Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ;

image
Μόλις αυτή τη στιγμή , αγαπημένοι μας φίλοι , μας ενημέρωσαν απ' το χωριό μας , πως αδειάζουν την αρχαιολογική μας συλλογή , ήδη τα εκθέματα που υπήρχαν στις αίθουσες δεν υπάρχουν πια.  Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει , αν και πιστεύουμε πως δεν είναι δυνατόν έτσι..απροειδοποίητα να παίρνουν τα εκθέματα , άρα κάποιοι αρμοδιοϋπεύθυνοι θα πρέπει να γνωρίζουν , ό,τι ...

Η Ευρώπη τρέμει τη Γαλλία …και η Γερμανία “τρελαίνει” τους Ευρωπαίους


Γενική Απεργία, Τρίτη 19 Οκτώβρη. 3.500.000 Γάλλοι και πάλι στους δρόμους σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, σε πορείες που έγιναν σε όλη τη χώρα.
του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Κόσμος του Επενδυτή, 16.10.2010

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ευρώπη την εξελισσόμενη μεγάλη κοινωνική σύγκρουση με αφορμή το ασφαλιστικό στη Γαλλία, τη χώρα που γέννησε, με διαδοχικές επαναστάσεις τη νεώτερη ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτισμό και συνεχίζει να εκπλήσσει την ευρωπαϊκή πολιτική.
To πολιτικο-κοινωνικό κλίμα είναι εκρηκτικό. Σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών, τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους την Τρίτη, παραλύοντας τη χώρα. 
Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σήμερα. Στο κίνημα προστέθηκε αυθορμήτως η νεολαία, φοιτητές και κυρίως μαθητές. Που θα βρούμε δουλειά, αν δουλεύουν οι παπούδες μας, διερωτώνται εύστοχα οι πιτσιρικάδες.
Στη Γαλλία βρίσκει κανείς χαραγμένο, σε κάθε αστυνομικό τμήμα της, το σύνθημα της Επανάστασης, “Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα” και μια λαϊκή, “σοσιαλιστική” κουλτούρα στον αντίποδα του ολοκληρωτισμού των τραπεζών που επιχειρείται να ...