Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σχολεία τέλος για τα παιδιά των Δημοτικών στην Ιτέα

Τα παιδιά σήμερα με τις αθλητικές τους δραστηριότητες ολοκλήρωσαν το σχολικό έτος. Μια ακόμη χρονιά πέρασε και ήρθε η μαγική ώρα του καλοκαιριού.

Τώρα πλέον το σχολείο θα αποτελεί σημείο συνάντησης και παιχνιδιού, όταν τα παιδιά δεν θα βρίσκονται στην θάλασσα.

Φωτοβολταικά στις παραλίες της Ιτέας

Παραλιακά φανάρια που φορτίζονται από τον ήλιο απόκτησε η παραλία της Ιτέας.
Τα φανάρια αυτά έχουν τοποθετηθεί στον πεζόδρομο δίπλα στην παραλία που ξεκινάει από το Μαιάμι και καταλήγει στο δεύτερο Νηπιαγωγείο της Ιτέας.

Στην Ιτέα από τις 23-28 Ιουνίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Optimist.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Optimist ΙΤΕΑ 2010


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, o Δήμος Ιτέας και ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας διοργανώνουν στην Ιτέα από τις 23-28 Ιουνίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ... Ιστιοπλοΐας Optimist.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 8:30μ.μ. στο Μώλο της Ιτέας και η Τελετή Λήξης τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, στις 8:30μ.μ., στον ίδιο χώρο.

Ο Νομάρχης Φωκίδας δήλωσε σχετικά:
«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα OPTIMIST 2010. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γι’ αυτήν τη διοργάνωση κατατάσσοντας την ανάμεσα στα κορυφαία αθλητικά γεγονότα στη Φωκίδα.
Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Νομαρχία Φωκίδας σε συνεργασία με όλους τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης θα πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε ν’ ανταποκριθεί και φέτος επιτυχώς στις οργανωτικές απαιτήσεις, δημιουργώντας όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για ωραίους Αγώνες, με πρωταγωνιστές τα παιδιά και τους όρους της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες ανέρχονται στις 350, από αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12-15 ετών.

Στους αγώνες συμμετέχουν περίπου 100 Ναυτικοί όμιλοι απ’ όλη την Ελλάδα .



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ

ΥΠΕΣ: Σε οργανικές και όχι προσωποπαγείς θέσεις η συντριπτική πλειοψηφία τους.

Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουν δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι νομαρχιών και δήμων που καταργούνται με ποιον τρόπο θα μεταταγούν είτε στις περιφέρειες είτε στους νέους δήμους που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη».

Στο υπουργείο Εσωτερικών αρμόδια Επιτροπή επεξεργάζεται την σχετική απόφαση που θα εκδοθεί... εντός Ιουνίου και θα καθορίζει χρονοδιάγραμμα ενός τριμήνου (από 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου) για να πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις. Ο πρώτος μήνας θα αφορά τις εθελοντικές μετατάξεις και οι δύο επόμενοι τις υποχρεωτικές που πιθανολογείται ότι θα είναι και η μεγάλη πλειοψηφία. Στόχος του υπουργείου είναι αφενός η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται στις 7 Νοεμβρίου καθώς σε αυτό το διάστημα «παγώνει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ και αφετέρου οι νέοι δήμοι και οι περιφέρειες που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την 1 Ιανουαρίου 2011 να έχουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους.

Οργανικές και όχι προσωποπαγείς οι θέσεις

Παράλληλα το ΥΠΕΣ έχει ως βασικό στόχο αφενός οι νέες θέσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι οργανικές και όχι προσωποπαγείς και αφετέρου να διασφαλίζονται πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Όπως λέει στην αυτοδιοίκηση gr ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών «όλες οι θέσεις στις περιφέρειες θα είναι οργανικές καθώς εκεί οι οργανισμοί θα καθορισθούν με Προεδρικό Διάταγμα και δεν χρειάζεται έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο». Ωστόσο, ο ίδιος σημειώνει ότι στους νέους δήμους αρχικά οι θέσεις να είναι προσωποπαγείς, καθώς πλην του προεδρικού διατάγματος για τους νέους οργανισμούς απαιτείται και έγκριση του δημοτικού συμβουλίου η οποία μπορεί να προχωρήσει μόνο μετά την 1/1/2011. Διαβεβαιώνει όμως ότι «στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι προσωποπαγείς θέσεις θα μετατραπούν σε οργανικές και μόνον σε ιδιαίτερες περιπτώσεις δεν θα γίνει αυτό». Να σημειωθεί ότι η προσωποπαγής θέση καταργείται με τη συνταξιοδότηση αυτού που την κατέχει, ενώ οι οργανικές διατηρούνται και είναι από τη νομοθεσία υποχρεωτικό να καλύπτονται.

Στην ίδια πόλη όσοι μεταταγούν

Επιπλέον, όπως έχει πει και σε παλαιότερη συνέντευξή του στην αυτοδιοίκηση gr ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος (για να διαβάσετε την συνέντευξη κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6148) θα ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε οι μετατάξεις των υπαλλήλων να γίνονται σε περιοχές κοντινές σε σχέση με την προηγούμενη εργασία τους και πάντως εντός της πόλης που κατοικούν και εργάζονταν.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους, θα αποχωρήσουν όλοι και ανάλογα με τις ανάγκες των νέων ΟΤΑ θα έχουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης με τη νέα διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ (για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε, επίσης, τη συνέντευξη του Γ. Ντόλιου).
Από aftodioikisi.gr

Διαφθορά και κρίση εμπιστοσύνης στη Διακυβέρνηση..


Ανάλυση του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ
http://www.publicissue.gr/
Η παρούσα κρίση εμπιστοσύνης στη Διακυβέρνηση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί δομική. Πιστοποιεί δε μια πρωτόγνωρη, μεταπολιτευτικά, κρίση εκπροσώπησης. Το 1/2 του κοινωνικού σώματος (52%) δεν εμπιστεύεται ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, ενώ οι 4 στους 10 (40%) τις εμπιστεύονται μόνον περιστασιακά. Η πεποίθηση ότι οι Κυβερνήσεις εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα, είναι καθολική (89%!), ενώ ως προς την υφιστάμενη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, 8 στους 10 πολίτες (77%) θεωρούν, ότι το δημόσιο χρήμα διασπαθίζεται. Από την άλλη πλευρά, η ... αίσθηση της διαφθοράς στο επίπεδο των κυβερνώντων είναι γενικευμένη και διάχυτη, αφού το 78% αποδέχεται την άποψη ότι “στην Κυβέρνηση αρκετοί, ή και όλοι είναι διεφθαρμένοι”, ενώ μόλις το 19% διαπιστώνει περιορισμένη διαφθορά.
Από το συνδυασμό των απαντήσεων στις προηγούμενες τέσσερις ερωτήσεις (εμπιστοσύνη στις Κυβερνήσεις, υπαγωγή των κυβερνήσεων σε οικονομικά συμφέροντα, σπατάλη του δημοσίου χρήματος, αριθμός διεφθαρμένων στην κυβέρνηση) προκύπτει ο λεγόμενος δείκτης εμπιστοσύνης στη Διακυβέρνηση (Government Trust Index), που χρησιμοποιείται διεθνώς για τη μέτρηση των στάσεων του κοινού απέναντί της. (Στην Ελλάδα μετρήθηκε για πρώτη φορά το 1998, βλ. Μαυρής 1999). Με βάση τον εν λόγω δείκτη, προκύπτει ότι οι αρνητικές στάσεις διακατέχουν σήμερα το 97% (!) των ερωτηθέντων. Επομένως, πρόκειται πλέον για ένδειξη καθολικής απονομιμοποίησης και όχι απλώς «χαμηλής νομιμοποίησης» της Διακυβέρνησης.
Με το δεδομένο πλαίσιο των εδραιωμένων κοινωνικών πεποιθήσεων, αναφορικά με τη Διακυβέρνηση της χώρας, η πολιτική ανάδειξη του διαχρονικού προβλήματος της διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού δεν μπορεί παρά να λειτουργεί πολλαπλασιαστικά. Συμπαρασύροντας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, είναι φυσικό να επιδεινώνει περαιτέρω την υφιστάμενη εικόνα. Με αφορμή την υπόθεση της Siemens, τα κόμματα «καρτέλ» αποδοκιμάζονται συντριπτικά. Οι εξεταστικές επιτροπές του Κοινοβουλίου αφήνουν «παγερά αδιάφορους» τους πολίτες, ενώ η εδώ και καιρό συντελεσθείσα κατάρρευση του κύρους της δικαιοσύνης δεν δείχνει κανένα σημείο ανάκαμψης. Και, βεβαίως, καμία μεταπολιτευτική κυβέρνηση, μετά το 1980, δεν μένει στο απυρόβλητο.
Πόσο σοβαρές συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη για τη σημερινή μορφή του κομματικού συστήματος και ευρύτερα για το πολιτικό σύστημα; Σε αυτό το σημείο είναι αναγκαίες ορισμένες οριοθετήσεις για να αποφευχθεί μια σχηματική ερμηνεία του φαινομένου. Είναι γεγονός, ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης στη Διακυβέρνηση δεν συνεπάγεται εξ’ ορισμού και κρίση εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα. Η πρώτη συνδέεται βεβαίως με τη δεύτερη, αλλά δεν οδηγεί ευθύγραμμα σε αυτήν. Επίσης, η κάμψη της κοινωνικής εμπιστοσύνης δεν μεταφράζεται αυτομάτως σε απομάκρυνση από την πολιτική διαδικασία. Πολιτικές και εκλογικές έρευνες έχουν δείξει αλλού, ότι η χαμηλή εμπιστοσύνη στη Διακυβέρνηση δεν οδηγεί «νομοτελειακά» στην αποχή από τις εκλογές, ή εν γένει στην μείωση της πολιτικής συμμετοχής.
Τι από αυτά θα συμβεί στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα δεν είναι προφανώς δεδομένο. Οι πιθανότητες, ωστόσο, να εξελιχθούν τα πράγματα σε μια παρόμοια κατεύθυνση είναι σαφώς αυξημένες. Οι εξελίξεις του τελευταίου διμήνου, μετά την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, που αποτυπώνονται ευδιάκριτα τόσο στο προηγούμενο όσο και στο παρόν κύμα του μηνιαίου Βαρόμετρου της Public Issue, μάλλον συνηγορούν υπέρ αυτής της εκτίμησης.
Από publicissue.g

Εγγραφές Βοηθών Νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας


Η Ε.Π.Α.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας σύμφωνα με
τον Ν. 3775/06, την υπ’ αριθμ. απόφαση 148096ΙΓ2/07 και την υπ’ αριθμ. απόφαση 566471Γ2/07 του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει εγγραφές ενδιαφερομένων μαθητών για φοίτηση κατά το σχολικό έτος 2ΟΙΟ-2011 (25 μαθητές σύμφωνα με σειρά προτεραιότητας) από 10 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου του 2010. Δικαιολογητικά Θα γίνονται δεκτά όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 έως 14:00 από 10-06-2010 μέχρι ... 30-06-2010.
Τα δικαιολογητικά εγγραφής είναι:
1. Τίτλος σπουδών επικυρωμένος (όσοι έχουν προαχθεί στην Β’ Τάξη των Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων και όσοι έχουν προαχθεί στη Β’ Τάξη Α’κύκλου Τ.Ε.Ε
2. Πιστοποιητικό γεννήσεως δήμου ή κοινότητας ή φωτοαντίγραφο επικυρωμένο της αστυνομικής ταυτότητας.
3. Υπεύθυνη δήλωση Ν1599/86 για τους ανήλικους ενδιαφερομένους.
4. Για τους ενδιαφερόμενους που προέρχονται από άλλες χώρες Ειδικό Δελτίο ταυτότητας σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.4000/3/102 απόφαση.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2265350121
22650-28400 εσωτ.121

Οριακά τα Νοσοκομεία σε Θήβα Λιβαδειά Αμφισσα Λαμία Καρπενήσι Χαλκίδα

Οριακά λειτουργούν τα Νοσοκομεία των πέντε νομών της Κεντρικής Ελλάδας μετά το εμπάργκο των προμηθευτών λόγω των ανεξόφλητων χρεών του δημοσίου, αλλά και την αλλαγή του τρόπου προμηθειών χωρίς να έχει προετοιμαστεί το έδαφος.
Τι ισχύει στο Νοσοκομείο Άμφισσας.
Η από την 1/6/2010 απόφαση του υπουργείου Υγείας να μην ... επιτρέπει τη χρησιμοποίηση υλικών εκτός νόμιμης διεθνούς σύμβασης, αλλά και η απόφαση πολλών προμηθευτών να αποσύρουν τα υλικά τους από τις αποθήκες των νοσοκομείων έχει δημιουργήσει κυριολεκτικά «έμφραγμα» στα χειρουργεία, αφού ακόμα και προγραμματισμένα περιστατικά αναβάλλονται επ΄ αόριστον.
Από την πλευρά της η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κάλεσε τους...

προμηθευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αναγνωρίσουν ότι «σε μία τόσο δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, όπου όλος ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες, η κυβέρνηση είναι συνεπής, έρχεται και ρυθμίζει το χρέος του παρελθόντος».

Με επινοήσεις και πατέντες προσπαθούν να διαχειριστούν τις ελάχιστες πλέον ποσότητες φαρμακευτικών και χειρουργικών υλικών οι γιατροί του Νοσοκομείου Λαμίας. «Υπάρχουν ελλείψεις σε ινσουλίνες, σε αντιδραστήρια, σε λίγο δεν θα γίνεται μια σειρά από αιματολογικές εξετάσεις και δεν έχουμε ήδη χειρουργικά υλικά» δήλωσε στο star την περασμένη Τετάρτη ο Βασίλης Μπακόλας πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Αγγουράς στις δηλώσεις του σε ρεπορτάζ του σταρ στις 9 του μήνα απαντώντας στις καταγγελίες των γιατρών.

Μόνο τα έκτακτα και πολύ σοβαρά περιστατικά χειρουργούνται στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς και σύμφωνα με τον διοικητή Κώστα Γκιζίμη εάν δεν βρεθεί λύση τότε το νοσοκομείο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίσει σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα.

Σε διάψευση αναγκάσθηκε να προχωρήσει πριν λίγες ημέρες ο διοικητής του Νοσοκομείου της Θήβας Ευστάθιος Παπαλιάκος αφού οι φήμες ότι το ίδρυμα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού οργιάζουν. Η διοίκηση του εργατικού κέντρου προκάλεσε συνάντηση μετά τα σενάρια για λουκέτο ή υποβάθμιση του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας για να εισπράξει την απάντηση πως το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα και θα γίνουν και προσλήψεις.

Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στα Νοσοκομεία Άμφισσας και Καρπενησίου. Ωστόσο και εκεί ελλείψεις υπάρχουν προβλήματα. Στα νοσοκομεία Καρπενησίου και Άμφισσας οι προμηθευτές δεν έχουν αποσύρει την παρακαταθήκη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας εκεί έχουν λάβει ειδοποίηση να μην πειράξουν την παρακαταθήκη ευτυχώς όμως δεν θα χρειαστεί τονίζει ο κ. Α.Ελληνικός.
Στο νοσοκομείο της Άμφισσας δεν πραγματοποιούνται προγραμματισμένα χειρουργεία και το τελευταίο που αναβλήθηκε ήταν οφθαλμολογικό. Ευτυχώς δεν προκύπτουν εξειδικευμένα χειρουργεία εξηγεί ο παιδίατρος και διοικητής του Νοσοκομείου Καρπενησίου Γιώργος Χαλιάσος.



lamiastar.gr