Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Δημοπράτηση για το ΤΕΙ της Άμφισσας

20 Σεπτέμβρη η δημοπρασία
αν δεν χρεοκοπήσουμε στο μεταξύ
και αν δεν το καταργήσουν
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Άμφισσα, 28 Ιουλίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Επιτέλους αίσιο τέλος για το Τ.Ε.Ι. Άμφισσας

Στις 20 Σεπτέμβρη ύστερα από διεθνή διαγωνισμό δημοπρατείται από τον Ο.Σ.Κ. το έργο της κατασκευής του Τ.Ε.Ι. Άμφισσας.
Το έργο που βρίσκεται σε ημιτελή κατάσταση από το 2004, μετά από σειρά περιπετειών, ωρίμανσης μελετών, καθυστερήσεις κ.λ.π. υπογράφτηκε από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Γερακούδη και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας με προϋπολογισμό ...

Επιχείρηση έφοδος

Του Γιώργου Σαρρή

Eνώ η έφοδος ενάντια στην κοινωνία συνεχίζεται ακάθεκτη σαρώνοντας μια μία τις διάφορες κοινωνικές ομάδες τα επιχειρήματα παραμένουν ολόιδια και βαρετά.

Πρωτα από όλα το γνωστό "Δεν  γίνεται μια συντεχνία ή μια και μόνο κοινωνική ομάδα να στρέφεται εναντίον ολης της κοινωνίας"!

Το "μία και μόνο" βέβαια δε χρειαζεται σχολιασμό εκτός κι αν είσαι είτε πλούσιος είτε χαζός είτε άρρωστος ΠΑΣΟΚ τζής. Πλέον μιλάμε για όλες τις κοινωνικές ομάδες από τους Ιδιωτικούς  και Δημοσίους Υπαλλήλους όλων των ειδών μέχρι τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες πάλι όλων των κατηγοριών εκτός από όσους απλά δεν τολμούν να το δουν και να το αντικρύσουν.

Το δεύτερο και πιο αστειο ειναι το να ζητάνε την συμπαράταξη της κοινωνίας για τον ...

Η τύχη της Υγείας μας, είναι πλέον στα χέρια των Φορέων του Νομού

 Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μετά από σειρά επαφών της Ένωσης Ιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου,
με αρχή την πρόκληση Ανοιχτού Διαλόγου για το Νοσοκομείο, στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, με συμμετοχή όλων των Τοπικών Φορέων και Συλλόγων του Νομού,
τη συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, με 1ο θέμα «την Αναβάθμιση Μονάδων Υγείας του Νομού» ,
τη συνάντηση με το Διοικητή της 5ης Υ.Πε Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κο Π. Τομάρα , στη Λάρισα
την επαφή, στο περιθώριο σύσκεψης, με στελέχη του Υπουργείου και την παρουσία της ...

Φωτογραφική ηλεκτροπληξία, ...και το φυσικό αέριο ανανεώσιμη πηγή ενέργειας


Κάποτε λέγαμε: Πόσες πια μονάδες ηλεκτροπαραγωγής χρειάζεται η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ για να διασωθεί...
Τώρα λέμε: Πόσες πια επιδοτήσεις και ιδίοτελείς κρατικές παρεμβάσεις χρειάζεται ο Μυτιληναίος για να μας............. σώσει;

Διαβάστε το άρθρο της κ. Αριστέας Μπουγάτσου από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, και θα δείτε πως τα ορυκτά κάυσιμα  μετατρέπονται σε ανανεώσιμες μορφές καυσίμου και ποιός θα πληρώσει το μαγικό.....

ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΣ. ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΡΑΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
Φωτογραφική ηλεκτροπληξία
Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
Αν μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, μια φωτογραφική ρύθμιση νόμου για την αγορά ενέργειας, μια προσθήκη μόλις τρεισήμισι γραμμών, μπορεί να κοστίσει 4,3 δισ. ευρώ στους Ελληνες καταναλωτές ρεύματος; Δυστυχώς μπορεί.
Δεν πρόκειται περί ευφάνταστου σεναρίου ή ανεύθυνης κινδυνολογίας, αλλά περί ...

