Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Mε το μέτρο των 2/3 σκέφτονται να αντιμετωπίσουν τον Καλλικράτη στο Ευπάλιο


ΦΩΚΙΔΑ: Σε πένθιμη «συσκευασία» με μαύρες κορδέλες θα παραμείνει για αρκετό διάστημα το δημαρχείο του Ευπαλίου. Η επιτροπή αγώνα που το «αμπαλάρισε» εκφράζει την πικρία της για το πραξικόπημα στην περιοχή. Ως παρενέργειες της νέας κατάστασης θεωρούνται οι παραιτήσεις των γραμματέων του ΠΑΣΟΚ στους Δήμους Βαρδουσίων, Ευπαλίου και Τολοφώνα.
Οι κάτοικοι προσανατολίζονται με ... το μέτρο των 2/3 που τους επιτρέπει ήδη ο νόμος και μέσα από τις διεργασίες των δημοτικών εκλογών να «πάρουν» την έδρα στο Ευπάλιο. Σε τοπικό επίπεδο θα γίνει ειδική εκδήλωση για όλους τους βουλευτές που τους υποστήριξαν.

* Η επιτροπή αγώνα βγήκε με ντουντούκες στους δρόμους κόντρα στον «Καλλικράτη» και οι πολίτες της Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής αισθάνονται απογοήτευση και πίκρα για τη συγχώνευση των 12 δήμων σε δύο και τη δημιουργία του νέου καλλικρατικού Δήμου Δελφών, που ουσιαστικά μετατρέπει την Ιτέα σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αμφισσας. Χαρακτηρίζουν τη μη δημιουργία Δήμου Ιτέας «βασικό ολίσθημα». Γενικά οι κάτοικοι της Ιτέας αισθάνονται ότι ο δήμος τους μετατρέπεται σε ουραγό του Δήμου Αμφισσας και ανασυντάσσονται για τις επόμενες ενέργειες.
Από .enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου