Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Κώστας Παπαθανασίου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας με τον συνδυασμό του κ. Χειμάρα της Ν.Δ.


Τον Κώστα Παπαθανασίου που πήρε το χρίσμα του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Αθανάσιο Χειμάρα, αποφάσισε να μας φέρει η Νέα Δημοκρατία στην Φωκίδα.

Πέρασε απο ότι γράφει στο βιογραφικό του από ένα σωρό κομματικές θέσεις στην Αθήνα και μετά την αλλαγή κυβέρνησης για να μην κάθεται κάνει ένα μεταπτυχιακό.
Μεχρι τώρα δεν το είχε χρειαστεί, με ένα απλό πτυχίο από υπάλληλος της Ιονικής Τράπεζας  στην χορήγηση δανείων, πήρε θέσεις που ούτε πρυτάνεις δεν θα έπαιρναν.

Χτυπά η άτιμη η κρίση και τα κρατικοδίαιτα GOLDEN BOYS  από ότι βλέπετε. Τι να γίνει,  μέχρι να βρουν τον επόμενο Αλογοσκούφη, ή Καραμανλή να τους τακτοποιήσει, θα πρέπει να τους ανεχτούμε να έρχονται εδώ και να μας παριστάνουν τους σωτήρες.
Αλλά κάτι μου λέει ότι ...

Αυτοδιοικητικά κινήματα και κόμματα !

Ευθύμης Παπαδημητρίου
Ευθύμης Παπαδημητρίου

Τον τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες μιας απεγνωσμένης προσπάθειας των παραδοσιακών κομμάτων να μετατρέψουν τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου σε πεδίο μάχης και προβολής υποψηφίων εκλεγμένων, ελέω κομμάτικών παρασκηνίων, διαπραγματεύσεων, «ζυμώσεων» και μηχανισμών, για να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών κυρίως στις περιφερειακές εκλογές και κατά δεύτερο λόγω στις δημοτικές, των μεγάλων αστικών κέντρων!
Αφορμή για τα νέα «εκλογο-μαγειρεία» έδωσε η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με τη «Nομοθετική της πρωτοβουλία για μια Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοικησης και της Αποκεντρωμένης Ανάπτυξης». Πρόκειται για το περίφημο «Πρόγραμμα Καλλικράτης» . Το Πρόγραμμα αυτό δέχτηκε έντονη κριτική και όχι μόνο απο τα αριστερά...αφού δεν αποσαφηνίζει καμιά «αρχιτεκτονική», και τελικά οδηγεί αντι στην αποκέντρωση και τη ...

ΕΚΘΕΣΗ GRAFFITI ALONE98 στην Άμφισσα

Όταν πριν ένα χρόνο περίπου, θελήσαμε να παρουσιάσουμε τη δουλειά του Παναγιώτη Καργάκου, είχαμε ζητήσει από τον Παναγιώτη ένα δικό του κείμενο που να μας εξιστορεί αυτές τις απαρχές της συνάντησης του με την τέχνη του graffiti. Ο Παναγιώτης τότε μας έστειλε ένα πολύ αισθαντικό κείμενο που έκανε αίσθηση γιατί μετέδιδε κάτι απ’ αυτή την άγρια ευαισθησία του δρόμου, απ’ τη θερμοκρασία μιας κυνηγημένης δημιουργίας. Σήμερα και με αφορμή την έκθεση του στο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας, μας στέλνει πάλι ένα μελαγχολικό κείμενο, λίγο αμυντικό αυτή τη φορά, για να υπερασπιστεί αυτό το ανίσχυρο καθεστώς της προσωπικής του αλήθειας, το ...

Ημερίδα: «Βιοποικιλότητα: Οι νέες εξισώσεις» στην Ιτέα

ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ»
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010 Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Ιτέας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ


9:30 Προσέλευση
10:00 Βιολογική ποικιλότητα: η συμβολή της στην ανθρώπινη ζωή
Εισηγητής: Μαρτίνος Γκαίτλιχ
Ο Μαρτίνος Γκαίτλιχ είναι Διευθυντής της ΜΚΟ «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης»
(ΕΕΠΦ) και παλαιότερα διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Επίσης, είναι μέλος...

ΠΕΡΑΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΣ..ΧΡΟΝΟΣ ..(οι Ιατρικές υπηρεσίες στο Λιδωρίκι)


...Που ανέλαβε η καινούρια Κυβέρνηση , με τα ..παχιά προεκλογικά λόγια και τα..ελάχιστα μετεκλογικά έργα, πολλά περιμέναμε όλοι μας , γιατί έτσι μας είχαν δώσει να καταλάβουμε , βέβαια κάποιοι διατηρούσαν ..σοβαρές επιφυλάξεις , και δεν έπεσαν έξω..

Πάντως αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας , για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησής μας , είναι ΈΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ , το ότι κατάφερε να μας κάνει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΩΧΟΥΣ , άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο , κι 'οπως πάμε , αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα , σε λίγο δεν θα αναφέρουμε πόσοι Έλληνες ζουν κάτω απ' το όριο της ..φτώχειας , όοοχι , θα αναφέρουμε πόσοι ζούνε ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΟ ΟΡΙΟ , αν..θα υπάρχουν βέβαια ..

Στην παραπάνω φωτογραφία , είναι το Κ.Υ Λιδορικίου , που εξυπηρετεί , όλη σχεδόν τη ...

Πώς απέκτησαν οι πιστωτές τα εκατοντάδες τρισεκατομμύρια τα οποία υποτίθεται πως τους χρωστά όλος ο υπόλοιπος κόσμος;

Μια εξήγηση με απλά λόγια για το πώς γεννιέται το χρήμα και το χρέος και το ρόλο των τραπεζών και του κράτους σε αυτή τη διαδικασία από την ομιλία του Σπύρου Μαρκέτου στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα 'Μπροστά στην κρίση', που οργάνωσε η Πρυτανεία του ΑΠΘ την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Από το tvxs.gr

… Τίθεται τώρα ένα ερώτημα. Πώς είναι δυνατόν όλα τα κράτη και τα νοικοκυριά να είναι σήμερα καταχρεωμένα, και πώς απέκτησαν οι πιστωτές, κατά βάση οι επενδυτικές τράπεζες και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, τα εκατοντάδες τρισεκατομμύρια τα οποία υποτίθεται πως τους χρωστά όλος ο υπόλοιπος κόσμος; Γιατί τα τριακόσια τριάντα δις που ‘χρωστά’, εντός εισαγωγικών, σήμερα η χώρα μας είναι σταγόνα στον ωκεανό των χρεών της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Οι φετινές μόνο δανειακές ανάγκες μόνο των χωρών της ευρωζώνης υπολογίζονται σε 2,8 τρις. Πώς γίνεται όλες οι χώρες, άσχετα από το αν έχουν χρηστή διαχείριση ή όχι, να έχουν τόσο τεράστιες δανειακές ανάγκες; Και από την άλλη μεριά πώς γίνεται οι τράπεζες ...