"Γιορτή της Πίτας" 30 Ιουλίου 2011, Σάββατο, 21.00, Πλατεία Τολοφώνας




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολοφώνας διοργανώνει για δέκατη χρονιά τη "Γιορτή της Πίτας". Μια γιορτή η οποία αποτελεί πλέον παράδοση και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που δίνουν την παρουσία τους σε αυτή.

Η έναρξη της γιορτής θα γίνει στις 21.00, με τη διανομή ...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ¨E.D.E.N.¨ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πάλι καλά που ακούσαμε κι ένα ευχαριστώ, θα ανταποδώσουμε στην κατάλληλη ευκαιρία

Τη Δευτέρα, 25.07.2011, ο Δήμος Δελφών βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ως ο καλύτερος αειφόρος τουριστικός ελληνικός προορισμός για το 2011 (στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος E.D.E.N.), σε μια πανηγυρική τελετή που διεξήχθη στο φιλόξενο χώρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.
Το βραβείο παρεδόθη στο Δήμαρχο Δελφών, κ. Νικόλαο Φουσέκη από τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνα Μπέη, παρουσία πλήθους συμπολιτών μας και λοιπών προσκεκλημένων.
Στη συνέχεια, η κ. Μπέη μαζί με όλο το επιτελείο της, καθώς και οι αποστολές από τις ...

Nautica cruis στο Λιμάνι της Ιτέας

Η Ιτέα από την πλώρη του πλοίου


ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ


Ετοιμη από καιρό ήταν η φωτογραφική ρύθμιση που φυτεύτηκε στο νομοσχέδιο για την αγορά ενέργειας -ευνοεί τα συμφέροντα του ομίλου Μυτιληναίου και φεσώνει τους λογαριασμούς των καταναλωτών- ενώ η τέως υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Τ. Μπιρμπίλη αρνούνταν κάθετα να την υιοθετήσει.Μάλιστα η κ. Μπιρμπίλη, φεύγοντας από το υπουργείο, φρόντισε να αφήσει και καυτή παρακαταθήκη κατά της ρύθμισης-σκάνδαλο, που όμως ανέλαβε να προωθήσει ο διάδοχός της Γ. Παπακωνσταντίνου, με express -ομολογουμένως- διαδικασίες και εν κρυπτώ.


Και επειδή τα γραπτά μένουν, αν κάποιος ανατρέξει στις σελίδες 22 και 23 του απολογισμού του ...

Αιολικά εργοστάσια στ' Άγραφα...Που είσαι Αντώνη να δεις …τ' Άγραφα της αρπαχτής!!!



Γράφει ο Γιώργος Τάσιος Μέλος της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος και του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠαΜ)Ευρυτανίας
Τ' Άγραφα, από σύμβολο ελευθερίας σε δύσκολους χρόνους, σήμερα κατάντησε το σύμβολο της απόλυτης υποταγής.


Μια γωνιά Ελλάδας, που γέννησε και γαλούχησε προσωπικότητες, όπως τους Κατσαντώνη, Βελή, Τσάκα, Αναστάσιο τον Βραγγιανίτη και πολλούς, πολλούς άλλους, έγινε τώρα άντρο επαιτείας.
Τραγικές φιγούρες - σύμβουλοι, χωρίς ίχνος σκέψης και σοβαρότητας, χωρίς την παραμικρή λογική, υποκύπτουν στα κελεύσματα μιας πολυεθνικής εταιρίας, μια από αυτές που καραδοκούν να ξεζουμίσουν τους πλούσιους πόρους της ...

Λάθος η χωροθέτηση των αιολικών στην Ναυπακτία υποστηρίζουν οι Μετεωρολόγοι!


Τα επενδυτικά σχέδια για τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά συστήματα δεν συνυπολογίζουν τα υφιστάμενα επίσημα κλιματολογικά δεδομένα της χώρας, όπως υποστηρίζουν επιστήμονες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.



Σύμφωνα με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό που κοινοποίησαν στους αρχηγούς των κομμάτων, τα επενδυτικά σχέδια δεν βασίζονται στις κλιματολογικές μεθοδολογίες υπολογισμού του διαθέσιμου για εκμετάλλευση...

