Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Στον "πάτο" της ΕΕ η Ευρυτανία!!Ο φτωχότερος νομός σε όλη την Ευρωζώνη από κοντά ακολουθεί και η Φωκίδα

Πανευρωπαικό..αρνητικό ρεκόρ ..
Μετά την εγκατάλειψη,την ανεργία,την ελλιπή υποδομή, την εσωτερική μετανάστευση ,και πάρα πολλά προβλήματα που βασανίζουν τους κατοίκους της Ευρυτανίας ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ έρχεται να προστεθεί ως συνέπεια των παραπάνω. Ο φτωχότερος νομός βάση του ΑΕΠ στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Ευρώπη είναι ο νομός Ευρυτανίας σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Είναι χαρακτηριστικό της «ψαλίδας»που υπάρχει ότι ενώ 8 ελληνικές περιφέρειες καταγράφουν ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετοχή φορέων στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δελφών

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς που εμπίπτουν στο πεδίο της διάταξης του άρθρου 76 Ν.3852/2010 να εκδηλώσουν εγγράφως ενδιαφέρον για συμμετοχή στη συγκροτούμενη Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δελφών. Η Επιτροπή αυτή αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο του Δήμου και απαρτίζεται από 25 έως 50 μέλη, συγκροτείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αυξημένη πλειοψηφία (2/3 των μελών του), θα έχει δε κατά την πρώτη περίοδο διετή θητεία, σύμφωνα με το άρθρο 282 παρ. 16 Ν.3852/2010.
Συγκεκριμένα στην Επιτροπή αυτή μπορούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι ...

Πλημμύρισε το Σαράντι Βοιωτίας από ζημιά στον αγωγό του Μόρνου (βίντεο)

Εξήντα μέτρα το ρήγμα στο κανάλι του Μόρνου

Πλημμυρισμένος παραμένει αυτή την ώρα ο παραθαλάσσιος οικισμός Σαράντι στη Βοιωτία ύστερα από τη ζημιά που παρουσιάστηκε νωρίτερα στον αγωγό που μεταφέρει νερό από τον Μόρνο στην Αθήνα.

Δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο, καθώς αγροτικές εκτάσεις αλλά και δέκα με δεκαπέντε περίπου σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Τα ορμητικά νερά του ...

6,5 εκ. ευρώ το μήνα μας κοστίζει η Λιβύη

 Πόσο κοστίζει η διατήρηση ενός σχολείου της επαρχίας, πόσο κοστίζει η διατήρηση της πυροσβεστικής στην πόλη μας, πόσο κοστίζει μια μικρή αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις;

Εξίμισι εκατομμύρια ευρώ το μήνα κοστίζει στην Ελλάδα η συμμετοχή της στις συμμαχικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ενημέρωση των βουλευτών της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Στη μαραθώνια συνεδρίαση -διήρκεσε περίπου...

Κοινοβουλευτική ΕΡΩΤΗΣΗ για την Αποκατάσταση του τμήματος του οδοστρώματος που υπέστη καθίζηση στο δρόμο Άμφισσα - Αγ. Ευθυμία

 Ξανά ερώτηση για τον δρόμο Άμφισσας Αγίας ευθυμίας, άντε να δούμε αν βοηθάνε οι ερωτήσεις στο να φτιαχτεί ο δρόμος, ή βοηθάνε μόνο στο να πιάνουμε τόπο στις στήλες των ειδήσεων.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Αθήνα 29 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κοινοβουλευτική ΕΡΩΤΗΣΗ κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Φωκίδας κα Αφροδίτη Παπαθανάση, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μ. Ρέππα, σχετικά με την Αποκατάσταση του τμήματος του οδοστρώματος 30 περίπου μέτρων που υπέστη καθίζηση στο δρόμο Αμφισσα - Αγία Ευθυμία.

Πριν από ένα χρόνο, στο δρόμο Άμφισσα – Αγία Ευθυμία και συγκεκριμένα στη χ.θ. ...

Σκαπτικά μηχανήματα κατεβαίνουν στην Κερατέα, με καμπανες και σειρηνες καλουνται οι κατοικοι ωστε να κατεβουν στα μπλοκα!!!

Οι σειρήνες και οι καμπάνες της Κερατέας χτυπούν.
Από τα μεγάφωνα αναγγείλετε επίθεση των ΜΑΤ στο χωριό και ζητείται από τους κατοίκους να κατευθυνθούν στα μπλόκα και τις εξόδους του χωριού.
Προ ολιγου θεαθησαν σκαπτικα μηχανηματα στην αττικη οδο με συνοδεια δυο κλουβες των ματ & ομάδες Διας!!! Ηδη εχουν φτασει στα Καλυβια. ο κοσμος κατευθυνεται στα μπλοκα!!!
Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ που βρίσκετε αυτή την στιγμή πάνω από την Κερατέα ψεκάζει τον κόσμο με χημικά!!!!

Συγκρούσεις αστυνομικών και πολιτών αυτή την στιγμή. Συγκρούσεις αστυνομικών και ...

Ανεμώνες εναντίον οικονομίας

Έφυγα για λίγες μέρες στο χωριό... Καθώς το τρένο απομακρυνόταν από την Αθήνα, έσβηνε όλη αυτή η θλίψη που κουβαλάνε οι μέρες. Μετατρεπόμαστε σε γκρι, θυμωμένους ανθρώπους και δεν ξέρω αν φτάνει όλο το χρώμα των παραμυθιών για να μας σκεπάσει... Ποιοί το έλεγαν; Να μην αφήσουμε το γκρι να εξαφανίσει όλα τα άλλα χρώματα
Το αγαπημενο μου τρένο... Μαζί με την κόρη μου.

Δοκιμάζει με τα χεράκια της να βγάλει φωτογραφίες:...

Ο Καζάκης στο MEGA

Φοβερή συνέντευξη Καζάκη στο mega [video]
Φοβερή συνέντευξη Καζάκη στο mega [video]
Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε: Φέρανε τον Καζάκη στο Mega, και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Χασαπόπουλου.
Προφανώς πιέζονται πλέον, διότι πολλοί τάσσονται υπέρ της θέσης για στάσης πληρωμών και εξόδου από το ευρώ, ενώ και ο Καζάκης είναι από τους πιο γνωστούς εκφραστές αυτής της άποψης (παρότι έως τώρα ήταν και αυτός, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι εκφραστές της αποκλεισμένοι από τα κυρίαρχα ΜΜΕ)....

Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα; Κλείνουν 60 χαμηλόβαθμα περιφερειακά ΤΕΙ !!

«Λουκέτο» σε περίπου 60 τμήματα περιφερειακών ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης αναμένεται να βάλει το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζοντας τον «Καλλικράτη» και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στα σχέδια του υπουργείου είναι να καταργηθούν περιφερειακά τμήματα ΤΕΙ, να συγχωνευτούν ΑΕΙ-ΤΕΙ, να προσαρτηθούν σχολές ή τμήματα σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ομοειδούς επιστημονικού αντικειμένου, να συγχωνευτούν ολόκληρες σχολές διαφορετικών πανεπιστήμιων και ...

Παρέμβαση των κινήσεων και των συλλόγων της Στερεάς Ελλάδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Παρέμβαση των κινήσεων και των συλλόγων της Στερεάς Ελλάδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Την ακόλουθη Ανακοίνωση - Κείμενο διαμαρτυρίας, που υπογράφεται από 17 συλλόγους και κινήσεις πολιτών από όλη τη Στερεά, επέδωσαν σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αν και δυστυχώς σε "ώτα μη ακουόντων". Η πρόεδρος του Ομίλου Φίλων του Δάσους, τοποθετήθηκε εκ μέρους των οργανώσεων.


Το περιβάλλον δεν είναι «υπόθεση για λίγους» αλλά υπόθεση όλων...

Άλλη μια χαμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Κάνοντας τον απολογισμό της χθεσινής συνεδρίασης, μετά από 3 μήνες από την έναρξη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο ομάδες προβλημάτων :

Αυτά που προκύπτουν από τον ίδιο τον Καλλικράτη:

- συγκεντρωτισμός, αδιαφάνεια, μακριά από τους πολίτες,

- προχειρότητα και δυσλειτουργία που καταγγέλλεται σε υψηλούς τόνους από την περιφερειακή αρχή

- ανεπαρκείς πόροι που δεν έχει καν εξασφαλιστεί αν θα αποδοθούν

- εκλογικό σύστημα με απόλυτη κυριαρχία του πρώτου (στην περίπτωσή μας μαζί με την αποχή το περίπου 20% του εκλογικού σώματος εκπροσωπείται με τα 3/5 των εδρών)

και αυτά που προκύπτουν από την περιφερειακή αρχή:...