Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Έλουσαν" με καυστικό υγρό αυτοκίνητο συνδικαλίστριας Η επίθεση παραπέμπει σε εκείνη εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Επίθεση αγνώστων με καυστικό υγρό σημειώθηκε στο αυτοκίνητο της συνδικαλίστριας του σωματείου καθαριστριών Βενετίας Μανωλοπούλου, η οποία δουλεύει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης.

Η επίθεση έγινε το βράδυ της Δευτέρας την ώρα που το αυτοκίνητο βρισκόταν στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει η συνδικαλίστρια.

Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των καθαριστριών στο χώρο του πανεπιστημίου Μακεδονίας....

Η ίδια, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν είχε δεχτεί απειλές.

Η συνδικαλίστρια υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Την επίθεση καταδίκασε ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – ότι ο συμβολισμός της ενέργειας με καυστικό υγρό , που παραπέμπει στην ιδιαζώντος απεχθή πράξη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, καθιστούν την υπόθεση, ιδιαίτερα σοβαρή. «Με δεδομένο και το γεγονός ότι οι φυσικοί και ηθικοί δράστες της επίθεσης εναντίον της Κούνεβα παραμένουν ακόμη ελεύθεροι, καλούμε τα θεσμικά όργανα του κράτους να διερευνήσουν με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία το θέμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Μετά την τραγική δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα και τις απειλές εναντίον συνδικαλιστριών καθαριστριών στη Θεσσαλονίκη γίνεται ακόμη μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τις εργαζόμενες που παλεύουν ενάντια στο εργασιακό ‘μεσαίωνα’ που βιώνουν καθημερινά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΝ.

«Η επίθεση με καυστικό υγρό στο αυτοκίνητο συνδικαλίστριας-εργαζόμενης σε υπηρεσίες καθαριότητας μέσω εργολάβου στη Θεσσαλονίκη, μας θυμίζει τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι στην Αθήνα εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, αλλά και μεθόδους μαφίας σε βάρος συνδικαλιστών που δεν έχουν μέχρι τώρα σχέση με τη χώρα μας" δήλωσε από την πλευρά του το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Δ. Στρατούλης.

Το γεγονός καταδίκασε και η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), τονίζοντας ότι στόχος των δραστών είναι "να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που δραστήρια διεκδικούν τα δικαιώματά τους από τους εργολάβους που έχουν αναλάβει την καθαριότητα του συνόλου των δημόσιων φορέων".

Η διοίκηση του ΕΚΘ απαιτεί τη σύλληψη των αγνώστων και ζητά να υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Από ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου