Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Συγκέντρωση στον Μώλο της Ιτέας

Συντοπιτες & συντοπιτισες. Αύριο Τετάρτη 15-6-2011στις 8 μμ συναντιώμαστε στο μώλο της Ιτέας. Η ημέρα αυτή έχει τη δική της διαφορετική ιστορία. Είναι η ημέρα που η κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει την Ελλάδα μαζί με τους εργαζόμενους.
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να γίνει το άμεσο σημείο συνένωσης των πολιτών προκειμένου να ξηλωθεί ότι σάπιο μας πληγώνει.
Ελάτε στο μώλο με τα συνθήματα και τα πανώ που εκφράζουν τον καθένα μας. Πάρτε μαζί σας τις σκέψεις & τις απόψεις σας. Να συζητήσουμε για την κρίση, για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νομό μας.
Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε το χρέος μας. Απέναντι στη ζωή μας, στα παιδιά μας, απέναντι σε ότι μας ενώνει. ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

Είσαι και δεν είσαι ο πρωθυπουργός

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ

Αυτή την Τετάρτη μπορεί να συμβούν πολλά. Αυτή την Πέμπτη όμως μπορούμε με βεβαιότητα να προβλέψουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο ιστορικός κύκλος της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα αποτελεί πλέον μια σκιά καθώς ένα μετά το άλλο τα ποντίκια που στήριξαν την πολιτική της τρόικας θα επιχειρούν να...γλιτώσουν πηδώντας στη θάλασσα της λαϊκής οργής. Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι το μνημόνιο απέτυχε και πως μια κυβέρνηση περιορισμένων ικανοτήτων οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Ο Γιώργος θα ξαναγίνει Γιωργάκης και οι υποστηρικτές του θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι αν μη τι άλλο είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε ένα αγαθό πλην τίμιο παιδί από καλή οικογένεια...

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Λιάνη

Την αφιερώνουμε στην Βουλευτή Φωκίδας

..Αρχισε η διάλυση . Το πρωί ο Αλέξανδρος Φωτιάδης δήλωνε δημόσια ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. Το μεσημέρι ο Μίμης Ανδρουλάκης  έλεγε ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί και τώρα ο Γιώργος Λιάνης. Ανεξαρτητοποιήθηκε και καταψηφίζει το μεσοπρόθεσμο
                                           Διαβάστε την επιστολή
"Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Ο χρόνος που πέρασε με το Μνημόνιο ήταν ένας μαρτυρικός χρόνος θυσιών που αποδείχτηκαν μάταιες για τους Έλληνες. Μάταιες γιατί οδήγησαν στο μεσοπρόθεσμο που το βλέπω βραχυπρόθεσμο και μοιραία θα ακολουθήσει και άλλο χειρότερο.

Είμαστε σε ένα φαύλο κύκλο.

Ψήφισα τοπ Μνημόνιο 1 γιατί πράγματι πίστευα ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και ότι χιλιάδες Έλληνες δεν θα' χαν να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις. Για την πράξη εκείνη ήθελε σιδερένια σπλάχνα.

Το μεσοπρόθεσμο σημαίνει επιπρόσθετα απίστευτα βάρη για τους αδύναμους και τους μη έχοντες. Σημαίνει τριπλή φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων, αύξηση..........

Εκτός ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Λιάνης, το δεύτερο μνημόνιο να μην περάσει

lianis_giorgos
Την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό ο βουλευτής Φλώρινας του κόμματος, Γιώργος Λιάνης.
Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του ο κ. Λιάνης επικαλείται λόγους συνείδησης και δηλώνει ότι δεν πιστεύει πλέον στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι και το ...

Μελέτη για την οδική ασφάλεια των δρόμων της Φωκίδας

Σύνδεση από Λαρνάκι σε Εθνική Οδό
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Μελέτη για την οδική ασφάλεια των δρόμων της Φωκίδας»

Δημοσιεύτηκε η μελέτη επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Ν. Φωκίδας εκτιμώμενης αξίας χωρίς Φ.Π.Α. 100.000,00€.
Η μελέτη προβλέπεται να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση προσπελασιμότητας 2007 – 2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 14 Ιουλίου 2011 και η διάρκεια της σύμβασης ...

ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

Φωτογραφία Iteanet
Κάλεσμα  στους  εργαζόμενους της Φωκίδας να συμμετάσχουν στη σημερινή γενική απεργία  ενάντια στη νέα και διαρκή λιτότητα  αλλά και στο πετσόκομμα των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει από την καταστροφική λαίλαπα των μνημονίων απευθύνει  το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας.Στην ανακοίνωση του το Ε.Κ. μιλά για αντιλαϊκά τερατουργήματα που εκπορεύονται με αφορμή το δημόσιο χρέος και έλλειμμα και τονίζει ότι δεν θα ...

Κυρία Παπαθανάση κανόνισε να ψηφίσεις καμια λαλακία στην Βουλή και μετά να έρθεις εδώ και να κάνεις ερωτήσες έκπληκτη γιατί δεν υπάρχουν υπάλληλοι στο Δασαρχείο και χρήματα για τον Παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας.


Τέρμα τα παραμύθια δεν μπορεί να είστε με όλους καλή κυρία Βουλευτής , αν είστε καλή για τον Πρωθυπουργό σας δεν θα είστε πλέον καλή για τον τόπο σας. Και για να μην πείτε οτι δεν ξέρατε, την Δανειακή σύμβαση ακόμα δεν την έφεραν στην Βουλή μετά την πάροδο ενός έτους από το μνημόνιο.
Με ένα άρθρο όλος κι όλος ο προϋπολογισμός των επόμενων πέντε ετών, ο εξευτελισμός και η κατάργηση του κοινοβουλίου. Οι πρόθυμοι να εξευτελιστούν Βουλευτές δεν εκφράζουν τον Ελληνικό λαό.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=283555

(Απ)οικία

Η ανεργία στο 16,2%, δηλαδή οκτακόσιες χιλιάδες άνεργοι, στην πραγματικότητα, ένα εκατομμύριο.Βόμβα.
Στους νέους η ανεργία στο 42% -ο ένας στους δύο! Δεν υπάρχει σπίτι -πλην Συβαριτών χωρίς άνεργο, ή ανέργους.
Βόμβα.
Και οι Δωσιπάτριδες πουλάνε τα όπλα της χώρας, ενέργεια, λιμάνια, δρόμους, νερά, αεροδρόμια
για να προσπορισθούν πόρους για τους τόκους δύο-τριών-πέντε ετών. Κι ύστερα;
......................................
Οχι! δεν θυσιάζεται κατά εκατόμβες ο λαός προκειμένου να υπάρξει μια έστω αμυδρή ελπίδα για το αύριο,
εξουθενώνεται συστηματικώς κι ενσυνειδήτως για να ξαναγίνει σκλάβος. Στο διηνεκές.
*****
Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και οι Ελληνες πολίτες, ο λαός, ηττάται από πεμπτοφαλαγγίτες ταγούς κι ανδράποδα...

Ο Παπανδρέου πρέπει να φύγει.
Πρέπει να φύγει, είναι παράνομος. Επέβαλε το Μνημόνιο με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τώρα πάει να κάνει το ίδιο με το ...

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο!

Σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ FM ο βουλευτής Κοζάνης του ΠαΣοΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης είπε ότι «δεν θα ψηφίσω το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα και είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου».
Αποφασισμένος να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εμφανίστηκε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Αθανασιάδης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». Είχε προηγηθεί συνέντευξή του στην «Κ.Ε.», με την οποία είχε προαναγγείλει ότι δεν θα το ψηφίσει, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.


"Δεν θα το ψηφίσω. Έχω αποφασίσει. Έχω μάθει να υπηρετώ τις αξίες μου και τα ...

Σεμινάριο με θέμα: «Εθελοντισμός και προστασία Περιβάλλοντος» «Αστικές και Δασικές Πυρκαγιές»


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών (ισόγειο Δημαρχείου – πλατεία Κεχαγιά), την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 ώρα 12:30 όπου ...

15 Ιουνίου περικυκλώνουμε τη Βουλή

Syntagma_2011Δίνουμε τη δική μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

24 ώρες στο δρόμο!

Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη. Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δεν σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και ...

Ξεκούραση στην Άμφισσα

Ξεκούραση στην Άμφισσα
Μέρες ξεκούρασης είναι αυτές που διανύουμε για τους παίκτες του Φωκικού.

    Οι «κυανόλευκοι» απολαμβάνουν το ρεπό τους και η επιστροφή στις προπονήσεις (αν δεν αλλάξει κάτι) έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη (14/6).
    Άπαντες στον σύλλογο της Άμφισσας ευελπιστούν ότι θα ακούσουν ευχάριστα νέα από την ΕΠΟ και την διοργανώτρια αρχή αναφορικά με τα play off της ανόδου, ώστε να γνωστοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης τους (αν τελικά πραγματοποιηθούν).
    http://www.onsports.gr

    ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 40% ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΗΤΩΔΩΝ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ

    Χημική ρύπανση από φυτοφάρμακα, υπεραλίευση, ιώσεις και τα κατάλοιπα (π.χ. πλαστικές σακούλες) των ανθρώπων απειλούν τα τέσσερα είδη δελφινιών που απαντώνται στις θάλασσές μας.
    Aθώα δελφίνια, ένοχοι άνθρωποι


    Ενα πλάσμα μοναδικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερο, το δελφίνι, απειλείται με συρρίκνωση του πληθυσμού του εξαιτίας της αλαζονικής και ταυτόχρονα αντιφατικής συμπεριφοράς του ανθρώπου, που από τη μια το καταδιώκει και από την άλλη αντλεί χαρά και συγκίνηση από την παρουσία του.
     Χημική ρύπανση από φυτοφάρμακα, υπεραλίευση, ιώσεις και τα κατάλοιπα (π.χ. πλαστικές σακούλες) των ανθρώπων απειλούν τα τέσσερα είδη δελφινιών που απαντώνται στις θάλασσές μας. Περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών κάνουν λόγο για «επικίνδυνη αύξηση εκβρασμού νεκρών δελφινιών που παρατηρείται ...

    Πρώτος στον "Εύαθλο" ο Γιάννης Ξηρός της Αερολέσχης Φωκίδας και Στερεάς Ελλάδας

    Πρώτος νικητής στο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς , στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης  του "ΕΎΑΘΛΟΥ"στην Κόνιτσα, ανακηρύχθηκε ο Γιάννης Ξηρός, πρόεδρος της Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. Ο καιρός, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος,  με αρκετά  πτητικά  διαλείμματα επιβράβευσε όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις με όμορφες πτήσεις.

    Γιάννη συγχαρητήρια για άλλη μια φορά και περιμένουμε φωτογραφικό υλικό!
    http://fokidasky.blogspot.com/2011/06/blog-post.html