Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Αλυσιδωτές αντιδράσεις για τη συμφωνία με τη Φινλανδία

Σκίτσο Μητσομπόνου
Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία για τους όρους συμμετοχής στο δεύτερο δάνειο, καθώς μετά την Αυστρία, τόσο η Ολλανδία όσο και η Σλοβακία εγείρουν θέμα εγγυήσεων σε περίπτωση που το Ελσίνκι εξασφαλίσει ανάλογες εγγυήσεις. Το ενδεχόμενο να ζητήσει εγγυήσεις από την Αθήνα ώστε να λάβει η Ελλάδα το δεύτερο πακέτο διάσωσης, εξετάζει συγκεκριμένα το Αμστερνταμ σύμφωνα με το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών.
«Ακόμη και αν το κοινοβούλιο δεν το ζητούσε έντονα, εμείς μαζί με κάποιες άλλες χώρες πάντα λέγαμε στις Βρυξέλλες και στην Φινλανδία ότι αν το Ελσίνκι λάβει εγγυήσεις, δεν μπορεί να επιδεινωθεί η δική μας θέση μας όσον αφορά την πιστοληπτική μας αξιολόγηση και ότι επιθυμούμε και εμείς μια συμφωνία παροχής εγγυήσεων», δήλωσε ...

Ένα χρόνο πριν τις πλατείες και μετά από αυτές

Οι πλατείες ήταν το σημείο καμπής του χρόνου που διανύουμε, που άλλαξε την ρότα των γεγονότων. Το παράδειγμα των ειρηνικών συγκεντρώσεων στην Αίγυπτο πέρασε στην Ισπανία και κατόπιν στην Ελλάδα.
Η χρεοκοπία αρχικά της Νέας Δημοκρατίας και στην συνέχεια του ΠΑΣΟΚ απεγκλώβισε από τις γραμμές των κυρίαρχων κομμάτων εξουσίας του τόπου μας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Η έλλειψη όμως ενός ενιαίου κινήματος που θα μπορούσε να απευθυνθεί στην κοινωνία με πλειοψηφική απεύθυνση, δεν έδωσε την δυνατότητα στις δυνάμεις των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης να αρθρώσουν μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στις πολιτικές επιλογές των δύο μεγάλων κομμάτων.
Έτσι οι αποτυχίες τόσο των κομμάτων που κυβέρνησαν όσο και αυτών που αντιπολιτεύονταν είχε σαν αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων ...

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ

Εικόνα

ΥΛΙΚΑ
• 3 κιλά φρέσκιες φράουλες
• 2 κιλά κρυσταλλική ζάχαρη
• χυμό από 2 λεμόνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτσανάκι και πλένουμε τις φράουλες.
Τις τοποθετούμε ολόκληρες σε στρώσεις σε μια κατσαρόλα μαζί με όλη τη ζάχαρη, κλείνουμε το καπάκι και τις αφήνουμε όλο το βράδυ να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν βάζουμε ανοικτή την κατσαρόλα στην κουζίνα και ...

Δήμος Δελφών ή Δήμος S & B;


Καθώς ετοιμάζομαι για Καστέλλια, νιώθω πως πηγαίνω στην Επικράτεια της S & B, που έχει μετατρέψει τη Φωκίδα σε... Άγρια Δύση. Ο νόμος του ισχυροτέρου επιβάλλει τη σιωπή. Μέχρι να ακταλάβουν οι πολίτες πως αυτοί έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα. Ενωμένους κανένας Κυριακόπουλος δεν μπορεί να μας νικήσει. Γι' αυτό και η αγαπημένη μας S & B κυριαρχεί με το "διαίρει και βασίλευε". Δυστυχώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή ή και συνενόχου...
Δεν πρόκειται μόνον για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, αλλά και για ένα οικονομικό έγκλημα, που οδηγεί ένα νόμο που θα μπορούσε να είναι από τους πλουσιότερους της Ευρώπης, σε θέση ουραγού μέσα στην Ευρωπαική Ένωση.
Τα χωριά μας θα έπρεπε να σφύζουν από ζωή. Να ακούς παιδικές φωνές παντού. Η ...

ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ Κ.Ε.Π ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ


image
Με  χαρά  μας  μάθαμε  πως  λειτουργεί και  πάλι , έστω και..με  δυσκολίες , το ΚΕΠ του  χωριού μας , καιρός  ήταν..
http://lidoriki.blogspot.com/

Ορειβασία στον Όλυμπο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΕΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ . ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ , ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ , ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
26/27/και 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Δηλώσεις συμμετοχής κάθε βράδυ στον Σύλλογο
ΤΗΛ./ΦΑΞ 2265032100 ...

Ιππική διαδρομή στα μονοπάτια της Φιλοθέη την Κυριακή 21/8/2011


Η έναρξη της  διαδρομής θα είναι από την Φιλοθέη Δωρίδας  http://www.sfd.gr/index.html στις 09:00 το πρωί. Η διαδρομή είναι ημιορεινή μέσα σε ένα πανέμορφο δασικό τοπίο αποτελούμενο από δρυς   και πουρνάρια. Το πιο όμορφο  και μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής  θα είναι με τη θέα της θάλασσας του Κορινθιακού κόλπου.
Ο συνδυασμός αυτός,  βουνού με θέα την θάλασσα θα συμπληρώνετε από τα εξωκκλήσια που θα συναντάμε στην διαδρομή.
Θα περάσουμε και πάρα πολύ ...