Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κερατέα: "Θα πέσουν κορμιά"

Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί και έφυγαν κακήν κακώς.
Ο κόσμος και στην Ελλάδα εξεγείρεται πλέον. Η κυβέρνηση των εργολάβων και των Τραπεζιτών στηρίζεται μόνο στην ανυπαρξία της αντιπολίτευσης.
Σκηνές Καΐρου είχαμε τις τελευταίες μέρες στην Κερατέα.
Οι αστυνομικοί όπως στην Αίγυπτο με αχαρακτήριστη συμπεριφορά χτυπώντας γέροντες και προκαλώντας, μπήκαν στο χωριό για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους. Μετά από οκτώ ώρες μάχη σήμερα και αφού όλοι οι Κάτοικοι της Κερατέας βγήκαν στον δρόμο, έφυγαν εγκαταλείποντας τα οδοφράγματα που είχαν καταλάβει και κλείνοντας και εκκενώνοντας το αστυνομικό τμήμα...

Αίγυπτος:Και τι γίνεται αν ο λαός δεν αποδέχεται πλέον την εξουσία της άρχουσας τάξης;

Για φανταστείτε μια εξέγερση α λα Αιγύπτου σε μια χώρα της Δύσης, στην καρδιά του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Η εξέγερση της Τυνησίας διαδόθηκε σαν ντόμινο και σε άλλες χώρες που χρόνια τώρα οι λαοί στενάζουν υπό τυραννικά καθεστώτα με τρομερές ανισότητες, που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Μια τέτοια εξέγερση όμως στη Δύση, αυτό είναι κάτι που σίγουρα εμποδίζει τους κυβερνώντες από το να κοιμηθούν καλά πλέον. Διότι δεν μοιάζει και τόοοσο μακρινή όσο κάποτε. Βέβαια, όπως και στην περίπτωση της Τυνησίας, της Αιγύπτου, κτλ, δεν υπάρχει συγκροτημένη οργάνωση, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να πει κανείς ότι "ο λαός λέει αυτό". Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Ωστόσο, "κάτι ψήνεται", καθώς είναι ξεκάθαρο πως ...

Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών

Σήμερα γίνεται Συναυλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.
Εν τω μεταξύ επίσκεψη μαθητών έγινε στο χώρο της απεργίας
σήμερα
Ηταν ίσως η πιο συγκινητική στιγμή από τότε που ξεκίνησε η απεργία πείνας των 300 μεταναστών. Μόλις τελείωσε η συνέντευξη Τύπου, μια ομάδα νέων κοριτσιών και αγοριών μπήκαν στο προαύλιο της Υπατίας και ζήτησαν να μιλήσουν με τους απεργούς πείνας.
Ηταν μαθήτριες και μαθητές από τη θεατρική ομάδα ενός γυμνασίου της Αθηνας. Οι απεργοί πείνας τους καλοδέχτηκαν και συζήτησαν για αρκετή ώρα μαζί τους.
Η συζήτηση καταγράφηκε σε κασετόφωνο από τα παιδιά, για να ...

Κοπή Βασιλόπιτας του Roadhouse Blues Club

Η Νέα Δημοκρατία Φωκίδας για τα κέντρα πρόληψης

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Δια της παρούσης θα θέλαμε να συμβάλουμε στην ανάδειξη της σημασίας επίλυσης του θεσμικού προβλήματος των 71 Κέντρων Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους και η αναβάθμιση του αναγνωρισμένου επιστημονικού και κοινωνικού τους έργου.
Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης όπου οι υπηρεσίες των ...

Μπλόκα για τον εντοπισμό του Β.Παλαιοκώστα

Μπλόκα για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα στήνει η ΕΛ.ΑΣ. σε ορεινές κυρίως περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Ευρυτανίας και της Βοιωτίας.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη το βράδυ εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο χωριό Μαριολάτα της Γραβιάς και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα για τη διεξαγωγή έρευνας, ένα Τοyota RAV 4 στο οποίο...

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Μικρασιατών Ιτέας Φωκίδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Θα χαρούμε να σας δούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας μας, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00, στο «Κυριακοπούλειο – Ηλιοπούλειο» Πολιτιστικό Κέντρο.

Ελάτε να μοιραστούμε στιγμές από τον Μικρασιάτικο πολιτισμό με το
αφιέρωμα: «Τα τραγούδια μας στάζουν σερμπέτια και μεράκι…» και να...

Το βιβλίο του Α Διαγωνισμού Διηγήματος Στέλιος Ξεφλούδας


Δεν άντεχα! Ζήτησα από τους φίλους της Α/ Συνέχειας να μου στείλουν το εξώφυλλο που επιλέξαμε ανάμεσα σε διάφορες προτάσεις και το παρουσιάζω.
Η χαρά όλων μας είναι μεγάλη.
Οι δέκα βραβευμένες ιστορίες του Α Διαγωνισμού Διηγήματος Στέλιος Ξεφλούδας, είναι πραγματικά ξεχωριστές...
Θα έχετε κι εσείς την ευκαιρία να το διαπιστώσετε συντόμως, αφού πια βαδίζουμε ολοταχώς για το ...

Σεισμός 3,7 ρίχτερ ταρακούνησε τον Παρνασσό

Μια μικρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή και στην Άμφισσα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα χωριά του Παρνασσού το πρωί.
Σύμφωνα με τον καθηγητή γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα ο σεισμός χαρακτηρίζεται τοπικός και ασήμαντος έγινε όμως αισθητός σε μεγάλη περιοχή αφού ήταν επιφανειακός.
Για τον καθηγητή που πρόσφατα είχε βρεθεί στην περιοχή της Τιθορέας, στο σημείο που ...

Καταγγελία για τις θέσεις παρκαρίσματος στην Άμφισσα

Αναγνώστης μας έστειλε την δίπλα φωτογραφία που δείχνει πιασμένες 2 θέσεις παρκαρίσματος με την χρήση ενός τελάρου. 
Δεν γνωρίζουμε τις υπευθυνότητες και τα πρόσωπα στον Δήμο Άμφισσας, αλλά η φωτογραφία των πιασμένων θέσεων απο τελάρο,  ή κάποιο άλλο αντικείμενο μεταφερόμενο ή σταθερό έχουν καταντήσει να μην είναι ασυνήθιστες παρόλο που είναι σαφώς παράνομες.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι οτι...

Ερώτηση για τα λύματα της Σκίτσας απο τους Πολίτες στο Προσκήνιο

Συμπολίτες ,
Τόσα χρόνια τώρα, όταν οξύνεται το πρόβλημα αστικά λύματα, ελαιουργικά απόβλητα, που καταλήγουν στην Ιτέα, βγαίνει στην επικαιρότητα για να ξεχαστεί στη συνέχεια… Οι αρμόδιοι αποδεικνύονται αναρμόδιοι. Οι «Πολίτες στο Προσκήνιο» παίρνουμε την πρωτοβουλία με την παρακάτω επιστολή και ξαναφέρνουμε στην επιφάνεια το θέμα. Οι ενέργειες μας σίγουρα θα κλιμακωθούν…

ΣΕΑΑ: Στο 63.3% η καθίζηση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου (+ Segments Επιβατικών Οχημάτων ΙΑΝ 2011)

63.3% ήταν η τεράστια πτώση της αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο του 2011 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Έτσι, λοιπόν, πουλήθηκαν συνολικά 9.747 επιβατικά αυτοκίνητα έναντι 26.584 τον Ιανουάριο πέρυσι. Λίγο η κρατική απόσυρση που καθυστερεί (εχθές μόλις αναγγέλθηκε ότι αναμένεται σύντομα η...