Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

“Μαθησιακές Δυσκολίες και Προβλήματα Συμπεριφοράς” Ημερίδα στο Χρισσό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χρισσού οργανώνει και σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα : “Μαθησιακές Δυσκολίες και Προβλήματα Συμπεριφοράς” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 1100 – 1400 στην αίθουσα εκδηλώσεων του...

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...ΚΑΜΙΑ ΔΟΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η προκήρυξη των γεωργοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η προκήρυξη των γεωργοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων
Στο στάδιο της προκήρυξης βρίσκονται τα πολυαναμενόμενα γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα (Μέτρο 214), στα οποία περιλαμβάνονται δράσεις για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας και η απονιτροποίηση. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, τις προηγούμενες ημέρες υπογράφηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη και αναμένεται τώρα η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για την προκήρυξη. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε στον...

Φοβάται τους καταληψίες μαθητές το Υπουργείο Παιδείας

Μόνο όσα σχολεία δεν κάνουν κατάληψη θα παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου
Με εξαίρεση ίσως το ΕΠΑΛ Άμφισσας που τελεί υπο κατάληψη ακόμη και σήμερα, τα υπόλοιπα σχολεία της Στερεάς παρόλο που συμμετείχαν στις καταλήψεις θα ... παρελάσουν κανονικά την 28η Οκτωβρίου.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη ...

Εκδήλωση Μνήμης για τον ερχομό των Μικρασιατών στη Φωκίδα

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας του Δήμου Δελφών σας προσκαλεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 μ.μ στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας σε Εκδήλωση Μνήμης της άφιξης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Φωκίδα.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καζατζόπουλος
Η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ιτέας Δήμου Δελφών Γιώτα Λαϊνη -Κολλιαλή

Πρόγραμμα...

Αν ο Ολυμπιακός ήταν ο Γιωργάκης ...



...τότε θα είχε διαπραγματευθεί σκληρά και ...πατριωτικά για το ύψος τον γκολ που θα δεχόταν και θα καμάρωνε:
"Πετύχαμε η Ντόρτμουντ να συμφωνήσει να πετύχει μόνο 9 γκολ. Τρία στο Καραϊσκάκη κι έξι στη Γερμανία. Δεν είναι αυτό επιτυχία;"

Επειδή όμως ο Ολυμπιακός δεν είναι Γιωργάκης, νίκησε με 3-1, πυροδοτώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η τρόϊκα αποχώρησε από την Αθήνα, αφήνοντας να εννοηθεί πως η νίκη του Ολυμπιακού δημιουργεί προβλήματα στην εκταμίευση της 6ης δόσης.

Ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου δήλωσε πως θα ...

Φτού σου γαμημένο σύστημα

ΠΕΠΟΝΙΑ, ΩΡΑΙΑ ΠΕΠΟΝΙΑ

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα, καταρρακτώδεις βροχές και το ένα και το άλλο, προσοχή στο Ανατολικό Αιγαίο να πούμε… περπάταγε με την ομπρέλα για μπαστούνι, αφηρημένος άρχισε να μετράει τα πεπόνια στο καρότσι, δώδεκα φαινόντουσαν άντε και πέντε σκεπασμένα απ’ τα υπόλοιπα, δέκα επτά σύνολο, ποιος θα φάει δέκα επτά πεπόνια, προχώρησε το συλλογισμό, μία οικογένεια δυο οι γονείς, τρία τα παιδιά… δε βγαίνει, δεν προφταίνουν, να ‘ναι πέντε τα παιδιά, εν τάξει τότε φτάνουν για μια βδομάδα τρία πεπόνια τη μέρα, αν κρατήσουν γιατί… στάζουν σ’ όλη τη διαδρομή σχηματίζοντας στο πεζοδρόμιο μια γραμμή πίσω απ’ τη γυναίκα που το σέρνει με το ‘να χέρι με τ’ άλλο κρατάει την πιτσιρίκα με τις σαγιονάρες.
Μα δεν κρυώνει το τσαμένο, αναρωτήθηκε, αυτή πάλι να προσπαθεί να της φύγει, τα κατάφερε έτρεξε στο περίπτερο, σηκώθηκε στα δάχτυλα ακουμπώντας  με τα δυο ...

Από την αλήθεια της ρητορείας προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας


Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στον Ευαγ. Βενιζέλο
Κύριε Βενιζέλο,
Αυτά που σας  γράφω τα ξέρετε και εσείς και  εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.
Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την ...

Κάηκε ο Άγνωστος Στρατιώτης; Έ, και;

 Γράφει ο Γιάννης Καφάτος
Αυτό είναι το ποίημα που έδωσαν στην κόρη μου, τη Μαρίνα μου, για τη γιορτούλα που θα κάνει το νηπιαγωγείο για την 28η Οκτωβρίου.
Mου έδωσε πολύ περήφανη το φάκελο και μου είπε ότι αυτή το λέει καλύτερα απ’ όλους αφού το λέει πολύ δυνατά! Ήταν πολύ περήφανη. Κι εγώ μαζί της!
Άνοιξα το φάκελο και διάβασα το ποίημα. Μετά το διάβαζα δυνατά, στίχο στίχο για να το μάθει απ’ έξω! Είναι καταπληκτικό πόσο εύκολα μαθαίνουν τα παιδιά τα ποιηματάκια τους. Εκεί που το μαθαίναμε, η Μαρίνα αποφάσισε ότι η μαμά της είναι πιο κατάλληλη για να της μάθει το ποίημα και γύρισε στα παιχνίδια της.
Έτσι κι εγώ με τα δικά μου «παιχνίδια» φωτογράφισα το ποιημάτακι και άρχισα να σκέφτομαι ότι δεν έχω καμία διάθεση να μιλήσω στα..........

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ορεινών χωριών του Δήμου Δωρίδας

Την χρηματοδότηση για τρία σημαντικά έργα που αφορούν την περιοχή ορεινών χωριών ζητάει ο Δήμος Δωρίδας.

Συγκεκριμένα ο Δήμος προχωρά στην υποβολή τριών προτάσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

Ειδικότερα θα υποβάλλει τις εξής προτάσεις:

• «Ανακαίνιση & ανάπτυξη των ορεινών όγκων Δημοτικών Διαμερισμάτων ...

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ  
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αρ. πρωτ. 28.412            
                                   
ΠΡΟΣ: 1) κ. Δήμαρχο Δελφών, 2) κ.κ. Δημ. Συμβούλους του Δήμου Δελφών 
ΚΟΙΝ.: α) Προέδρους  Συμβουλίων Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων & Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Δελφών, β) Βουλευτή Φωκίδας κ. Α. Παπαθανάση & γ) Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Π. Γαζή

Παρακαλούμε όπως στις είκοσι τέσσερις (24) Οκτωβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30΄ προσέλθετε στην Άμφισσα και (λόγω έλλειψης χώρου στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. του Δημαρχείου) στην ισόγεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, πλατεία  Ησαΐα, σε δημόσια συνεδρίαση, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
 ...