Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ 20 ΜΑΙΟΥ


Γενική απεργία στις 20 Μαΐου
Νέα γενική απεργία για τις 20 Μαΐου εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας τη ριζική τους αντίθεση στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Μάλιστα προανήγγειλαν κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, γίνεται λόγος για «ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές».

Επιπλέον σημειώνεται πως ... «το πάρτι επί των αποθεματικών επί σειρά ετών, η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυριότερες πληγές αιμορραγίας του συστήματος οι οποίες μένουν χωρίς αποστολή λογαριασμού ενώ υπάρχει διεύθυνση και στέλνεται ο λογαριασμός στα μόνιμα θύματα: μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους».

Ως εκ τούτου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την προκήρυξη της απεργίας στις 20 Μαΐου, για να μην παρεμποδιστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών, και όχι στις 19.

Την Τρίτη οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Επιπλέον αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων μετά από ενημερωτικές συγκεντρώσεις – συνελεύσεις Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα: http://kke4ever.blogspot.com/2010/05/20.html#more#ixzz0npiYXl5q

Η Αφροδίτη δεν κατάλαβε τίποτα για το κλέψιμο του OTE και ρωτάει να μάθει.

Πρώτα χαρίζουν τον ΟΤΕ στους Γερμανούς και μετά κάνουν τους ανήξερους

Ο ΟΤΕ μετέφερε 500.000.000 ευρώ στη Γερμανία;

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ζητώντας εξηγήσεις για τη μεταφορά από τον ΟΤΕ στη Γερμανία, με εντολή της Deutsche Telecom, τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του στην Ελλάδα. Την Ερώτηση προσυπογράφουν και οι βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης, Στάθης Κουτμερίδης, Γιάννης Κουτσούκος και Αφροδίτη Παπαθανάση.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ρευστότητας και αναχρηματοδότησης του Δημοσίου Χρέους και αναγκάζεται να δανείζεται με πολύ υψηλά επιτόκια, σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός καλείται με επώδυνα και σκληρά μέτρα να στηρίξει το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, ο ΟΤΕ ... έκλεισε όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα και μετέφερε τις καταθέσεις του στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, η υπό τον κ. Βουρλούμη Διοίκηση του ΟΤΕ με εντολή της Deutsche Telecom, που συμμετέχει κατά 50% στη μετοχική σύνθεση, προχώρησε από τις 27-12-2009 στο κλείσιμο όλων των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα και σε θυγατρικές Ελληνικών Τραπεζών στη Βαλκανική, αποσύροντας πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ.

Επειδή μια τέτοια κίνηση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς να λάβουν γνώση και χωρίς να δώσουν την έγκρισή τους οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου στη Διοίκηση της Εταιρείας,

Επειδή ο ΟΤΕ, στον οποίο συμμετέχει η Deutsche Telecom, δεν είναι μια οποιαδήποτε Α.Ε., αλλά μια επιχείρηση στην οποία εμπλέκεται το δημόσιο συμφέρον,

Επειδή ο ΟΤΕ χρηματοδοτείται από τις Ελληνικές Τράπεζες,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Αληθεύει ότι έγινε η συγκεκριμένη μεταφορά χρημάτων από την Deutsche Telecom στη Γερμανία;
Τι ποσά μετέφερε η D.T. στη Γερμανία, από καταθέσεις της σε όλες τις Ελληνικές Τράπεζες το τελευταίο χρονικό διάστημα;
Ποιος είναι ο ρόλος του κ. Βουρλούμη, που εξακολουθεί να είναι Διοικητής του ΟΤΕ, στην προάσπιση των συμφερόντων της χώρας;
Οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου στο Δ.Σ. του ΟΤΕ έλαβαν γνώση της συγκεκριμένης μεταφοράς χρημάτων από τη D.T στη Γερμανία; Και αν έλαβαν γνώση, τι στάση κράτησαν στο θέμα αυτό, με δεδομένο ότι έχουν καθήκον να προασπίζουν τα συμφέροντα του Δημοσίου; »

