Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

«Διώξτε 230.000 υπαλλήλους»

Διώξτε 230.000 υπαλλήλους!!!

Το είχε προαναγγείλει ο Πάγκαλος όταν δήλωνε δημόσια, πως η μονιμότητα στο δημόσιο ισχύει για τους υπάλληλους, αλλα όχι για τις θέσεις Δημοσίου. Αν τελικα η είδηση είναι αληθινή και πραγματοποιηθούν οι συστάσεις των εμπειρογνωμόνων σημαίνει ότι θα απολυθεί μαζικά σχεδόν το 5% (!!!!!!) του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας, ανεβάζοντας την επίσημη ανεργία αυτόματα κατά 5 μονάδες. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για ένα άσχημο αστείο γιατί αλλιώς πρόκειται για μια πραγματικά κατακλυσμική κοινωνική αλλαγή με πραγματικά ... απρόβλεπτες συνέπειες. Το παρακάτω είναι αναδημοσίευση από το Βήμα:

“Μετά τις περικοπές έρχονται και οι απολύσεις καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει διαρθρωτικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα

ΤΟ «ΣΟΚ και δέος» που προκάλεσαν τα μέτρα της κυβέρνησης αναμένεται να έχει και συνέχεια για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς μετά την περικοπή των μισθών έρχονται και οι μαζικές απολύσεις στο πλαίσιο της λήψης διαρθρωτικών μέτρων με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών. Οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επισκέφτηκαν πρόσφατα τη χώρα
μας από κοινού με τους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έκρυβαν τις προθέσεις τους: «Για να υπάρξει πραγματική και μόνιμη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο», επεσήμαναν στους συνομιλητές τους, «θα πρέπει να απολυθούν από 210.000 ως 230.000 δημόσιοι υπάλληλοι, με δεδομένο ότι ο δημόσιος τομέας στη χώρα σας είναι εξαιρετικά διογκωμένο». Το νούμερο αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό για τα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία περιλαμβάνουν την άρση ουσιαστικά της
μονιμότητας και την έξοδο από το Δημόσιο δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων. Αυτό θα επιτευχθεί με τις συγχωνεύσεις ή με την κατάργηση εκατοντάδων οργανισμών, εταιρειών και επιχειρήσεων, τις αναγκαστικές μετατάξεις που θα οδηγήσουν σε εθελουσίες εξόδους τους υπαλλήλους που πλησιάζουν τη συνταξιοδότηση, την κατάργηση του καθεστώτος των συμβασιούχων και το πάγωμα ουσιαστικά των προσλήψεων για τα χρόνια που καλύπτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Oι επικείμενες διαρθρωτικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα, που σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης θα οδηγήσουν, εκτός των άλλων, και στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων, αποτέλεσαν ένα από τα βασικά όπλα του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όταν η χώρα μας είχε εισέλθει στη δίνη του κυκλώνα. Ο Πρωθυπουργός, όταν ζητούσε τη συμπαράσταση των ευρωπαίων εταίρων μας, είχε υπόψη του, εκτός των άλλων, και δύο ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Η πρώτη είναι η συγχώνευση των οργανισμών, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, θα ξεκινήσει εντός του Μαρτίου 2010 με την ολοκλήρωση από τους υπουργούς του καταλόγου των επιχειρήσεων, εταιρειών, οργανισμών και εν γένει νομικών προσώπων που θα καταργηθούν. Η δεύτερη είναι το σχέδιο «Καλλικράτης», το νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί εντός του Μαΐου από τη Βουλή και προβλέπει, εκτός των άλλων, τη συγχώνευση ή την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων.”

Όλο το άρθρο tovima.gr
Ο σχολιασμός από sxoliastesxwrissynora

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΝΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ!

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝΟΥ

-Θρίαμβος του Ισλανδικού λαού στο δημοψήφισμα

-Τώρα δημοψήφισμα στην Ελλάδα για το Σύμφωνο Σταθερότητας και τα μέτρα της ΕΕ και της κυβέρνησης Παπανδρέου

« Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής χαιρετίζει το συντριπτικό «Όχι» του λαού της Ισλανδίας, για την πληρωμή από τα κρατικά ταμεία, δηλαδή τους φορολογούμενους, 3,9 δις ευρώ χρεών της χρεοκοπημένης ιδιωτικής τράπεζας Icesave.

Παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης ότι θα εγκαταλειφθεί κάθε διαδικασία για την ένταξη της Ισλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πολίτες της θαρραλέα, με πλειοψηφία πάνω από 90% αρνήθηκαν να αναλάβουν οι ίδιοι τα βάρη από τα κερδοσκοπικά κόλπα των τραπεζιτών. Η Μ. Βρετανία και η Ολλανδία, που απαιτούν αυτά τα χρήματα, ήδη μειώνουν το επιτόκιο κάτω από το αρχικό 5,5% και ... αναζητούν, παρά τις απειλές τους, εναγωνίως συμβιβασμό.
Όπως πριν μερικά χρόνια το «Όχι» στο γαλλικό δημοψήφισμα ανάτρεψε την πορεία προς το Ευρωσύνταγμα, έτσι σήμερα η απόφαση της Ισλανδίας, η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο θέμα των χρεών των περιφερειακών χωρών.
Το Μέτωπο επαναλαμβάνει το αίτημα για άμεση διεξαγωγή στην Ελλάδα δημοψηφίσματος για την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, που οδηγεί στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στα άλλα μέτρα που οδηγούν σε κοινωνική εξαθλίωση και κατάψυξη της οικονομίας. Πολύ περισσότερο που δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης Παπανδρέου και στερούνται κάθε δημοκρατικής νομιμοποίησης.
Όπως ήδη δείχνει το ισλανδικό προηγούμενο η κινητοποίηση για δημοψήφισμα και η διοργάνωσή του, ως στοιχεία ενός καθολικού κοινωνικού συναγερμού, μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα μιας Ελλάδας της υποταγής και της επαιτείας, να δώσουν διαπραγματευτική δύναμη στη χώρα που μπορεί να φθάνει μέχρι την άρνηση πληρωμής «χρεών» στους κερδοσκόπους και να φέρουν ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους ευρωπαίους εργαζόμενους.»
Αθήνα 7.3.2010

3o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πόλη της Άμφισσας από 19 έως 21 Μαρτίου 2010.

Τη διοργάνωση ανέλαβαν η Π.Ε.Ν.Ε.Α. και ο Σ.Ε.Α. Άμφισσας "Οι Άγιοι Ανάργυροι".

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι ηλικίας από 18 έως 30 ετών των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και συνεργαζόμενων μελών.

Σας περιμένουμε.

Πρόγραμμα 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών
Άμφισσα 19 – 21 Μαρτίου 2010


Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010
15:30 – 17:30: Προσέλευση – Εγγραφές Συνέδρων (Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας)
17:30 – 20:30: Συνεδρία Παρουσίασης Επιτροπών ... Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών των Σ.Ε.Α. – Παράλληλη Έκθεση Υλικού Σ.Ε.Α.
21:30: Επίσημο δείπνο – Αγιασμός έναρξης 3ου Συνεδρίου Π.Ε.Ν.Ε.Α.
Χαιρετισμοί:
• Πρόεδρος Σ.Ε.Α. Άμφισσας
• Εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών
• Πρόεδρος Παγκόσμιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (I.Y.C.) Marion Duclos
• Πρόεδρος Π.Ε.Ν.Ε.Α.
• Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Α. – Κήρυξη έναρξης εργασιών Συνεδρίου

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010
Συντονιστές: Ψιμούλης Δημήτρης, Παναγιωτόπουλος Θανάσης, Δρούγγος Μιχαήλ
09:00 – 09:20: Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την Εθελοντική Αιμοδοσία.
Εισηγητές: Κόμναρη Δήμητρα – Δικηγόρος, Πέτρογλου Τριαντάφυλλος – Δικηγόρος
09:20 – 09:30: Ερωτήσεις – Συζήτηση
09:30 – 09:50: Προσέλκυση Εθελοντών Αιμοδοτών Πολυπολιτισμικών Ομάδων - Μεταναστών
Εισηγήτρια: Φουσέκη Βασιλική (Σ.Ε.Α. Άμφισσας)
09:50 – 10:00: Ερωτήσεις – Συζήτηση
10:00 – 10:15: Διάλειμμα
10:15 – 12:00:

Ομάδα εργασίας 1
Δημιουργία, Οργάνωση και Λειτουργία επιτροπών νέων στους Σ.Ε.Α.
Εισηγητής: Σιωπίδης Κωνσταντίνος (Σ.Ε.Α. Ξάνθης)
Ομάδα εργασίας 2
Ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία
Εισηγητής: Ταντσίδης Δημήτριος (Σ.Ε.Α. Τραϊανούπολης)
Ομάδα εργασίας 3
Ερωτηματολόγια. Πληροφόρηση και Επικοινωνία

Εισηγητές: Καρανικόλας Αντώνης (Σ.Ε.Α. Καρπάθου – Κάσου), Κοντακίδου Ερμίνα (Σ.Ε.Α. Αλεξανδρούπολης)
12:00 – 12:10: Διάλειμμα

Συντονιστές: Χατζησάββας Κωνσταντίνος, Παπαδοπούλου Κατερίνα
12:10 – 13:30: Αποτελέσματα των εργασιών των ομάδων – Συζήτηση
13:30 – 17:30: Γεύμα – Ελεύθερος Χρόνος – Ξεναγήσεις
17:30 – 19:30:

Ομάδα Εργασίας 1
Συνεργασίες των Εθελοντών Αιμοδοτών
Εισηγητές: Διαμαντή Ιωάννα (Σ.Ε.Α. Ν. Καστοριάς), Κοντακίδης Κωνσταντίνος (Σ.Ε.Α. Αλεξανδρούπολης)

Ομάδα Εργασίας 2
Δημιουργία Εκστρατείας Προσέλκυσης – Δράσεις και Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη
Εισηγητές: Σιωπίδης Κωνσταντίνος (Σ.Ε.Α. Ξάνθης), Μπονάτσος Κωνσταντίνος (Σ.Ε.Α. Ξυλοκάστρου), Χασιώτης Ιωάννης (Σ.Α.Π.Π. Καστοριάς), Λεοντόπουλος Λουκάς (Σ.Ε.Α. Ιτέας)
Ομάδα Εργασίας 3
Αυτοαξιολόγηση
Εισηγήτρια: Κοντακίδου Ερμίνα (Σ.Ε.Α. Αλεξανδρούπολης)

19:30 – 19:40: Διάλειμμα
Συντονιστές: Κοντακίδης Κωνσταντίνος, Φουσέκη Βασιλική
19:40 – 21:00: Αποτελέσματα εργασιών των ομάδων – Συζήτηση
21:30: Δείπνο

*Στις ομάδες εργασίας συμμετέχουν όλοι οι σύνεδροι, οι παρατηρητές και οι επιστημονικοί συνεργάτες.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2009
Συντονιστές: Δρούγγος Μιχαήλ, Σιωπίδης Κωνσταντίνος, Ταντσίδης Δημήτριος
09:30 – 10:00: Παρουσίαση της I.Y.C. – Παγκόσμιας Επιτροπής Νέων
Παρουσιάζουν: Duclos Marion (Πρόεδρος I.Y.C. - Γαλλία), Fedoroff Marijana (Γραμματέας I.Y.C. - Μάλτα), Δρούγγος Μιχαήλ (Ταμίας I.Y.C. – Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης)
10:00 – 10:30: Παρουσίαση της Ιστοσελίδας της Π.Ε.Ν.Ε.Α.
Μπονάτσος Κωνσταντίνος (Σ.Ε.Α. Ξυλοκάστρου)
10:30 – 11:00: Αποτελέσματα – Σύνοψη – Αξιολόγηση Συνεδρίου – Τοποθετήσεις Παρατηρητών. Παρατηρήσεις – Προτάσεις.
11:00 – 11:30: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το επόμενο συνέδριο.
Χαιρετισμοί – Λήξη Συνεδρίου.
11:30 – 14:00: Ξεναγήσεις
14:00: Γεύμα – Αναχωρήσεις.

Επιστημονικοί Συνεργάτες – Παρατηρητές:
Κουλιεράκης Γεώργιος – Ψυχολόγος
Σταμούλης Κωνσταντίνος – Αιματολόγος
Γεργιανάκη Ειρήνη – Ιατρός
Κοντός Ιωάννης – Αντιπρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής Π.Ο.Σ.Ε.Α

Για την Εννεαμελή Διοικούσα Επιτροπή της Π.Ε.Ν.Ε.Α

Ο Πρόεδρος

Δρούγος Μιχάλης

Ο Γραμματέας

Ταντσίδης Δημήτρης


Από seaamfissas.gr

Προς τα Δυτικά κοιτάζει το ΠΑΣΟΚ Ευπαλίου

Το ΠΑΣΟΚ Ευπαλίου πήρε το όπλο του...
Ένταξη στην υφιστάμενη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έδρα στο Ευπάλιο (στη χειρότερη συνένωση με Ναύπακτο) ζητά η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά, διαμηνύει προς το “σύντροφο” Ραγκούση πως θα υπάρχουν επιπτώσεις...

Στα τέλη του Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις 27 του μήνα συνεδρίασε η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Ευπαλίου, στην οποία συμμετείχαν οι οργανώσεις και από τους Δήμους Βαρδουσίων και Τολοφώνα και οι αποφάσεις ήταν οι εξής:

Ομόφωνα αποφασίστηκε η ένταξη του Δήμου Ευπαλίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ή ... όποια Περιφέρεια δημιουργηθεί δυτικά. Σύμφωνα με την απόφαση, αυτό επιβάλλουν οικονομικοί, πολιτιστικοί, συγκοινωνιακοί και αναπτυξιακοί λόγοι καθώς η πρόσβαση σε “θεσμούς’, οι επαφές αλλά και οι συναλλαγές των πολιτών του Δήμου γίνονται αποκλειστικά με τη Δυτική Ελλάδα (Ναύπακτος, Πάτρα και Μεσολόγγι). Όπως σημειώνουν αυτή η πρακτική ισχύει σε όλη τη μεταπολεμική περίοδο.

Επίσης, αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σκέψη για ένταξη σε νέο δήμο με έδρα το Λιδωρίκι και προτείνουν τα δύο κυρίαρχα σενάρια: Ή τη δημιουργία ενός νέου Δήμου με την ένταξη στο Ευπάλιο των Δήμων Βαρδουσίων και Τολοφώνα ή τη συνένωση με τον παραλιακό Δήμου Ναυπάκτου.

Πέρα όμως απ’ τις προτάσεις η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική στις δημοτικές αρχές Ευπαλίου και Τολοφώνα καταλογίζοντάς τους αδράνεια: “Παρά τις ειλημμένες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων (σ.σ. για συνέννωση) δεν έκαναν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Πράξη που”, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, “εντάσσεται στα κατά καιρούς σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει και σε ένα διαρκές πάρε δώσε μεταξύ παραγόντων που ορέγονται καρέκλες ή που δεν θέλουν να χάσουν τα κεκτημένα”.

Τέλος, προειδοποιούν όλους τους αρμόδιους φορείς, μαζί και τον σύντροφο, όπως τον αποκαλούν υπουργό Εσωτερικών, πως αν δεν γίνει πράξη το λογικό αίτημά τους, δηλαδή η ένταξη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα αντιδράσουν δυναμικά και πως θα υπάρξουν αρνητικές εντυπώσεις στους ψηφοφόρους του κόμματος....
Από nafpaktia.com

Σεισμική δόνηση στην Σεργούλα



Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 της Κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στην περιοχή του Αιγίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός που εκδηλώθηκε στις 15:12 είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Αιγίου, 25 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου, στην θέση Τολοφόνας ( Σεργούλα), 150 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.
Από Ζούγκλα

Χιόνια ξανά στην Ορεινή Φωκίδα


Απ’ το πρωί χιονίζει, όλα άσπρισαν, δείτε λίγες φωτογραφίες της στιγμής.
Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για το χωριό, είναι συνέχεια του χιονιού μέχρι και την Τρίτη τουλάχιστον.

Αύριο θα δείξουμε νεώτερα.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση (ασθενής) με το ύψος του... χιονιού στους 20 πόντους.Το βραδινό χιόνι μας ήρθε με σκόνη Σαχάρας και μας το κοκκίνισε λίγο. Λίγες φωτογραφίες της στιγμής.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο oinoxori.gr

H Αθήνα στο δρόμο (πορείες 5/3 στην Αθήνα)

Η πολύ μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα όπως την είδαμε απο μια γωνιά στο δρόμο.
Ήταν η μεγαλύτερη που έκανε το ΠΑΜΕ και από τις μεγαλύτερες τα τελευταία 20 χρόνια. Διπλάσια από αυτήν στις 24/2 και πολύ μεγαλύτερη από την πορεία της προηγούμενης μέρας! Σημάδι οτι ο κόσμος πια κινητοποιείται πολύ ευκολότερα. Προσωπικά δεν περίμενα τέτοιες εντυπωσιακές διαφορές σε μια μόλις εβδομάδα.

Η συγκέντρωση που ακολούθησε από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις άλλες αριστερές οργανώσεις και δεν αναφέρω ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ γιατί είχαν έλθει μόνο τα προεδρεία(γι αυτό άλλωστε δεν μπόρεσαν... να προστατέψουν τον κ.Παναγόπουλο απο καμιά δεκαριά άτομα(!), παρά το ότι ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση δεν πήρε τις διαστάσεις που μπορούσε, αφού απο την αρχή σχεδόν είχαν ξεκινήσει αψιμαχίες με τα ΜΑΤ, μικροεπεισόδια, δακρυγόνα κλπ.Σττς 2-3 φορές που τα ΜΑΤ έκαναν "ντου" μέσα στην πορεία, πολύς κόσμος που μόλις είχε έρθει άρχισε να φεύγει!Ηταν μια συγκέντρωση που κάτω από άλλες συνθήκες μπορούσε να εξελιχθεί εντυπωσιακά, όπως είχε γίνει μια βδομάδα πριν στις 24/2
Αυτό που είναι βέβαιο είναι οτι η αντίδραση που θα ακολουθήσει θα είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία έξω από κάθε φαντασια, αφού ακόμα από τα μέτρα δεν πληρώσαμε παρά 1-2 ρεζερβουάρ ακριβότερη βενζίνη..
Από giorgossarris

Aπεργία 11 Μαρτίου απο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Νέο ραντεβού στους δρόμους δίνουν την προσεχή Πέμπτη 11 Μαρτίου συνδικάτα και εργαζόμενοι. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει για τη συγκεκριμένη ημέρα νέα γενική 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.
«Αδικα και μονομερή»χαρακτηρίζουν τα μέτρα και οι δύο τριτοβάθμιες οργανώσεις, επισημαίνοντας ότι«τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία θα διογκωθούν, ενώ μειώνουν κατακόρυφα το εισόδημα των εργαζομένων, ενώ ανατρέπουν ριζικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

ΣΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ απεργία, στις 8 και 9 Μαρτίου, προχωρούν οι εφοριακοί, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 10:00 έως τις 12:00 θα πραγματοποιήσουν από αύριο, Δευτέρα, και για όλη την εβδομάδα, μέχρι την Παρασκευή, οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Το χρέος της Ελλάδας και ...το χρέος μας

Σύμφωνα με στοιχεία του Δ.Ν.Τ. το χρέος της Ελλάδας (δημόσιο και ιδιωτικό) είναι στο 179% του Α.Ε.Π.
Ας δούμε λίγο τα χρέη (δημόσια και ιδιωτικά) των άλλων χωρών:
Ιαπωνία: 197,2% του Α.Ε.Π.
Ολλανδία: 234%
Ιρλανδία: 222%
Βέλγιο: 219%
Ισπανία: 207%
Πορτογαλία: 197%
Ιταλία: 194%
Ιταλία: 194%...
Μέσος όρος για Ε.Ε.: 175% του ευρωπαϊκού Α.Ε.Π.

Μόνο από τις offshore εταιρίες χάνονται κάθε χρόνο 6 δις έσοδα για το κράτος (Νέα, 11/05/2009). Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός οικονομικών Γ. Αγαπητός αναφέρει στην Ελευθεροτυπία της 20/02: «…τα μη εισπραττόμενα φορολογικά έξοδα υπερβαίνουν το 40% των εισπραττόμενων». Σύμφωνα με στοιχεία του Ο.Ο.Σ.Α. το 25% της παραγωγής στην Ελλάδα διακινείται χωρίς παραστατικά με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει τόσα λεφτά, ώστε αν τα έπαιρνε «…θα επέτρεπαν ακόμη και το μηδενισμό του δημόσιου χρέους μέσα σε λίγα χρόνια»(Ελευθεροτυπία, 20/02)
«Το Ελληνικό δημόσιο είναι διογκωμένο»
Σύμφωνα με στοιχεία του I.L.O. (International Labour Organization) στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν το 22,3% των εργαζομένων την ίδια στιγμή που στην Γαλλία είναι το 30%, στην Σουηδία 34%, Ολλανδία 27%, Αγγλία 20%, Γερμανία 14%.
Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνουν τον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην λίστα των χωρών της Ε.Ε. η Ελλάδα βρίσκεται περίπου στο μέσον!
Η διόγκωση λοιπόν του δημοσίου είναι πέρα για πέρα πλαστή.
«Οι Έλληνες δεν δουλεύουν»
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat οι Έλληνες εργαζόμενοι εργάζονται κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα έναντι 40,3 ωρών που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. Αν λοιπόν ψάχνουμε για «τεμπέληδες» καλύτερα να πάμε πιο βόρεια όπου οι Σουηδοί (38,1), Δανοί (38) Φιλανδοί (37,8) κλπ. φαίνεται να τεμπελιάζουν πολύ για τα δεδομένα του Πρετεντέρη.
...Oι τράπεζες όχι μόνο κερδοσκοπούν με το χρέος του δημοσίου μέσα από την γνωστή κομπίνα με την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), αλλά προτρέπουν εδώ και χρόνια τους «σημαντικούς» πελάτες τους να βγάλουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό σε αφορολόγητους off shore παραδείσους που ιδρύουν οι…ΙΔΙΕΣ!!!! (Ελευθεροτυπία 3/05/2002)
Σήμερα δεν γίνεται απλά μια τεράστια αναδιανομή πλούτου από τους φτωχότερους προς τους πλουσιότερους, αλλά και τίθενται οι βάσεις για την διαιώνιση της ουσιαστικής εξαθλίωσης τόσο για την δική μας όσο και για τις επόμενες γενεές.
Η ελπίδα έχει νόημα όταν έχει μια βάση. Δεν έχουμε δικαίωμα να καταστρέφουμε την βάση κρατώντας μια μάταιη ελπίδα.
Δεν μας ζητούν να δουλέψουμε περισσότερο.
Δεν μας ζητούν να μαζέψουμε τα έξοδά μας
Δεν μας ζητούν να κάνουμε κάποιες θυσίες για το κοινό καλό
Δεν μας ζητούν να στερηθούμε για τα παιδιά μας
Ζητούν τις ζωές μας και τις ζωές των γενιών που έρχονται.
Όσοι θεωρούν τα παραπάνω μεγάλα λόγια ή λαϊκίστικες ρητορείες θα δουν και στην πράξη ότι κάποια παραμύθια έχουν άσχημο τέλος.
Μόνο που στην πραγματική ζωή ευθυνόμαστε κι εμείς γι αυτό.
Από giorgossarris.blogspot.com