Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Ήρθε η ώρα της Ψήφου

Ακόμα και ένα παιδί καταλαβαίνει πως δεν μπορείς να εμπιστευτείς
την λύση ενός προβλήματος, σε αυτούς που το δημιούργησαν.
Η προεκλογική περίοδος έφτασε στο τέλος της.
Το κάθε κόμμα κατέθεσε τις προτάσεις του. Προσπάθησε να σε πείσει να το ψηφίσεις.
Δεν έχουν όλα τα επιχειρήματα όμως το ίδιο βάρος.
Γιατί πολύ απλά δεν έχουμε όλοι τον ίδια ευθύνη γιο τη σημερινή κατάσταση.
Αλήθεια τι ακούσαμε σ’ αυτή τον προεκλογική περίοδο για ευθύνες;
Ποιος μίλησε για τα πραγματικά μας προβλήματα, για τη ζωή μας, για το αύριο;
Ο πρωθυπουργός μας οδήγησε στις εκλογές με μόνο λόγο την ανάγκη για ακόμα σκληρότερα ... μέτρα, για ακόμα μεγαλύτερες θυσίες των πολλών. Ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα παρουσιάζονται ως φυσικές καταστροφές, χωρίς κανένας να ευθύνεται για αυτά, χωρίς ποτέ να αναφέρεται πως τη στιγμή που εμείς κάνουμε θυσίες, οι τράπεζες, οι εφοπλιστές, οι λίγοι κερδίζουν υπέρογκα ποσά. Πόσο λοιπόν σημασία πρέπει να δώσουμε στο λέξη ευθύνη που μονότονα επαναλαμβάνει π Νέα Δημοκρατία σε όλη την προεκλογική περίοδο;
Μπροστά στο χάος που μας οδήγησε π κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται ως μονόδρομος, ως λύση, η ίδια επί τής ουσίας πρόταση, οι ίδιες πολιτικές με άλλο περιτύλιγμα, με άλλο χρώμα, με άλλον εκφωνητή. Στο ερώτημα όμως σε τι διαφοροποιείται π σημερινή πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ από αυτά των προηγούμενων κυβερνήσεών του, από αυτήν που δημιούργησε σειρά αντεργατικών νόμων, που οδήγησε στον καταστροφική για το περιβάλλον ανάπτυξή, από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου καμία απάντηση δεν φαίνεται πειστική. Σήμερα που όλα δείχνουν πως την επόμενη μέρα θα έχουμε μια νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση τίποτα δεν μας δείχνει πως θα έχουμε και μια ουσιαστικά διαφορετικά πολιτική στην οικονομία, στις κοινωνικές παροχές, στα δικαιώματά μας.
Κυβέρνησή λοιπόν θα έχουμε. Ουσιαστική αντιπολίτευση θα έχουμε;
Σ' αυτές τις εκλογές κρίνεται αν η δικιά σου φωνή, αν η φωνή των πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων, αν η φωνή των προτάσεων και τος ουσιαστικής αντιπολίτευσης, αν η φωνή των κινημάτων και των διεκδικήσεων, θα είναι ισχυρή στην επόμενη βουλή.
Σ’ αυτές τις εκλογές κρίνεται αν από αύριο θα υπάρχει ισχυρή, σύγχρονη και ανταγωνιστική προς ταν νεοφιλελευθερισμό πρόταση βασισμένη στις ανάγκες μας, βασισμένο στην αλληλεγγύη και όχι στον ανταγωνισμό, στην κοινωνική προστασία και τον οικολογική ισορροπία και όχι στο κέρδος.
Εμείς σε αυτήν την προεκλογική περίοδο καταθέτουμε τις προτάσεις μας, καταθέτουμε το έργο που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.
Δώσαμε μάχες για τη δημόσια παιδεία, τον υγεία και τον κοινωνική πρόνοια, για τον προστασία των δημόσιων χώρων, τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής - για όλους τους πολίτες.
Μας βρήκες δίπλα σου σε μικρούς και μεγάλους αγώνες, από τους αγώνες για την προστασία του Κορινθιακού, την μάχη για την προστασία της Γκιώνας, από τις μάχες στους χώρους δουλειάς μέχρι τον καμπάνια για το ασφαλιστικό, από τον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό μέχρι τη σταθερή υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νεολαίας.
Σε αυτές τις εκλογές ζητάμε και το δική σου ψήφο, για να είναι από αύριο πιο δυνατή ο φωνή της ξεχασμένης κοινωνίας στην Βουλή και τους αγώνες. Για να κρατήσουμε ζωντανή τον ελπίδα, για να υπάρχει από αύριο ακόμα πιο δυνατή η φωνή της ενωτικής αριστεράς.
ΣΥΡΙΖΑ δυνατός και στην Φωκίδα

Αγώνας παιδικού πρωταθλήματος στο κλειστό της Ιτέας


Αγώνας παιδικού πρωταθλήματος μπάσκετ
θα γίνει
σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009
στις 4:00 μ.μ.
στο κλειστό γήπεδο Ιτέας.

Εκλογές 2009