Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Παράσταση Συναυλία του Χ. Παναγιωτόπουλου στην Ιτέα

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου θα γίνει η παράσταση

"Ταξιδεύοντας με τον Άνεμο"

Μια παράσταση συναυλία του Χ.Παναγιωτόπουλου.

Συμμετέχει δεκαμελής ορχήστρα και το χορευτικό

Συγκρότημα "Άνεμος"

στην προβλήτα της Ιτέας

33ο Ράλλυ ΕΛΠΑ - 25/27 Σεπτεμβρίου 2009 στην Ιτέα

Η ΕΛΠΑ υπό την αιγίδα του Δήμου Ιτέας διοργανώνει από τις 25 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2009 το 33ο Ράλλυ ΕΛΠΑ, 9ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ καθώς και 7o και 8ο του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Με επίκεντρο την Ιτέα, ο διήμερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά σε χωμάτινες επιφάνειες και σε πασίγνωστες ειδικές διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Φωκίδας.
Ειδικότερα, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει 368 χλμ. εκ των οποίων τα 166 θα είναι καθαρά αγωνιστικά, με τη διεξαγωγή των ειδικών διαδρομών Νέο Δροσοχώρι, Παύλιανη και Νέα Στρόμη (επαναλαμβανόμενες).
Την Κυριακή, όπου, επιπλέον, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων (o αγώνας προσμετρά με συντελεστή 2), το σκέλος συνολικού μήκους 352 χλμ. περιλαμβάνει τις... ειδικές διαδρομές Αγία Ευθυμία, Καρούτες και Δροσοχώρι και οι τρεις εκ των οποίων θα διεξαχθούν δύο φορές, με το συνολικό τους μήκος να αγγίζει τα 123 χλμ.

Ο αγώνας διοργανώνεται και με την υποστήριξη της Νομαρχίας Φωκίδας και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ).

Στη νέα ιστοσελίδα του Ράλλυ ΕΛΠΑ θα μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες και τα τελευταία νέα γύρω από τον αγώνα, καθώς και από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ.
Από http://2009.elparally.gr/

Δείτε στελέχη του ΛΑΟΣ:Ο τσεκουράτος Μ. Βορίδης, από το JungleReport

Το Μάρτιο του 1985 μια ομάδα διαδηλωτών διαμαρτύρεται «για την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία», τότε ήταν σε εφαρμογή το διαβόητο σχέδιο «επιχείρηση Αρετή», από τον τότε υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Δροσογιάννη και την Αστυνομία, δήθεν για την «εκκαθάριση» των Εξαρχείων από τους αναρχικούς. Μία ομάδα από ΕΠΕΝίτες, οπλισμένης με ρόπαλα, σιδηρολοστούς και κράνη ορμάει στους διαδηλωτές και αυτοί αμύνθηκαν εξωθώντας τους στα τότε γραφεία της χουντικής οργάνωσης στην Ακαδημίας και Κιάφας. Ένας από τους συμμετέχοντες στη συμμορία των φασιστών μπήκε λίγη ώρα πριν στο κάδρο ενός φωτογράφου: ήταν ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης που φαίνεται να κραδαίνει ένα αυτοσχέδιο τσεκούρι!

Θα μπορούσαμε να κάνουμε πλάκα σε στυλ Λούκι Λουκ, Καθιστό Φασιστάκι ξεθάβει τσεκούρι πολέμου, αλλά αυτό δεν είναι αστείο. Βλέπουμε μια προμελετημένη σύναξη υποψήφιων δολοφόνων, δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός να θέσουμε. Το μοναδικό φωτογραφικό ντοκουμέντο κραυγάζει από μόνο του.

Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι της εθνικιστικής ζύμωσης και ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης έγινε εξέχον μέλος ενός ιδιαίτερα δυναμικού κόμματος, με αξιοσημείωτη ρητορική δεινότητα και αξιόλογη κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Αν και τούτο το κόμμα, το οποίο εκπροσωπεί επάξια, δεν διαφεύγει από την αρχική ιδεολογική γραμμή του Βορίδη, αρκεί αυτό να.. λειτουργήσει ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κάποιες «νεανικές τρέλες», όπως προσπάθησε να δικαιολογηθεί στην πρωινή εκπομπή των Καμπουράκη-Οικονομέα τότε αμέσως μετά που το Jungle Report δημοσιοποίησε τη φωτογραφία;

Θυμίζουμε ποια ήταν η απάντησή του, σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Οικονομέα, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA:

«Παλιές αμαρτίες. Ήμουν 19 ετών και σε κάποια επεισόδια με αναρχικούς είχε τραυματιστεί ένας φίλος μου και είχαμε φτιάξει αυτά τα όπλα για αυτοάμυνα».

Σε μια μόνο φράση, εν έτει 2008 σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι, συμπυκνώνεται η πολιτική ιδεολογία και η διαδρομή του Μάκη Βορίδη. Το 1985 ήταν 21 ετών (γεννήθηκε το 1964), μας κάνει να πούμε πως ο 19χρονος συγχωρείται πιο εύκολα από τον 21χρονο γαρ. Τότε σπούδαζε στη Νομική Αθηνών και η ΔΑΠ τον διέγραψε τον επόμενο χρόνο -της επίμαχης φωτογραφίας- από τις τάξεις της εξαιτίας του νεανικού κοχλάζοντος αίματος του τσεκουράτου μέλλοντα βουλευτή, μάλλον οι συμφοιτητές του είχαν πολύ «κρύα» αίματα για τα γούστα του. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως η αυτοάμυνα δεν μπορεί να είναι προμελετημένη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν μιλάμε για ένα παιδάκι που σπάει παρμπρίζ αλλά για έναν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που μπορεί και επηρεάζει τις ζωές όλων μας.

Η μετέπειτα πορεία του τσεκουράτου Βορίδη είναι λίγο πολύ γνωστή κι έχει παρουσιαστεί εκτενώς σε πλήθος δημοσιεύσεων στις προοδευτικές εφημερίδες και τα μπλογκ. Όμως το πεδίο που του χαρίζει την άπλετη προβολή και τη διαφήμιση του πολιτικού, ας πούμε, έργου του παραμένει ο χώρος αυτός που αποφεύγει να θίξει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, για πολλούς λόγους που αφορούν από τα οφέλη της θεαματικότητας μέχρι τα υπόγεια συμφέροντα και τις σχέσεις διαπλοκής. Την τηλεόραση, όπου το ακροδεξιό κόμμα του Λά.Ο.Σ. έχει τη μερίδα του λέοντος με τους εκπροσώπους του να μονοπωλούν με την παρουσία τους τις παντοειδείς εκπομπές εξασφαλίζοντας την αυτοπροβολή που ελάχιστοι πολιτικοί μπορούν να την ασκήσουν.

Θα υπενθυμίσουμε ένα χαρακτηριστικό γεγονός από τον πολυτάραχο βίο του Μάκη Βορίδη. Αφήνει πολλά ερωτηματικά και όσο αυτά μένουν αναπάντητα τόσο περισσότερο ισχυροποιείται η άποψη που τον θέλει συμμέτοχο σε ακραίες καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστες διπλωματικές περιελίξεις. Αφορά τις υπόγειες σχέσεις του με την ΜΑΒΗ, την παραστρατιωτική οργάνωση που η ίδια καμαρώνει με προκηρύξεις στην Ελευθεροτυπία την ανάμειξή της στην επίθεση σε αλβανικό στρατόπεδο στην Επισκοπή, το 1994, δολοφονώντας δύο στρατιώτες, παίρνοντας ομήρους τρεις και να «απαλλοτριώνει» αρκετό στρατιωτικό εξοπλισμό. Όταν σε μπλόκο της αστυνομίας συνελήφθησαν δύο «πρωτοπαλίκαρα», ο Γιώργος Αναστασούλης και ο Απόστολος Καρβελάς, με τον εξοπλισμό στο αυτοκίνητό τους και σε ένα διαμέρισμά τους, ο Μάκης Βορίδης πρόσφερε άλλοθι στον ηγέτη της ΜΑΒΗ Γιώργο Αναστασούλη λέγοντας πως το βράδυ της επίθεσης στην Επισκοπή, ο τελευταίος ήταν στο ιδρυτικό συνέδριο του Ελληνικού Μετώπου στην Αθήνα…

Φαίνεται πως ευτυχώς η διπλωματική λογική πρυτάνευσε απέναντι στον εθνικιστικό φανατισμό. Το ανησυχητικό είναι πως μετά από τόσα χρόνια, ο εθνικισμός μεταλλάσσεται σε μια πιο soft προπαγάνδα με σκοπό να καλλιεργηθεί ένα προσφορότερο κλίμα «τηλεοπτικής» αποδοχής από παρόμοιες ενέργειες. Ο εθνικισμός μεταλλάσσεται για την επιβίωσή του μέσα από την επανάσταση των ΜΜΕ και του διαδικτύου. Τη θέση του αυτοσχέδιου τσεκουριού πήρε η τηλεοπτική εικόνα με την ασυγκράτητη δύναμη επιβολής της.

Αλλά θα πούμε στο μέλλον πολλά ακόμα με καινούριες αποκαλύψεις.
Από www.tvxs.gr

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Άμφισσα


Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 20.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Άμφισσας ( πλατεία Κεχαγιά) θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν οι υποψήφιοι και στελέχη της κεντρικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η μαζική παρουσία όλων θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη μπροστά στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου.

Συνεχίζουμε με ενότητα και αποφασιστικότητα για ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό στη βουλή και τους αγώνες.

Τρικάταρτο ιστιοφόρο στον μόλο της Ιτέας



Το Galileo ένα ωραίο τρικάταρτο ιστιοφόρο 47 μέτρων μήκους και 12 πλάτους, ήρθε σήμερα στον μόλο της Ιτέας


Περισσότερες φωτογραφίες του μπορείτε
να δείτε ΕΔΩ

Δωρεάν μαθήματα μουσικής και ζωγραφικής απο τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιδωρικίου

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιδωρικίου ανακοινώνει ότι συνεχίζονται τόσο οι πρόβες των παιδιών για την μπάντα, όσο και τα μαθήματα ζωγραφικής με τον ζωγράφο Στράτο Μιχαηλίδη

Δεκτά είναι όλα τα παιδιά απ όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου για να συμμετάσχουν εφ όσον το επιθυμούν και θα πρέπει εδώ να τονίσουμε πως όσοι και όποιοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν , δεν υπάρχει αποκλεισμός για κανένα παιδί. Τα μαθήματα όπως είπαμε είναι ΕΝΤΕΛΩΣ..ΔΩΡΕΑΝ και η μόνη επιβάρυνση των μαθητών είναι η αξία των εργαλείων ( μολύβια , κάρβουνα , μπλόκ , μπογιές κλπ..) Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έρχεστε σε επαφή με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου κ. Κων.Καψάλη στα τηλέφωνα 22660 22581 και 6946 243033

Η Ηλιοπούλου Πολυξένη για την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η συμμετοχή στα κοινά πιστεύω ότι δημιουργεί πιο ελεύθερους ανθρώπους, πιο υπευθύνους πολίτες, δίνει εφόδια που βοηθάνε να πατάνε στα πόδια τους πιο σταθερά ακόμα και στην προσωπική τους ζωή.
Αυτή η ελευθερία και η υπευθυνότητα δεν τους επιτρέπει να σύρονται και να φέρονται πίσω από τις αποφάσεις των κομματαρχών ακόμα και των ίδιων τους των κομμάτων.
Το θεωρώ τιμή που μου προτείνανε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και η αποδοχή της συμμετοχής δείχνει την προσωπική μου διάθεση, για συμβολή στην προσπάθεια που κάνει η αριστερά στον τόπο μου.
Προσφέρω όλη μου την θετική διάθεση να φτάσει η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ όσο πιο κοντά γίνεται στους συντοπίτες μου και η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει φωνή τους.
Μέσα από το γεγονός των εκλογών ας κατακτήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

"Συνάντηση του ΚΡΙΣΣΑΙΟΥ με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Άμφισσας"

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα "πουλάκια" του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ Άμφισσας την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου αφού ο Πρόεδρος μας Νίκος Σταντζούρης μαζί με το μέλος του συλλόγου Τάσο Κεφαλά στον όμορφο χώρο του καταστήματος "Υδροχόος" γνώρισαν τις δραστηριότητες του συλλόγου καθώς και λίγα πράγματα για την ελεύθερη & αυτόνομη κατάδυση. Με πολύ προσοχή τα μικρά παιδιά καθώς και οι συνοδοί τους παρακολούθησαν τα όσα ειπώθηκαν και τους επέδειξαν οι ομιλητές για την θάλασσα άλλα και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος Από την πλευρά του Συλλόγου δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε τους συνοδούς Οδηγούς, (Τέτα, Αγγέλα, Αστερία, Ευθυμία, Κωνσταντίνα) εκφράζοντας την υποστήριξή μας στο μεγάλο έργο που προσφέρουν στην κοινωνία.
Από krissaiosdive.blogspot.com