 2006, ακόμη και από το... 1995, είναι ο υγειονομικός χάρτης, ο οποίος καταρτίσθηκε από ομάδα εργασίας υπό τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημοσίας Υγείας (ΕΣΔΥ) Γ. Κυριόπουλο και παρουσιάσθηκε χθες από τον υπουργό Υγείας! Το τραγικό είναι ότι αυτός ο συγκεκριμένος υγειονομικός χάρτης θα αποτελέσει ένα από τα βασικά "εργαλεία" προκειμένου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποφασίσει τις συγχωνεύσεις νοσηλευτικών μονάδων της χώρας!
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αν. Λοβέρδος, την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει ο ...

Ο Τζιμάκος σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα

Στα πέντε λεπτά που διαρκεί το βίντεο που παραθέτουμε –με την φωνή του Τζιμάκου και «στολισμένο με γελοιογραφίες- παρακολουθούμε τον σχολιασμό της επικαιρότητας με μια άλλη ματιά.
Αυτή του Τζίμη Πανούση, που όσο και να διαφωνεί κανείς με την καυστική σάτιρα που κάνει, δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει ότι οι επισημάνσεις του κάποιες φορές είναι καίριες και σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα με τρόπο που δεν συναντάς εύκολα στα ΜΜΕ...