Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Η ΔΕΗ Άμφισσας ενημερώνει τους πελάτες της ότι λόγω αναγκαίων εργασιών συντήρησης του εναέριου δικτύου της.

θα προβεί την Κυριακή 06 Ιουνίου σε διακοπή ... ρεύματος στην πόλη της Άμφισσας από 07:00 έως 08:00 και ζητά την κατανόησή τους για την ενόχληση.

Από τη ΔΕΗ
Περιοχή Άμφισσας

Έκλεψαν μηχανήματα που είχαν τοποθετηθεί για την υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης της ΤΕΔΚ Φωκίδας» στους Δελφούς

Μήνυση κατ' αγνώστων για κλοπή μηχανημάτων στη θέση Αγ. Λουκάς/Παβίλιον
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
---------------------------

ΠΡΟΣ:Το Αστυνομικό Τμήμα Δελφών
ΘΕΜΑ: Μήνυση κατ’ αγνώστων για κλοπή μηχανημάτων της Εταιρείας GLOBITEL που είχαν τοποθετηθεί στον δημοτικό οικίσκο στη θέση «Αγ.Λουκάς» Δελφών και πρόκληση φθοράς στην κλειδαριά του εν λόγω οικίσκου.

Θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω δύο περιστατικά:

1) Προς το τέλος Απριλίου 2010 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Δήμου μας, στο οποίο κοινοποιείται το παρόν, ότι από το εσωτερικό του Δημοτικού οικίσκου στην θέση «Αγ.Λουκάς» ... είχαν αφαιρεθεί τα μηχανήματα που είχαν τοποθετηθεί από την Ανώνυμη Εταιρεία GLOBITEL για λογαριασμό της Αναδόχου Εταιρείας «MICRODΑTA ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α.Ε» (εκπρόσωπος εταιρείας κ. Νικόλαος Μπάκουλης ή Περιστεράκος ΑΔT:X632498, Γραβιάς 10-12, T.K.106.78 Αθήνα ,210/3830502, FAX: 2103845097) χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης της θύρας ή του παραθύρου του οικίσκου.
Τα μηχανήματα αυτά είχαν τοποθετηθεί για την υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης της ΤΕΔΚ Φωκίδας» ύστερα από την ανάθεση του έργου από την ΤΕΔΚ Νομού Φωκίδας που εδρεύει στην Άμφισσα στην «MICRODΑTA ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α.Ε».

Η καθυστέρηση της καταγγελίας μας οφείλεται στο γεγονός ότι δεν γνωρίζαμε τα ακριβή στοιχεία της Εταιρείας που τοποθέτησε τα μηχανήματα καθώς επίσης το είδος και αριθμό των μηχανημάτων που αφαιρέθηκαν. Την 1η. Ιουνίου 2010 μας αποστάλθηκε τελικά το συνημμένο σημείωμα που παραλήφθηκε μέσω τηλεμοιοτυπίας. Μετά από επικοινωνία μας με την Ανάδοχο Εταιρεία πληροφορηθήκαμε ότι το έργο είχε ολοκληρωθεί και έχει παραληφθεί από την ΤΕΔΚ Ν.Φωκίδας (βλ. συνημμένο το αριθ. 26/22/02.2010 έγγραφο της ΤΕΔΚ. Ν. Φωκίδας μετά της συνημμένης αριθ. 29/08.12.2009 Απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου).

2) Την 28/05/2010 το προσωπικό μας, στο οποίο κοινοποιείται το παρόν, μας πληροφόρησε ότι σε σχετική αυτοψία που πραγματοποίησαν στον Δημοτικό οικίσκο διαπίστωσαν ότι είχε με αιχμηρό αντικείμενο κοπεί η επαφή του λουκέτου της κλειδαριάς της θύρας του.

Μετά τα παραπάνω σας παρακαλούμε να διενεργήσετε τα δέοντα προκειμένου να ζητηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης κατ’ αγνώστων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία,

Πυρκαγιά στο Γαλαξίδι


Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Πηγάδα (Φωτο) του Γαλαξιδίου στη Φωκίδα , σε δασική έκταση και οι φλόγες της είναι ορατές και απο την Ιτέα. Στην περιοχή φυσάει ισχυρός άνεμος.
Αυτή την ώρα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 αεροσκάφη.
Η περιοχή έχει χαμηλή θαμνώδες βλάστηση και μικρές συστάδες δένδρων . Ο Άνεμος είναι ισχυρός Νοτιοανατολικός.
Δείτε κι άλλες φωτογραφίες...
Τις φωτογραφίες μας τις έστειλε ένας φίλος , τον οποίο ευχαριστούμε

Εννέα θέσεις εργασίας στην Φωκίδα


ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Εποχιακό Προσωπικό)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΕΙΣ 1...

ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΕΩΝ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1/2010
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2265351503
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 31/5/2010

Απασχόληση με σύμβαση μίσθωσης έργου (ΣΜΕ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 2
ΦΟΡΕΑΣ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 2
ΦΟΡΕΑΣ ΚΕΠ Ν.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΚΕΠ Ν.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1/2010
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2265351112
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 1/6/2010
Διάρκεια Σύμβασης (Μήνες) 12

Απασχόληση με σύμβαση μίσθωσης έργου (ΣΜΕ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΕΙΣ 1
ΦΟΡΕΑΣ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΕΩΝ

ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1/2010
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2265051755
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 23/4/2010
Διάρκεια Σύμβασης (Μήνες) 12

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στα διόδια της Θήβας


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 και ώρα 10.30΄ το πρωί, τα Εργατικά Κέντρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας - Θήβας – Λιβαδειάς - Αιδηψού και Ευρυτανίας θα πραγματοποιήσουν Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας με το κλείσιμο των διοδίων επί της Εθνικής οδού (περιοχή Θηβών) για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και ... θεμελιωδών Οικονομικών, Ασφαλιστικών και Εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δικαιώματα τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενη πολιτική.
Οι εργαζόμενοι λένε κατηγορηματικά ΟΧΙ στο μνημόνιο και το σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης και της Τρόικας (Ευρ.Επιτροπή,Ε.Κ.Τ.,Δ.Ν.Τ), διότι αλλοιώνει, ανατρέπει, απαξιώνει, καταστρέφει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της ασφάλισης και δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους απλούς πολίτες να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας.
Η συμμετοχή όλων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
Για τη μεταφορά των εργαζομένων στο χώρο συγκέντρωσης θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς το Σάββατο 5/6/2010 ώρα 9.30΄το πρωί.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Εργ. κέντρου Θήβας

Από thiva-press

Αιμοδοσία απο τον Πελεκάνο σε Ιτέα και Αράχωβα

Την Κυριακή 13 Ιουνίου και ώρες 9:30-14:00 ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ιτέας "Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ" διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη, στην Ιτέα και την Αράχωβα.

Η αιμοδοσία στην Ιτέα θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου στην παραλία και στην Αράχωβα στο παλιό δημοτικό σχολείο.

Θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική αιμοδοσία στα γραφεία του συλλόγου στην Ιτέα την Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρες 18:30-21:30.




Οι ισραηλινοί σκότωσαν και τραυμάτισαν με όπλα ακτιβιστές από απόσταση πριν μπουν στα πλοία.



Η βιντεοσκόπηση του Al Jazeera αποδεικνύει ότι οι ισραηλινοί σκότωσαν και τραυμάτισαν με όπλα ακτιβιστές από απόσταση πριν μπουν στα πλοία.

Την ώρα που τα ΜΜΕ έδειχναν βίντεο που έδιναν στην δημοσιότητα οι Ισραηλινοί και είχαν κλαπεί και μονταριστεί απο τις ματωμένες φωτογραφικές μηχανές των νεκρών , των τραυματιών και των συλληφθέντων για να δικαιολογήσουν την επέμβασή τους με το ψέμα ... οτι κάποιοι επιβάτες κρατούσαν κάποια ξύλα και σίδερα στα χέρια αποκρύπτουν το γεγονός που έδειχνε πως άρχισαν να πυροβολούν απο μακριά πριν επέμβουν στο πλοίο με αποτέλεσμα νεκρούς πριν την εισβολή.

Τι μαρτυρούν όμως οι Έλληνες-μέλη της αποστολής;«Πυροβολούσαν κοιμισμένους»
Βίαιες, να σηκώνεται η τρίχα, οι τηλεοπτικές λήψεις που πρόλαβαν να μεταδοθούν δορυφορικά πριν το σήμα κοπεί με το τσεκούρι. «Κατέβηκαν και άρχισαν να πυροβολούν ακόμα και ανθρώπους που κοιμούνταν», καταγγέλλουν οι διοργανωτές του Free Gaza, αντικρούοντας την επίσημη ισραηλινή εκδοχή της... άμυνας των επιτιθέμενων κομάντος στην αντίσταση με μαχαίρια, σιδερόβεργες και μπουκάλια που προέβαλαν μερικοί ακτιβιστές.
Ελευθεροτυπία, 01.06.2010
Τι να πουν και τα κανάλια; Πως να καλύψουν την χλιαρή στάση της ελληνικής κυβέρνησης;

του Παν. Λαφαζάνη,Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρωτοφανής ισραηλινή θηριωδία απέναντι στον στολίσκο της ανθρωπιστικής βοήθειας που είχε ως προορισμό την αποκλεισμένη Γάζα, έφερε πιο έντονα στο προσκήνιο μια σειρά από νέα δεδομένα και κυρίως ένα νέο πολιτικό χάρτη της περιοχής μας και όχι μόνο, από τα οποία πρέπει να εξαχθούν κρίσιμα συμπεράσματα για τις επερχόμενες εξελίξεις.

Πρώτον: Η ισραηλινή πειρατεία και μαζική δολοφονία κατέδειξαν με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι το Ισραήλ διαθέτει, οτιδήποτε εγκληματικό και αν πράξει, την πλήρη και χωρίς προσχήματα ασυλία από το βρώμικο αμερικανο-Ε.Ε. σύμπλεγμα, το οποίο στην οικονομία εκφράζεται από την ληστρική σύμφυση Ε.Ε.-ΔΝΤ. Η σχεδόν ξεχασμένη έννοια του ιμπεριαλισμού, σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, έρχεται στην επιφάνεια με ένα αδυσώπητο και πολύ επίκαιρο τρόπο. Αναφερόμενοι γενικότερα αλλά και ειδικότερα για τη χώρα μας και την περιοχή μας, γίνεται απολύτως σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος χωρίς ένα σκληρό κοινό αγώνα με βαθύτατα αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά!

Δεύτερον: Η στάση Αθήνας και Λευκωσίας απέναντι στην άνευ προηγουμένου κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ έπεισε σχεδόν τους πάντες για τις επιμελώς υποκρυπτόμενες από τα μάτια της κοινής γνώμης τραγικές εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική Ελλάδας και Κύπρου. Αποκαλύφθηκε ότι, στο πλαίσιο μιας στάσης νεοϋποτέλειας προς τον αμερικανο-ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό από Ελλάδα και Κύπρο, έχει εκτυλιχθεί μια βαθύτατη φιλοϊσραηλινή στροφή Αθήνας και Λευκωσίας, η οποία, αν συνεχιστεί, θα μετατρέψει τον άξονα Ελλάδας και Κύπρου σε δορυφορική «ομπρέλα» του ισραηλινού επεκτατισμού! Αυτό έδειξαν τα προγραμματισμένα, όχι τυχαία, αυτή την περίοδο, ελληνοισραηλινά αεροπορικά γυμνάσια, η πρωτοφανής απαγόρευση από την Κύπρο του απόπλου για τη Γάζα και οι ανύπαρκτες αντιδράσεις για τη σφαγή από Αθήνα και Λευκωσία, που ούτε καν στάχτη στα μάτια της αγανακτισμένης κοινής γνώμης κατόρθωσαν να ρίξουν.

Πρωταγωνιστής για αυτές τις εξελίξεις, που αλλάζουν άρδην όλα τα δεδομένα της μεταπολιτευτικής εξωτερικής πολιτικής και φέρνουν τη χώρα ευθέως αντιμέτωπη με τον μουσουλμανικό κόσμο, είναι ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όχι μόνο έχει αναγάγει σε δόγμα την απεριόριστη αμερικανοατλαντική προσήλωση, αλλά και μετατρέπει σε εχθρούς της χώρας, τους εχθρούς των φίλων του.

Τρίτον: Η Τουρκία, υπό τη σημαία του «λάιτ» Ισλάμ, το οποίο επιχειρεί να εκφράσει ο κ. Τ. Ερντογάν, φιλοδοξεί να αναλάβει, όπως έδειξε η πρόσφατη κρίση και εν πολλοίς το έχει καταφέρει, το ρόλο του αντίπαλου δέους απέναντι στο Ισραήλ και του εκφραστή, με ένα διαφορετικό από το «φονταμενταλισμό» τρόπο, του μουσουλμανικού κόσμου. Και αυτό την ώρα που η Άγκυρα ασκεί συνολικότερα μια τολμηρή πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με την οποία επιχειρεί να αναδειχθεί ως περιφερειακή ηγεμονική δύναμη τεσσάρων οριζόντων.

Είναι φανερό ότι οι παραπάνω παρατηρήσεις, στο βαθμό που έχουν κάποια βάση, αλλάζουν -και ίσως αλλάζουν σε βάθος- τα δεδομένα στην περιοχή μας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Αριστερά να διαμορφώσει μια νέα στρατηγική εξωτερικής πολιτικής για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα και στην περιοχή, η οποία σήμερα είναι είτε λανθασμένη είτε υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη.

Αξίζει, τέλος, να κλείσω με μια υπογράμμιση. Μπορεί κάποιοι ισχυρότατοι κύκλοι σε Ελλάδα και Κύπρο να θεωρούν, είτε προσχηματικά είτε ειλικρινά, ότι, αφού η Τουρκία ενοχλεί ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ, τότε η προσκόλληση μέχρι «δορυφοροποίησης» Ελλάδας και Κύπρου στις προτεραιότητες των τελευταίων, θα διευκολύνει τη θετική επίλυση του Κυπριακού και των προβλημάτων στο Αιγαίο. Κάνουν τρομακτικό λάθος! Όσο Ελλάδα και Κύπρος ακολουθούν τυφλά το σύμπλεγμα ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ, τόσο γίνεται πιο βέβαιη μια λύση τύπου Ανάν στην Κύπρο και η διχοτόμηση του Αιγαίου.

Μια καλημέρα με τα καλοκαιρινά χιόνια απο την κορυφή του Προφήτη Ηλία της Γκιώνας