Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ο Δήμος Άμφισσας για το ΤΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ « ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ»

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ενημερωθήκαμε για ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες που έπρεπε να επιλυθούν προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία μελέτης του ΤΕΙ Άμφισσας.
Χθες 2-3-2010 λάβαμε επιστολή από την «ΟΣΚ ΑΕ» Διευθύνουσα Υπηρεσία του ανωτέρω έργου, που μας ενημερώνει για την πορεία των διαδικασιών ένταξης στο ΕΣΠΑ, μετά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του «ΤΕΙ Λαμίας» και της «ΟΣΚ ΑΕ». Σύμφωνα με την επιστολή, κυρώθηκε η ... Πράξη Αναλογισμού της περιοχής για την διάνοιξη των δρόμων και προχωρά η απαραίτητη τροποποίηση των μελετών.
Από την μεριά του ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, και σε άψογη συνεργασία με την Βουλευτή του Νομού κα Αφροδίτη Παπαθανάση, δόθηκαν όλα τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που ήδη είχαν ζητηθεί, είχαν μελετηθεί έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πορεία του έργου, δηλαδή:
- θέση και βάθος διέλευσης αγωγών ακαθάρτων
- θέση και βάθος διέλευσης αγωγού ομβρίων υδάτων
- θέση και βάθος διέλευσης αγωγού ύδρευσης, κλπ
Αυτά για την ολοκλήρωση των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών.
Τέλος, ως Δήμος Άμφισσας, δηλώνουμε απερίφραστα τη θέληση, και την συμμετοχή μας, για την ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής του κτιρίου ΤΕΙ της πόλης μας. Ένα έργο, που μέχρι τώρα, με την άμεση ευθύνη εκείνων που το διαχειρίζονταν, είχε καταντήσει χειρότερο από το «γεφύρι της Άρτας».

Π. Χριστοδούλου «Ο άνθρωπος της Goldman Sachs στην Ευρώπη» ανέλαβε το χρέος της Ελλάδας

Η εταιρεία που οργάνωσε την επίθεση κερδοσκοπίας στην χώρα μας έχει τον άνθρωπό της στην Ελλάδα στην πιό καίρια θέση και ο Υπουργός κ.Γ. Παπακωνσταντίνου απαντά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε με τρόπο που μας θύμισε τα ... τίμια, ...τα νόμιμα και ...τα ηθικά των προκατόχων του.
Παρουσιάζουμε ένα άρθρο για τον Χριστοδούλου και ένα ακόμη άρθρο για να καταλάβετε πως δουλεύει η Αμερικανική Τράπεζα Goldman Sachs με το Ελληνικό χρέος.

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση το παρελθόν του νέου προέδρου του ΟΔΔΗΧ, όπως το περιγράφει η γαλλική «Le Μonde»

Ενας νέος πονοκέφαλος προέκυψε χθες για τους επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών με την αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας «Le Μonde», σύμφωνα με την οποία η αμερικανική Fed ερευνά τον ρόλο του κ. Π. Χριστοδούλου, προσφάτως διορισθέντος προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), στις υποθέσεις κατά τις οποίες το ελληνικό Δημόσιο συνεργάστηκε με την Goldman Sachs για τη διαχείριση του χρέους.

Ο κ. Χριστοδούλου περιγράφεται από τη γαλλική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές από τη ... Fed, ως «μεσάζων της Goldman Sachs στην Ευρώπη» και υπό τις παρούσες συνθήκες η αναφορά και ο χαρακτηρισμός σήμαναν συναγερμό σε κάποια γραφεία συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ελληνική τραπεζική αγορά υπογράμμιζαν χθες ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης αποκλείεται να μη γνώριζαν τις επαγγελματικές επαφές του κ. Χριστοδούλου όταν τον τοποθετούσαν επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ στις 19 Φεβρουαρίου. Τρεις ημέρες αργότερα διατασσόταν η έρευνα από τη Fed, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χριστοδούλου περιλαμβανόταν μεταξύ των προσώπων με τα οποία είχε επαφές και συζητήσεις την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Βank κ. Γιόζεφ Ακερμαν κατά τη σύντομη παραμονή του στην Αθήνα.

Η εξέλιξη και οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Le Μonde» θεωρούνται από πρόσωπα που παρακολουθούν τις αντιδράσεις των αγορών πολιτικά προβληματικές για το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, ιδιαίτερα όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια σκληρή μάχη παρασκηνίων μεταξύ αμερικανικών και ευρωπαϊκών τραπεζών με φόντο το ελληνικό δημόσιο χρέος. Σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο δεν υπήρξε χθες σχόλιο ή αντίδραση, αλλά η αμηχανία ήταν αισθητή καθώς η απομάκρυνση του προέδρου του ΟΔΔΗΧ σε διάστημα 10 ημερών μετά την τοποθέτησή του θα καθιστούσε αυτομάτως πολιτικά υπόλογη την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Τι απαντά στο δημοσίευμα ο κ. Χριστοδούλου
Ο κ. Π. Χριστοδούλου έστειλε επιστολή στη γαλλική εφημερίδα σχετικά με το δημοσίευμά της το οποίο αναφερόταν στο πρόσωπό του, διευκρινίζοντας ότι εργάστηκε στην Goldman Sachs κατά τη διετία 1987-1988 «με αντικείμενο τα ομόλογα των καναδικών επαρχιών», ενώ η αγορά του «swaps» της αμερικανικής εταιρείας από την Εθνική Τράπεζατης Ελλάδος πραγματοποιήθηκε μέσω της δευτερογενούς αγοράςτο 2005 «με διαφανείς διαδικασίες, όπως προβλέπουν οι κανόνες των αγορών».
Από Το Βήμα
Διαβάστε τώρα πως δουλεύει η Τράπεζα

Πώς η αμερικάνικη τράπεζα Goldman Sachs οργάνωσε την επιχείρηση "Ελληνική χρεωκοπία";



Επιμελείται ο Χανιώτης
Ελλάδα Σήμερα
Ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε εάν η Γκόλντμαν Ζακς διατηρούσε ή και συνεχίζει να διατηρεί κάποιον “τοποτηρητή” και στα καθ’ ημάς και σε ποιο ακριβώς πόστο. Σε κυβερνητικό ή μήπως σε κρατικό που πάντως επηρεάζει καθοριστικά κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με την οικονομία και τη διαχείριση των δημοσιονομικών μας προβλημάτων;
Πως θα σας φαινόταν αν ο προπονητής του Ολυμπιακού έπαιζε 100 εκατομμύρια στο Προ-Πο, ποντάροντας στην ήττα και τον υποβιβασμό της ομάδας του και συνιστώντας στους φίλους του να κάνουν το ίδιο;
Τι θα έκαναν οι οπαδοί των Ερυθρολεύκων σε έναν τέτοιο προπονητή.
Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι κάνει η τράπεζα Γκόλντμαν Ζακς, κύριος σύμβουλος επί σειρά ετών των ελληνικών κυβερνήσεων σε θέματα χρέους και ιδιωτικοποιήσεων, προνομιακός συνομιλητής των Πρωθυπουργών και από τους κύριους διαχειριστές του δημόσιου χρέους μας.
Με το ένα χέρι, η τράπεζα κερδίζει δισεκατομμύρια από τις “συμβουλές” της και τη διαχείριση του χρέους. Με το άλλο, παίζει στην αγορά CDS ποντάροντας στη χρεωκοπία της Ελλάδας, σε στενή συνεργασία με το κερδοσκοπικό χετζ φαντ Πόλσον, που κέρδισε του κόσμου τα λεφτά στην κρίση του 2008.
H Γκόλντμαν φροντίζει ταυτόχρονα να υπονομεύει την ελληνική αξιοπιστία, τινάζοντας στον αέρα τα ελληνικά επιτόκια και οδηγώντας τη χώρα στον γκρεμό! Αν δεν χρεοκοπήσει η Ελλάδα κερδίζει από τα αυξημένα επιτόκια, αν χρεοκοπήσει κερδίζει από τη χρεωκοπία. Κερδίζει στήνοντας τη φούσκα, κερδίζει και ξεφουσκώνοντας τη φούσκα, πιστή στην αρχή “άρπαξε το τσεκ πριν σκάσει το καρπούζι”.Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα καρπούζι. Η τράπεζα το παρουσιάζει ως υπαρκτό, κερδίζει από την πώλησή του και το αφήνει να σκάσει πριν το πάρει στα χέρια του ο αγοραστής.
Δεν είναι πρώτη φορά που το κάνει, είναι η πάγια μέθοδός της, χάρη στην οποία κυριάρχησε στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά, εξοντώνοντας τους ανταγωνιστές.Η Γκόλντμαν γιγαντώνεται απομυζώντας τους πελάτες-θύματα, γι’ αυτό την ονόμασε βαμπίρ η Λιμπερασιόν. Τα ίχνη της εντοπίζονται πίσω από όλες τις φούσκες και οικονομικές καταστροφές (κερδοσκοπία πετρελαίου, μετοχών υψηλής τεχνολογίας κ.ο.κ.).
Η τράπεζα πρωταγωνίστησε στα σάπια στεγαστικά δάνεια, οδηγώντας στην καταστροφή του 2008. Τότε, οι τραπεζίτες ανάγκασαν τις κυβερνήσεις να ξοδέψουν 11.400 δισεκατομμύρια δολλάρια (αν έχετε τρόπο να φαντασθείτε ένα τέτοιο ποσό) για να καλύψουν τις νομότυπες ή μη απάτες των τραπεζών.Αφού σώθηκαν οι από τη χρεωκοπία, βγάζοντας μάλιστα και κάτι τις, οι τραπεζίτες επανήλθαν στα ίδια βάζοντας στο στόχαστρο ευάλωτα κράτη. Και δοκιμάζοντας το ευρώ, προτού κατοχυρωθεί ως παγκόσμιο αποθεματικό, υπονομεύοντας την αμερικανική κυριαρχία.
Η ΦΙΡΜΑ
Οι Αμερικανοί λατρεύουν τα παρατσούκλια. Τη CIA τη λένε «The Company» (H Εταιρεία). Τη Μαφία «The Family» (Η Οικογένεια). Την Goldman Sachs «The Firm» (Η Φίρμα). Γκόλντμαν και Σαξ ήταν δύο Γερμανοεβραίοι μετανάστες. ‘Ιδρυσαν την τράπεζα το 1869, αλλά δεν θα μπορούσαν ίσως να φανταστούν ότι θα γινόταν σήμερα η μεγαλύτερη στον κόσμο, αλλά και μια πραγματική, αν και αφανής, όσο μπορεί, υπερκυβέρνηση του κόσμου.
Η Γκόλντμαν δεν έχει απλώς καλές σχέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση, είναι, σε μεγάλο βαθμό, η κυβέρνηση. Το μυστικό της επιτυχίας της; ‘Εσπαγε πρώτη όλες τις κρατικές ρυθμίσεις και ηθικές δεοντολογίες, ποντάροντας και κερδίζοντας από την χρεωκοπία των πελατών της! Μπορούσε να το κάνει, γιατί είχε ανθρώπους της στην κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σε ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και την ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επηρεάζει καθοριστικά τις αποφάσεις που διαμορφώνουν την τραπεζική αγορά και τις ρυθμίσεις της.

Η αχαλίνωτη κερδοσκοπία της συνέβαλε στο Κραχ του 1929. ”In God we Trust” γράφει κάθε δολλάριο, ΅In Goldman Sachs we Trust”, παρέφρασε ο Τζων Κένεθ Γκαλμπρέιθ, που της αφιέρωσε ένα κεφάλαιο του βιβλίου του για την κρίση. Στις δεκαετίες του “κρατισμού” που ακολούθησαν, η Γκόλντμαν έγινε πιο προσεκτική, έφτιαξε το όνομά της και είχε μάλιστα μότο την “μακροπρόθεσμη απληστία”. Διεύρυνε προσεκτικά την επιρροή της, διεισδύοντας σταδιακά και “φυτεύοντας” τους ανθρώπους της στα βασικά κέντρα οικονομικής εξουσίας ΗΠΑ και Ευρώπης, στις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες. ‘Ωσπου, οι σταδιακές “απελευθερώσεις” της αγοράς χρήματος πέρασαν το κρίσιμο σημείο, στα τελευταία χρόνια Κλίντον, με Υπουργό Οικονομικών τον Ρούμπιν, επιτρέποντας στην τράπεζα να παίξει άγρια το “μεγάλο παιχνίδι” της, την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας “Αυτοκρατορίας του Χρήματος”

Η Γκόλντμαν εκμεταλλεύθηκε τις “απελευθερώσεις” και την κατάργηση των περισσότερων φραγμών και ρυθμίσεων (που συχνά προκάλεσε η ίδια), συμπρωταγωνιστώντας στο στήσιμο της μιας φούσκας μετά την άλλη. Μπόρεσε να το κάνει, γιατί επηρέαζε με τους ανθρώπους της καθοριστικά την αμερικανική και ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.

Η μεγάλη ευκαιρία της ήταν η κρίση του 2008. Πρωταγωνίστησε στον μπουμ των στεγαστικών δανείων προς αναξιόπιστους δανειολήπτες, μετά ανακάτεψε τα “τοξικά δάνεια” με υγιέστερα προϊόντα και τα πούλησε ως υγιή. Μετά κερδοσκόπησε εις βάρος των αγοραστών των προϊόντων της στην δευτερογενή αγορά CDS, των ασφαλιστικών συμβολαίων έναντι αναξιόπιστων χρεών, επιταχύνοντας την κρίση. Από τη μια κέρδισε μεταπουλώντας στεγαστικά δάνεια, από την άλλη ποντάροντας και συμβάλλοντας στην καταστροφή των προϊόντων της. Κύριο εργαλείο της ήταν η αγορά CDS (Credit Default Swaps), δευτερογενών χρηματοπιστωτικών προϊόντων, ασφαλίστρων έναντι χρεωκοπίας, μια από τις πιο αδιαφανείς και πιο απορυθμισμένες. Τρεις τράπεζες ελέγχουν το 75% της αγοράς, Γκόλντμαν, J.P. Morgan και Ντώυτσε Μπανκ.

¨Όταν ξέσπασε η κρίση, η Γκόλντμαν χρησιμοποιίησε τον άνθρωπό της στην κυβέρνηση, τον Υπουργό Οικονομιών Πόλσον για να αποτρέψει κάθε συνδρομή στις τράπεζες, οδηγώντας στη χρεωκοπία τον κύριο ανταγωνιστή της, τη Λήμαν Μπράδερς. Όταν η Λήμαν χρεωκόπησε, ο Πόλσον άλλαξε αμέσως ρότα και έσπευσε να διασώσει τις υπό χρεωκοπία τράπεζες. Η Γκόλντμαν όχι μόνο απηλλάγη του κύριου ανταγωνιστή, αλλά και κέρδισε 13 δις δολλάρια από το σχέδιο σωτηρίας. (Μια εκπληκτική έρευνα για την Γκόλντμαν Ζακς δημοσιεύεται στο περιοδικό “Τετράδια”, τεύχος 57-58, των εκδόσεων “Στοχαστής”). Σε αυτή την “τράπεζα που τρομάζει”, κατά την έκφραση της Λιμπερασιόν, ανέθεσαν διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, μετά το 1998, σημαντικό μέρος της διαχείρισης του ελληνικού χρέους και της εμπιστεύτηκαν το μέλλον του ελληνικού λαού.


“Η Γκόλντμαν Ζακς είναι παντού”

H φράση ανήκει στον Ματ Ταιμπι, ερευνητή δημοσιογράφο, που υπογράφει μια μεγάλη έρευνα για την Γκόλντμαν στο περιοδικό Rolling Stone. H μέθοδος της Φίρμας είναι ο … εισοδισμός, τόσο επιτυχής που η τράπεζα απέκτησε και δεύτερο παρατσούκλι, αφού την ονομάζουν και “κυβέρνηση Ζακς”. Επιλέγει στελέχη της, τα κάνει εκατομμυριούχους και μετά τους …,βρίσκει δουλειά στις κεντρικότερες θέσεις του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Ιδού μερικά από τα αστέρια του διεθνούς δικτύου της:

Mario Draghi .Υπεύθυνος ιδιωτικοποιήσεων στην Ιταλία (1991-2001), αντιπρόεδρος Ευρώπης της Goldman Sachs (2001-2006), Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Otmar Issing .Επικεφαλής οικονομολόγος και αρχιτέκτονας της νομισματικής στρατηγικής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας (1998-06), διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs, Πρόεδρος του Center for Financial Studies στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Με πρόσφατο άρθρο του στους Financial Times συγχαίρει τους Ευρωπαίους ηγέτες για τη σθεναρή αντίστασή τους στην καταστροφική, όπως την χαρακτηρίζει, ιδέα μιας ευρωπαϊκής βοήθειας στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρει όλες τις ιδιότητες του αρθρογράφου, πλην αυτής του συμβούλου της Goldman Sachs.


Lloyd Blankfein .Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Goldman Sachs.

Ο χειρότερος Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του 2009 κατά το Forbes, πρόσωπο της χρονιάς κατά τους Financial Times. Ετήσια αμοιβή 53 εκατομμύρια δολλάρια.

Henry Paulson .Μετά από 30 χρόνια στη Φίρμα, έγινε Υπουργός Οικονομικών του Μπους. Lawrence Summers .Σύμβουλος του Κλίντον, του Μπους και του Ομπάμα. Αρχιτέκτονας της φιλελευθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα. Προστατευόμενος του Ρούμπιν, βετεράνου της Φίρμας Dan Jester .Στην κυβέρνηση Ομπάμα. Αναμείχθηκε στη διάσωση της ΑΙG, όπου ένα μεγάλο μέρος από το κεφάλαιο που δαπανήθηκε κατέληξε στην Goldman Sachs

Η επιχείρηση “Χρεωκοπία της Ελλάδας”

To 1998 η ελληνική κυβέρνηση έθεσε ως κύρια επιδίωξη την ένταξη στην ΟΝΕ. Τα νούμερα δεν έβγαιναν. Η Αθήνα θα μπορούσε ίσως να περιορίσει τη φοροδιαφυγή των μεσαίων-ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων που δεν συνηθίζουν να πληρώνουν φόρους, αφήνοντας την στήριξη του κράτους στους μισθωτούς και συνταξιούχους (που ταυτόχρονα κατηγορούν ως ανεπρόκοπους). Θα μπορούσε να περιορίσει την παραοικονομία ή το κόστος της διαφθοράς. Θα μπορούσε να σκεφτεί άλλες αναπτυξιακές στρατηγικές. Προτίμησε τον εύκολο, αν και πανάκριβο, δρόμο, το μασκάρεμα του χρέους. Για να το κάνει απευθύνθηκε, σύμφωνα με τους New York Times και τη Wall Street Journal, στη διαβόητη Goldman Sachs. Για τη συνεργασία αυτή την εγκαλεί τώρα και ζητά να πληροφορηθεί τι έγινε η Κομισιόν. Γράφει σε μια έρευνά του το γαλλικό Μαριάν:

“Για την πιο μεγάλη τράπεζα του κόσμου, η πατρίδα της δημοκρατίας μετετράπη σε αγελάδα προς άρμεγμα…¨Όταν ο Γκάρυ Κον προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το 2001, οι έλληνες αξιωματούχοι τον περιμένουν όπως τον Μεσσία…O Κώστας Σημίτης αποφασίζει να βάλει τον λύκο μέσα στο μαντρί”. H Γκόλντμαν Σαχς, γράφει το περιοδικό, “διαφθείρει” την ελληνική κυβέρνηση “πείθοντάς” την ότι μπορεί με τα προϊόντα της να χρηματοδοτεί τις δαπάνες της. Η Γκόλντμαν βγάζει 300 εκατομμύρια δολλάρια, για να κρύψει η ελληνική κυβέρνηση, όλο κι όλο, ένα δάνειο ενός δις. 30% εις βάρος του ελληνικού δημοσίου πάει το νταβατζηλίκι. Ο οίκος αξιολόγησης Μούντις καλύπτει την επιχείρηση αξιολογώντας με άριστα την Ελλάδα. Η ατιμωρησία οδηγεί σε μονιμοποίηση των πρακτικών. Το τελευταίο από αυτά τα προϊόντα είναι ο “Titlospe”, δάνειο 5,3 δις το 2009.

Με τη μέθοδο αυτή, η Αθήνα χρησιμοποίησε διάφορα δομημένα προϊόντα για να κρύψει το πραγματικό ύψος του χρέους επιτρέποντας στην Ελλάδα να εκπληρώσει τεχνικά, όχι όμως και ουσιαστικά, τα κριτήρια του Μάαστριχτ, πρακτική που άρχισε το 1998 και συνεχίστηκε μέχρι τις αρχές του 2009. Η Γκόλντμαν, η Εθνική Τράπεζα και η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησαν ένα “νεφέλωμα” διεθνών εταιρειών που ειδικεύτηκαν στην αγοραπωλησία ελληνικών τίτλων μετασχηματισμένων σε ιδιόμορφα, δομημένα προϊόντα.

¨Όλα ήταν νόμιμα, υποστηρίζεται σήμερα. Και τα δάνεια στους άστεγους που ανατίναξαν το τραπεζικό σύστημα νόμιμα ήταν, δεν ήταν όμως προς το δημόσιο συμφέρον. H φούσκα που δημιουργήθηκε είναι αυτή ακριβώς που σκάει σήμερα στα μούτρα μας, έχοντας οδηγήσει το ελληνικό κράτος στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Η Κομισιόν πάντως δεν έχει πεισθεί για τη νομιμότητα ορισμένων από τις διαδικασίες αυτές. ¨Ενα από τα συνηθέστερα κόλπα της Γκόλντμαν είναι η έκδοση χρεωγράφων σε άλλο νόμισμα από μια χώρα και η εν συνεχεία χρήση swaps για κάλυψη από αλλαγές ισοτιμιών. Το κόλπο, που υποπτεύεται η Κομισιόν ότι έγινε και εξετάζει τη νομιμότητά του, αρχίζει από κει και πέρα, με την αυθαίρετη αλλαγή από την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα της ισοτιμίας, χωρίς να το ανακοινώσει σε κανένα, σύμφωνα με το γαλλικό ρεπορτάζ. Με τον τρόπο αυτό, βελτιώνει την αξία του χρέους. Η δεύτερη μέθοδος είναι η πρόβλεψη μελλοντικών εξόδων.

Σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν, η Γκόλντμαν πρότεινε στην κυβέρνηση της ΝΔ να προεξοφλήσει έσοδα των αεροδρομίων, “μειώνοντας” λογιστικά το χρέος κατά 0,5% του ΑΕΠ. Για την ωραία αυτή συμβουλή, ένα ακόμα λογιστικό τρικ, το ελληνικό κράτος πλήρωσε ένα ποσό 200-300 εκατομμυρίων ευρώ.

Το γεγονός ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσέτρεξαν στη “δημιουργική λογιστική”, σε νομότυπες απάτες, δεν απαλλάσσει τους ¨Ελληνες ιθύνοντες των ευθυνών τους, δείχνει όμως τον βαθμό διάβρωσης και εξάρτησης και άλλων Ευρωπαίων. Είναι πολύ δύσκολο επίσης να πιστέψουμε ότι Βρυξέλλες, Παρίσι και Φρανκφούρτη δεν ήξεραν και δεν άφησαν να γίνουν όλα αυτά, προφανώς αποβλέποντας σε μεγάλα πολιτικά-οικονομικά οφέλη. Η Φρανκφούρτη παίρνει κάθε χρόνο λεπτομερείς εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας. Γνωρίζει ακριβώς πόσο είναι το χρέος. Το ξέρανε και το Νοέμβριο, όταν η κυβέρνηση τους ανακοίνωσε ότι είναι διπλάσιο, όπως το ήξεραν και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και οι τράπεζες, κάνανε όμως τους έκπληκτους. Η ευθύνη είναι μοιρασμένη, αλλά οι ¨Ελληνες θα πληρώσουν τη νύφη.

Η υπόθεση δείχνει επίσης πόσο η Ευρώπη είναι υπονομευμένη εκ των έσω, αφού αναθέτει σε αμερικανικές τράπεζες τη διαχείριση των πιο σημαντικών πτυχών και ευάλωτων σημείων των οικονομικών της (όπως κάνει άλλωστε και στους τομείς προσωπικών δεδομένων, περιλαμβανομένων των τραπεζικών λογαριασμών και κάθε άλλης πληροφορίας που μεταφέρει στις αμερικανικές υπηρεσίες, δήθεν για την τρομοκρατία). Πρόσφατα, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής αποκάλυψε με ερώτησή του την αναγνώριση, σε κανονισμό της Κομισιόν, του ρόλου των τριων κυρίως αμερικανικών οίκων αξιολόγησης, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό Κονγκρέσο τους καλεί να δώσουν εξηγήσεις!

Η Ελλάδα έκρυψε με τον τρόπο αυτό τα προβλήματα κάτω από το χαλί, ώσπου, στις αρχές του 2009, άρχισαν να έρχονται οι πληροφορίες από τη Γερμανία για κίνδυνο χρεωκοπίας της Ελλάδας (σχετικά δημοσιεύματα του Σπήγκελ και άρθρο του Κώστα Σημίτη στην Ημερησία). Τον Σεπτέμβριο 2009, με πρωτοβουλία της Γκόλντμαν και μεσολαβητή την εταιρεία Markit, συγκροτείται κονσόρτσιουμ 12 τραπεζών που δημιουργεί ειδικό ίντεξ στην αγορά CDS για την κάλυψη αυξημένου ρίσκου του χρέους Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, εν αναμονή του κερδοσκοπικού παιχνιδιού (iTraxxSovX Western Europe). Πρόκειται κατ¨ουσίαν για στοίχημα στη χρεωκοπία των τριων κρατών, που στήνει ο σύμβουλός μας.

H Goldman γνωρίζει άριστα όλες τις πτυχές του ελληνικού χρέους. Γνωρίζει επίσης τι πρόκειται να γίνει, αφού η ίδια το ετοιμάζει. Τι κάνει; Περιμένει να περάσει ένας μήνας από τις εκλογές, να συνειδητοποιήσει η νέα κυβέρνηση το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και στέλνει, σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν, αντιπροσωπεία τραπεζιτών στην Αθήνα, υπό το Νο 2 της τράπεζας Γκάρι Κον. Γίνονται δύο συναντήσεις (έχουν γίνει και αρκετές άλλες στο εξωτερικό). Mία στο Υπουργείο Οικονομικών και μία στο ξενοδοχείο “Πεντελικόν” της Κηφισιάς. Προτείνουν ένα ακόμα χαριτωμένο προϊόν τους, σχεδιασμένο να στείλει στο μέλλον το κόστος του ΕΣΥ. Λίγο πριν σπρώξουν την Ελλάδα στην Καιάδα, ετοιμάζονται να της αρπάξουν κάτι ακόμα.
Η τελική επίθεση
Τον Δεκέμβριο, η επίθεση αρχίζει μέσω των οίκων αξιολόγησης που υποβαθμίζουν την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα, παρόλο που γνώριζαν μια χαρά εδώ και καιρό την πραγματική κατάσταση. Η ελληνική αξιοπιστία πλήττεται από παντού. H Goldman εξακολουθεί πάντως να βγάζει ένα “σκασμό λεφτά”, όπως με την έκδοση του δανείου της 25.1.2010. Ενώ συνεχίζει να κερδίζει από τη διαχείριση του χρέους, δεν περιμένει ούτε μια μέρα από την πώληση του δανείου και ξαναχτυπάει την Ελλάδα μέσω των Financial Times, προνομιακού εκφραστή και του Σίτι και της Κομισιόν (τέτοια είναι τα ευρωπαϊκά χάλια). Παίζοντας έτσι διπλό παιχνίδι και εις βάρος της Ελλάδας, και εις βάρος των άλλων πελατών της, αγοραστών του τελευταίου δανείου, που βλέπουν τα ελληνικά επιτόκια και spread να εκτινάσσονται αμέσως μετά.
Η λονδρέζικη εφημερίδα γράφει ότι η Αθήνα θέλει να δανειστεί από την Κίνα μέσω της Γκόλντμαν. Το δημοσίευμα προκαλεί αμέσως αύξηση του πρίμιουμ για το χρέος. Κανείς δεν πιστεύει ότι η εφημερίδα μπορούσε να δημοσιεύσει τέτοια είδηση, χωρίς να την επιβεβαιώσουν από την Γκόλντμαν. Κατ’ άλλους την είδηση την έδωσε η ίδια η Γκόλντμαν όταν πληροφορήθηκε (άραγε από ποιόν;) ότι ο Γ. Παπανδρέου σκέφτεται να προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία με την Κίνα προκειμένου οι Ασιάτες της Cosco που έχουν πάρει το λιμάνι του Πειραιά να αναλάβουν ένα σημαντικό κομμάτι του δανεισμού της χώρας. Η τράπεζα δεν περιορίζεται φυσικά στα κέρδη από το ελληνικό χρέος. Κερδοσκοπεί αμέσως κατά του ευρώ, πιστή στην αρχή “αγοράζουμε στη φήμη και πουλάμε στο γεγονός”. Μεταξύ 26.1 και 2.2 οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες και τα χετζ φαντ, μεταξύ των οποίων και η Γκόλντμαν, ρευστοποιούν συμβόλαια αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, περισσότερα από τον Σεπτέμβρη του 2008, στο απόγειο της οικονομικής κρίσης.
Από την αγορά CDS, παίζοντας δηλαδή τη χρεωκοπία της Ελλάδας, η Γκόλνtμαν υπολογίζεται ότι κέρδισε ένα έως τρια δισεκατομμύρια δολλάρια. Οι χρηματιστές της Γουώλ Στρητ σφυρίζουν αδιάφορα, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: “η δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους ¨Ελληνες πολίτες, δεν υπάρχει εξάλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μαλάκα” (δήλωση του Αμίτ Σαρκάρ, επικεφαλής αμερικανικού επενδυτικού ταμείου, Μαριαν, 20.2.2010)
Το διακύβευμα: υποδούλωση Ελλάδας, υποδούλωση Ευρώπης

Η Ελλάδα γίνεται προνομιακή δίοδος για τον έλεγχο της Ευρώπης και την εξασθένηση του ευρώ, προτού το ευρωπαϊκό νόμισμα καταστεί κύριο αποθεματικό. Επιδιώκεται επίσης να γίνει το νέο υπόδειγμα μιας Ευρώπης χωρίς κοινωνικό κράτος. Μέρκελ και Σαρκοζί άρχισαν να καταλαβαίνουν μόλις αυτό τον μήνα τι συμβαίνει και τις συνέπειες για την Ευρώπη και παραμένουν βασικά αμήχανοι, παρόλο που έχουν εύκολες λύσεις, που περιγράφουν αρκετά έντυπα, όπως έκδοση ευρωομολόγων ή αγορά από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα του ελληνικού χρέους, που θα τσάκιζε τα πόδια των κερδοσκόπων και θα τους ανάγκαζε να ξανασκεφτούν πολλές φορές πριν ξαναεπιτεθούν.
Βερολίνο όμως και Παρίσι παραμενουν δέσμιοι της ιδεολογίας και της αρχιτεκτονικής του ευρώ που τους εμποδίζει να αντιδράσουν με άλλο τρόπο, εκτός από το να απαιτούν περίπου την αυτοκτονία της ελληνικής κοινωνίας. Η Ευρώπη είναι εκ των ένδον υπονομευμένη, όπως αποδεικνύει η δραστηριότητα κατά της Ελλάδας της Ντώυτσε Μπανκ, της PNB Paribas, της Σοσιετέ Ζενεράλ και των ελβετικών τραπεζών στην αγορά CDS, αλλά και η στάση των αρμοδίων της Κομισιόν, των “ευρωπαίων ηλιθίων”, όπως τους αποκαλούν οι Γάλλοι.
Η “παγκοσμιοποίηση” είναι φτιαγμένη από και για τους Αγγλοσάξωνες. ¨Οσο για το ελληνικό ζήτημα μοιάζει για ορισμένα τουλάχιστο γαλλικά έντυπα μια μάχη μεταξύ δημοκρατίας και ολοκληρωτισμού, όπως υποδεικνύει η Λιμπερασιόν δημοσιεύοντας, δίπλα-δίπλα, τη φωτογραφία της Βουλής των Ελλήνων και του ουρανοξύστη Goldman Sachs, της μεγαλύτερης τράπεζας του κόσμου που χρησιμοποιεί όλη της τη δύναμη εναντίον μιας μικρής ευρωπαϊκής χώρας.
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Διακοπή ρεύματος στην Κίρρα

ΔΠΚΕ/Περιοχή Άμφισσας

Πληροφορίες : Ε. Μαγκλάρας
Τηλέφωνο : 2265028021
Email: e.magklaras@dei.com.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Η ΔΕΗ Άμφισσας ενημερώνει τους πελάτες της ότι λόγω αναγκαίων εργασιών συντήρησης του εναέριου δικτύου της, θα προβεί την Παρασκευή 05 Μαρτίου σε διακοπή ρεύματος στην περιοχή... της Κίρρας από 08:00 έως 13:00 και ζητά την κατανόησή τους για την ενόχληση.

Από τη ΔΕΗ Περιοχή Άμφισσας

Συλλαλητήρια στις 4 Μαρτίου και 24ωρη απεργία στις 16


Με εικοσιτετράωρη απεργία - στις 16 Μαρτίου - απαντά η ΑΔΕΔΥ, μετά τη γνωστοποίηση των αποφάσεων της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι θα προχωρήσει αποφασιστικά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μετά τις 16 Μαρτίου [...]

"Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων. Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους δημοσίους υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες, που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις, για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών ... στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται.

"Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους ήδη χαμηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη, οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία" και προσθέτει ότι τα άδικα και μονομερή μέτρα είναι πρωτοφανή και προφανή για κάθε πολίτη.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4/3/2010, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια.
Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ο ΣΥΡΙΖΑ
Στην Άμφισσα διοργανώνει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στις 6:30 για την οποία έχει κυκλοφορήσει η προκήρυξη της φωτογραφίας

Έρχονται χρόνια δύσκολα, είπατε τίποτα;

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ H ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ


Θορυβημένοι δηλώνουν οι δήμαρχοι της Φθιώτιδας μετά την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή πλευρικών διοδίων σε Μπράλλο και Μώλο και μετωπικών στην Αγία Τριάδα.
Η ανάδοχος εταιρία τηρεί πιστά τα χρονοδιαγράμματα που έχει υπογράψει σε αντίθεση με την πολιτεία που έχει την ευθύνη του παράπλευρου οδικού δικτύου.
Γενικό ξεσηκωμό προτείνουν οι δήμαρχοι μπροστά στο ενδεχόμενο οι δημότες τους να πληρώνουν διόδια για να επικοινωνήσουν με την... έδρα του νομού.

Από star-online.gr

Μαζί με αυτούς διόδια θα πληρώνουν και οι κάτοικοι της Φωκίδας που θα θελήσουν να πάνε στην Λαμία απο την Εθνική Οδό , όπως πηγαίνανε μέχρι τώρα.

Φάρσα με τα «πρόσθετα μέτρα»

Πήρε και την ευχή του Μητσοτάκη ο Γιώργος, ευτυχώς τώρα έχουμε ελπίδες.

Όταν ο K.Μητσοτάκης χειροκροτεί τον Γ. Παπανδρέου, τότε έχουμε πιάσει πάτο

Όταν ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το δράμα και το κλάμα για να μας πείσει να βάλουμε το κεφάλι μας στον ντορβά χωρίς καμιά ελπίδα για το μέλλον.

Όταν δεν έχει ούτε έναν ενδοιασμό μήπως όλα αυτά που θα ανακοινώσει αύριο θα διαλύσουν τη χώρα, την κοινωνική συνοχή, θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη.

Όταν δεν βρήκε ούτε ένα μέτρο που να θίγει τους έχοντες και κατέχοντες αλλά βρήκε την ...εύκολη λύση της υφαρπαγής του ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Όταν τα γιουσουφάκια της εξουσίας, τα ντελίβερι μπόις της δημοσιογραφίας που υπηρέτησαν τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη ξεσπάθωσαν και έδωσαν συγχαρητήρια στον Γ. Παπανδρέου διότι “επιτέλους” πήρε μέτρα.

Όταν δημοσιογράφοι τύπου Πρετεντέρη χαίρονται από το Mega διότι ο Γ. Παπανδρέου κατάλαβε λέει την ιστορική στιγμή που βρίσκεται η χώρα και ήταν ένας “άλλος πρωθυπουργός”.

Όταν τέλος επιστρατεύτηκε ο βασικός εκπρόσωπος του πιο στυγνού νεοσυντηρητισμού και της διαπλοκής, Κ. Μητσοτάκης, για να δώσει συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό.

Όταν ο Κ. Μητσοτάκης μόνο που δεν χόρεψε πεντοζάλη γιατί η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα επώδυνα για τον λαό.

Ε τότε έχουμε πιάσει πάτο. Δεν υπάρχει ελπίδα καμιά, το παιχνίδι είναι στημένο.

Αριστερός Ψάλτης


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Κακόγουστη φάρσα που προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού αποτελεί αυτή η ιστορία με τα «πρόσθετα μέτρα» λιτότητας εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων που απαιτεί η ΕΕ. Είναι πρόδηλο πως έχουμε να κάνουμε με μια συμπαιγνία κυβέρνησης και Κομισιόν, η οποία συν τοις άλλοις προσβάλλει και τη νοημοσύνη των πολιτών της χώρας μας. Πώς είναι δυνατόν να επιβάλλονται «πρόσθετα μέτρα», όταν δεν έχει καν... μορφοποιηθεί, συγκεκριμενοποιηθεί και ψηφιστεί στη Βουλή το Πρόγραμμα Σταθερότητας που υπέβαλε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες και υποτίθεται ότι ενέκρινε η Κομισιόν; Πώς μπορούν να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι ότι δεν αρκούν τα κυβερνητικά μέτρα, αφού αυτά δεν ψηφίστηκαν καν, άρα ούτε φυσικά εφαρμόστηκαν για να κρίνουμε από τα αποτελέσματά τους αν είναι επαρκή ή ανεπαρκή;

Είναι εξόφθαλμο ότι οι Ευρωπαίοι μάς εμπαίζουν. Είναι προφανές ότι καθόλου δεν ενδιαφέρονται για το αν το ελληνικό κράτος περιορίζει τις σπατάλες του ή αν αποκτούν αποτελεσματικότητα οι ελληνικοί μηχανισμοί εντοπισμού των φοροφυγάδων και περιορισμού της φοροδιαφυγής, όπως και της φοροκλοπής ή της εισφοροδιαφυγής. Διαφορετικά, θα περίμεναν μερικούς μήνες να δουν κατά πόσο υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου σε αυτόν τον κεφαλαιώδη τομέα. Αυτοί δεν περίμεναν καν ούτε μέχρι τη συμβολική ημερομηνία της 15ης Μαρτίου που είχαν οι ίδιοι θέσει για να ελέγξουν την κυβέρνηση!

Είναι ασυγκράτητοι. Οι δεξιοί ηγέτες της ΕΕ βρήκαν την ελληνική κεντροαριστερή κυβέρνηση σε κατάσταση αδυναμίας και ανικανότητας προβολής οποιασδήποτε αντίστασης και έχουν χιμήξει σαν ύαινες να κατασπαράξουν τους Ελληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους. Μοναδικός τους στόχος είναι να μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις! Ολα τα υπόλοιπα -ελλείμματα, φοροδιαφυγή, κρατική ρεμούλα, δημόσιο χάος κ.λπ.- τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Αίμα εργαζομένων και συνταξιούχων θέλουν ο Ολι Ρεν και οι όμοιοί του, τίποτα περισσότερο...

Διαπράττει κολοσσιαίο σφάλμα ο πρωθυπουργός εγκαταλείποντας τη δική του πολιτική γραμμή διεξόδου από την κρίση, η οποία είχε στο επίκεντρό της την πάταξη της φοροδιαφυγής, και ενστερνιζόμενος τη συντηρητική γραμμή που του επιβάλλει η ΕΕ, η οποία έχει στόχο την εξουθένωση των εργαζομένων.

Εμείς δεν ξεχάσαμε τις θέσεις που εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου τον Δεκέμβριο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ: «Την κρίση δεν μπορεί να την πληρώσει ούτε η φτωχολογιά ούτε το μέσο εισόδημα, τα μεσαία εισοδήματα, που στο κάτω κάτω έχουν από ελάχιστη μέχρι καμία ευθύνη... Ναι, σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφθορά, όχι σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη και στον συνταξιούχο και στον μισθωτό... Ο μισθωτός είναι το πρόβλημα στη χώρα μας; Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, τα τελευταία 5-6 χρόνια, ο μισθωτός έφταιγε που φτάσαμε σε έλλειμμα 13%;», είχε πει μεταξύ άλλων στις Βρυξέλλες τότε.

Ο πρωθυπουργός είχε δώσει τότε μια πολύ σημαντική ρητή υπόσχεση στον ελληνικό λαό: «Εμείς και εγώ προσωπικά έχουμε βάλει στοίχημα να προστατεύσουμε, να περάσουμε αυτήν τη δύσκολη στενωπό χτυπώντας τις ρίζες των προβλημάτων και όχι να πληρώσει ξανά ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, που πάντα καλείται να πληρώσει αυτές τις κρίσεις και αυτές τις δυσκολίες. Να προστατεύσουμε δηλαδή το εισόδημα του μέσου και του φτωχότερου Ελληνα», είχε διακηρύξει ο Γ. Παπανδρέου. Θέσεις αντάξιες της εμπιστοσύνης που του είχε δείξει ο ελληνικός λαός, πλήρως εναρμονισμένες με τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Θέσεις που φυσικά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις φημολογούμενες περικοπές μισθών και συντάξεων, την αρπαγή των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων ή του επιδόματος αδείας κ.λπ. Εμείς θέλουμε να ελπίζουμε, μέχρι να επισημοποιηθούν τα όποια μέτρα, ότι ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί συνεπής με τον εαυτό του και με τα όσα έλεγε προ διμήνου, απορρίπτοντας τις νεοφιλελεύθερες επιλογές. Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, μόνο με την επίσημη ανακοίνωση των μέτρων ο πρωθυπουργός μπορεί να κριθεί αντικειμενικά ως προς την ειλικρίνειά του ή όχι. Σε λίγες μέρες θα διαμορφώσουμε οριστική και τελεσίδικη άποψη.

Εκρηξη
Αιτία πολέμου ο 14ος μισθός

Δυσάρεστες εκπλήξεις με μοιραίες ενδεχομένως πολιτικές συνέπειες περιμένουν τον πρωθυπουργό, αν τυχόν υποκύψει στις υποδείξεις των πιο ακραία επιθετικών κύκλων της ΕΕ που τον ωθούν στην κατάργηση του δώρου Πάσχα ή Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας. Κάτι τέτοιο θα έθιγε εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους και θα προκαλούσε τρομερή λαϊκή οργή, με βαρύτατο πολιτικό κόστος. Αντιληπτή η σκοπιμότητα μελοδραματικών φληναφημάτων του τύπου «για την πατρίδα και τον μισθό μου να θυσιάσω», αλλά φυσικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που το είπε αυτό γνωρίζει πολύ καλά πως δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας εργαζόμενος που να είναι διατεθειμένος να αφήσει να του φάνε τον μισθό ή ΕΕ και οι Ελληνες φοροφυγάδες από κοινού με τους ξένους κερδοσκόπους.

Xορός Καλοσκοπιτών στην Αθήνα

Ο Σύνδεσμος Καλοσκοπιτών «Η Αγία Τριάς»
διοργανώνει τον ετήσιο χορό με Τοπική Ορχήστρα
το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 9.30 μ.μ.
στο Ξενοδοχείο NOVOTEL
στην οδό Μιχαήλ Βόδα 4-6, Πλατεία Βάθη.


Τιμή πρόσκλησης με πλήρες γεύμα και άφθονο κρασί 35 ευρώ το άτομο.
Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε με ... «Μερακλίδικη» μουσική.
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ.
Γρηγοροπούλου Βούλα 6974198619
Καραγιάννη Ανθή 210 7215032
Δανιήλ Ρούλα 6948897447
Κλαρίνο: Γιώργος Λευκαδίτης,
Λαούτο: Γιάννης Κολλύρης,
Βιολί: Ιάσονας Κτενάς
Κρουστά: Νίκος Μανίκας
Τραγούδι: Κώστας Τηγάνης

Ηχητική κάλυψη - Dj: Xρήστος Ψωμακέλης

Το ΠΑΣΟΚ Ιτέας για το χωροταξικό του Καλλικράτη


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ ΤΡΙΤΑΙΑΣ

Πρόταση χωροταξικής μεταρρύθμισης στο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Σύντροφοι,
Μετά από την Γενική Συνέλευση πού έγινε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 και εφ όσον ακούσαμε και τις απόψεις των μελών μας καταθέτουμε την πρότασή μας και τα αντίστοιχα επιχειρήματα .
Η συνένωση αφορά τους Δήμους Γαλαξιδίου, Δελφών, Δεσφίνας και Ιτέας οι οποίοι Δήμοι έχουν ... γεωγραφικά σύνορα μεταξύ τους και τους συνδέουν κοινωνικά, αναπτυξιακά, και οικονομικά κριτήρια όπως απαιτεί και η Νέα Αρχιτεκτονική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Γεωγραφικά η Ιτέα βρίσκεται στο κέντρο όλων των προς συνένωση Δήμων και η απόσταση από αυτούς δεν είναι μεγαλύτερη από τα 15 χιλιόμετρα, η επικοινωνία είναι καλή και είναι το εμπορικό κέντρο της ευρύτερης αυτής περιοχής.
Πληθυσμιακά το σύνολο των κατοίκων των Δήμων σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι πάνω από 15.000, αλλά ο σημερινός πληθυσμός υπερβαίνει τις 20.000 με αυξητικές τάσεις κυρίως στο Δήμο Ιτέας από οικονομικούς μετανάστες και ομογενείς που επιστρέφουν για μόνιμη κατοικία εδώ, και σε ετεροδημότες της γύρω περιοχής που προτιμούν να αγοράσουν διαμέρισμα. Ακόμη επισημαίνεται η ετοιμότητα πού πρέπει να έχουν οι υπό ένωση Δήμοι και το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών-τουριστών.
Παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις σε αγροτικούς- ημιαστικούς πληθυσμούς η κοινωνική συνοχή των Δήμων είναι δεδομένη με μόνη διαφορά ότι οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες συγκεντρώνονται στην Ιτέα.
Οι κάτοικοι έχουν συναφείς δραστηριότητες με μικτή απασχόληση τόσο στα γεωργικά επαγγέλματα , βιομηχανία αλλά και υπηρεσίες και παρόμοια ποσοστά ενεργού πληθυσμού / ανέργων και γενικά το μέσο εισόδημα δεν απέχει πολύ μεταξύ των.
Ο Δήμος Ιτέας προτείνεται για έδρα του Νέου Δήμου και διαθέτει ικανοποιητικές υπηρεσιακές δομές με πολλή ακόμη μελλοντική ανάπτυξη. Η εξέλιξη του υπό δημιουργία Δήμου είναι παρά πάνω από εμφανής γιατί αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο τουρισμού στη Φωκίδα.
Σύντροφοι,
Η πρόταση αυτή είναι η μοναδική πού κατατέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Οργάνωσής μας το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 και τα επιχειρήματα που αναφέρονται ελέχθησαν από τα μέλη μας.
Σαν επιστέγασμα όλων αυτών τελικά καταλήξαμε ότι αυτή η πρόταση
-Έχει την ευρύτερη δυνατή αποδοχή
-Είναι σύμφωνη με το πνεύμα της επερχόμενης μεταρρύθμισης
-Ομαδοποιούνται περιοχές αρχαιολογικές και τουριστικές
και τέλος δεν βλέπουμε κανένα σοβαρό μειονέκτημα.

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΤΕΑΣ- ΚΙΡΡΑΣ -ΤΡΙΤΑΙΑΣ