Με σημαντικές εκδηλώσεις ξεκινάνε τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ



Με δυο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις ξεκινάνε, στην Αγία Ευθυμία, το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Ιουλίου, τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2011. Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 30 Ιουλίου και ώρα 8 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του σπιτιού που γεννήθηκε ο Γιάννης Σκαρίμπας, θα πραγματοποιηθεί λογοτεχνική βραδιά για τον μεγάλο Αγιαθυμιώτη λογοτέχνη.
Θα μιλήσει ο ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΥ (Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας) με θέμα: ...

Απλήρωτοι περίπου 35 εργαζόμενοι νομικών προσώπων του Δήμου Δελφών


Το θέμα που έχει προκύψει με τους απλήρωτους εργαζομένους στα διάφορα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Δελφών και κυρίως στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, έθεσε κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες στο προσκήνιο» κ. Παναγιώτης Μέγκος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μέγκος, περίπου 35 άνθρωποι που δουλεύουν στα ΚΑΠΗ, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Ωδεία του Δήμου είναι απλήρωτοι εδώ και μερικούς μήνες, τονίζοντας ...

Το μπαμ με Φαραούνη η Οιάνθη Γαλαξιδίου !

Προπονητής του ΑΣ Οιάνθη θα είναι ο έμπειρος και πολυνίκης τεχνικός Στέλλιος Φαραούνης για τη σεζόν 2011-2012 !
Προπονητής τίτλων και επιτυχιών ο ίδιος με Κεχαγιά Προσηλίου, Αστέρα Ιτέας, Ερατεινή (ένα.....μέρος του βιογραφικού του) καθώς και περσυνός Κυπελλούχος Φωκίδας με την τελευταία, αποφάσισε να επιλέξει με την καρδιά του
και να συνεργαστεί με τη νέα ενθουσιώδη Διοίκηση του Συλλόγου των Ναυτικών.

Έτσι φαίνεται πως σε νέες βάσεις θα χτιστεί η ομάδα μας φέτος, που θα ...

H μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας S&B στην Ιτέα (Λαρνάκι).

Κατατέθηκε από την εταιρεία S&B για έγκριση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιτέα (Λαρνάκι).

Η δημοτική κίνηση “ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ” με αίτηση της παρέλαβε την παραπάνω μελέτη προκειμένου να καταθέσει τις ενστάσεις – παρατηρήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σας γνωρίζουμε σε ....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Το πρόγραμμα των συναυλιών: 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Αυγούστου 10.00 μ.μ.

SMALL BLUES TRAP
----
MANIAC

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Αυγούστου 9.30 μ.μ.
...

Η αξιοποίηση του Σχολείου στην Ελαία Φωκίδας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Το Δημοτικό Σχολείο Ελαίας παραχωρήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαίας Φωκίδας πέρυσι τον Φεβρουάριο και ήταν στην κατάσταση που βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία.
Το Δημοτικό Σχολείο σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί σαν γραφεία του Συλλόγου και στην συνέχεια να αποφασιστεί η μετέπειτα χρήση &  εκμετάλλευσή του.
Βλέποντας τις δραστηριότητες του Συλλόγου μέσα από το Φόρουμ που έχει δημιουργήσει  αισθανθήκαμε την ανάγκη να προβάλουμε αυτήν την προσπάθεια μιας και δείχνει ότι δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από την δική μας όρεξη για να αλλάξει ο κόσμος και η καθημερινότητά μας. Συγνώμη εκ των προτέρων ζητάμε από τον Σύλλογο και τους χωριανούς που παραλείψαμε αρκετά απο αυτά που περιγράφονται στην σελίδα του Συλλόγου για λόγους οικονομίας χρόνου αλλά προτείνουμε σε όσους ενδιαφέρονται να μπουν μόνοι τους μέσα στις σελίδες και να να γνωρίσουν καλύτερα αυτήν την προσπάθεια.
Ας  δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά αυτήν την προσπάθεια...