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ τριμήνου 2010 της S&B

Την μια στιγμή κάποιοι κλαίγονται και μιλούν για απολύσεις, την άλλη στιγμή πανηγυρίζουν και ανοίγουν σαμπάνιες από τα κέρδη. Ίσως αυτά τα δύο να δένονται και οι απολύσεις μαζί με την απουσία επενδύσεων για νέα κοιτάσματα να είναι η αιτία της κερδοφορίας τους.
Το βασικό ερώτημα όμως είναι τι κερδίζει η περιοχή μας από μια εταιρεία που αυξάνει τα κέρδη της χωρίς να επιστρέφει αυτά τα κέρδη στον τόπο την στιγμή που συνεχίζει να καταστρέφει το περιβάλλον;
Διαβάστε τα οικονομικά στοιχεία για τον τετραπλασιασμό των κερδών......


ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Αύξηση πωλήσεων κατά 20%. Τετραπλασιασμός των κερδών ανά μετοχή

Αύξηση του EBITDA κατά 45% και διπλασιασμός του λειτουργικού κέρδους

Πενταπλασιασμός των καθαρών κερδών για τους μετόχους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009

Σημαντικά βελτιωμένα περιθώρια και ενισχυμένη κερδοφορία λόγω του αυξημένου όγκου πωλήσεων και της θετικής συμβολής από τα μέτρα περιορισμού του κόστους
Συνεχιζόμενη μείωση του καθαρού δανεισμού στα €116 εκατ. από €122 εκατ. στην αρχή του έτους
Προτεινόμενη έκδοση δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1 νέας για κάθε 4 υφιστάμενες μετοχές

Ο κος Ευθύμιος Βιδάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της S&B, σχολίασε:
«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αντικατοπτρίζουν ένα θετικό ξεκίνημα για το έτος, σχεδόν για όλες τις αγορές μας και ιδιαιτέρως για εκείνες που σχετίζονται με τη μεταλλουργική δραστηριότητα. Ο ρυθμός ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας συνέχισε τη θετική του πορεία, ορατή ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και ενισχύθηκε περαιτέρω στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2010, συμβάλλοντας στην κατά 20% αύξηση των πωλήσεων και τη δημιουργία θετικών χρηματορροών για 5ο συνεχόμενο τρίμηνο. Παράλληλα, άρχισαν ήδη να αποτυπώνονται στα περιθώρια κερδοφορίας τα οφέλη από τα καθοριστικά μέτρα μείωσης του κόστους που εφαρμόσαμε από τις αρχές του περασμένου έτους. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την αύξηση των περιθωρίων σε όλες τις γραμμές κερδοφορίας και για τον πενταπλασιασμό των καθαρών κερδών. Αναγνωρίζουμε ωστόσο τη χαμηλή βάση σύγκρισης της προηγούμενης χρονιάς, και αναμένουμε αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης να μετριαστεί, καθώς η ζήτηση θα ομαλοποιείται..
Πιστεύουμε πως η ισχύς της ανάκαμψης παραμένει εύθραυστη στις ανεπτυγμένες οικονομίες όπου η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, και τα κρατικά χρέη επηρεάζουν αρνητικά την Ευρωζώνη. Παρά την περιορισμένη έκθεση των πωλήσεών μας στην Ελληνική αγορά που αντιστοιχεί σε μέσο μονοψήφιο ποσοστό και τη συγκρατημένη αισιοδοξία μας για αύξηση των πωλήσεων στις διεθνείς αγορές, θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στη συγκράτηση του κόστους και τη διαχείριση των ταμειακών ροών. Σε συνδυασμό με τη διακράτηση των τιμών και των θέσεών μας στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε, η επικέντρωσή μας αυτή θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ελκυστική αξία μακροπρόθεσμα, καθώς θα επιδιώκουμε την είσοδό μας σε νέα τροχιά ανάπτυξης.»


