Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Απεργία της ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 14 Μάη 2009

Πέμπτη 14 Μάη 2009

Απεργούμε

Συνεχίζουμε τον αγώνα

Γιατί εμείς που πληρώσαμε τα κέρδη τους δεν πρέπει να πληρώσουμε και την κρίση τους. Είναι αποκαλυπτικό. Όταν η οικονομία κατά τους πολιτικά και οικονομικά ισχυρούς δεν είχε κανένα πρόβλημα, εμείς έπρεπε να κάνουμε θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων, για τον ανταγωνισμό, για την αγορά, για το καλό μας. Σήμερα που οι θυσίες μας φαγώθηκαν και η οικονομία βρίσκεται σε κρίση μας καλούν σε νέες θυσίες για το ξεπέρασμα της κρίσης πάλι για το καλό μας! Μονά ζυγά δικά τους. Ανεξάρτητα από κρίση ή όχι εμείς, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ... ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, αποτελούμε τα μόνιμα θύματα.

Γιατί όσοι παίρνουμε μισθό 1.250 € καθαρά μας θεωρούν υψηλόμισθους και δεν μας δίνουν καμιά αύξηση. Όμως και αυτοί που έχουν λιγότερες αποδοχές δεν παίρνουν αύξηση αλλά έκτακτο βοήθημα πείνας που δίνεται μόνο για φέτος. Είναι φανερό ότι η μείωση αυτή του εισοδήματος δεν θα περιοριστεί μόνο για το 2009 αλλά θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Γιατί συνεχίζουν να μας αφήνουν χωρίς εφάπαξ και αρνούνται να επιχορηγήσουν το Τ.Π.Δ.Υ.
Έτσι ενώ για δύο και πλέον χρόνια αρνιόντουσαν να πάρουν μέτρα για την κατάσταση του Ταμείου σήμερα που το πρόβλημα έχει οξυνθεί, που το εφάπαξ καθυστερεί πάνω από 18 μήνες, προωθούν τη λύση είτε του δανεισμού που θα οδηγήσει το Ταμείο σε νέα αδιέξοδα και σε διάλυση είτε την πληρωμή των ελλειμμάτων του Ταμείου και πάλι από τους ασφαλισμένους. Εμείς όμως πληρώσαμε και πληρώνουμε με τις εισφορές μας.
Το πρόβλημα στο Τ.Π.Δ.Υ. και στα άλλα Ταμεία δημιουργήθηκε διαχρονικά από την καταλήστευση των αποθεματικών, από τα παιχνίδια του χρηματιστηρίου, από τις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και από τον περιορισμό της μόνιμης απασχόλησης στο Δημόσιο.

Γιατί προσπαθούν να αλλάξουν το χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο και από κοινωνική να τη μετατρέψουν σε επαγγελματική.
Στη κατεύθυνσή αυτή κινείται η απόφαση του ΔΕΚ που με πρόσχημα την ισότητα, επιχειρεί να ανατρέψει τις θετικές διακρίσεις για τις γυναίκες και ανοίγει το δρόμο για τη μετατροπή της ασφάλισής μας από κοινωνική σε επαγγελματική.
Κάτι τέτοιο θα έχει δραματικές συνέπειες όχι μόνο για τα επικουρικά ταμεία αλλά και για την κύρια σύνταξη αφού η Κυβέρνηση θεωρεί ότι και η κύρια σύνταξη έχει ελλείμματα.

Γιατί συνεχίζουν την πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και αντί για μόνιμο προσωπικό προσλαμβάνουν εκτάκτους, συμβασιούχους έργου, STAGE.
Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν από το παράθυρο να καταργήσουν τη μονιμότητα στο Δημόσιο, πραγματοποιούν τα ρουσφέτια και τις πελατειακές τους σχέσεις αφού όλες αυτές οι προσλήψεις γίνονται εκτός ΑΣΕΠ. Οι παραπάνω επιλογές έχουν δραματικές επιπτώσεις στη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, στους ίδιους τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Γιατί συνεχίζουν και εντείνουν την πολιτική του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των ΔΕΚΟ.
Σε μια περίοδο που εξαιτίας και της κρίσης το Δημόσιο έπρεπε να ενισχυθεί για να διασφαλίζει αναβαθμισμένα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες προς τους πολίτες οι πολιτικές που ακολουθούνται κινούνται στις γνωστές συνταγές του νεοφιλελευθερισμού για ιδιωτικοποιήσεις και τον περιορισμό του Δημόσιου Τομέα. Έτσι βασικά κοινωνικά αγαθά όπως υγεία, παιδεία, πρόνοια, μεταφορές κλπ υποβαθμίζονται και εμπορευματοποιούνται.

Γιατί μετά και τη νέα έκθεση της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία και την εμμονή στο σύμφωνο σταθερότητας προωθούνται νέα μέτρα σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας και των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Γιατί απορρίπτουμε τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόστηκαν χρόνια τώρα στον κόσμο, την Ευρώπη και τη χώρα μας και υποβάθμισαν και υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο και τη θέση των εργαζομένων, αυξάνουν την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Διεκδικούμε

* Άμεση κρατική επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

* Πραγματικές αυξήσεις, ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, του παγώματος και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

* Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Πλήρη απασχόληση - Όχι στην ελαστικοποίηση.

* Δίκαιο φορολογικό σύστημα - κοινωνική δικαιοσύνη.

* Κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο. - Μη εφαρμογή της απόφασης του ΔΕΚ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών - γυναικών.

* Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Αγωνιστική συγκέντρωση των Αγροτών στην Ένωση Άμφισσας

Οι αγρότες της Φωκίδας ξανά στον χορό των κινητοποιήσεων


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Από Ευρωπαϊκή Ένωση — Κυβέρνηση ΝΔ
Πρασινογάλαζες ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ — ΕΝΩΣΗΣ

ΑΓΡΟΤΕΣ — ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!
ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ Το 50-100% ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ
ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ !!!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Παρασκευή 15 Μαίου — ώρα 8 το πρωί
στον προαύλιο χώρο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
με Αγροτικά Οχήματα και Μηχανήματα
Απαιτούμε:...
-Να πάρει πίσω η κυβέρνηση και ο Υπουργός Γεωργίας τη διαδικασία με τους ψηφιακούς χάρτες και να ισχύσει το παλιό σύστημα για τα δικαιώματα.
-Κανένα χαράτσι από την ΠΑΣΕΓΕΣ - ΕΝΩΣΗ.
Άμεση εξόφληση της περσινής ενιαίας ενίσχυσης, του προγράμματος για τον παραδοσιακό και της αποζημίωσης κοροϊδίας για τους ελαιοπαραγωγούς.

Έρχονται εκλογές και ...φτιάχνουν τα ΤΕΙ και το Κολυμβητήριο της Άμφισσας

Τη χρηματοδότηση του ΤΕΙ Άμφισσας με ποσό ύψους 6,5 εκατ. Ευρώ ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς, επισκεπτόμενος το χώρο ανέγερσης του ΤΕΙ Άμφισσας. Το έργο κατασκευής του ΤΕΙ Άμφισσας, μετά από πολυετή αδράνεια ενεργοποιείται και πάλι καθώς εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ύψους 10,0 εκατ. Ευρώ.

Ο κ. Σκλιάς δήλωσε σχετικά με το ΤΕΙ Άμφισσας:

«Η ολοκλήρωση της κατασκευής του ΤΕΙ Άμφισσας ήταν το ... κυριότερο από τα θέματα που μου ετέθησαν στην προ διμήνου συνάντηση εργασίας που είχα με τους εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας, η ολοκλήρωση ενός ονείρου όπως η πραγματοποίηση αυτού του αναπτυξιακού έργου υποδομής.

Η αποπεράτωση των κτιριακών υποδομών του ΤΕΙ Άμφισσας σημαίνει ενδυνάμωση της αναπτυξιακής πορείας του Νομού Φωκίδας. Εμείς ανταποκριθήκαμε άμεσα σε αυτό το αίτημα με ποσό 6,5 εκατ. Ευρώ το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο από το ΕΣΠΑ για την έναρξη εργασιών στο ΤΕΙ Άμφισσας και θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του έργου.

Επισκέφθηκα το χώρο ανέγερσης μαζί με το Νομάρχη Φωκίδας και πρέπει να σημειώσω ότι είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που ήδη έχει καταβάλλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας: έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες, παραδόθηκαν στο ΤΕΙ Λαμίας, είμαι ήδη σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ και ζήτησα την επίσπευση των διαδικασιών υποβολής του Τεχνικού Δελτίου του έργου ώστε να γίνει άμεσα η χρηματοδότησή του?»

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στο χώρο Κατασκευής του Κολυμβητηρίου Άμφισσας, συνοδευόμενος από το Νομάρχη Φωκίδας κ. Φουσέκη και το Δήμαρχο Άμφισσας κ. Ασημακόπουλο.

«Σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια η ολοκλήρωση του Κλειστού Κολυμβητήριου της Άμφισσας αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα στις συναντήσεις εργασίας με το Δήμαρχο Άμφισσας και το Νομάρχη Φωκίδας ετέθησαν προ διμήνου. Το έργο αυτό είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο του προβληματικού «ΕΛΛΑΔΑ 2004», πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από τους Ολυμπιακούς του 2004 και προέβλεπε την υλοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα χωρίς όμως τους προβλεπόμενους πόρους.

Σημασία έχει ότι το 2009 κλείνει και αυτή η εκκρεμότητα, η πλήρης αποπληρωμή των υφιστάμενων εργασιών που είχαν ήδη πραγματοποιηθεί στο έργο την περίοδο 2004-2005. Εμείς σήμερα έχουμε καταβάλλει το ποσό των 400.000 Ευρώ με πόρους του «ΕΛΛΑΔΑ 2004» - Εθνικούς Πόρους που η Ελληνική Κυβέρνηση εξασφάλισε για αυτό το σκοπό, ώστε να αποπληρωθούν και υλοποιηθούν όλα τα συμβασιοποιημένα έργα του «ΕΛΛΑΔΑ 2004».

Αυτό σημαίνει ότι το πολύπαθο έργο του Κλειστού Κολυμβητηρίου Άμφισσας απεμπλέκεται από τις γραφειοκρατικές και χρηματοοικονομικές διαδικασίες και προβλήματα και μπορεί πλέον να προχωρήσει η υλοποίησή του. Παράλληλα, για το έτος 2009 έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό Εθνικοί Πόροι ύψους 1,3 εκατ. Ευρώ για την ολοκλήρωση των συμβασιοποιημένων έργων τα οποία είχαν προβλεφθεί για το νομό Φωκίδας.

Σήμερα, μετά από την εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης, ζήτησα και από το νομάρχη Φωκίδας και από το Δήμαρχο Άμφισσας την επίσπευση των έργων, ώστε αυτό να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στη νεολαία της περιοχής?»
Απο http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7594361

Επειδή όμως αυτά τα έχουμε ξανακούσει σας έβαλα μερικές φωτογραφίες. Μπορείτε έτσι να δείτε τις ταμπέλες, που έχουν αλλάξει χρώμα από τα χρόνια, και αναγράφουν τα ποσά τότε που ξαναδινόταν λεφτά (δείτε τα ποσά) για τα έργα . Μπορείτε επίσης να δείτε φωτογραφίες από τα έργα όπως είναι σήμερα.
Είναι οι έρημες οι εκλογές και δεν μπορούμε να πιστέψουμε τίποτα, είναι και που δεν θα τον ξαναδούμε τον Περιφερειάρχη αν αλλάξουν πολιτικά τα πράγματα και γι αυτό κρατάμε μικρό καλάθι

Eυρω-υποψήφιοι στη Στερεά Ελλάδα

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί:
στην 7η θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ: Γκικόπουλος Γιώργος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Βοιωτίας, οικονομολόγος.
στην 6η θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ: Δέσποινα Σπανούδη, μέλος της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον, χημικός μηχανικός.
στην 10η θέση του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων: Στέφανος Σταμέλος, οικονομολόγος, Φθιώτιδα.
Απο Βοιωτικά

Καταγγελία των Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων Φωκίδας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΕΓΔΥ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ Άμφισσα 12-05-2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΠΑΣΕΓΕΣ απαιτεί φέτος απαράδεκτα μεγάλα ποσά για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων που ξεκινούν από το 10 % και φτάνουν το 35% της επιδότησης. Οι Ενώσεις αυξάνουν τα ποσά που ζητούν φέτος, με την πρόσθεση στα κλιμάκια υπολογισμού της χρέωσης και τις προσδοκώμενες επιδοτήσεις, από τις παράλληλες δράσεις, όπως Παραδοσιακός Ελαιώνας της Άμφισσας, Βιολογικής Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία κλπ. Με αυτόν τον τρόπο σχεδόν διπλασιάζουν, για αρκετούς αγρότες τα ποσά που ζητούν, μόνο και μόνο για να συμπληρώσουν μια επιπλέον αίτηση .
Η απόφαση του Υπουργείου να δώσει την δημιουργία των νέων ψηφιακών χαρτών και ...την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στην ΠΑΣΕΓΕΣ έφεραν αυτά τα αποτελέσματα.
Οι αγρότες ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται, οι υπηρεσίες μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά για την πληρωμή των προγραμμάτων μας, ενώ υφιστάμεθα σαν χώρα συνεχώς πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της μη ύπαρξης σύγχρονου ηλεκτρονικού μητρώου για τον έλεγχο του ΟΣΔΕ.
Η κύρια Ευθύνη για το γεγονός βαρύνει την Πολιτεία που παράκαμψε τις υπηρεσίες του Υπουργείου και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και ακολούθησε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Με την πολιτική της έχει πληρώσει μέχρι τώρα τεράστια ποσά, αρχικά στους ιδιώτες και τώρα την ΠΑΣΕΓΕΣ, και έχει επιβάλλει επιπλέον χαράτσι στους Έλληνες αγρότες, για ένα μητρώο που δεν λειτουργεί και ούτε θα λειτουργήσει.
Οι Ενώσεις παρέλαβαν Μητρώα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, έτσι όπως τους παραδόθηκαν από τους ιδιώτες, γι αυτό και η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική τους.
Η ευθύνη της ΠΑΣΕΓΕΣ και των ΕΝΩΣΕΩΝ βρίσκεται στο ότι ενώ ξέρουν ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις των Μητρώων, συνεχίζουν να πληρώνονται από τους αγρότες εδώ και δύο χρόνια, για την ίδια εργασία ζητώντας συνεχώς μεγαλύτερα ποσά. Ήδη κάποιες ενώσεις φέτος δηλώνουν την αρνητική τους θέση, ή την αδυναμία τους να συνεχίσουν να τοποθετούν στους ψηφιακούς χάρτες τα απαιτούμενα δεδομένα.
Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι να φορτώσουμε τα έξοδα σε όσους δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
Η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι να αναλάβει το Υπουργείο την Σύνταξη του Μητρώου μαζί με τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και τα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι υποδομές και το ειδικευμένο μόνιμο προσωπικό υπάρχει. Η χρηματοδότηση που δίνει το Υπουργείου προς την ΠΑΣΕΓΕΣ μπορεί να δοθεί για την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού για τις Υπηρεσίες μας.
Με αυτόν τον τρόπο μόνο θα υπάρξει Μητρώο, από ένα μηχανισμό αξιόπιστο που θα μπορεί να απευθυνθεί ο αγρότης. Έτσι δεν θα χρειάζεται κάθε χρόνο να πληρώνουν οι δικαιούχοι επιδοτήσεων, την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους και παράλληλα η χώρα μας θα πάψει να πληρώνει βαριά πρόστιμα μέσω καταλογισμών.

Για το Π.Σ. Φωκίδας της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. Ο Πρόεδρος Τσιάμης Απόστολος
Από Agroanergos