Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ο Γιάννης Κότσιρας το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 9,00 μ.μ. στο Κυριάκι.

Ο Γιάννης Κότσιρας στο φεστιβάλ Φλυγόνιον στο Κυριάκι Βοιωτίας.
Ο Γιάννης Κότσιρας παρέα με μια υπέροχη ομάδα έξι μουσικών, παρουσιάζει μία μοναδική μουσική παράσταση φέτος το καλοκαίρι, ταξιδεύοντας σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο. Μαζί του επίσης η Σαββέρια Μαργιολά μια καινούργια φωνή με γνήσια λαικά ηχοχρώματα.
Το “On the road” (στο δρόμο) είναι μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με επιλογές από αγαπημένα τραγούδια της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας αλλά και δικά του αγαπημένα γνωστά και ...

Γιορτή Φακής στο Βούζι Δομοκού, Σάββατο 14 Ιουλίου


fakh 


Για 2η συνεχή χρονιά ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Απανταχού Βουζιωτών διοργανώνει τη «Γιορτή Φακής» στα πλαίσια των πολιτιστικών του δράσεων για το 2012.

Σας προσκαλεί όλους το Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 και ώρα 20:30 στην πλατεία «Νίκης Μπακογιάννη» του Βουζίου για να απολαύσετε μαζί μας:
Φακές Βουζίου

Τα παραδοσιακά εδέσματα του χωριού

Το παραδοσιακό αλώνισμα

Τα χορευτικά τμήματα «Βουζίου», ...

37 χρόνια σιωπής «σπάει« το αρχαίο θέατρο Δελφών

Το Σάββατο 21 Ιουλίου, το αρχαίο θέατρο των Δελφών ανοίγει για μια μοναδική θεατρική και μουσική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 37 χρόνια μετά την τελευταία του παράσταση.
Το Σάββατο 21 Ιουλίου, το αρχαίο θέατρο των Δελφών ανοίγει για μια μοναδική θεατρική και μουσική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 37 χρόνια μετά την τελευταία του παράσταση.
Αποσπάσματα από έργα αρχαίου δράματος
Ο εμβληματικός αυτός χώρος θα ...

Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 Της
Κασσάνδρα Αλογοσκούφι

με αφορμή το άρθρο όπως ανακοινώθηκε...

http://news247.gr


Καλησπέρα και καλό καλοκαίρι σε όλους,
   εδώ και τρεις μέρες έχω ενημερωθεί για τη νέα γραμματική που μοιράστηκε σε παιδάκια 5ης και 6ης δημοτικού και πραγματικά το θεωρώ ανήθικο σε περίοδο που δεν υπήρχαν χρήματα για τα βασικά βιβλία να χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο ανήκουστο βιβλίο με δικαιολογία ότι βασίζεται σε φωνήματα ή φωνές που ακούσαν στον προφορικό λόγο ή ότι άλλο σοφιστεί ο κρατικός παράγων.
    Ο Κος Τριανταφυλλίδης γνώριζε ήδη την απόκλιση της προφορικής γλώσσας από την γραπτή. Η περίφημη μπλε γραμματική του όμως γράφηκε με γνώμονα την επιστήμη της φιλολογίας και όχι βάσει ...

Οχι ανεμογεννήτριες στην Τολοφώνα είπε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας

Αρνητική γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας έλαβαν τελικά τα δύο θέματα που αφορούσαν στις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τολοφώνα και την Καλλιθέα.

Σύμφωνα με ρεπορταζ της εφημερίδας  ¨ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ¨ , στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού ...