Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Να πέσουν, το γρηγορότερο

Η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη θα επιχειρήσει να τσακίσει το εισόδημα των εργαζομένων, να συνεχίσει το ψαλίδισμα στις κοινωνικές δαπάνες, να ξεθεμελιώσει οριστικά τις εργασιακές σχέσεις και να ολοκληρώσει τη φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών τάξεων. Αυτό το καταστρεπτικό πρόγραμμα θα πρέπει να σταματήσει, η κυβέρνηση, που το στηρίζει, πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο.

Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης: Η νέα μνημονιακή τρικομματική


Λίγες μόλις βδομάδες πριν, ο Φώτης Κουβέλης δήλωνε: «να προσέξουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, γιατί την Κυριακή (σ.σ.: την 6η Μάη) θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά». Πριν καν στεγνώσει το μελάνι στα ψηφοδέλτια της 17ης Ιούνη, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ διαπιστώνουν ότι ψήφισαν για πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά. Γιατί πέρα από το φύλλο συκής περί «Εθνικής Σωτηρίας», οι (λέμε τώρα) σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ και οι «αριστεροί της ευθύνης» της ΔΗΜΑΡ συσπειρώνονται σε μια κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα με αρχηγό τον Αντ. Σαμαρά, που επανέφερε στη ζωή όλα τα ιδεολογήματα της σκληρής Δεξιάς του ’50 και του ’60.
Και αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά αντίθετα υποχρεωτικό για όλα τα κόμματα που είναι εξαρτημένα από το σύστημα. Μετά τον αριστερό-εργατικό-λαϊκό σεισμό της 6ης Μάη (όταν η ντόπια κυρίαρχη τάξη και οι διεθνείς σύμμαχοί της διαπίστωναν με βαθιά ανησυχία ότι ήταν εφικτό και πραγματοποιήσιμο το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που ως ιδρυτική πράξη της υποσχόταν την ακύρωση του μνημονίου και την καταγγελία της δανειακής σύμβασης…) οι δυνάμεις του συστήματος συσπειρώθηκαν κυρίως γύρω από τον Αντ. Σαμαρά και τη ΝΔ. Και επέβαλλαν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ «δεύτερους ρόλους», στην προσπάθεια ανακοπής του απειλητικού λαϊκού ρεύματος που αντιπροσώπευε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η συμμαχία καλείται σήμερα να αναλάβει τα βάρη της διακυβέρνησης.
Πολύ περισσότερο όταν η «νίκη» των μνημονιακών δυνάμεων στις 17 Ιούνη ήταν κυριολεκτικά οριακή και ουσιαστικά ασταθής και αβέβαιη. Μια πλατύτατη κοινωνικοπολιτική συμμαχία (που άρχιζε από τη Μέρκελ και έφτανε μέχρι τα «Νέα» και το «Έθνος») ίδρωσε για να ξεπεράσει κατά 2,5% τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που πριν λίγους μήνες «μέτραγε» κάτι ανάμεσα στο 4 και 5%.
Το 27% του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε μέσα από την επιμονή και την αποφασιστικότητα ενός ...

Συγχαρητήρια απο την αντιδήμαρχο Μπακοολουκά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στους Δελφούς.


 Έκφραση συγχαρητηρίων.
            Μετά την αποτελεσματική επέμβαση σας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την νύχτα στην ανατολική περιοχή των Δελφών στη θέση «Κακαβάκι» παρά την Ε.Ο, σε απόσταση 300μ. από το Ιερό της Αθηνάς Προναίας, σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, για ...

11ο Μουσικό Φεστιβάλ «ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ»


 20,21 & 22 Ιουλίου 2012,  
Οροπέδιο Αγ. Τριάδας Καλοσκοπής Φωκίδας  
Το τριήμερο 20 έως και τις 22 Ιουλίου 2012 η φύση μας προσφέρει την ομορφιά της και εμείς απλά προσθέτουμε την μουσική!
Οι «Ήχοι Του Δάσους» παίρνουν και φέτος τα βουνά με σκοπό να μας ξεσηκώσουν για ένα ακόμα μαγικό τριήμερο μουσικής, διασκέδασης και χαλάρωσης, με φόντο τη μοναδική φύση της ορεινής Φωκίδας, σε ένα τοπίο εξαιρετικής ...

«Αγνωστοι» αφαίρεσαν την προτομή του Αρη Βελουχιώτη από την πλατεία της Καλοσκοπής Φωκίδας!




 Μετά τη βεβήλωση του μημείου του Αρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα (14/6/12), ΄’αγνωστοι» αφαίρεσαν την προτομή του Αρη Βελουχιώτη από την πλατεία της Καλοσκοπής Φωκίδας!
 Για τα προκλητικά καί άνανδρα  αυτά περιστατικά  την επέτειο του τραγικού χαμού του Πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ,  ο Πανελλαδικός Σύλλογος Μνήμης Αρης Βελουχιώτη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
"Ο Σύλλογός μας καταδικάζει απερίφραστα, με ...

Μέλος της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης

Μέλος της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης
 Μετά την προηγούμενη καταγγελία από την Ιεράπετρα και νέα καταγγελία για βιασμό απο τον ίδιο πολιτικό χώρο
Η οικογένεια του θύματος καταγγέλλει πως όχι μόνο ο 45χρονος βίασε το 15χρονο κορίτσι, αλλά όταν μίλησε, απείλησε εκείνη και τους συγγενείς της με επιθέσεις της Χρυσής Αυγής!
Η υπόθεση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της βορειοανατολικής Αττικής. Δράστης ένας 45χρονος, πατέρας τριών παιδιών.
45χρονος δημοτικός υπάλληλος που δηλώνει πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής κατηγορείται ότι βίασε 15χρονη μαθήτρια, αλβανικής καταγωγής, σύμφωνα με όσα γράφει Το Βήμα. Το κορίτσι έμεινε έγκυος, ενώ ο 45χρονος συνελήφθη πριν από τέσσερις μέρες,...

Φωτιά χθές το βράδυ στο δρόμο Αράχωβας-Δελφών

Xθές στις 1:10 το βράδυ φωτιά ξέσπασε λίγα μέτρα πιο κάτω από την περιοχή Ομφαλός που βρίσκεται στον δρόμο Αράχωβας-Δελφών.
Αραχωβίτης που περνούσε εκείνη την ώρα κάλεσε την αστυνομία των Δελφών όπου ...

Μας κυβερνούν άνδρες με παντελόνια (της Μέρκελ)

Αυτά τα δυο βίντεο με δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Φώτη Κουβέλη αποδεικνύουν, βέβαια, πως πρόκειται για δυο αξιόλογους και έντιμους ανθρώπους αλλά λένε πολλά περισσότερα για αυτούς που τους ψήφισαν. Απολαύστε και τον Κουβέλη...

Ανακοίνωση του Χρήστου Βανδώρου για την Μαρίνα της Ιτέας



Ανακοίνωση 

 
   -   Εν μέσω της πιο έντονης προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών, έμελλε να γίνουμε  μάρτυρες μιας ξαφνικής αγάπης των υπευθύνων της περιφέρειας για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων: εντελώς συμπτωματικά η κ Γαζή κατελήφθη  από πνεύμα αξιοποίησης της Μαρίνας της Ιτέας.
            Αφού δαπανήθηκαν πάνω από 3.5 δις δραχμές  σε ένα μισοτελειωμένο, προβληματικό,  με τεχνικές αστοχίες έργο και  αφού επί δεκαετίες  αφέθηκε στην τύχη του – μάλλον  στην ατυχία του -  ήρθε η ώρα  «αξιοποίησής» του.
            ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;  Δημιουργήθηκε το ΤΑΥΠΕΔ: Ταμείο – κατ’ ευφημισμόν - Αξιοποίησης  Περιουσίας του Δημοσίου  ...

Κολυμβητικός Διάπλους Αντιρρίου – Ρίου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΓΕΦΥΡΑ


Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Κολυμβητικός Διάπλους Αντιρρίου – Ρίου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΓΕΦΥΡΑ Πάτρας του ΟΚΑΝΑ.
Ο φετινός διάπλους έχει τον τίτλο  
14η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ.
Τα παιδιά θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους ...