Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ερώτηση στην Βουλή απο τον Κουβέλη για τις 35 προσλήψεις στο Μουσείο των Δελφών

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα: Προσλήψεις στο Μουσείο Δελφών με συνοπτικές διαδικασίες

Στις 2 Νοεμβρίου 2009 η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων προκήρυξε 35 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων στο Μουσείο Δελφών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (αρ. πρωτ. Φ6/1/2858 και Φ6/1/4859).

Η προθεσμία που δόθηκε για την κατάθεση δικαιολογητικών ήταν μόνο δύο ημέρες, από 3/11/2009 έως 5/11/2009, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να μη διαθέτουν επαρκή χρόνο για την κατάθεση των δικαιολογητικών τους. Αν συνυπολογιστεί δε, ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας δημοσιοποίησής της, η προκήρυξη δεν αναρτήθηκε στην ... ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά ούτε και γνωστοποιήθηκε διά του τύπου, παρά μόνο τοιχοκολλήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Μουσείου, εγείρονται εύλογα πολιτικά και ηθικά ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτάται ο κ. Υπουργός

• Με ποιο τρόπο έγιναν οι προσλήψεις στο Μουσείο των Δελφών; Θα διερευνήσετε άμεσα τις συνθήκες και διαδικασίες επιλογής προσωπικού;
• Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και την δημοσιοποίηση της προκήρυξης των 35 θέσεων εργασίας;
• Για ποιο λόγο δόθηκε η ασφυκτική χρονική προθεσμία δύο ημερών για την κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών;

23.11.2009

Ο ερωτών βουλευτής


Φώτης Κουβέλης
Από ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Σήμερα στις 18:30 συγκέντρωση στην πλατεία Λαού

Συγκέντρωση σήμερα Τρίτη 24-11-20ο9 στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα στις 18:30 οργανώνεται απο το Εργατικό Κέντρο για τους συμβασιούχους και για τους εργαζόμενους με τα προγράμματα stage γα να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά
Η συγκέντρωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις που το (ΠΑΜΕ) Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο διοργανώνει σε πολλές πόλεις της χώρας .

Το αφισάκι γράφει:

Σταματήστε τους νεκροθάφτες των Συντάξεων των μισθών της κοινωνικής ασφάλισης στελεχώστε το ΙΚΑ με γιατρούς τώρα

Αστυνομική αυθαιρεσία και διακριτικά

"Το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας θα στελεχωθεί με πολιτικό προσωπικό, θα λειτουργεί ανεξάρτητα απο την Αστυνομία, ώστε οι καταγγελίες να έχουν αντικειμενική και σοβαρή αντιμετώπιση, και στο προσωπικό του θα περιλαμβάνονται άτομα με νομική κατάρτιση.

Η θητεία του συγκεκριμένου προσωπικού θα είναι διετής και θα μπορεί να ανανεωθεί για μία μόνο φορά.

Ο υπουργός τόνισε ότι «από εδώ και πέρα οι αστυνομικοί θα έχουν επώνυμο, θα φέρουν τα διακριτικά τους, γιατί είναι υπάλληλοι του κράτους και κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει με ποιον έχει να ......κάνει»..."

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την είδηση εδώ .

Σίγουρα πρόκειται για μια απόλυτα ορθή πρωτοβουλία . Αρκεί μόνο να ισχύσει η τελευταία δέσμευση του υπουργού...

Οι αστυνομικοί οφείλουν να κυκλοφορούν με τους διακριτικούς τους αριθμούς ! Διαφορετικά , δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους "γνωστούς-αγνώστους" με τις κουκούλες...

Από Παραπολιτική

Με διαδικασίες απο μια ώς τρείς ημέρες προσλάμβαναν στο Μουσείο των Δελφών

Αφροδίτη Κ. Παπαθανάση Βουλευτής Ν. Φωκίδας

ΜΝΗΜΗ «ΙΧΘΥΟΣ»

Οι πολιτικές , οικονομικές και κοινωνικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης , της κυβέρνησης της Ν.Δ. , γονάτισαν την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Από τα «συρτάρια» πετάγονται καθημερινά νέα χρέη και «διευθετήσεις ημετέρων». Η φορολογική πολιτική που με επιμέλεια ακολούθησαν χάρισε πάνω από 1 δις ευρώ κάθε χρόνο στους μετόχους των 200 μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Με τις επιλογές τους – σκάνδαλο ομολόγων – τίναξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Επέλεξαν την πολιτική ομηρεία των νέων ανθρώπων . Ακόμη και σήμερα οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ αναζητούν σε πόσους νέους και...... σε ποιες υπηρεσίες έφτασε το «μαγικό χαρτί» του προεκλογικού διορισμού STAGE – καθώς δεν υπήρξε καν η στοιχειώδης καταγραφή των ανθρώπων αυτών , κύρια γιατί η Ν.Δ. έβλεπε απέναντι της «ψήφους» και όχι νέους ανθρώπους.

Μνήμη «ΙΧΘΥΟΣ».
Μόνο έτσι μπορούν να εξηγηθούν οι κορώνες και οι δίχως μνήμη τακτικές θράσους της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. στη Φωκίδα.
• Ας μας εξηγήσουν κάποτε ,όλοι μαζί οι «ομογάλακτοι» της Ν.Δ. ,γιατί από το 2004 έπρεπε να φτάσουμε στο 2009 και το ΤΕΙ να είναι ακόμη στα πρώτα μπετά.
• Ας μας εξηγήσουν γιατί ο δρόμος Αγ. Ευθυμία – Διασταύρωση με Φυλακές Μαλανδρίνου , πού έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Μάιο του 2007 είναι ακόμη σε αυτή την κατάσταση.
• Ας μας εξηγήσουν γιατί εγκατέλειψαν και απαξίωσαν ακόμα και τα ολοκληρωμένα έργα των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
• Ας μας εξηγήσουν ποια προστιθέμενη αξία έφεραν στον τόπο μας οι κινήσεις τους και η «εσωτερική τους συνεργασία».
• Ας μας εξηγήσουν ποια κουλτούρα καλλιέργησαν όταν ο αριθμός των νέων και λιγότερο νέων ανθρώπων που ασχολούνταν και ασχολούνται σε Υπηρεσίες στη Νομαρχία και σε Δήμους του Νόμου , έφτανε αλλού τους 30 , αλλού 35 και αλλού τους 42.
Ας μας εξηγήσουν πόσες προκηρύξεις με διαδικασία επιλογής έγιναν στο Μουσείο Δελφών.
Θα τους θυμίσουμε μερικές : (Δείτε την φωτογραφία)

Το δικαίωμα στην εργασία είναι δικαίωμα που το οφείλει η Πολιτεία , ειδικά και κύρια σε νέους ανθρώπους. Και στο δικαίωμα αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνονται εκπτώσεις ή άδικες επιλογές. Γι αυτό το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα θεσμοθετεί άμεσα (ήδη λαμβάνει χώρα η διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου) για προσλήψεις μόνο μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ – με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με υπεκφυγές μέσω συνεντεύξεων και άλλων γραφικών τρόπων «made in Νέα Δημοκρατία». Άρα , άμεσα πολιτικά κάνουμε το βήμα – Αξιοκρατία παντού.

Σχετικά με τις προσλήψεις και την συνέχιση συμβάσεων, 35 εργαζομένων για 300 ώρες στο Μουσείο ΔΕΛΦΩΝ θα ήθελα να σημειώσω τα παρακάτω:
1. Σαφώς και θα έπρεπε και θα θέλαμε η διαδικασία να γίνει μέσω ΑΣΕΠ,
2. Για να γίνει η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ , όφειλε το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορία Αρχαιοτήτων να έχει ξεκινήσει τη διαδικασία από το Σεπτέμβριο μήνα – κάτι που δεν είχε συμβεί ,
3. Η αιτιολόγηση των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν ότι, αν δεν γίνονταν αυτή η διαδικασία – της απασχόλησης των εργαζομένων – με την διαδικασία του άρθρου 6 Ν. 3525/07(ΦΕΚ 16?Α/26.01.07) το Μουσείο Δελφών θα έκλεινε – λόγω έλλειψης εποχικού προσωπικού στις αρχές Νοεμβρίου του 2009.

Μνήμη «ΙΧΘΥΟΣ.
Ποια ήταν όμως η στοιχειώδης επένδυση της κυβέρνησης της Ν.Δ. στους Δελφούς , τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο Δελφών αυτά τα χρόνια ; Καμιά. Μόνο προσωπικές διευθετήσεις σε όφελος εκλεκτών , εκλεκτών με ονοματεπώνυμο.
Είναι κρίμα η αγωνία των νέων ανθρώπων για δουλεία να γίνεται «ξύλινο όπλο επικοινωνίας» .Και είναι τραγικό αυτό να συμβαίνει από αυτούς που επί της ουσίας ποτέ δεν τους ενδιέφεραν οι άνθρωποι , αλλά οι ψήφοι , οι αριθμοί.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΒΗΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΟΥΤΕ Η ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ , ΟΥΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ.
ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΩΡΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ , ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ .
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ , ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

25 Νοέμβρη 2009 Εκδήλωση τιμης και μνήμης του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στο άγαλμα του ΑΡΗ- Θα παρευρεθεί ο Μανώλης Γλέζος

Την Τετάρτη 25/11/2009, είναι η επέτειος της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου, μια κορυφαία στιγμή της αντιφασιστικής πάλης που πέρασε στην Ιστορία σαν ένα διαχρονικό σύμβολο της ενωτικής Αντίστασης του λαού μας απέναντι στον Καταχτητή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας τιμώντας όλους τους επώνυμους και ανώνυμους Αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης που θυσιάστηκαν για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ θα καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ και άξιου τέκνου της πόλης μας ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ.
Στην εκδήλωση αυτή τιμής και μνήμης απέναντι στους Αντιστασιακούς που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25/11/09 ώρα 6μμ στη πλατεία Λαού στη Λαμία, θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο αντιστασιακός Μανώλης Γλέζος.
Από altpressfthiotida