Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Συνεδρίασε σήμερα η Κ.Ο. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με θέμα τις πυρκαγιές. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, έκανε δηλώσεις:

«Συνεδρίασε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα το πρόβλημα των πυρκαγιών. Έγινε μια καλή συζήτηση και σε πολύ καλό κλίμα. Να αναφέρω συνοπτικά πέντε σημεία, παρότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ενημερώσεις.

Κατ’ αρχήν, εμείς θεωρούμε ότι βρεθήκαμε μπροστά σ’ ένα χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου, ύστερα από τις προηγούμενες καταστροφές και την έλλειψη μέτρων και τις πολιτικές της Κυβέρνησης, γεγονότα τα οποία είχαμε καταγγείλει και στην Επερώτηση που είχαμε κάνει για τα θέματα των δασών. Εμείς θεωρούμε κορυφαίο το ζήτημα της προστασίας των δασών. Ισοδύναμο με την προστασία της εδαφικής μας ακεραιότητας. Χάσαμε ένα τεράστιο οικολογικό νησί στην Αττική, από το εχθρό, ο οποίος είναι τα ... μεγάλα συμφέροντα και η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού.

Δεύτερο ζήτημα. Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει τεράστιες ευθύνες. Εμείς δεν συμμετέχουμε στο savoir vivre το οποίο έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και την Κυβέρνηση. Έχει τεράστιες ευθύνες γιατί είναι μια κυβέρνηση του τσιμέντου. Και όλες οι πολιτικές της, ρυθμιστικά σχέδια κλπ, στηρίξανε την επέκταση του αστικού οικιστικού χώρου σε βάρος των δασών.

Την καταγγέλλουμε γιατί είναι μια Κυβέρνηση των τραπεζών. Βρήκε 28 δισεκατομμύρια για να στηρίξει τις τράπεζες, χρήματα όμως για την πρόληψη και την πυροπροστασία, δεν μπορεί να βρει.

Την καταγγέλλουμε γιατί είναι μια Κυβέρνηση εκατοντάδων Βατοπεδίων μέσα στην Αττική. Με την εκκλησιαστική περιουσία αλλά και με τα ιδιωτικά συμφέροντα που την λυμαίνονται.

Την καταγγέλλουμε, γιατί είναι μια κυβέρνηση των αναψυκτηρίων μέσα στα δάση και όλη η πολιτική της δίνει το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Την καταγγέλλουμε γιατί είναι μια κυβέρνηση, η οποία δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους. Εμείς δεν δεχόμαστε ότι οι δασοπυροσβέστες εξακολουθούν να είναι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου, να είναι εκτός δουλειάς το χειμώνα και να μην αναβαθμίζονται σε τακτική δύναμη, η οποία θα στηρίξει την προσπάθεια που χρειάζεται, καθώς και να υπάρχουν τόσα κενά στις δασικές υπηρεσίες.

Θεωρούμε ότι αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Θεωρούμε ότι πρέπει να φύγει το ίδιο το σύστημα. Το σύστημα του δικομματισμού, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε δασοκτόνους νόμους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δημιουργούν σύγχυση, μεταξύ δασών – δασικής έκτασης. Οι οποίοι έχουν αποσυντονίσει τον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης ο οποίος θα έπρεπε να υπάρχει.

Χρειάζονται σημαντικά πολιτικά βήματα μπροστά.

Δεν δεχόμαστε ένα Πρωθυπουργό, ο οποίος παρουσιάζεται εθιμοτυπικά μετά από κάθε καταστροφή, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στους ανθρώπους που δίνουν ηρωική μάχη. Θέλουμε κάποτε έναν Πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που στα τέλη Σεπτέμβρη θα χαιρετίσει και θα πιει ένα ποτήρι κρασί με τους εργαζόμενους στα Πυροσβεστικά Σώματα, επειδή υποστηρίχθηκε και διαφυλάχθηκε ο δασικός πλούτος.

Παράλληλα, δεν περιοριζόμαστε σ’ αυτό. Ξέρουμε ότι οι ευθύνες είναι ευρύτερες. Ξέρουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε σημαντική συμμετοχή στον αγώνα που δόθηκε, καλύπτοντας και κενά, ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι έχουν αποδεχθεί να υπάρχουν χωματερές μέσα στα δάση. Ξέρουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δασικοί υπάλληλοι. Παράλληλα ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν και μέσα στην Αττική δασικές υπηρεσίες, βουτηγμένες στη λοβιτούρα και την παρανομία.

Χαιρετίζουμε την ενεργοποίηση των πολιτών. Πιστεύουμε όμως ότι η αντίληψη όλων, βάζω μέσα κι εμάς που βρισκόμαστε σ’ αυτό το τραπέζι, σε σχέση με την προτεραιότητα που έχει η υπόθεση του δάσους, του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα σε μια εποχή κλιματικής αλλαγής, για την επιβίωση της χώρας μας και για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι καινούργιες γενιές έχει τεράστια σημασία.

Το τρίτο σημείο. Θέλω να εξάρω την αυτόβουλη δραστηριότητα των πολιτών, των κατοίκων, των εθελοντικών οργανώσεων, κινηματικών δράσεων και πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη από την Κυβέρνηση. Σαν Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα στηρίξουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Πιστεύουμε ότι η νεολαία έχει διάθεση και πρέπει να αξιοποιηθεί, όπως και όλοι οι πολίτες σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Το τέταρτο σημείο. Θεωρούμε ότι πρέπει να κλείσει άμεσα το σύστημα δασικής προστασίας, μη προστασίας, δηλαδή, το οποίο υπάρχει και να υπάρξουν επαναστατικές και τολμηρές τομές. Τομές που μπορεί να θίξουν και συμφέροντα. Τομές που μπορεί να έχουν και πολιτικό κόστος.

Συζητήσαμε και θα σας δώσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά μια σειρά μέτρα. Αναφέρω μερικά.

- Άμεση κατάργηση των οικοδομικών συνεταιρισμών. Αν πάτε στο Ντράφι, θα δείτε στις εκτάσεις που υπήρχαν δάση πριν μερικά χρόνια, υπάρχουν οικοδομικοί συνεταιρισμοί και εκατοντάδες καινούργιες βίλες.

- Ζητάμε κατεπείγον χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης.

- Ζητάμε άμεση άρση του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας που επεκτείνει σε βάρος των δασών τον αστικό χώρο, και στη Λαυρεωτική και στα Μεσόγεια και αλλού.

- Ζητάμε άμεση άρση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό.

- Ζητάμε Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης, Πρόληψης, Καταστολής των δασών, ο οποίος θα έχει και την ανάλογη χρηματοδότηση, αλλά θα μπορεί να ενσωματώνει και όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και ένα ιδιαίτερα εκπαιδευμένο δυναμικό.

- Ζητάμε συνεργασία σε Ευρωμεσογειακή διάσταση, σε επίπεδο και Ευρώπης αλλά και Μεσογειακών χωρών με ανταλλαγή εμπειριών, με ανταλλαγή μέσων, με ταχύτητα, με χρήση αεροπορικών δυνάμεων, αλλά και με χρήση του κατάλληλου προσωπικού.

- Ζητάμε να γίνει επιτέλους και στην Ελλάδα αυτό που υπάρχει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να υπάρχει Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο οποίο ένα βασικό ζήτημα, ένας βασικός στόχος να είναι η προστασία των δασών.

Το πέμπτο και βασικό ζήτημα. Η Κοινοβουλευτικό Ομάδα θα πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες πέρα από τις κοινοβουλευτικές μας δράσεις. Αποφασίσαμε την επόμενη βδομάδα ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα να πραγματοποιήσει περιοδεία στα καμένα της Αττικής, μαζί με ειδικούς, να κάνουμε συναντήσεις με τους πολίτες και τους δημάρχους, προκειμένου ως ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουμε μια πλήρη και άμεση εικόνα έτσι ώστε η παρέμβασή μας να γίνει πιο ουσιαστική. Θα οργανώσουμε επίσης μια ημερίδα, στην οποία θα ενσωματώσουμε όλη αυτή την εμπειρία και θα την εκφράσουμε μέσα από προτάσεις με επιστήμονες, φορείς της Αυτοδιοίκησης, δασικούς, πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες με όλους.

Τέλος να σας πω ότι, όπως ξέρετε λόγω των πυρκαγιών άλλαξε η ημερήσια διάταξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θα ξανασυνεδριάσουμε την Πέμπτη 27 του μηνός, στις 5 το απόγευμα, με αντικείμενο το θέμα που έχει δημιουργηθεί από τις δηλώσεις του σ. Περικλή Κοροβέση, τις αντιδράσεις και όλα τα σχετικά.

Δημοσιογράφος: Σε κάποιους που υποστηρίζουν ότι λείπει ο συντονισμός, ο Πρωθυπουργός δεν είναι παρών κτλ είναι μια εύκολη κριτική, ενώ η ουσία είναι η πολιτική που αφορά τα δάση τι απαντάτε; Είναι ουσιώδης αυτή η κριτική ή είναι εύκολη κριτική;

Αλέκος Αλαβάνος: Πιστεύω ότι είναι δίδυμα φαινόμενα. Όντως η έλλειψη συντονισμού και η έλλειψη πρόβλεψης και μηχανισμών δράσης όταν ξεκίνησαν χθες οι εστίες από το Γραμματικό, φέρανε σαν αποτέλεσμα των συνθηκών που υπήρχαν την επέκταση της φωτιάς σε όλη την Αττική. Από την άλλη είναι σαφές ότι η κυβέρνηση και επισήμως ακολουθεί μια πολιτική όχι απλώς αδιαφορίας εξόντωσης του δάσους.

Θέλετε μία εικόνα γι’ αυτό; Το γεγονός ότι έχουν μείνει 5 οικοπεδάκια μέσα στην Αθήνα που έχουν οχτώ δέντρα και η Κυβέρνηση πάει και τα ξεριζώνει. Ευχαριστούμε πάρα πολύ.

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΩΚΙΚΑ 2009 "ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ" 4-5-6 Σεπτέμβρη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 /9
ΩΡΑ 17:00 3ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ « Φ Ω Κ Ι Κ Α 2009 »
Διάρκεια από 4/9 έως 6/9
Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/9
ΩΡΑ 14:00 - Βράβευση .... Ομάδας 1ου Δημοτικού Σχολείου
Άμφισσας για το χάλκινο μετάλλιο στο 7ο
Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα
- Βράβευση Ομάδας ΕΣΚΑ για την παραμονή της
στην Α΄ Εθνική Κατηγορία
- Τελετή λήξης Τουρνουά «ΦΩΚΙΚΑ 2009»

ΤΡΙΤΗ 8/9
ΩΡΑ 19:00 - Παρουσίαση παρτίδας σε υπαίθρια σκακιέρα
- Σιμουλτανέ (αγώνας επίδειξης σκακιού)
Πλατεία Ησαΐα

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/9
ΩΡΑ 19:00 Τουρνουά blitz (γρήγορο σκάκι)
Πλατεία Ησαΐα

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ

1ος 600€
2ος 400€
3ος 300€
4ος 250€
5ος 200€
6ος 150€
7ος 100€

1η Γυναίκα 150€
1ος Κ.20 100€
1ος Κ.16 100€
1η Κ.18 50€

Από www.eskachess.gr

Έφυγε ο Καμπερίδης από τον Φωκικό!

Ιδιαίτερα σύντομη ήταν η θητεία του Γιώργου Καμπερίδη στον πάγκο του Φωκικού, καθώς ο έμπειρος προπονητής επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και παραιτήθηκε από το πόστο του! Προσωρινός αντικαταστάτης ο βοηθός προπονητή Κώστας Λίβας. (25/8/2009)

Ο Καμπερίδης υπέβαλε την παραίτησή του τη διοίκηση του Φωκικού μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Οδυσσέα Αναγέννησης και οι υπεύθυνοι του συλλόγου ύστερα από ... έκτακτη συνεδρίαση την έκαναν δεκτή. Ο πρόεδρος του ΤΑΠ Σίμος Παπαδημητρίου, πάντως, τόνισε ότι το "διαζύγιο" επήλθε λόγω διαφοράς φιλοσοφίας του κόουτς με τη διοίκηση όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Προσωρινός αντικαταστάτης του Καμπερίδη ανέλαβε ο βοηθός προπονητή Κώστας Λίβας, ενώ μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να έχει βρεθεί διάδοχη λύση για τη θέση της τεχνικής ηγεσίας από τη διοίκηση του συλλόγου της Άμφισσας.

Από mikriliga.com

ΠΑΜΕ ΒΑΘΥ ! ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Λάβαμε νέα ανακοίνωση(λόγω των πυρκαγιών) της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΘΙΣΒΗΣ και την δημοσιεύουμε

ΠΑΜΕ ΒΑΘΥ !

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ, ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Σάββατο 29 Αυγούστου 2009 στις 8 μμ

Στη Βοιωτία εξελίσσεται μιά συνολική, βίαιη καταστροφή στο περιβάλλον, στη γη και τη θάλασσα, στη ζωή μας, στην ιστορία του τόπου μας. Το έγκλημα είναι προμελετημένο, έχει κίνητρα και σχέδιο. Η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας δίνει τη δυνατότητα σε κάθε καπιταλιστικό κολοσσό να κατασκευάσει το δικό του εργοστάσιο, να πουλά σε μας ακριβά αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Μέσα στον ευρύτερο ... σχεδιασμό για μετατροπή της Βοιωτίας σε ενεργειακή χαβούζα, η περιοχή της Θίσβης και των γύρω χωριών και παραλιών θα υποστεί συνολική και ανεπίστρεπτη καταστροφή.

Οι πρόσφατες πυρκαγιές δεν είναι καθόλου τυχαίες... Οι καταστροφές στο δασικό πλούτο, στους ελαιώνες και τις καλλιέργειες παίζουν το δικό τους ρόλο στην απαξίωση του τόπου μας, στην απογοήτευση των κατοίκων, ανοίγουν το δρόμο για τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων και την εμπορευματοποίηση της γης.

Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για:

Τον άμεσο χαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων που κάηκαν σαν αναδασωτέες με αντίστοιχα μέτρα συνολικής προστασίας του Ελικώνα.

Να κλείσει το παράνομο λιμάνι στο Βαθύ που λειτουργεί ασύδοτα και παράνομα χωρίς την παραμικρή άδεια, πάνω σε αρχαιολογικό χώρο. Το προορίζουν σαν κεντρικό λιμάνι για την εξυπηρέτηση της βιομηχανικής παραγωγής όλης της Στερεάς Ελλάδας. Ο κίνδυνος για τον κλειστό και επιβαρυμένο Κορινθιακό κόλπο και τις δικές μας παραλίες, είναι τεράστιος. Το τοπίο που θα ...απολαμβάνουμε στη θάλασσα, θα είναι δεκάδες πλοία που θα περιμένουν τη σειρά τους.

Να σταματήσει η αυθαιρεσία της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ που παράνομα έχει περιφράξει το δημόσιο – κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού και της παραλίας, (είναι σε εξέλιξη η δικαστική τους δίωξη) βάζοντας όρους για την πρόσβαση στους κατοίκους. Δεν καταστρέφουν μόνο τον τόπο μας, αλλά συμπεριφέρονται σαν φεουδάρχες προσβάλλοντας τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας.

Να γίνει σεβαστή η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό της περιοχής στο Βαθύ σαν αρχαιολογικού χώρου. Να αποχαρακτηρισθεί η περιοχή μας από Βιομηχανική περιοχή (ΒΙΠΕ) για να σταματήσουμε την επέλαση δεκάδων εργοστασίων από το Καναβάρι έως τα Χώστια, που θα μετατρέψουν την περιοχή μας σε νέα Οινόφυτα. Βιομηχανικά απόβλητα θα μολύνουν ανεπανόρθωτα τη γη μας, τον αέρα, τα νερά μας. Τον οδικό άξονα συνοδεύει γραμμή τρένου και αγωγός φυσικού αερίου...

Να ακυρωθεί η εγκατάσταση του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής Θίσβης που ψεύτικα πλασάρεται σαν ενεργειακά πράσινο, ένα γενικό ψευδεπίγραφο που προσπαθεί να κρύψει την έλλειψη ουσιαστικών μελετών και χωροθετήσεων, την εξυπηρέτηση των βιομηχανικών κολοσσών ενέργειας. Η ιδιαίτερη μορφολογία του κάμπου της Θίσβης, προκαλεί το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής, μετατρέποντας την περιοχή σε θάλαμο αερίων...

Να προστατευθεί ο ορεινός όγκος του Ελικώνα από τις ανεξέλεγκτες κατά παραγγελία αδειοδοτήσεις αιολικών πάρκων που καταστρέφουν στο όνομα του εύκολου κέρδους το δάσος με τα έλατα και το μετατρέπουν σε δάσος με ανεμογεν- νήτριες...

Επιπλέον η γραμμή υπερυψηλής τάσης Θίσβης – Πέτρας μέσα από τον Πευκιά το ελατοδάσος και το δρυοδάσος θα είναι η χαριστική βολή στον Ελικώνα

Να αποτρέψουμε την καρκινογόνα καύση απορριμάτων και της λυματολάσπης για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι το νέο πεδίο τεράστιας κερδοφορίας του κεφαλαίου που επιστήμονες την χαρακτηρίζουν σαν ιδιαίτερα επικίνδυνη και καρκινογόνα για τη δημόσια υγεία.Ο πρώτος σταθμός χωροθετείται πλάι στη χωματερή της Θήβας, ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή ειδικά όπου υπάρχει λιμάνι (βλέπε Βαθύ) για την μεταφορά της πρώτης ύλης... Μιά τραγική εξέλιξη για τον τόπο μας.

Να υπάρχει αυστηρός έλεγχος της Σωληνουργίας Κορίνθου, που εκμεταλλεύται άγρια ντόπιους και ξένους εργάτες και λειτουργεί χωρίς να είναι γνωστή η επικινδυνότητα και η διάθεση των αποβλήτων της. Πρόσφατα ‘’πιάστηκαν στα πράσα’’ να πετούν βιομηχανικά απόβλητα στη χωματερή των Θεσπιών.
Οι θεσμικοί εκπρόσωποι γνώριζαν και δεν έλεγαν, ψήφιζαν και διαχειρίζονταν ερήμην των πολιτών το μέλλον μας. Τα Υπουργεία βάζουν πλάτη και οι βιομήχανοι προσπαθούν με ψέμματα, με υποσχέσεις και ταξίματα, με εξυπηρετήσεις να κρύψουν την τραγική εξέλιξη της ολοκληρωτικής καταστροφής του τόπου μας.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ !

Αυτή τη γη την κληρονομήσαμε απ’ τους γονείς μας για να τη δώσουμε στα παιδιά μας. Γυρίστε την πλάτη στις ψευτουποσχέσεις της εταιρείας, σ’αυτούς που συνθηκολόγησαν, που σκέφτονται το πρόσκαιρο μικροσυμφέρον, που θέλουν να διασπάσουν τον αγώνα μας, που κινδυνολογούν. Μην ακούτε τους τάχα ειδικούς που σπέρνουν την απογοήτευση πως τίποτα δεν γίνεται. Να δείξουμε τη δύναμή μας άλλη μιά φορά. Τα χωριά μας ποτέ δεν υποτάχθηκαν! Ούτε και τώρα!

Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την συναυλία στο χώρο του λιμανιού στο ΒΑΘΥ, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2009 στις 8 μμ. (προσυγκέντρωση στην πλατεία της Θίσβης στις 7μμ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΙΣΒΗΣ
Από Βοιωτικά

Ποιός θα εμβολιαστεί;

Από star-online.gr
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λέει το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και οι εκπρόσωποι τους εκφράζουν την αντίθεση τους στον σχεδιασμό του υπουργείου αλλά και τις επιφυλάξεις τους για τις παρενέργειες του νέου εμβολίου. Αστεία χαρακτηρίζουν την απόφαση να υπογράψουν όσοι εμβολιαστούν συναινετική υπεύθυνη δήλωση.

Μαγεία απο την φιλαρμονική του Δήμου Ληξουρίου

Στα πλαίσια των “ ΦΩΚΙΚΩΝ “ , Κυριακή βράδυ στις 9 , στην κάτω πλατεία της Άμφισσας , δόθηκε συναυλία με την μπάντα του Ληξουρίου , η εκδήλωση ήταν ομολογουμένως εξαιρετική , και , χωρίς ..υπερβολή , μας..ονειροταξείδεψε…

Σας δίνουμε μιά..φωτογραφική ..γεύση , λόγω του προχωρημένου της ώρας, και ..αργότερα , σαν .. ξημερώσει ο Θεός τη μέρα , θα σας έχουμε πλήρες..ρεπορτάζ , απ’ την υπέροχη αυτή βραδιά.. Καλό σας ξημέρωμα ……..Κ.-

Οι Βάσεις Εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ 2009

ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ, κατηγορία 90%, ημερήσια και νυχτερινά Γενικά Λύκεια

(αρχείο .xls) (Στο ίδιο αρχείο δείτε και τις καταστάσεις με τα ΑΕΙ - ΤΕΙ με τη μεγαλύτερη πτώση και άνοδο βάσεων)

ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ, κατηγορία 10%, ημερήσια και νυχτερινά Γενικά Λύκεια

(αρχείο .xls)


Οι Βάσεις εισαγωγής στην Άμφισσα στην σχολή ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ(ΑΜΦΙΣΣΑ) πήγε στα 9302 μόρια από 9724 που ήταν πέρυσι σημείωση δηλαδή πτώση 422 μορίων.
Για να δείτε την σχολή εισαγωγής σας πατήστε ΕΔΩ

Συλλαλητήριο Διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ στην έκθεση Θεσσαλονίκης

Όλοι μαζί Συναδέλφισσες /-οι, Εργαζόμενες/οι,
Τα συνδικάτα απευθύνουν προς όλους τους πολίτες ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στο πανεργατικό αγωνιστικό συλλαλητήριο που γίνεται στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ το ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9 ώστε να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ανατροπή της Νεοφιλελεύθερης πολιτικής που δημιούργησε την κρίση και προκάλεσε κοινωνικές ανισότητες, φτώχεια, εξαθλίωση και ΑΝΕΡΓΙΑ!
Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές που έκαναν τις «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ! Πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολλούς και τους αδύνατους ενώ ενισχύουν και ευνοούν τους λίγους και ισχυρούς! Οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι κυβερνήσεις δημιούργησαν την κρίση, και τώρα καλούν εμάς να την πληρώσουμε µε απολύσεις, διαθεσιμότητες, λιτότητα, ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και νέα φοροεπιδρομή ενώ ταυτόχρονα χορηγούν προκλητικά bonus στους Υμετέρους!
Το “δόγμα” του νεοφιλελευθερισμού ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι αποδείχτηκε πλασματικό και ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ: ισχυρίζονταν σε περιόδους ανάπτυξης και κερδοφορίας «ότι οι αυξήσεις μισθών θα πυροδοτήσουν πληθωρισμό» ενώ σε περιόδους ύφεσης και κρίσης «ότι οι αυξήσεις μισθών θα ... πυροδοτήσουν απολύσεις»!
Τα κέρδη δικά τους - Τα χρέη δικά μας!
Το χρέος και τα ελλείμματα εκτοξεύτηκαν στα ύψη γιατί οι έχοντες και κατέχοντες φοροδιαφεύγουν συστηματικά και ευνοούνται προκλητικά μεταθέτοντας το κόστος στους εργαζόμενους και στην κοινωνία.
- Η φορολόγηση κερδών από 19,9 % μειώθηκε στο 15,9% (Μ.Ο. της Ε.Ε. 33%)
- Η φορολόγηση μισθωτών από 34,5% αυξήθηκε στο 35,5% (Μ.Ο. της Ε.Ε. 36,4%)
Τους φόρους και τα βάρη τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι ενώ οι εργοδότες φοροδιαφεύγουν και απολύουν!
Παρά την προκλητική φορολογική ασυλία, οι επιχειρηματίες αποφεύγουν τις επενδύσεις, τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση των θέσεων εργασίας επιλέγοντας την εύκολη αλλά απαράδεκτη μεθοδολογία των απολύσεων, της υποαπασχόλησης, της ευέλικτης και χαμηλά αμειβόμενης εργασίας. Η κυβερνητική ανοχή και η απουσία ουσιαστικών ελέγχων επιτρέπει στους εργοδότες να λειτουργούν ως “ηγεμόνες” καταπατώντας ΣΣΕ , Νόμους και εργασιακά δικαιώματα. Οι τραπεζίτες παρά τη γενναία κρατική χρηματοδότηση των 28 ΔΙΣ € αρνούνται την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με την ΟΤΟΕ αμφισβητώντας ακόμα και τον θεσμό του ΟΜΕΔ.
Η ανεργία αυξάνεται καθημερινά (στατιστικά εμφανίζεται στο 9,4% ενώ η πραγματική είναι σχεδόν διπλάσια) και ειδικότερα στους νέους και τις γυναίκες ξεπερνάει το 24,5 %, µε δραματικές επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή, στα εισοδήματα και την κοινωνική ασφάλιση.
Οι μετανάστες ενοχοποιούνται και στοχοποιούνται ως η κύρια αιτία για να δικαιολογηθεί η καταπίεση και η εκμετάλλευση του συνόλου των εργαζομένων που έχουν όλοι κοινά αιτήματα και δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές και τον τουρισμό κινδυνεύουν να μην συμπληρώσουν τον αναγκαίο αριθμό των ενσήμων για την ένταξή τους στην επιδότηση του ΟΑΕΔ, αλλά και στην ασφάλιση του κλάδου υγείας.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Οι κυβερνητικοί χειρισμοί οδήγησαν στην απόφαση του ΔΕΚ και στη δραματική επιβάρυνση των γυναικών µε 5 έως 15 χρόνια επιπλέον εργασία. Το έλλειμμα ασφαλιστικής πολιτικής, οδήγησε τα ασφαλιστικά ταμεία σε ασφυξία και για πρώτη φορά σε απεχθή δανεισμό για την καταβολή του εφάπαξ και των συντάξεων!
Οι οφειλές του κράτους και των ιδιωτών προς το ΙΚΑ (παρά τις συνεχόμενες ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών) αθροιζόμενες και µε την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή κ.α. κάνουν την οικονομική βιωσιμότητα του ΙΚΑ δραματική έτσι ώστε το έλλειμμα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των Ασφ.Ταμείων μέχρι το τέλος του 2009 να ξεπερνά τα 4,7δισ. €.
Οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, τα 4ήμερα, οι ελαστικές μορφές εργασίας και η εργοδοτική αυθαιρεσία
διαμορφώνουν πλέον ένα εφιαλτικό τοπίο, το οποίο η Κυβέρνηση επιχειρεί να εξωραΐσει με ευχολόγια και ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο.
Τα ελλείμματα, η έκρηξη του χρέους, η αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, οι εκποιήσεις των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας οφείλονται αποκλειστικά στις ασκούμενες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές και όχι στους εργαζόμενους, στους πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις πείνας για να φορτωθεί πάλι σε αυτούς το βάρος και η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων.
Οι διεθνείς οργανισμοί (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ κά) και η Ευρ. Επιτροπή συνεχίζουν την ίδια αντεργατική και αντικοινωνική συνταγή περικοπής όλων των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
«φτάνει πια, δεν πάει άλλο!»
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για να αναστραφεί αυτή η αδιέξοδη και καταστροφική πορεία, να ενισχυθούν τα εισοδήματα και η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η ανάπτυξη και η απασχόληση γιατί διαφορετικά η κρίση θα βαθαίνει, η ύφεση θα διευρύνεται και τα χρέη θα µας πνίξουν!
Η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, οι κοινωνικές ανισότητες θα αυξάνονται, µε θύματα τους απλούς ανθρώπους του µόχθου και της βιοπάλης. Η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία θα µπει σε μεγάλες και σοβαρές περιπέτειες το επόμενο διάστημα μιας και η κρίση είναι μπροστά!
Οι εργαζόμενοι παλεύουν και αγωνίζονται για να αποκρούσουν αυτήν την αντεργατική επίθεση που απειλεί τους πάντες και τα πάντα, εκτός από τους Βιομηχάνους και τους Τραπεζίτες οι οποίοι συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη και τα προνόμιά τους! Το μέγεθος των προβλημάτων, η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και η κοινωνία, επιβάλουν τη μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ και ΠΑΛΗ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της άδικης και ταξικής
πολιτικής που διεύρυνε την απόκλιση και την ψαλίδα έτσι ώστε να γίνουμε οι ουραγοί της Ε.Ε:
- Παραγωγικότητα εργασίας στο 92% του Μ.Ο Ευρωζώνης
- Τιμές προϊόντων (κόστος ζωής) στο 94% του Μ.Ο Ευρωζώνης.
- Κατώτατοι μισθοί στο 51% του Μ.Ο Ευρωζώνης.
- Συντάξεις στο 55% του Μ.Ο Ευρωζώνης.
- Φορολόγηση μισθωτών ίδια με αυτή του Μ.Ο. της Ευρωζώνης.
- Φορολόγηση κερδών στο μισό αυτών του Μ.Ο της Ευρωζώνης.
- Ποσοστό φτώχειας διπλάσιο της Ευρωζώνης (22% του πληθυσμού).
Δουλεύουμε και παράγουμε περισσότερα,
πληρωνόμαστε λιγότερα και πληρώνουμε περισσότερα!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ώρα 18:30
ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΘΕΣ /ΝΙΚΗ
Εργαζόμενοι & κοινωνία διαδηλώνουν - διεκδικούν & απαιτούν:
- Ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.
- Δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου.
- Ανατροπή των πολιτικών λιτότητας
- Προστασία των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ.
- Αυξήσειςµισθών, ηµεροµισθίων,συντάξεων,επιδομάτων ανεργίας.
- Νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και το μέλλον των ΝΕΩΝ.
-Κατάργηση της ψευτοαπασχόλησης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
- Αναστροφή ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δημοσίου.
- Υπεράσπιση του ΙΚΑ και του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος, επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων των δομημένων ομολόγων, διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών,όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
- Δημιουργία δημόσιου πόλου στο πιστωτικό σύστημα. Αυστηρό έλεγχο και εποπτεία των
κεφαλαίων, του τραπεζικού συστήματος, των κερδών, της ασύδοτης αγοράς, των καρτέλ και του χρηματοοικονομικού τζόγου.
- Πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, των εξωχώριων εταιριών (off-shore)της
εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής.
- Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων, της εκκλησιαστικής
περιουσίας. Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ μισθωτών και συνταξιούχων.
- Υπεράσπιση του δημόσιου τομέα και των κοινωνικών αγαθών. Αναβάθμιση και ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας.
- Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
- Καθιέρωση του θεσμού “Συνήγορος του εργαζόμενου”- προώθηση εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, ίδρυση φορέα επαγγελματικού κινδύνου.
- Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις.
- Διπλασιασμός των αποζημιώσεων των απολύσεων
- Ενίσχυση της σταθερής εργασίας- 35ωρο, 5νθήμερο µε πλήρη αμοιβή και ασφάλιση- κατάργηση αντεργατικών νόμων που επιτρέπουν την ελαστική εργασία.
Όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας

Μαθητές απο την Ιαπωνία θα φιλοξενηθούν στους Δελφούς.

Ο Δήμος Δελφών ετοιμάζεται να υποδεχτεί την αποστολή της ιαπωνικής πόλης Τόνγκα στους Δελφούς. Οι Δελφοί και η Τόνγκα είναι αδελφοποιημένες πόλεις από το 1989. Οι επισκέψεις αυτές κρατούν ζωντανή την ουσία των αδελφοποιήσεων που είναι η στενή επαφή και η γνωριμία με άλλους πολιτισμούς που τόσο ευεργετική είναι στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας μας.

Οι μικροί μαθητές της Τόνγκα (διαμερισματικής πόλης του ... Δήμου Νάντο-Τογιάμα της Ιαπωνίας) θα φιλοξενηθούν στους Δελφούς από τις 29-31 Αυγούστου 2009. Κατα την παραμονή τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Ιστορία στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο των Δελφών, θα συναντηθούν με τους μαθητές των Δελφών στο Γυμνάσιο της πόλης, θα επισκεφθούν την Μονή του Οσίου Λουκά, και θα έχουν επίσκεψη γνωριμίας στο Δημαρχείο όπου θα τους υποδεχτούν οι αρχές της πόλης.

Τους μαθητές θα συνοδεύουν καθηγητές και δάσκαλοι των σχολείων της Τόνγκα.
Τους ευχόμαστε ολόθερμα μία όμορφη διαμονή.