Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών ζητάει την παρέμβαση της Βουλευτού και του Δημάρχου Δελφών για να συνεχιστούν τα έργα στο παλιό σχολείο της Αγίας Ευθυμίας

Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών, με αφορμή το σταμάτημα, εδώ και αρκετό καιρό, των εργασιών αναβάθμισης του παλιού σχολείου της Αγίας Ευθυμίας, ζήτησε την παρέμβαση της Βουλευτού Φωκίδας Αφροδίτης Παπαθανάση και του Δημάρχου Δελφών Νικολάου Φουσέκη προκειμένου, αφού εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, αυτό να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Αναμένουμε τις ενέργειές τους.
Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος απέστειλε στην Βουλευτή το παρακάτω έγγραφο:
“Αγαπητή κυρία Βουλευτή,
Με αυτή μας την επιστολή θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ένα πρόβλημα που ...

Εγκληματική παρανομία στο Δελφικό Τοπίο


Ένα δημοσίευμα για την γνωστή υπόθεση στα Τουμπανάρια που απασχολεί την δικαιοσύνη και την τοπική κοινωνία. 
Ελπίζουμε να φτάσει κάποια στιγμή στην ολοκλήρωση της αυτή η Δικαστική υπόθεση.

Ρεπορτάζ από τον δημοσιογράφο Διονύση Κουκουράβα

Από το τέλος του 2007, αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Φωκίδας αλλά και του Αθηναϊκου τύπου κατήγγειλαν την ανέγερση οικοδομικού συγκροτήματος εντός του Δελφικού Τοπίου, κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων και καταστρατηγώντας προκλητικά κάθε έννοια νομιμότητας.
Από την έρευνα προκύπτει ότι η παράνομη και εγκληματική για τον ιερό χώρο των ...

Ο Δήμος Δελφών ανεδείχθη, για το 2011, ως ο καλύτερος αειφόρος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας


Η Χάρμαινα πριν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μεγάλο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, ο Δήμος Δελφών ανεδείχθη, για το 2011, ως ο καλύτερος αειφόρος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας


Στο πλαίσιο μεγάλου διαγωνισμού, που προκηρύσσει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανέδειξε για το 2011 το Δήμο Δελφών ως τον καλύτερο αειφόρο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας.
Ο διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» (EDEN) με διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο. Φέτος το θέμα ήταν «Τουρισμός και Ανάπλαση Χώρων - Περιοχών».
Για το 2011 τα Κράτη –Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα προσκλήθηκαν να επιλέξουν έναν νικητή και τέσσερεις επιλαχόντες προορισμούς, οι οποίοι δεν έχουν κυρίαρχα χαρακτηριστικά μαζικού τουρισμού και έχουν αναπλάσει μια περιοχή της ...

TO ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ "ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ" ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ


ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ "ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ "Το Ταξίδι του"
με το έργο του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΥ

"ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ"

σε σκηνοθεσία ΤΑΣΟΥ ΣΤΑΘΑ
& μουσική επένδυση από τον ΛΟΥΚΑ ΚΙΝΙΑ.
Επόμενος σταθμός
το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΙΟΥ 2011
ΚΑΙ ΩΡΑ 20.30    ΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δριβελέγκα για τα μεταλλευτικά δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου,

Οι δικοί μας Βουλευτές της Φωκίδας δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα με αυτό το θέμα.

EΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ
1. Την κα Υπουργό του ΠΕΚΑ
2. Τον κ Υπουργό των Οικονομικών
Θέμα: “Μεταλλευτικά δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου”
κκ. Υπουργοί
Η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δεινή οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας, αναγκάστηκε να πάρει σκληρά οικονομικά μέτρα που αφορούν εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Για την εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας μας απαιτούνται επιπρόσθετοι οικονομικοί πόροι, για να μην επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο οι μισθοί και οι συντάξεις.
Στη χώρα μας λειτουργούν αρκετές μεταλλευτικές εταιρείες. Είναι γνωστό ότι για τα ιδιωτικά μεταλλεία ο μεταλλευτικός κώδικας δεν προβλέπει μεταλλευτικά δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου.
Να σημειώσουμε ότι οι μεταλλευτικές εταιρείες διευκολύνονται για τη λειτουργία τους με ειδικά τιμολόγια  ...

Αστυνομικοί της Φωκίδας καταγγέλουν στον Εισαγγελέα την Διεύθυνσή τους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Προς Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας Κατά Αστυνομικής Δ/νσης Φωκίδας
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Φωκίδας

Θέμα: «Καταστρατήγηση του Π.Δ.394/01 (ωράριο εργασίας)».
  • Συνεχείς αποσπάσεις στο Νομό Αττικής με την συγκρότηση Διμοιρίας Υποστήριξης αδειάζοντας τις υπηρεσίες από αστυνομικό προσωπικό αφήνοντας τους πολίτες χωρίς αστυνόμευση
  • Κίνδυνος διατάραξης Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας».

Το μαχαίρι στο κόκκαλο βάζουν οι συνδικαλιστές Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας καταθέτοντας καταγγελία! στην Εισαγγελία Άμφισσας για την επικρατούσα κατάσταση στην Φωκίδα ...

ΕΝΟΙΚΙΑZETAI ΚΤIΡΙΟ ΣΤΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙ για συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Τι άλλο συζητείται και αποφασίζεται στην αυριανή συνεδρίαση

Του  Παύλου Δωριάδη
Στην ενοικίαση κτιρίου στο Λιδωρίκι που θα χρησιμοποιείται για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων Επιτροπών του Δήμου , ώστε να απελευθερωθούν χώροι από το κτίριο του Δημαρχείου να χρησιμοποιηθούν για γραφεία , αποφασίζει αύριο Τρίτη  μεταξύ άλλων το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στο Λιδωρίκι.

Επίσης θα παρθεί απόφαση για παραχώρηση του κτιρίου Λαογραφικού Μουσείου Λιδωρικίου για στέγαση της Πυροσβεστικής καθώς και η μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου Λιδωρικίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου ...