Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Απάντηση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου ¨Φίλων της Τέχνης¨ Ιτέας στο Δήμαρχο Ιτέας

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ΄Φίλων της Τέχνης Ιτέας¨ ευχαρίστησε με επιστολή του προς τα Μ.Μ.Ε όλους τους Πολίτες ονομαστικά της Ιτέας και όχι μόνο που συνέβαλαν στη πραγματοποίηση του 1ου Φεστιβάλ χορού που έγινε σε συνδιοργάνωση με το Δήμο μας - το Δήμο Ιτέας- και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και αυτό αναφέρεται σε όλα τα έντυπα του Φεστιβάλ δηλαδή
• στο γενικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ
• στο πρόγραμμα της θεατρικής μας παράστασης
• στις αφίσες μας- της θεατρικής παράστασης και της έκθεσης ¨καλλιτεχνικής συνάντησης¨.
Καθημερινά σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ , από τα εγκαίνια της έκθεσης που ...

Μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης προς όλο τον κόσμο από Γερμανούς μαθητές που φιλοξενούνται στο μαρτυρικό Δίστομο

Φέτος συμπληρώνονται 66 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου, που σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου 1944 και πέρασε στις μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας ως μία από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην οποία προχώρησαν οι Γερμανοί Ναζί λίγο πριν την ήττα τους και την οριστική αποχώρησή τους από την Ελλάδα. Οι νεκροί έφθασαν τους 228, από τους οποίους 117 γυναίκες και 111 άντρες, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 ετών.
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Ευαγγελικής ...

Το Σάββατο 31.7 ο 11ος Ευχίδειος Άθλος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ετοιμάζεται να λάβει εκκίνηση ο 11ος Ευχίδειος Άθλος που διοργανώνεται για 11η χρονιά από τον Ελληνικό Όμιλο Τριάθλου και αθλημάτων μεγάλης διάρκειας "Ο Ευχίδας". Την 31η Ιουλίου 2010, στις 18:00, θα δοθεί η εκκίνηση στην ανατολική είσοδο των Δελφών για τους 100 αθλητές που θα τρέξουν την διαδρομή Δελφοί-Πλαταιές αναβιώνοντας τον Ευχίδειο Άθλο. Τον ιστορικό υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου στη μνήμη του ημεροδρόμου Ευχίδα, απόστασης 107,5 χλμ.
Οι δρομείς θα ακολουθήσουν την διαδρομή: ...

Νεκρός ηλικιωμένος στο Μοναστηράκι Ευπαλίου



Ένα ηλικιωμένο άτομο, έχασε χθες, την ζωή του στην παραλία «παραθάλασσο» στο Μοναστηράκι του Δήμου Ευπαλίου.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, βρισκόταν μέσα στη θάλασσα και κολυμπούσε ,όταν ένοιωσε αδιαθεσία , βγήκε στην παραλία όπου και έχασε τις αισθήσεις του.

Οι λουόμενοι, που ...

Υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδας ο Τάσος Παγώνης


Την υποψηφιότητά του για το νέο δήμο Δωρίδας ανακοίνωσε μέσα από την τηλεόραση του Lepanto ο νυν δήμαρχος Ευπαλίου Αναστάσιος Παγώνης. Ο κ. Παγώνης σε μια λιτή αλλά περιεκτική δήλωσε εξέφρασε την επιθυμία του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του νέου δήμου. Ήταν μια απόφαση σύμφωνα με τον ίδιο που πάρθηκε έπειτα από τις επαφές που είχε ο ίδιος με τους συνεργάτες του και στους τέσσερις πρώην δήμους που συγκροτούν το δήμο Δωρίδας. Θα εργαστώ για το καλό όλων και με ...