Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Έλουσαν" με καυστικό υγρό αυτοκίνητο συνδικαλίστριας Η επίθεση παραπέμπει σε εκείνη εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Επίθεση αγνώστων με καυστικό υγρό σημειώθηκε στο αυτοκίνητο της συνδικαλίστριας του σωματείου καθαριστριών Βενετίας Μανωλοπούλου, η οποία δουλεύει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης.

Η επίθεση έγινε το βράδυ της Δευτέρας την ώρα που το αυτοκίνητο βρισκόταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει η συνδικαλίστρια.

Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των καθαριστριών στο χώρο του πανεπιστημίου Μακεδονίας....

Η ίδια, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν είχε δεχτεί απειλές.

Η συνδικαλίστρια υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Την επίθεση καταδίκασε ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – ότι ο συμβολισμός της ενέργειας με καυστικό υγρό , που παραπέμπει στην ιδιαζώντος απεχθή πράξη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, καθιστούν την υπόθεση, ιδιαίτερα σοβαρή. «Με δεδομένο και το γεγονός ότι οι φυσικοί και ηθικοί δράστες της επίθεσης εναντίον της Κούνεβα παραμένουν ακόμη ελεύθεροι, καλούμε τα θεσμικά όργανα του κράτους να διερευνήσουν με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία το θέμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Μετά την τραγική δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα και τις απειλές εναντίον συνδικαλιστριών καθαριστριών στη Θεσσαλονίκη γίνεται ακόμη μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τις εργαζόμενες που παλεύουν ενάντια στο εργασιακό ‘μεσαίωνα’ που βιώνουν καθημερινά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΝ.

«Η επίθεση με καυστικό υγρό στο αυτοκίνητο συνδικαλίστριας-εργαζόμενης σε υπηρεσίες καθαριότητας μέσω εργολάβου στη Θεσσαλονίκη, μας θυμίζει τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι στην Αθήνα εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, αλλά και μεθόδους μαφίας σε βάρος συνδικαλιστών που δεν έχουν μέχρι τώρα σχέση με τη χώρα μας" δήλωσε από την πλευρά του το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Δ. Στρατούλης.

Το γεγονός καταδίκασε και η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), τονίζοντας ότι στόχος των δραστών είναι "να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που δραστήρια διεκδικούν τα δικαιώματά τους από τους εργολάβους που έχουν αναλάβει την καθαριότητα του συνόλου των δημόσιων φορέων".

Η διοίκηση του ΕΚΘ απαιτεί τη σύλληψη των αγνώστων και ζητά να υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Από ΣΚΑΙ

Μαγειρεύοντας Καστελλιώτικα, Χριστουγεννιάτικες συνταγές

Το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, είναι στο χωριό μας ο μπακλαβάς. Η κυρία Παναγιώτα Πέτρου μας δίνει τη συνταγή και τα μυστικά για να κάνουμε τις μέρες των γιορτών πιο γλυκές:

Μπακλαβάς

Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
½ κιλό βούτυρο
Μερικά ξεφλουδισμένα αμύγδαλα (ένα για κάθε κομμάτι)

Για τη γέμιση...
1 κιλό καρύδια
½ ποτήρι κρασιού ζάχαρη
Τρίμα από τέσσερις φρυγανιές
Κανέλλα
Γαρύφαλλο
Μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
2 βανίλιες
½ λεμόνι
1 πορτοκάλι
2-3 γαρύφαλλα

Εκτέλεση
Στρώνουμε σε μεσαίο ταψί 2 φύλλα και μετά βάζουμε την πρώτη στρώση από τη γέμιση. Σε ένα κατσαρολάκι έχουμε λιώσει το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε φορά τη στρώση που βάζουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, βάζοντας ένα φύλλο κάθε φορά. Όταν τελειώσουμε χαράζουμε σε κομμάτια (μπακλαβαδωτά!) και σε κάθε ένα βάζουμε κι από ένα αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 180ο για μία περίπου ώρα.
Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Όταν βράζει προσθέτουμε ένα ολόκληρο πορτοκάλι που του έχουμε καρφώσει δυο- τρία γαρύφαλλα. Στο σιρόπι μας θα προσθέσουμε μια κουταλιά μέλι, το χυμό ½ λεμονιού και 2 βανίλιες.
Αφήνουμε τον μπακλαβά μέχρι να γίνει χλιαρός και προσθέτουμε το σιρόπι (που πρέπει αν έχει κρυώσει.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο!
Από Καστελλια

Σας αρέσει το Οινοχώρι ? Ελάτε να το χαρείτε.

Σε 12χλμ. από τη Γραβιά,
στα 900μ. υψόμετρο, στις πλαγιές της Οίτης
βρίσκεται ο Ξενώνας ¨ΔΡΥΟΠΗ¨, στο Οινοχώρι,ο οποίος λειτουργεί ... καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2265061145-6976807213 ή www.dryoph.gr, email dryoph@gmail.com
Από Οινοχώρι5

ξενώνας2MVC-007S


Στατιστικά Iteanet, ακόμα ένα μεγάλο άλμα

Και το Νοέμβριο συνεχίστηκε η άνοδος της επισκεψιμότητας του Iteanet, κατοχυρώνοντας μας για ακόμα ένα μήνα και με μεγάλη απόσταση από την επόμενη σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδα την πρώτη θέση στις προτιμήσεις σας.
Σας ευχαριστούμε πολύ

Σε επίπεδο εξαμήνου από Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο Ξεπεράσαμε τις 100.000 επισκέψεις (104,074 για την ακρίβεια) γεγονός που μας χαροποιεί πάρα πολύ. Απευθυνόμαστε σε μία πόλη 5000 κατοίκων και σε ένα Νομό 35000 κατοίκων γεγονός που δείχνει ότι οι επισκέψεις αναλογικά μας δίνουν ένα τεράστιο ποσοστό. Στο εξάμηνο είχαμε 49.173 επισκέπτες οι οποίοι αντιστοιχούν σε 23.686 μοναδικούς ... επισκέπτες.
Για τον μήνα Νοέμβριο υπήρξε αύξηση στους επισκέπτες, παρότι ο Οκτώβριος είχε μεγάλη αύξηση λόγω των εκλογών.
Μας επισκέφτηκαν 10.173 επισκέπτες απο 9.621 τον Οκτώβρη δηλαδή αύξηση 5% ενώ οι σελίδες που διαβάστηκαν είναι 22.664 από 21.532 τον Οκτώβριο.
Ένας νέος τρόπος ενημέρωσης έχει κατακτήσει τους Πολίτες της Φωκίδας και αυτός είναι η ενημέρωση μέσα από τα blogs και ιδιαίτερα το Iteanet.
Καλή συνέχεια ευχόμαστε σε όλα τα blogs και καλή δύναμη να έχουμε να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να συζητάμε.

8 Θέσεις εργασίας στο Ευπάλιο


ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 5
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2634053271
ΒΑΣΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν.3250/2004
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 27/11/2009
ΔΗΜΟΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ Ιστοσελίδα
Τηλέφωνα: 26340-53271, 26340-53272

Χορευτικό Λαογραφικού Ιστορικού Συλλόγου Πολυδρόσου

Εν' όψη της έναρξης των χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού Ιστορικού Συλλόγου Πολυδρόσου "Η Σουβάλα Παρνασσού", προσκαλούνται, τα μέλη του group και κάθε ενδιαφερόμενος που αγαπά τον χορό, να πλαισιώσει τα τμήματα αυτά. Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα χορού αποτελούν μια ΔΩΡΕΑΝ παροχή του συλλόγου, για όσο καιρό τουλάχιστον υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι ο Λ.Ι.Σ. Πολυδρόσου είναι ένας Σύλλογος Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Κατά συνέπεια η υποστήριξη των δράσεων του οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ σε συνδρομές και χορηγίες μελών, συγχωριανών και φίλων. Για τον σκοπό αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους εσάς να γίνεται ενεργά μέλη, συμπαραστάτες και συνδρομητές συνδράμοντας με το συμβολικό ποσό των 20 ευρώ το χρόνο (+ 5 ευρώ εφ' άπαξ για εγγραφή).

Για εγγραφές μελών στο Σύλλογο και στα Χορευτικά Τμήματα μπορείτε να προσέλθετε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυδρόσου, όπου και πραγματοποιούνται τα μαθήματα χορού, τις ημέρες και ώρες που γίνονται τα μαθήματα. Για εναλλακτικούς τρόπους εγγραφής μελών καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αποστείλετέ μας email ή στείλτε μας μήνυμα στο facebook.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου

Καλάκος Νίκος