Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τριζόνια: Τα άγνωστα νησάκια του νομού Φωκίδας

Με νησιωτικά χρώματα, χωρίς το θόρυβο των αυτοκινήτων, με σπίτια λιγοστά και καταπράσινους κήπους, με εύκολη πρόσβαση και πεντακάθαρες ακτές, τα νησάκια αυτά του Κορινθιακού κόλπου θαρρείς και τα ’χει ξεχάσει ο χρόνος.
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ...

Νέος ευωδιαστός ποταμός στην Ιτέα

Λύματα στους δρόμους της Ιτέας (Μαρινόπουλος)
Εκτός από το ρέμα της Σκίτσας αποκτήσαμε κι άλλο ευωδιαστό ποτάμι στην Ιτέα. Τα έργα επί της οδού Άστιγγος έχουν σαν αποτέλεσμα να χύνονται τα λύματα στους δρόμους της Ιτέας δημιουργώντας ένα ανυπόφορο περιβάλλον και μια εστία μόλυνσης για τους κατοίκους.
Λύματα στους δρόμους, δίπλα στα μεγαλύτερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέσα στην πόλη να τα πατάνε οι κάτοικοι και τα αυτοκίνητα και να τα μεταφέρουν παντού...

Αντίθετοι οι Καστελλιώτες στην επιφανειακή εξόρυξη δίπλα στο χωριό τους.

Οι κάτοικοι των Καστελλίων Φωκίδας υπερασπίζουν το χωριό τους. (φωτογραφίες και βίντεο)



 Χτες πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των κατοίκων των Καστελλίων ύστερα από πρόσκληση και ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου με θέμα τις νέες επιφανειακές εξορύξεις δίπλα στο χωριό που ζήτησε η εταιρεία S&B.
Η εταιρεία ξέχασε πολύ γρήγορα τα λόγια του Διευθυντή της Σανούδου το 2010 ότι η τότε ζητούμενη επιφανειακή εξόρυξη στο Λιδορίκι στην θέση Βλαχοθανάση 7 θα ήταν η τελευταία επιφανειακή και συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση πλέον να συμπεριφέρεται με πιο επιθετικό τρόπο απέναντι στην περιοχή και τα συμφέροντα των κατοίκων.
Ο λόγος είναι ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ έχει ανάψει το πράσινο φως για ...

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Φτιώτιδας για τα Μεταλλεία κια τα Καστέλλια


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ MΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στη συνέλευση των κατοίκων της κοινότητας Καστελλίων
09.03.2013
Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων βρέθηκε σήμερα στη συνέλευση των κατοίκων της κοινότητας των Καστελλίων για να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση στις αντιδράσεις κατά του σχεδιαζόμενου νέου μεταλλείου βωξίτη στην περιοχή τους, και συγκεκριμένα στην θέση «Αλεφάντω», πάνω από το χωριό...