Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Είδες η Φωκίδα; 2 στην triliteral...

Κυβέρνηση Μπίλντερμπέργκ


Τα τελευταία πέντε εικοσιτετράωρα η Ελλάδα και η γειτονική Ιταλία, δύο χώρες με οικονομικά προβλήματα και πολιτικά αδιέξοδα, όλως περιέργως παρακολουθούν τις εξελίξεις να καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Δύο στελέχη της «Τριμερούς Επιτροπής» μιας πανίσχυρης διεθνούς οργάνωσης με παγκόσμια δραστηριότητα από το 1973, στελεχωμένη από την ελίτ της διεθνούς οικονομίας, με επιχειρηματίες και οικονομολόγους, τραπεζίτες και νομικούς ανώτατου ...

Πρόσκληση στην ημερίδα: Τοπικά Προϊόντα - Τα Βήματα για να Εξάγω

Τοπικά Προϊόντα – 
Τα Βήματα για να Εξάγω

MIKΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πλαισίου για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, με ένα νέο εξωστρεφές πρόσωπο, είναι πλέον κοινή διαπίστωση τόσο των παραγωγών όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η αγορά των τοπικών προϊόντων πλέον είναι διεθνής, και το δεδομένο αυτό, δημιουργεί νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες στην προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων, και την ανάπτυξη των παραγωγικών μονάδων.
Στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί το τοπικό...

Παραβίαση του Συντάγματος, σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας;

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, συναντά σφοδρές αντιδράσεις από το νομικό κόσμο της χώρας, για μη τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος, κυρίως σε ότι αφορά το πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού.
Αν τελικά υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την τήρηση του Συντάγματος, είναι πρόδηλο ότι τις όποιες ευθύνες τις φέρει κυρίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος κατά το Σύνταγμα (άρθρο 30) είναι ο ρυθμιστής του Πολιτεύματος και ως εκ τούτου ο θεματοφύλακας του.Συντάγματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 1, ο ΠτΔ διορίζει τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2, πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος που έχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Αν δεν υπάρξει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, τότε σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3, θα πρέπει να δοθούν διερευνητικές εντολές με τη σειρά στο δεύτερο και τρίτο κόμματα. Αν και τότε δεν υπάρξει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της ίδια παραγράφου του άρθρου 37, ο ΠτΔ υποχρεούται να αναθέσει την πρωθυπουργία στον Πρόεδρο του ΣτΕ ή του Αρείου Πάγου, προκειμένου να σχηματίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση και να ...

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Σωτήρης Χατζηγάκης

Αν έχει πρόβλημα με την ακροδεξιά ο Σαμαράς και ο Χατζηγάκης γιατί συγκυβερνούν με το ΛΑΟΣ.;


Διεγράφη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, Σωτήρης Χατζηγάκης.
Προηγήθηκαν δηλώσεις του περί ακροδεξιών στοιχείων εντός του κόμματος που αλλοιώνουν την ιδεολογική του ταυτότητα.
Εισερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση ...

Στις κάλπες οι καθηγητές στην Φωκίδα, κλειστά τα σχολεία

  Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 οι καθηγητές του Ν. Φωκίδας που είναι και μέλη της τοπικής ΕΛΜΕ, προκειμένου να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.
Θα προηγηθεί τακτική γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Αμφισσας...

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για το Πολυτεχνείο, συγκέντρωση την Πέμπτη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ξεσηκωμός της εργατικής τάξης και της νεολαίας της το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο κατά της στρατιωτικής δικτατορίας αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Χάλασε τα σχέδια της δικτατορίας κατέδειξε την αντίθεση του λαού και σήμαινε την αρχή του τέλους της 7ετιας
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σήμερα βρίσκει το νόημά της και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης 38 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό ...

Καμένος: Δεν ψηφίζω και στο απόσπασμα να με στήσουν

Καμένος: Δεν ψηφίζω και στο απόσπασμα να με στήσουνΔεν χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός για υπακούει στην κοινή λογική και όχι στα συμφέροντα.
Το ακούς ΑΦΡΟΔΙΤΗ;;;;

Την απόφασή του να μην υπερψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου ανεξάρτητα από τις προγραμματικές δηλώσεις, επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Τόνισε ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ακόμη και αν διαγραφεί από τη ΝΔ και ισχυρίστηκε πως "η κυβέρνηση...

17ο RALLY SPRINT ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ (Λ.Α.Μ.Α.) 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011

17ο RALLY SPRINT ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
(Λ.Α.Μ.Α.)
4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011

Απο την ΕΠΑ/ΕΘ.Ε.Α. αποφασιστηκε οπως το 17ο RALLY SPRINT ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ  πραγματοποιηθει μετα απο σχετικο αιτημα της λέσχης την 4η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011. Ο αγωνας προσμετρα στο Πανελληνιο Κύπελο ασφλατινων rally sprint και ηταν ο 3ος γύρος του θεσμου τον Μάιο που δεν ...

ΘΕΣΕΙΣ & ΣΤΟΧΟΙ του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» Επικεφαλής Συνδυασμού ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΟΓΑΚΗΣ

Φίλες &  Φίλοι
Έμποροι, Βιοτέχνες, Επαγγελματίες
Θα προσπαθήσω μέσα σε λίγες γραμμές, να σας μεταφέρω τις σκέψεις, τους στόχους και τις θέσεις του Συνδυασμού μας, για τα Επιμελητηριακά δρώμενα.
Πρώτος μας στόχος ήταν η δημιουργία ενός συνδυασμού Επιχειρηματικά και Κοινωνικά Αντιπροσωπευτικού, Αυτόνομου και Πολυσυλλεκτικού Πολιτικά, με Γνώση με Δυναμική.
Καταφέραμε να τον συγκροτήσουμε μέσα από τον διάλογο που έγινε μεταξύ των υποψηφίων και πολλών άλλων μελών του Επιμελητηρίου.
Δεύτερο στόχο που βάλαμε και καθημερινά τον υπηρετούμε, είναι η ενημέρωση και ...

TIME-καταπέλτης: "Πραξικόπημα τραπεζιτών στην Ευρώπη"!

«Αλλαγή καθεστώτος στην Ευρώπη: Πραξικόπημα των τραπεζιτών σε Ελλάδα και Ιταλία;»
αναρωτιέται με καυστική ειρωνεία το αμερικανικό περιοδικό TΙΜΕ σε εκτενές δημοσίευμά του σχετικά με τις πρόσφατες και σχεδόν ταυτόχρονες αλλαγές των κυβερνήσεων σε Αθήνα και Ρώμη.

«Η φωνή του λαού δεν είναι κάτι που οι αγορές φαίνεται να θέλουν να ακούν αυτές τις μέρες. Αρχικά ήταν η Ελλάδα, το λίκνο της ίδιας της δημοκρατίας, όπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα η παραμικρή αναφορά σε δημοψήφισμα που θα προσφέρει στους πολίτες της έναν λόγο σε μία σειρά από μέτρα σφοδρής λιτότητας ήταν αρκετή για να στείλει τις αγορές σε ...

«Άλωσε» και την Άμφισσα η Αναγέννηση Γιαννιτσών

Μετά τη Φυλή, η Αναγέννηση Γιαννιτσών «άλωσε» και την Άμφισσα, καθώς επιβλήθηκε 1-0 του Φωκικού, o οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Φούτμπολ Λιγκ.
Το συγκρότημα του Σπύρου Μπεξαβάνου καταγράφει στο ενεργητικό του δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και δείχνει ότι έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο Πρωτάθλημα. Πολύ καλά στοιχεία, όμως, φανέρωσαν και οι γηπεδούχοι ...

Χιονίζει στην Ορεινή Φωκίδα

Οπως διακρίνεται και στην κάμερα του σταθμού του ΕΑΑ στην Ορεινή Φωκίδα (Μαυρολιθάρι) σημαντική είναι η χιονόστρωση στην περιοχή, με τη ...

Ο ΜΩΛΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

  Η μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου Μώλου στάθηκε μικρή για να χωρέσει όλους τους κατοίκους που συνέρρευσαν προκειμένου να ενημερωθούν και να πάρουν αποφάσεις για τα χαράτσια της ΔΕΗ και όχι μόνο. Έγινε μια πλούσια συζήτηση όπου , αφού προηγήθηκε εκτενής ενημέρωση, πάρθηκαν, ομόφωνα, ορισμένες σημαντικές αποφάσεις:
1. Τα συνεργεία των εργολάβων της ΔΕΗ που θα έρθουν να κόψουν το ρεύμα σε οποιονδήποτε πολίτη, Έλληνα ή μετανάστη, θεωρούνται ...

Το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Παπαδήμου


Οι δεσμεύσεις των κομμάτων και η… κληρονομιά Παπανδρέου
Οι δεσμεύσεις που έχουν ήδη αναλάβει τα τρία πολιτικά κόμματα που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουν και να δρομολογήσουν άμεσα την πιστή εφαρμογή των παραπάνω αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης-27ης Οκτωβρίου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ως βασικές προτεραιότητες:
1 Να εγκρίνει το νέο Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2012 που θα ενσωματώνει το στόχο για...