Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Όλοι στην απεργία , ή αυτοί ή εμείς

Όλοι αύριο στην απεργία, όλοι στις 10:30 στην απεργιακή συγκέντρωση στην Άμφισσα

Η ώρα είναι κρίσιμη. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και o ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με την τρόικα σχεδιάζουν και αποφασίζουν την καταστροφή του λαού, την καταστροφή της χώρας. Ληστεύουν τους μισθούς, ληστεύουν τα εισοδήματα, ληστεύουν τη δημόσια περιουσία.
Σήμερα να μιλήσει ο λαός. Γενικός ξεσηκωμός....

Διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο Γραβιάς - Μαριολάτας λόγω κατολίσθησης, κατολισθήσεις και στην Αράχωβα


ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ
'Εντονη καταιγίδα σε εξέλιξη στην περιοχή της Φωκίδας.
Σε συναγερμό και εκεί οι υπηρεσίες για πλημμυρικά φαινόμενα και υπερχειλίσεις ποταμών.  
Από την έντονη βροχόπτωση φερτές ύλες έκλεισαν για περίπου μισή ώρα τον δρόμο μεταξύ Μαριολάτα - Γραβιά στο μετόχι όπου κάθε φορά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται προβλήματα. 
Μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας ...

Ας τους τρελάνουμε πριν μας πεθάνουνε!- ΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟ ΣΗΜΕΡΑ! ΟΜΟΝΟΙΑ,ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ,ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ή όπου αλλού!

Γενική Απεργία αύριο!
Πάμε για αγώνα διαρκείας με υπομονή, κουράγιο και πίστη. Με αγάπη κι έρωτα για τη ζωή μας!

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Ας πολεμήσουμε με ό,τι έχουμε. Οποια σωματεία εχουμε, οποια κόμματα έχουμε, όποιους φοβισμένους εαυτούς εχουμε, όση δύναμη ή αδυναμια έχουμε. Αν δεν το κανουμε σε λίγο θα χτυπήσουν οι πορτες των σπιτιών μας και θα μας πουν ότι υπάρχει  συμφωνία να φυγουμε ακόμη κι από κει. 
Τι θα πούμε τότε; Οτι φταιει καποιος άλλος και δε γινόταν τίποτα; Γιατί πρεπει να φτασουμε εκεί; Γιατι πρεπει να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο επειδη ο ενας φτωχός κι εξαθλιωμένος θα ορμαει στον άλλο φτωχό γιατί θα έχουμε αφήσει να γίνει εντελώς ζούγκλα ο κόσμος; Κανενας δε θα μείνει απ εξω από αυτό που έρχεται, είτε τα βγάζει πέρα τωρα είτε όχι. Αυτό που έρχεται και που ζητάνε δε λέγεται ζωή. Δε λέγεται ούτε ζούγκλα, ακόμη κι η ζούγκλα όμορφη θα φαίνεται μπροστά σε αυτό που ετοιμάζουν για μας. Και χωρίς ντροπή ετοιμάζονται πάλι να μιλήσουν για σωτηρίες κατορθώματα και κατακτήσεις.
Τι φοβόμαστε λοιπόν; Τη χρεοκοπία που μας λένε; Μα αυτό σε λίγο θα μοιάζει με ...

Το «κουαρτέτο» της συμφοράς.

Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ


«Τέσσερις στρατηγοί κινάν και παν
για πόλεμο στο μακρινό το Ιράν.
Ο πρώτος από πόλεμο δεν κάτεχε.
Ο δεύτερος τις κακουχίες δεν άντεχε.
Ο τρίτος ήταν υποκείμενο γελοίο.
Κι ο τέταρτος φοβότανε το κρύο.
Τέσσερις στρατηγοί κινάν και παν
αλλά δεν φτάνουνε ποτέ στο Ιράν.

(«Ο κύκλος με την κιμωλία», Μπέρτολτ Μπρεχτ, απόδοση στίχων: Οδυσσέας Ελύτης, μουσική: Μάνος Χατζιδάκις.)


Το δικό μας θλιβερό «κουαρτέτο», αποτελούμενο από έναν δοτό πρωθυπουργό και τρεις ανύπαρκτους, «σκιώδεις» πολιτικούς ηγέτες, έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τους «τέσσερις στρατηγούς»: την ανικανότητα, τη γελοιότητα, την ενδοτικότητα, την αποτυχία...

ΤΡΙΤΗ 7/2/2012 - 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Περσινή κινητοποίηση
Δελτίο Τύπου
Σε σημερινή συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αξιολογώντας τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται μετά τις εκβιαστικές, αντικοινωνικές, αντεργατικές και καταστροφικές απαιτήσεις της Τρόϊκα, των δανειστών αποφάσισε και πραγματοποιεί:
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την ΤΡΙΤΗ 7/2/2012
Η κυβέρνηση κατ’ απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο συζητά και διαπραγματεύεται την ακύρωση του θεσμού των ...

ΕΕ - ΔΝΤ: Να φτωχύνουν οι Ελληνες!

Τα παραμύθια τελείωσαν. Οι μάσκες έπεσαν. Ακόμη και οι τελευταίοι αφελείς Ελληνες που νόμιζαν ότι η τρόικα είχε έρθει εδώ για να διορθώσει το υπερβολικό δημόσιο χρέος και τα υπερβάλλοντα ελλείμματα του προϋπολογισμού, έχουν αντιληφθεί πλέον ότι εντελώς άλλη είναι η αποστολή της.
Να φτωχύνουν δραστικά ή και δραματικά τους Ελληνες, όλους τους Ελληνες και πρωτίστως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους θέλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Αυτή είναι η αποστολή που τους έχει αναθέσει το Βερολίνο και ακριβώς αυτήν την αποστολή εκτελούν με εξαιρετική επιτυχία!
Οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν την Ελλάδα φτωχή επαρχία της γερμανικής Ευρώπης, ...

Ρουμανία: Παραιτήθηκαν πρωθυπουργός και κυβέρνηση. Άντε και στα δικά μας...


Την παραίτηση του ιδίου και της κεντροδεξιάς κυβέρνησής του ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ, υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας εξαιτίας των μέτρων λιτότητας.
Στη διάρκεια έκτακτου υπουργικού συμβουλίου, η ...

Ξεκινούν απεργία οι φρουροί στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Μετά από ομόφωνη απόφαση τον Υπαλλήλων, η Ένωση Εξωτερικής Φρουράς Μαλανδρίνου, προκηρύσσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με ημερομηνία έναρξης την Τετάρτη 08/02/2012 έως και την Τετάρτη 22/02/2012.
Η δυσμενής οικονομική συγκυρία καθιστά αδιανόητη την υπαγωγή μας στο ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, αφού το επάγγελμα μας ανήκει στα «ανεπιθύμητα» και ιδιαιτέρως επικίνδυνα επαγγέλματα. Κατά συνέπεια, εμείς που εργαζόμαστε κάτω από αντίξοες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να αμειβόμαστε το ίδιο με έναν υπάλληλο γραφείου....

ΞΕΒΡΑΖΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΧΡΩΜΙΟ 50 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΣΩΠΟ

Έγγραφο φωτιά με το οποίο ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για την προστασία της δημόσιας υγείας απέστειλε προ τριμήνου στο ΥΠΕΚΑ ο δήμος Τανάγρας, με αφορμή τα ανησυχητικά ευρήματα από δείγματα υγρών αποβλήτων, που ελήφθησαν από αγωγό της εταιρείας Μαϊλλης. 



Το έγγραφο υπογράφει ο δήμαρχος της περιοχής κ. Ευάγγελος Γεωργίου και  ζητά την άμεση συνδρομή των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ύστερα από την διαπίστωση ότι το δείγμα περιείχε συγκέντρωση χρωμίου 2.580 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, δηλαδή 50 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο! 


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία κατά τον έλεγχο της 4ης Νοεμβρίου 2011, είχαν ...

Ο Καρατζαφέρης μπερδεύτηκε, ψάχνει να βρει τι δήλωσε χθες

Τι έδειξε η κρυφή κάμερα μέσα στο Μαξίμου

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον κ. Παπαδήμο, η οποία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα γι όσους δεν την πρόλαβαν.

Οι τέσσερις καθυστέρησαν κάνα πεντάωρο να βγουν για να δείξουν ότι
δουλεύουν ακατάπαυστα,ενώ στη πραγματικότητα χάζευαν το IPad 2 του Γιώργου, ...

ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ Κέρδισε 2-1 το ντέρμπυ με Αστέρα Ιτέας

Του  Τάσου Τσόλκα

Μεγάλος  κερδισμένος της αγωνιστικής αυτής ήταν ο Ανδρούτσος Γραβιάς που κέρδισε στο ντέρμπυ τον Αστέρα Ιτέας με 2-1 και σκαρφάλωσε μόνος στη κορυφή της βαθμολογίας , εκμεταλλευόμενος και το ρεπό του Απόλλωνα Ευπαλίου.

Ισόπαλοι  με 3-3 ήρθαν η Τολοφώνα Ερατεινής με τον Δωρικό Μαλαμάτων , ενώ ο Αετός Λιδωρικίου ηττήθηκε στη Δεσφίνα με 4-3 από τον Ησαΐα ...

Σκασμός οι ρήτορες, πολύ μιλήσατε- Ωρα να μιλήσουμε κι εμείς λιγάκι- Μπαραζ συλλαλητηρίων και κινητοποιήσεων, Γεν.Απεργία Τρίτη ή Τετάρτη;

Βγήκαν από το Μαξίμου σαν κλέφτες και έφυγαν χωρίς δηλώσεις εκτός του Καρατζαφέρη που είπε κάποια διφορούμενα λόγια ιέρειας που ήθελαν μεταφραστή,  δείχνοντας πως επιμένει στην "απειλή" οτι θα αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση όταν αρχισει να λερώνει πολύ.
Ο λόγος που δεν έκαναν απ'ευθείας δηλώσεις αλλά πήγαν πρώτα στα γραφεία των κομμάτων τους κι από κεί άρχισαν να στέλνουν χρησμούς και λόγια του αέρα ήταν απλός. Δεν ήταν έτοιμοι να μιλήσουν. Ηθελαν αυτες τις ώρες που χρειάζονται πάντα για το σουλούπωμα, το ρετουσάρισμα και το αμπαλάζ.
Αυριο θα έχουν καταλήξει σε κάποια πράγματα παραπάνω αλλά κυρίως θα είναι ...

Αυτό είναι το PSI τους.


του Νίκου Μπογιόπουλου
Μας λένε ότι θα δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα για τις επόμενες δεκαετίες, για να τη... σώσουν.
Μας λένε ότι θα καταδικάσουν ερήμην το λαό στην πείνα, στην εξαθλίωση, στην ανεργία για να τον... σώσουν.
Μας λένε, επίσης, ότι αυτή η «σωτηρία» θα έρθει από το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, το οποίο - προσθέτουν - είναι απαραίτητο για να υπάρχουν μισθοί (ποιοι μισθοί;;;), για να υπάρχουν συντάξεις (ποιες συνταξεις;;;)!

Και συμπληρώνουν: Για να δοθεί το νέο δάνειο (αυτό που θα «εξασφαλίσει» μισθούς και συντάξεις...)
πρέπει να υπογραφεί νέο μνημόνιο
(που δεν αφήνει πέτρα πάνω στην πέτρα)
και νέα δανειακή σύμβαση
(με την οποία ακόμα και οι πέτρες των ερειπίων θα είναι υποθηκευμένες στους δανειστές)...

Η Χάγη για τις αποζημιώσεις: Απόφαση υπέρ της Γερμανίας

Λένε ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές. Την Παρασκευή το μεσημέρι, ωστόσο, η ιστορία ξαναγράφτηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης από την ηττημένη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Γερμανία, η οποία εξασφάλισε την ασυλία της ως προς την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας!


Κι όμως, υπάρχουν ακόμα νομικά περιθώρια για να δικαιωθούν οι οικογένειες που πλήρωσαν βαρύ φορτίο αίματος. Αρκεί μια θαρραλέα πρωτοβουλία από το ελληνικό κράτος να απαιτήσει για λογαριασμό των πολιτών του την ικανοποίηση των θυμάτων. Το ζητούμενο βέβαια είναι αν θα το αποφασίσει...

Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε σε δημόσια συνεδρίαση ο δικαστής Χισάσι ...

Τεράστια χιονοστιβάδα έπεσε στα Φουρνά Ευρυτανίας


Xιονοστιβάδα έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή "Βράχος" στον δρόμο προς Φουρνά Ευρυτανίας. Ο τεράστιος όγκος χιονιού χιλιάδων κυβικών, κύλησε από την πλαγιά και κατέληξε στον δρόμο καταλαμβάνοντας μήκος πάνω από 300 μέτρα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του lamiastar.gr που κατέγραψε ο Βασίλης Παπαμίχος.

Πολύωρη μάχη των μηχανημάτων της περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας και του δήμου, να μεταφέρουν την τεράστια ...

Γενική απεργία Τρίτη ή Τετάρτη

images_10.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο συνεδριάζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εκτάκτως στις 8 το πρωί, με στόχο την απόφαση άμεσης κήρυξης πανελλαδικής Γενικής Απεργίας, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και τρόικας. Τρίτη και Τετάρτη οι πιο πιθανές ημέρες της ...