Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η Ελληνική κυβέρνηση, αν έχουμε τέτοια, με σκυμμένο κεφάλι, Συγκλονιστική μαρτυρία την ώρα της επίθεσης των Ισραηλινών!, ανακοινώσεις κομμάτων



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ... ΚΚΕ για τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς το παλαιστινιακό λαό

Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αποτροπιασμό και αγανάκτηση την άγρια δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς το Παλαιστινιακό λαό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από δέκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
Πρόκειται για ένα νέο έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης και του κράτους ενδεικτικό της βαρβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες το παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Σηματοδοτεί την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας όχι μόνο κατά του Παλαιστινιακού λαού αλλά και στους λαούς της περιοχής.

Η προκλητική στρατιωτική δράση του ισραηλινού κράτους στηρίζεται και πριμοδοτείται σταθερά από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που όχι μόνο ανέχτηκαν την ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά υπέγραψαν συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας διοργανώνοντας μεγάλης έκτασης κοινά στρατιωτικά γυμνάσια. Η κυβέρνηση πρέπει αμέσως να διακόψει κάθε είδους στρατιωτικά γυμνάσια, όχι μόνο τα τρέχοντα, και να καταγγείλει όλες τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Να αποχωρήσει αμέσως το πλοίο του πολεμικού ναυτικού που περιπολεί ανοικτά του Λιβάνου.
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για την επίθεση του Ισραήλ στο " Στόλο της Ελευθερίας"

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας καταγγέλλει τους δολοφόνους του ναζιστικού - σιωνιστικού ισραηλινού κράτους. Ο "Στόλος της Ελευθερίας", αποτελούμενος από 6 καράβια και πολίτες από 50 χώρες, πνίγηκε στο αίμα από την επίθεση του ισραηλινού στρατού. Το Ισραήλ δρα ως κράτος-τρομοκράτης και με τη φρικιαστική μαζική δολοφονία προχωρά στην κατοχή και των διεθνών υδάτων της Ανατολικής Μεσογείου

Η οργή στρέφεται και στη συνένοχη ελληνική κυβέρνηση. Δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες από τη μαζική δολοφονική επίθεση. Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας που εξήγγειλε πριν μήνες λόγω της χρεοκοπίας, σήμερα ολοκληρώθηκε με την κατοχή ελληνικού εδάφους (πλοίων με ελληνική σημαία) από το Ισραηλινό πειρατικό στρατό.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:
Να κλείσει την πρεσβεία των σιωνιστών δολοφόνων
Να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.
Να ενεργήσει δραστικά και αποφασιστικά για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.

ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Γενική Συνέλευση του Φωκικού την Κυριακή


Θέμα: Ανακοίνωση Δ.Σ. του ΤΑΠ Φωκικός.
Ανακοίνωση

"Το ΔΣ του ΤΑΠ Φωκικός καλεί όλους τους φιλάθλους στην Γενική Συνέλευση του ... Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιουνίου και ώρα 12 μεσημβρινή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Άμφισσας με θέματα:
1ον Οικονομικός απολογισμός απερχόμενου ΔΣ
2ον Εκλογή νέου ΔΣ

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη για το μέλλον του Φωκικού."

Απο την μία τα σκουπόξυλα απο την άλλη τα πολυβόλα, το βίντεο της δολοφονικής επίθεσης των Ισραηλινών και η λίστα των Ελλήνων επιβατών


Λίστα επιβατών

«Ελεύθερη Μεσόγειος»

Πλήρωμα...

Στυλιανάκης Ζαχαρίας, Κληρονόμος Εμμανουήλ, Χρυσοχοϊδης Νεκτάριος, Μισεμικές Γεώργιος, Γρηγορόπουλος Μιχαήλ, Μπόλος Νικόλαος

Επιβάτες

Damolin Mario Giovanni, Dror Feiler, Faraggi Marcello, Henning Mankel, Mehmet Kaplan, Saman Ali Abdulla, Sommer – Houdeville Thomas Georges, Viktoria Strand, Γασπαράτου Ευγενία, Θεοχαροπούλου Αικατερίνη, Καρατζάς Γεώργιος, Καρυπίδης Ιωάννης, Κοσματόπουλος Νικόλαος, Λάμπρου Ηλίας, Μαθιουλάκης Εμμανουήλ, Μουστάκας Ανδρέας – Μάριος, Ναϊμ Ελγαντούρ, Παπαδοκωστόπουλος Αριστείδης, Πισσίας Ευάγγελος, Πολίτης Παναγιώτης, Συγγελάκης Πολυάνθης, Τζιούμπας Αθανάσιος, Τικτόπουλος Μιχαήλ – Αχιλλεύς,
Ψαρά Μαρία

«Σφενδόνη»

Έλληνες - πλήρωμα

Μπούκας Θεόδωρος, Παπακινός Πέτρος, Παπαδημητρίου Απόστολος, Αυγήρης Σπυρίδων

Επιβάτες που ξεκίνησαν από την Ελλάδα

Ennafaa Elaati, Κampani Chalent, Βαλκάνος Νικόλαος, Γελάλης Δημήτριος, Κιτίδη Αικατερίνη, Κυρίλλου Δήμητρα, Λιερός Γεώργιος, Τραβάλου Αφροδίτη, Τσιγαρίδας Χρήστος

«Mavi Marmara»

Πλειώνης Δημήτριος, Χατζηστεφάνου Αριστείδης - Κυριάκος

Mε το μέτρο των 2/3 σκέφτονται να αντιμετωπίσουν τον Καλλικράτη στο Ευπάλιο


ΦΩΚΙΔΑ: Σε πένθιμη «συσκευασία» με μαύρες κορδέλες θα παραμείνει για αρκετό διάστημα το δημαρχείο του Ευπαλίου. Η επιτροπή αγώνα που το «αμπαλάρισε» εκφράζει την πικρία της για το πραξικόπημα στην περιοχή. Ως παρενέργειες της νέας κατάστασης θεωρούνται οι παραιτήσεις των γραμματέων του ΠΑΣΟΚ στους Δήμους Βαρδουσίων, Ευπαλίου και Τολοφώνα.
Οι κάτοικοι προσανατολίζονται με ... το μέτρο των 2/3 που τους επιτρέπει ήδη ο νόμος και μέσα από τις διεργασίες των δημοτικών εκλογών να «πάρουν» την έδρα στο Ευπάλιο. Σε τοπικό επίπεδο θα γίνει ειδική εκδήλωση για όλους τους βουλευτές που τους υποστήριξαν.

* Η επιτροπή αγώνα βγήκε με ντουντούκες στους δρόμους κόντρα στον «Καλλικράτη» και οι πολίτες της Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής αισθάνονται απογοήτευση και πίκρα για τη συγχώνευση των 12 δήμων σε δύο και τη δημιουργία του νέου καλλικρατικού Δήμου Δελφών, που ουσιαστικά μετατρέπει την Ιτέα σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αμφισσας. Χαρακτηρίζουν τη μη δημιουργία Δήμου Ιτέας «βασικό ολίσθημα». Γενικά οι κάτοικοι της Ιτέας αισθάνονται ότι ο δήμος τους μετατρέπεται σε ουραγό του Δήμου Αμφισσας και ανασυντάσσονται για τις επόμενες ενέργειες.
Από .enet.gr

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις 2010


ΘΕΜΑΤΑ και ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Σήμερα, τελευταία μέρα των εξετάσεων, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στο μάθημα ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ) ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Δείτε τώρα τα θέματα και τις απαντήσεις.

Η Παπαθανάση και ο Βλαχοθανάσης

Για όλα έχει άποψη η Βουλευτής μας και ρωτάει και τοποθετείται.
Για όλα εκτός από αυτά που πραγματικά συμβαίνουν και αυτά που δεν μπορούν να κρυφτούν στις γενικότητες του πολιτικού λόγου.
Με το γνωστό στυλ συνεχίζει να αγορεύει για τα περιβαλλοντικά θέματα χωρίς να τοποθετείται για το θέμα για το οποίο υπάρχει η πραγματική σύγκρουση.
Ποια είναι η θέση της Βουλευτού για την επιφανειακή εξόρυξη της S&B στην θέση Βλαχοθανάση;
Μα είναι φως φανερό , χρειάστηκαν να πάνε στα Τρίκαλα για να μπορέσει να γίνει... επερώτηση στην Βουλή για το θέμα και τις απειλές που δέχεται ο Ε.Ο.Σ. Άμφισσας.
Με μισόλογα δεν γίνεται τίποτα κυρία μου. Ή είσαι ενάντια στις επιφανειακές εξορύξεις και στις επιφανειακές επιβαρύνσεις από τα στείρα και ζητάς από τις εταιρείες να προσαρμοστούν και να πληρώσουν το πραγματικό κόστος της αποκατάστασης του περιβάλλοντος και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, ή ζητάς να επιβιώσει η εταιρεία με τον τρόπο που θέλει η ίδια δηλαδή απολύοντας, σταματώντας τις έρευνες και εκβιάζοντας για επιφανειακές εξορύξεις.

Ο Παπανδρέου και οι 19 δολοφονίες των Ισραηλινών


Ποίος είναι ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας;

Ποιος είναι ο πρωθυπουργός;

Η απαράδεκτη στάση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών στην επίθεση των Ισραηλινών κατά των πλοίων με εφόδια για την Γάζα εξηγείται απο το γεγονός οτι η Ελλάδα έχει αποφασίσει να είναι μαζί με τους δολοφόνους.

Δεν είναι μόνο η δουλεία στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. που μας επιβάλουν.
Ο Παπανδρέου αποφάσισε να ταυτιστεί σε όλα με την Αμερικάνικη εξωτερική πολιτική και να επιβάλει στους Έλληνες, αν τον αφήσουμε, ότι επέβαλαν σήμερα οι Ισραηλινοί σε αυτούς που μετέφεραν την ειρηνευτική βοήθεια.
Δείτε την Ελληνο-Ισραηλινή φιλία σε δράση λίγες ημέρες πριν
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
Ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις στο Αιγαίο!
ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...
Μήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου στέλνουν από σήμερα κοινές ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις. Στην σκιά της κατακόρυφης αύξησης της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, αλλά και της ... ραγδαίας επιδείνωσης των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων οι δύο Αεροπορίες διεξάγουν από σήμερα στο Αιγαίο πολύπλοκα σενάρια εναέριων εμπλοκών και προσβολών στόχων εδάφους.Χθες, υπό συνθήκες; άκρας μυστικότητας προσγειώθηκαν στην 115 Π.Μ. στη Σούδα πέντε ισραηλινά F-15I Ra’am και πέντε F-16I Sufa τα οποία πρόκειται να προχωρήσουν στην διεξαγωγή κοινών ασκήσεων μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.Τα αεροσκάφη μαζί, τόσο με τα F-16C των Μοιρών 340Μ και 343Μ που εδρεύουν στην 115ΠΜ, όσο και με τους άλλους τύπους μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ από άλλες Μοίρες, πρόκειται να συνεκπαιδευτούν σε μια σειρά αποστολών όπως εναέριας επικράτησης, προσβολών στόχων εδάφους σε στρατηγικό βάθος σε όλο τον ελλαδικό εναέριο χώρο, αλλά και εναέριου ανεφοδιασμού στο κεντρικό Αιγαίο.Για αυτό το λόγο στις συνεκπαιδεύσεις θα λάβουν μέρος και KC-707 της ισραηλινής Αεροπορίας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ισραηλινά μαχητικά επιχειρούν από ελληνική αεροπορική βάση πραγματοποιώντας ασκήσεις από κοινού με μαχητικά της ΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που θα εκτελεστούν ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού ελληνικών και ισραηλινών μαχητικών στη μέση του Αιγαίου, στην περιοχή του Πεδίου Βολής Ψαθούρας που έχει δεσμευτεί για τον σκοπό αυτό.Από την 117 Π.Μ. στην Ανδραβίδα αναμένεται η εκτέλεση αποστολών CSAR με ισραηλινά ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion. Ή άσκηση έχει την επωνυμία «Μίνωας 2010» και η πραγματοποίησή της δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία την παρούσα χρονική στιγμή ιδιαίτερα μάλιστα εάν ληφθεί υπόψη και το άσχημο κλίμα που επικρατεί στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις.Με εξαίρεση την γαλλική ναυτική Αεροπορία και παλαιότερα ρωσικά Su-27 που είχαν συνασκηθεί με ελληνικά μαχητικά, η άσκηση με τους Ισραηλινού είναι η πρώτη "ειδικού πολιτικού βάρους" που γίνεται στο Αιγαίο. Στην προηγούμενη άσκηση, την Gloriious Spartan 2008, τα ισραηλινά αεροσκάφη δεν είχαν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια, αλλά επιχειρούσαν κατ'ευθείαν από το Ισραήλ, κάτι που είχε δώσει τροφή σε σενάρια για άσκηση προσομοίωσης επίθεσης στο Ιράν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Με συμμετοχή στην ψηφοφορία 21% εκλέχτηκε στις εκλογές της ΝΔ στην Φωκίδα ο ΚΑΠΟΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δείτε την συμμετοχή και στην υπόλοιπη ελλάδα.
Μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, η εκτίμηση για τη συμμετοχή είναι:

Από Θεσσαλία

Νομαρχιακή Καρδίτσης: συμμετοχή 17%

Νομαρχιακή Τρικάλων: συμμετοχή 19%

Νομαρχιακή Λάρισας: συμμετοχή 22%

Νομαρχιακή Μαγνησίας: συμμετοχή 12%

Κυκλάδες συμμετοχή 23%

...

Δωδεκάνησα συμμετοχή 25%

Φωκίδα συμμετοχή 21%

Οργανώσεις Α΄ Αθήνας, συμμετοχή 16%

Οργανώσεις Α΄ Πειραιά συμμετοχή 10%

Οργανώσεις Β΄ Πειραιά συμμετοχή 8%

Λακωνία συμμετοχή 23%

Αν. Αττική συμμετοχή 12%

Βορ. Αττική συμμετοχή 10%

Δυτ. Αττική συμμετοχή 25%

Ροδόπη συμμετοχή 13%

Αχαϊα συμμετοχή 19%

Ιωάννινων συμμετοχή 27%

Καβάλα συμμετοχή 22%

Πιερία 14%

Ηράκλειο 8%

Πρέβεζα 28%

Οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν στα πλοία για την Γάζα , υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες, ένας έλληνας τραυματίας αρνείται την νοσηλεία του στο Ισραήλ

Επιτέθηκαν στα πλοία που πήγαιναν να σπάσουν τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για τραυματίες. η επικοινωνία δεν είναι καλή καθώς δεν πιάνουν τα κινητά. Τα επιβατικά "Mavi Marmara" και το "Σφενδόνη" καταλήφθηκαν."

Η επίθεση έγινε παρόλο που τα πλοία άλλαξαν ρότα μιας oι ακτιβιστές του στoλίσκoυ της ελευθερίας για τη Γάζα ήθελαν να αποφύγουν τη νυκτερινή εμπλοκή με το ισραηλινό ναυτικό.
Ο «στολίσκος της ελευθερίας», που μεταφέρει περίπου ... 700 ακτιβιστές και 10.000 τόννους ανθρωπιστικής βοήθειας..
Στις 4:50 ο Ισραηλινός στρατός έκανε επίθεση με ελικόπτερα και φουσκωτά ενάντια στο Στόλο της Ελευθερίας. To TRT μιλάει για 2 νεκρούς και 30 τραυματίες... http://www.trt.net.tr/Canli/canli.aspx?kanal=TRTTURK&
Με ελικόπτερα αποβιβάστηκαν στα πλοία ισραηλινοί κομάντος οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera στην αραβόφωνη εκπομπή του μετέδωσε ότι υπάρχει Έλληνας σοβαρά τραυματίας ο οποίος αρνείται να δεχτεί περίθαλψη από τις ισραηλινές αρχές και ζητάει να μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Συνιστώσα του Στόλου της Ελευθερίας, ανακοίνωσε ότι από την επίθεση του σιωνιστικού στρατού στο πλοίο MAVI MARMARA υπήρξαν 2 νεκροί και 30 τραυματίες. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από το Αλ-Τζαζίρα, που αναφέρει ότι οι δύο νεκροί είναι Τούρκοι.

ΠΗΓΗ: http://digitalship.shiptogaza.gr/

Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το ισραηλινό ιδιωτικό δίκτυο τηλεόρασης 10.

Άνδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού άνοιξαν πυρ μετά την επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, προσθέτει το ίδιο δίκτυο.

Το ίδιο δίκτυο δεν προσδιορίζει εάν μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών περιλαμβάνονται και ισραηλινοί στρατιώτες.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο της ισλαμιστικής Χαμάς είχε κάνει λόγο για δύο νεκρούς. Τον ίδιο αριθμό νεκρών επιβεβαιώνει και η τουρκική ΜΚΟ που προώθησε την πρωτοβουλία.

http://www.ant1online.gr/World/MiddleEast/Pages/20105/ad26a02e-b2a4-4179-99c0-c6e0b5a87d65.aspx



Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν σε τουλάχιστον ένα από τα πλοιάρια του «στολίσκου της ελευθερίας» που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 και να τραυματιστούν τουλάχιστον τριάντα από τους επιβαίνοντες, μεταδίδει η ισραηλινή τηλεόραση.

Στις 13 Ιουνίου η τελική φάση των δελφικών ποιητικών αγώνων

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 θα διεξαχθεί η τελική φάση των Δελφικών Ποιητικών Αγώνων. Τόπος διεξαγωγής είναι το Δημαρχείο Δελφών και ώρα έναρξης έχει οριστεί η 09:00. Η τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές των ... φετινών αγώνων θα γίνει στις 19:00 στον ίδιο χώρο.

Διοργανωτής, όπως και κάθε χρόνο, είναι η "Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών" με τους Δελφικούς Αγώνες Ποίησηας να αποτελούν έναν από τους τρεις μεγάλους διαγωνισμούς της ετησίως.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ: 210 3302550
email: panelog@otenet.gr