Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Φωκίδα. Και τότε φτωχή και σήμερα φτωχή και όλοι ξέρουν το γιατί


Ποιος είπε πως δεν ήξερε; Όλοι οι Αρμόδιοι ξέρανε ,όλοι ξέρουν, απλά τώρα το έμαθε και ο πολύς ο κόσμος, αυτοί που την πληρώνουν τόσα χρόνια, και έτσι άρχισε το τέλος τους.
Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που κυκλοφόρησαν τελευταία, αποδεικνύουν το μέγεθος του διαχρονικού σκανδάλου στον τόπο μας και εξηγούν πολλά «μυστήρια» της νεότερης ιστορίας του τόπου. Γιατί η φτώχεια, γιατί τέτοια προκλητική αγνόηση Νόμων και Πολιτείας από Ιδιώτες και Αιρετούς, γιατί τέτοια πολυκομματική συγκάλυψη, γιατί το ΠΑΣΟΚ Φωκίδας (τουλάχιστον) «έφαγε» το Κο Μπακογιάννη το 1984 παρά τις ικανότητες που όλοι του αναγνώριζαν και το έργο που είχε προσφέρει στο Κόμμα, γιατί οι τοπικές κομματικές οργανώσεις «αποβάλουν» όποιον εγείρει θέμα μεταλλείων στην περιοχή (άρα προκύπτει και το γιατί τελικά κυριαρχούν οι «φίλοι» των εξορύξεων σε όλες τις κομματικές και διοικητικές βαθμίδες) κ.λπ. Απ’ότι φαίνεται επίσης ,έρχεται από πολύ παλιά αυτή η ιστορία, από την εποχή της Γερμανικής κατοχής και των Ναζί και ακόμα παλιότερα.
Τα Πρακτικά της Βουλής έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, και ακόμα και εάν μέσα της...

Ταβέρνα Σωκράτης ή Μπακαλιαράκια στην Ιτέα


 Τώρα που χειμωνιάζει θα αρχίσουμε να σας κάνουμε και διάφορες προτάσεις εξόδου.
Ξεκινάμε από την Ιτέα με ένα χειμωνιάτικο ταβερνάκι.

Ταβέρνα Σωκράτης ή Μπακαλιαράκια
Παραδοσιακή ταβέρνα από το 1927 με δικό μας κρασί από τα ξύλινα βαρέλια μας. Μια ζεστή ατμόσφαιρα με καλό φαγητό (μπακαλιάρος σκορδαλιά , φάβα ,γίγαντες, κόκορας δικός μας , άγρια χόρτα ,μύδια αχνιστά και φρέσκο ψάρι.
Οι τοιχογραφίες είναι του ζωγράφου Μηνά Γαλαξιδιώτη.

Περίοδος λειτουργίας: Τέλος Οκτωβρίου - Μ.Παρασκευή

Ταβέρνα Σωκράτης ή Μπακαλιαράκια
Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 22650-34190, 6972291582
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: PANAGIOTIS.DANATZIS@ALHELLAS.GR

Στόχος διαρρηκτών η Αγροτική Δεσφίνας

 
Στόχος διαρρηκτών έγινε στις 4.00 π.μ. της Παρασκευής, το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Δεσφίνα Φωκίδας. 
Άγνωστοι δράστες τρύπησαν με τροχό το πίσω μέρος του ΑΤΜ, πήραν 28.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. 
Οι κινήσεις τους ήταν αστραπιαίες και η επέμβαση της Αστυνομίας αμέσως μετά το χτύπημα του συναγερμού ήταν χωρίς αποτέλεσμα. 
http://lamiastar.gr/

Κάθε τόπος αξίζει ότι του συμβαίνει.

Η πρώτη Κυριακή  των εκλογών πέρασε. Τα αποτελέσματα άκρως ενδιαφέροντα και καινοτόμα. Το ενδιαφέρον προκύπτει αρχικά για όλους από συνήθεια. Τα αποτελέσματα προσφέρονται ούτως ή άλλως για συζήτηση επίσης τουλάχιστον από συνήθεια . Κάτι φρέσκο να συζητάμε μέχρι να παλιώσει και αυτό. Οι μέρες αυτές όμως μέχρι να ξαναπέσουμε στην λήθη δεν μετράνε ακόμα γιατί το παιχνίδι δεν τελείωσε τυπικά. Ο κακός Καλλικράτης είχε ένα αποτέλεσμα που δεν είχαν εκτιμήσει επαρκώς οι «ειδικοί». Πρέπει να πάμε και την επόμενη Κυριακή στις κάλπες.
      Πίσω, αργά το βράδυ της πρώτης Κυριακής, σε όλα τα επιτελεία δίνεται η μάχη του σταυρού. Σε ένα τουλάχιστον εκλογικό  τμήμα στην Άμφισσα, η δικαστική αντιπρόσωπος πρόσθετε σταυρούς στα ψηφοδέλτια μπροστά σε όλους και κανείς δεν αντιδρούσε. Παλιά τέχνη ,απλά αυτή την φορά ο δράστης ήταν απρόσεκτος. Πάντα τα «κεντρικά στελέχη» ενισχύονται με κάθε τρόπο. Οι νεροκουβαλητές το φέρανε το νερό, ποιος τους θέλει μέσα στα πόδια του. Κορόιδα !! Και αν το μάθατε; Με ένα «κοκαλάκι» και εσείς, θα σταματήσετε την γκρίνια. Σαν έχουν «κόψει» από την αρχή ότι είσαστε λιγούρηδες.
      Ταυτόχρονα κάποιοι δεν αγωνιούν για τον σταυρό, πανηγυρίζουν ότι «πήρανε» τον ...