Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Επιτέλους αισθάνομαι μια ασφάλεια


Επιτέλους, αισθάνομαι μιά ασφάλεια. Η Αστυνομία εκτελεί το έργο της. Φτάνει πιά με τις χίπισσες με τις παντελόνες. Αρκετά ανέχθηκε ο σβέρκος του Έλληνα αυτές με τα χαϊμαλιά, τις ειρηνοποιούς....

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΛΑΪΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Συμμετέχουν:
Ο Γιώργος Αναστασόπουλος, Δρ. Πολιτικής & Κοινωνι-
κής Ιστορίας
Ο Μανόλης Γλέζος, εγχείρημα Άμεσης Δημοκρατίας
στην Απείρανθο Νάξου
Ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής πολιτικής Φιλοσοφίας
και Θεωρίας Δικαίου
Ο Γιώργος Οικονόμου, Δρ. Φιλοσοφίας/συγγραφέας
Ο Σταύρος Σταυρίδης, καθ. ΕΜΠ/εγχείρημα Ζαπατίστας
Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Free video streaming by Ustream

Την Τρίτη 21-6-2011 ημέρα Απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έρχεται ο Περγαντάς στην Άμφισσα

Στην Άμφισσα την Τρίτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 17 Ιουνίου 2011

Την Τρίτη 21/06/2011 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα βρίσκεται στην Άμφισσα όπου στις 11:00 θα γίνει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ *ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
Απεργία και τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα διοργανώσουν από κοινού νέα κινητοποίηση στις 21/6 (ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης), γενική απεργία την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου ...

Φτώχια στην υγεία της Φωκίδας, χάνει την αυτονομία του το Νοσοκομείο της Άμφισσας και θέλουν να σταματήσουν τις 2 από τις 3 βάρδιες στο Κέντρο Yγείας Ιτέας

Ρεπορτάζ της Πένυ Τσακίρη για το Νοσοκομείο Άμφισσας και το Κέντρο υγείας Ιτέας με τους διευθυντές του Νοσοκομείου και του Κέντρου υγείας Ιτέας.
Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου προσπαθεί να μεγαλώσει την υφιστάμενη κακομοιριά του τόπου με το διαίρει και βασίλευε. Βάζει μπροστά αυτούς που θέλουν να παίξουν τον ρόλο του «χρήσιμου βλάκα» για να τσακωθούν η Ιτιά με την Άμφισσα και να συνεχίσει να κάνει ανενόχλητος αυτό που τον διόρισαν να κάνει, δηλαδή να διαλύσει την υγεία του τόπου και να εφαρμόσει όσες περικοπές του ζητηθούν.
Όσοι είναι τόσο κακομοίρηδες θα τον ...

Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11χρονων στην Ιτέα


photo credits Dimiris Koumaras
Για μια ακόμα φορά οι μικροί ιστιοπλόοι των optimist έχουν συγκεντρωθεί στην Ιτέα για το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 2011 που διοργανώνεται από την ΕΙΟ, σε συνεργασία με με το Ν.Ο. Ιτέας, το Δήμο Δελφών και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Η συμμετοχή όπως πάντα στην κλάση των optimist είναι μεγάλη με περισσότερους από 250 αθλητές από 57 ομίλους όλης της χώρας να έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 16 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 18 Ιουνίου για τους αθλητές που είναι από 11 χρονών και κάτω και στη συνέχεια από τις 20-25 Ιουνίου στο ίδιο μέρος θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist.

Με τον αέρα να απουσιάζει από την Ιτέα οι διοργανωτές δυσκολεύτηκαν εχτές να ...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Ποδηλατικό Κύπελλο Δελφών


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό 7ο Ποδηλατικό Κύπελλο Δελφών που διοργανώθηκε στο σαββατοκύριακο 11&12 Ιουνίου 2011 στους Δελφούς και την Φωκίδα με ευθύνη της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών και την υποστήριξη του Δήμου Δελφών.


Ήταν ένα κοπιαστικό αθλητικό διήμερο που όμως άφησε στο τέλος του ένα χαμόγελο ...

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ

7η Συνάντηση παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων στην Αράχωβα

Ο Λαογραφικός όμιλος Αράχωβας οργανώνει την 7η συνάντηση παιδικών χορευτικών Συγκροτημάτων το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 7:30 στα Πίσω Αλώνια στην Αράχωβα

http://agnantiroumelis.blogspot.com

Σοβαρό ατύχημα στην ειδική του Ακρόπολις στο Ελευθεροχώρι. 3 τραυματίες

altΑπό ατύχημα σκιάστηκε η έναρξη των ειδικών διαδρομών του ράλι ακρόπολις στα βουνά της Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 6χλμ της ειδικής του Ελευθεροχωρίου το όχημα με το νούμερο 14 μάρκας Citroen και πλήρωμα τους Peter Van Merksteijn και Εddy Chevaillier εξετράπη της πορείας του, με ...

Oi εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για το δεύτερο εξάμηνο του 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και τις αρχές του 2012. Συγκεκριμένα πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

Ιούλιος 2011:

• Έκθεση της εικαστικού κ. Βούλας Δασκαλοπούλου (Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας) στον Προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών.
• Έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας του κ. Δημήτρη Κατσαούνη στον Προθάλαμο του ...

Η βαρύτερη αντιπροεδρία στον κόσμο! Συνολικά 387, 5 κιλά ζυγίζουν Πάγκαλος - Βενιζέλος!

Η ανακοίνωση δύο αντιπροέδρων στην κυβέρνηση, δηλαδή των Βενιζέλου και Πάγκαλου, έδωσε αυτόματα ένα  μεγάλο ρεκόρ  στη χώρα μας, που αυτή τη στιγμή κάνει το γύρο του κόσμου!

Οι δύο αντιπρόεδροι ζυγίζουν συνολικά 387, 5 κιλά και έσπασαν κυριολεκτικά όλα τα κοντέρ.

Η διαδικασία για τους δύο αντιπρόεδρους ήταν άψογη. Τους ζύγισε και τους...

HMOYNA NΕΙΟΣ ΚΑΙ…ΓΕΡΑΣΑ !! ΔΩΡΙΚΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ



DSC05232
    Διαβάσαμε με προσοχή , αγαπημένοι μου φίλοι το “ ομόφωνο ψήφισμα “ του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου μας , που στάλθηκε στον Υπουργό Υγείας , και το οποίο κομίζει “ γλαύκα εις  Αθήνας “ , όπως θα ‘λεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι .
    Θέματα γνωστά από παλιά που “ σέρνονται “ από χρόνια καταταλανίζοντας τους Δωριείς , και που φοβούμαστε πως από κάποιους ..ανακαλύφτηκαν πρόσφατα , αφού στο κείμενο - γενικών ..περιγραφών και..διαπιστώσεων – διαπιστώνονται…διαπιστωμένες από χρόνια .. διαπιστώσεις  , λες και οι άνθρωποι ήρθαν ...

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, ...άλλαξε ο Μανωλιός έβαλε τα ρούχα αλλιώς


Ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα. Στη νέα κυβέρνηση υπό τον Γιώργο Παπανδρέου θα υπάρχουν δύο αντιπρόεδροι, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναλαμβάνει και το υπουργείο Οικονομικών και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου μετακινείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Νέος υπουργός Εξωτερικών τοποθετήθηκε ο κ. Σταύρος Λαμπρινίδης. Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, στο υπουργείο Υποδομών ο Γ. Ραγκούσης. Στο κυβερνητικό σχήμα μπαίνει ο Παντελής Οικονόμου ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Eκτός κυβέρνησης έμειναν οι Δ. Δρούτσας, Τ. Μπιρμπίλη, Γ.Διαμαντίδης, και Λ. Κατσέλη....

Θα συμμαχήσει η Αριστερά με την κοινωνία;

της Κατερίνας Παρασκευοπούλου

Η όποια ενότητα της Αριστεράς δεν μπορεί να δομηθεί μέσα από φαραωνικές κατασκευές ιδεολογικής καθαρότητας,. Και πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να δομηθεί μέσα από υπόγειες ή υπέργειες διεργασίες
συμμαχιών, προσώπων και χωρών. Η ενότητα της Αριστεράς μπορεί όμως να λειτουργήσει στο πλαίσιο συμμαχιών, πάνω σε μικρούς, αποτελεσματικούς, και μετρήσιμους στόχους.
Με διαρκώς ανανεούμενα ερωτήματα της μεταβατικής αυτής εποχής, με κοινωνιοκεντρικές απαντήσεις .

Η κοινωνία ριζοσπαστικοποιείται με χρόνους κβαντομηχανικής. Η κοινωνία είτε έχει φυσική παρουσία στην ...Πλατεία, είτε όχι, έγινε πια ...Πλατεία.
Και η Πλατεία...δεν έγινε από μόνη της. Η Ιστορία το αναγκαίο, μόνο όταν κατεβάσει στη μύτη τα γυαλιά της πρεσβυωπίας, το αναγάγει από άμβωνος σε τυχαίο. Η ...Πλατεία, ΔΕΝ...