Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Η ημερίδα για τον ΚορινθιακόΠραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή η ημερίδα για τον Κορινθιακό κόλπο στο Κυριακοπούλειο με μεγάλη επιτυχία. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 100 άτομα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για την συζήτηση. Ακολούθησε μετά τις εισηγήσεις αρκετός διάλογος όπου τοποθετήθηκαν αρκετοί συμπολίτες μας αλλά και εκλεγμένοι εκπρόσωποι από την Νομαρχία Φωκίδας και τον Δήμο Ιτέας. Η προσέλευση του κόσμου ... και η δραστηριοποίηση του το επόμενο διάστημα στην περιοχή θα κάνει τους τοπικούς άρχοντες να παίρνουν πολύ σοβαρά υπ όψιν τους το κοινωνικό κόστος για τις τυχόν αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν για την περιοχή μας. Στην φωτογραφία ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας κύριος Αράπης κατα την διάρκεια της εισήγησης του.

Δολοφονία 15χρονου απο την Αστυνομία

Το βίντεο με τους δύο πυροβολισμούς

Αστυνόμος τσαμπουκάς καθάρισε 15χρονο για ασήμαντη αφορμή και τα ΜΜΕ μεταδίδαν επι μία μέρα ψέματα για ρόπαλα μολότοφ και επιθέσεις που δήθεν υπέστη ο αστυνόμος αυτός. Το διαδίκτυο τους ξεσκέπασε όμως. Όσα χρήματα και να δίνει ο Καραμανλής στους καναλάρχες τα μπλογκ αποκάλυψαν την αλήθεια και η τηλεόραση αναγκάστηκε να αλλάξει γραμμή και να πει την αλήθεια που στην αρχή έκρυβε.

Αρθρο το Στέλιου Κούλουγλου από TVXS.gr

Ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί. Ήδη δυο χρόνια πριν, οι γιατροί που περιέθαλπαν τους τραυματίες στις φοιτητικές διαδηλώσεις προειδοποιούσαν ότι κατά τύχη δεν είχαμε θρηνήσει θύματα . Τα γκλομπ που κρατούσαν τα <ακούνητα στρατιωτάκια > του κ.Πολύδωρα είχαν προσγειωθεί στα κεφάλια των φοιτητών μερικά εκατοστά πιο πέρα από το σημείο που θα προκαλούσε το θανάσιμο πλήγμα.

Από τότε η κατάσταση χειροτέρευσε.Οι θύτες, από τους βασανιστές του αστυνομικού τμήματος στην Ομόνοια μέχρι τους τραμπούκους αξιωματικούς της ζαρντινιέρας στην Θεσσαλονίκη, αθωώνονται ή πέφτουν στα μαλακά. Τα θύματα, όπως ο Κύπριος ... φοιτητής στην υπόθεση της ζαρντινιέρας , παραπέμπονται σε δίκες από μια Δικαιοσύνη που όχι μόνο τυφλή δεν είναι αλλά αλληθωρίζει μονίμως προς την εξουσία.
Χθές άκόμη, μερικές μόνο ώρες πριν τον θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου Αλέξη στα Εξάρχεια ένας μετανάστης-από τους εκατοντάδες που συνωστίζονται καθημερινά στη Πέτρου Ράλλη για να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής- είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο τραυματισμένος από αστυνομικούς. Μερικές εβδομάδες πριν, ένας ακόμη είχε χάσει τη ζωή του. Απλώς χθες το βράδυ είχε έρθει και η σειρά ενός Ελληνα.
Θα χυθεί πολλή μελάνη για τα αίτια και τις συνθήκες του χθεσινού προαναγγελθέντος θανάτου. Η αστυνομία ήδη υποστηρίζει ότι οι άνδρες της είχαν δεχθεί επίθεση. Αυτόπτες μάρτυρες επιμένουν ότι πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν σκοτώνεις ποτέ ένα 16χρονο αγόρι. Σήμερα στο αστυνομικό σώμα υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που θα ήθελαν να λειτουργούν σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο. Αντίθετα όμως με ότι συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες , δεν έχουν εκπαιδευθεί για να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις που απαιτούν ψυχραιμία και γνώσεις ψυχολογίας. Σιγά να μην τους εκπαίδευε η σημερινή κυβέρνηση που σε λιγότερα από 5 χρόνια έχει διαλύσει και όσα κουτσά στραβά λειτουργούσαν στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας.
Ως συνήθως, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να χειρισθεί το θέμα επικοινωνιακά. Αυτό εξυπηρετούν και οι παραιτήσεις των Παυλόπουλου- Χηνοφώτη που δεν έγιναν δεκτές από τον πρωθυπουργό. Οπως και στη περίπτωση των φοιτητικών διαδηλώσεων δύο χρόνια πριν θα προσπαθήσει να συσπειρώσει την σιωπηρή πλειοψηφία ,προβάλλοντας τους απαράδεκτους βανδαλισμούς στην Ερμού και στις άλλες περιοχές της Αθήνας.
Το θέμα είναι ότι σε δύο χρόνια πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. ΟΙ αντιδράσεις για την χθεσινή δολοφονία που επεκτάθηκαν αμέσως σε όλη την Ελλάδα, υποδηλώνουν μια βαθύτατη κοινωνική δυσφορία και αγανάκτηση που σιγοβράζουν. Το γεγονός ότι υπάρχει ένας νεκρός δυναμιτίζει την ήδη υποτυπώδη λειτουργία της Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης . Θα πάρει καιρό για τη κυβέρνηση να μαζέψει τα πράγματα.Εκτός και αν το χθεσινό τραγικό περιστατικό δεν αποτελεί παρά την προαναγγελία του δικού της αναμενόμενου θανάτου. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ.