Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πώς μπορεί να κυβερνήσει η Αριστερά;

Ανοίγει η συζήτηση για την προοπτική, εν μέσω συνεδρίων
Νέες προκλήσεις ανοίγει σε όλη την Αριστερά η επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη, μετά και το «στόρι» της Κύπρου, στο ζήτημα των απαντήσεων και λύσεων που πηγάζουν από το ερώτημα: “Πώς μπορεί να κυβερνήσει η Αριστερά;”. Πάνω σε αυτό το ερώτημα ήταν αφιερωμένη μια από τις συζητήσεις στο 4ήμερο “Μαρξισμός 2013” που έγινε στην ΑΣΟΕΕ την περασμένη εβδομάδα, με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην εν λόγω εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Γκαργκάνας διευθυντής της εφημερίδας “Εργατική Αλληλεγγύη” από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ) και ο Άγγελος Χάγιος από το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) – ΣΕΚ και ΝΑΡ συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

Κλείνει το παράρτημα του ΙΚΑ στην Ιτέα και την Ναύπακτο o Παπαθανασίου


Ο Κώστας Παπαθανασίου, μιας και δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, με τις γνωστές διαδικασίες τακτοποιήθηκε σε μια κυβερνητική θέση με παχυλό μισθό, Υποδιοικητής του ΙΚΑ.
Με δική του απόφαση κλείνουν τα παραρτήματα του ΙΚΑ στην Ιτέα και την Ναύπακτο και μετατρέπονται
σε Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ το καλύτερο από όλα είναι ότι ζητάει να επιβαρύνει για την λειτουργία του γραφείου αυτού στην Ιτέα τον Δήμο Δελφών.
Κύριε Παπαθανασίου τις εισφορές τους οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες τις πληρώνουν στο ΙΚΑ, αυτοί με τα χρήματά τους σας πληρώνουν στην θέση που σας διόρισε η κυβέρνηση. Δεν έχετε δικαίωμα να καταργείτε τις υπηρεσίες του ΙΚΑ στην Ιτέα ούτε να ζητάτε από τον Δήμο να αναλάβει υποχρεώσεις δικές σας. Δώστε ένα μισθό σας για να ενοικιαστεί για ένα χρόνο αυτό το γραφείο, οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες της Ιτέας τα έχουν δώσει αυτά τα χρήματα.


Σε ποιο ΙΚΑ θα πάνε άραγε οι ασφαλισμένοι της Δωρίδας;
Δείτε το δημοσίευμα στην Ώρα της Φωκίδας όπου παρουσιάζεται το μαύρο για άσπρο και η καταστροφή σαν θρίαμβος...

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από όλους τους επιστρατευμένους.

Συλλαλητήριο εναντίον της επιστράτευσης προγραμματίζει η ΟΛΜΕ για την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ΠΝΟ, Σωματείων Εργαζομένων Λειτουργία ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτροδηγών ΜΕΤΡΟ.
Χθες πραγματοποιήθηκε στα ...

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΡΙΣΣΑΙΟΥ

Οι εκλογές του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το καταστατικό την Κυριακή 19-5-2013 και η σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε είναι η εξής:

Πρόεδρος:Δροσόπουλος Τάσος
Αντιπρόεδρος: Πολυζώης Ιωάννης
Γεν. Γραμματέας: Κοντογεώργος Βαγγέλης
Ταμίας: Δέτσικας Παναγιώτης...