Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Γάλλοι οι μνηστήρες του Μόρνου, αλλά το νερό μας ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Λίγες μέρες μετά την παραχώρηση των Ελληνικών Τραπεζών για ένα μικρό κλάσμα της αξίας τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συνεχίζει να εφαρμόζει το καταστροφικό σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσία .  Η αντιπολίτευση από τα δεξιά της , που έτσι και αλλιώς συναινεί, εμφανίζεται να μην θέλει να χρεωθεί και η ίδια αυτά που θα ακολουθήσουν.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ συνοδευόταν από εκπροσώπους γαλλικών εταιρειών όπως της Suez Environnement που προσβλέπει στη συμμετοχή της στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Ο διευθυντής διεθνούς ανάπτυξης της Suez Environnement Eric Ghebali: δήλωσε "ενδιαφερόμαστε επενδυτικά για την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ". Ο ίδιος έχει δηλώσει σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι: "εμπιστευόμαστε την Ελλάδα και εκτιμούμε ότι θα μπορούσε η σημερινή συγκυρία να είναι κατάλληλη για επενδύσεις".

Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο. Με την υπ' αριθμ. 1906/2014 απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κρίθηκε αντισυνταγματική η πώληση της ΕΥΔΑΠ γιατί είναι αντίθετη με τα άρθρα 5 και 21 του συντάγματος. Γιατί  όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, η μετατροπή της δημόσιας...

Έφυγε από τη ζωή ο Λάκης Μπέλλος

Λάκης Μπέλλος
Το Iteanet εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Λάκη Μπέλλου απο το Στείρι . Αρκετές φορές αναδημοσιεύσαμε κείμενα του που μας έκαναν να γελάσουμε.
 Σας τελευταό άρθρο σας παρουσιάζουμε την δημοσίευση της Εφημερίδας των Συντακτών.

Το πιο κοφτερό μυαλό, ο πιο σπουδαίος ατακαδόρος, το περίφημο «Πάμε Λουκέτο» δεν είναι πια μαζί μας.
Ο Λάκης Μπέλλος έφυγε από τη ζωή σήμερα (Σάββατο) το μεσημέρι, έπειτα από πολυήμερη μάχη στην εντατική μονάδα θεραπείας του ΚΑΤ, σε ηλικία 61 ετών.
Τέσσερις εβδομάδες πριν οδηγήθηκε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποχαιρετά τον πολύ αγαπητό φίλο και συνεργάτη με το μοναδικό-αξεπέραστο χιούμορ.

Συλλυπητήρια από ΕΣΗΕΑ

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή (Λάκη) Μπέλλου ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Ο Λάκης Μπέλλος, γεννήθηκε στο Στείρι Λειβαδιάς το 1954. Παρόλο που έμενε στη Λειβαδιά, ήδη από το 1977 κείμενά του δημοσιεύονταν στα περιοδικά «ΤΡΑΣΤ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ» και ...