Επιχειρηματική επισκόπηση
Ο ρυθμός ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας που παρατηρήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2009 συνεχίστηκε και ενισχύθηκε περαιτέρω στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2010, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου να ανέλθουν σε €95,2 εκατ., αυξημένες κατά 19,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Οι όγκοι πωλήσεων ενισχύθηκαν σχεδόν στο σύνολο των αγορών που εξυπηρετούμε, ιδιαίτερα δε στις αγορές που σχετίζονται με τη μεταλλουργία, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση κατά 37,8% του μικτού κέρδους, το οποίο ανήλθε στα €22,3 εκατ. Οι αυξημένοι όγκοι πωλήσεων σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα οφέλη από τα μέτρα περιορισμού του κόστους, επέδρασαν θετικά στην αύξηση των περιθωρίων κερδοφορίας. Ως αποτέλεσμα, το EBITDA αυξήθηκε κατά 44,5% στα €13,1 εκατ., ενώ το λειτουργικό κέρδος υπερδιπλασιάστηκε στα €7,3 εκατ., σε σύγκριση με €3,3 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2009.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα της S&B

Επιστολή προς τους Πατριώτες μας Αραχωβίτες

Από Ομάδα Πολιτών Αράχωβας

Επιστολή Προς τους Πατριώτες μας Αραχωβίτες.

Πατριώτες Αραχωβίτες εγερθείτε. Το σχέδιο Καλλικράτης όπως ακριβώς έχει εκπονηθεί θα χρησιμοποιήσει την Πόλη μας, ως τροφή στον Μινώταυρο των συμφερόντων του ΑΡΧΟΝΤΑ της παραλίας. Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε και δημιούργησε μια αυτοκρατορία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας όλα τα... νόμιμα μέσα, όλους τους επίορκους πολιτικούς της περιοχής μας αλλά και άλλους, κατά την περίοδο του χρηματιστηρίου για να μπορέσει να γίνει αυτός που είναι σήμερα. Φυσικά όλα αυτά ήταν... Νόμιμα, κατά πόσον ήταν ηθικά όμως ας το αφήσουμε να μας το πει η μελλοντική έρευνα και η Ιστορία. Άλλωστε τα όποια αδικήματα έγιναν, έχουν... παραγραφεί.

Την πόλη μας στο μέλλον θα την χρησιμοποιήσει μέσω των... υπαλλήλων του, ντόπιων και ευρισκόμενων στην κεντρική εξουσία, για να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα των συμφερόντων του. Θέλει να χρησιμοποιήσει την Αράχωβα σαν ενέχυρο για τη μελλοντική προσωπική και εταιρική του γιγάντωση. Τη θεωρεί χρήσιμη, αλλά και αναλώσιμη, όπως οι μεγαλοπαράγοντες τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες. Θα την βάλει μπροστά σαν ασπίδα προστασίας του, σ’ αυτούς που στο μέλλον θα αντισταθούν στη συνέχιση της απόθεσης των αποβλήτων του εργοστασίου του στον Κορινθιακό. Σ’ αυτούς που θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν να γεμίσει τα γύρω βουνά (εννοώ προς την πλευρά της Αράχωβας, για τα υπόλοιπα που δεν φαίνονται, δεν μας αφορά), με κακάσχημες ανεμογεννήτριες, να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με λιγνίτη, πλουτίζοντας έτσι αυτός και τα εταιρικά κεφάλαια που εκπροσωπεί, αλλά ταυτόχρονα γεμίζοντας ... ρύπους την περιοχή και σπέρνοντας θανατικό στους κατοίκους της. Καθιστώντας υποχείρια τους κατοίκους των γύρω χωριών και ελεγχόμενους ψηφοφόρους, μοιράζοντάς τους ψίχουλα, απασχολώντας τους σαν βιομηχανικούς εργάτες.

Τα συμφέροντα της Αράχωβας είναι...

...ο Τουρισμός και ο πνευματικός Πολιτισμός των Δελφών, σ’ αυτά πρέπει να επικεντρωθούμε και αυτά να εκμεταλλευτούμε.
Ρίξτε μια ματιά απέναντι στο Ξεροβούνι, ή όταν έρχεστε από τη στενή προς την Αράχωβα, δεξιά και απέναντι προς στον Παρνασσό, θα δείτε τα σπλάχνα των βουνών να είναι έξω και κατακόκκινα από το αίμα τους, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κανένας από αυτούς που διέπραξε αυτό το έγκλημα δεν φρόντισε για την αποκατάσταση των ζημιών.

Τα συμφέροντα της Αράχωβας δεν έχουν καμία σχέση με τη μικτή οικονομική ανάπτυξη (Τουριστική και βιομηχανική) με την οποία προσπαθούν να μας δελεάσουν θωπεύοντας τ’ αυτιά μας. Κανένα τέτοιο μοντέλο οικονομικό δεν είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα όπου και αν εφαρμόστηκε. Η εξειδίκευση είναι αυτή που δημιουργεί υπεραξία και παράγει πλούτο. Η κεντρική εξουσία ή δεν κατάλαβε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε, ή δεν την ενδιαφέρει η τοπική ανάπτυξη. Αφήστε στην άκρη τους οχαδερφισμούς που πηγάζουν από το ατομικό συμφέρον της αυτάρκειας του καθενός μας και ας σκεφτούμε τι μπορεί να προσφέρει στην Αράχωβα αυτή η νέα τερατογένεση. Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα απολύτως παρά μόνο να δώσουμε.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος της Αράχωβας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αποδέχεται ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ., για να τις πετάξει μετά στο καλάθι των αχρήστων. Μάλλον καταναλώνει τον χρόνο του σε άλλες ασχολίες που εκείνος ξέρει ποιους σκοπούς εξυπηρετούν. Υπάρχουν επίσης κάποιοι άλλοι εκτός Δ.Σ. που στο βωμό της ιδιοτέλειας και των προσωπικών και κομματικών τους μικροσυμφερόντων, συντάσσονται με τις διεκδικήσεις και τις επιδιώξεις της κεντρικής διοίκησης, η οποία κάθε άλλο παρά για τα συμφέροντα της Αράχοβας ενδιαφέρεται.

Ο Δήμαρχός μας αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Απουσιάζει συνεχώς από τον τόπο του, δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για τα προβλήματα ή τις πιθανές λύσεις του τόπου, δημιουργεί μια ομιχλώδη κατάσταση υποτιθέμενων συνεχών διεκδικήσεων που απαιτούν την υποχρεωτική απουσία του από τη βάση του, δεν ζητάει βοήθεια από κανέναν γι’ αυτά τα προβλήματα, περιφέρεται ανά την Ελλάδα τα βαλκάνια και την Ευρώπη για λόγους που εκείνος ξέρει, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει πίσω. Παρίσταται στα συμβούλια, εκφέροντας ένα μπερδεμένο και ακαταλαβίστικο λόγο (πολιτικάντικο), με τον οποίο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τις δε αποφάσεις που εκεί παίρνονται τις παραπέμπει στις... καλένδες.

Αποθέωση όλης αυτής της αδιαφορίας, ήταν η οργάνωση της συγκέντρωσης την περασμένη Κυριακή με το γνωστό απογοητευτικό αποτέλεσμα. Δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους νέους για να παραστούν δυναμικά. Δεν ενεργοποίησε το μηχανισμό του Δήμου για να κάνει γνωστή σε όλο το χωριό την επικείμενη συγκέντρωση. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο: ελλιπής συμμετοχή, αποτυχία και απογοήτευση.

Στη συνέχεια ήρθε η νέα, προσβλητική για το μέγεθος της Αράχωβας, ονομασία του Δήμου τρίβοντάς μας τα μούτρα στο χώμα για δεύτερη φορά. Προσπαθούν να μας ελέγξουν κάνοντάς μας άβουλους επαίτες, που θα είμαστε ευχαριστημένοι αλλά και εξαρτημένοι από τα ξεροκόμματα που θα μας ρίξουν.

Πολλοί θα πουν: Η Αράχωβα πάλι Αράχωβα θα λέγεται, ή ότι εμείς δεν θα πάθουμε τίποτα γιατί κανένας δεν μπορεί να μας πάρει τις περιουσίες μας και τις δουλειές μας. Αυτό είναι αλήθεια, όπως αλήθεια είναι και η σύγχρονη υποδούλωση, μέσα από την απώλεια του ελέγχου του οίκου μας, κάτω από το πρίσμα των συνεχών συμβιβασμών και εκχωρήσεων δικαιωμάτων.

Αντί σαν Δήμαρχος μιας σημαντικής Πόλης, το Πάσχα και στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου (μεσούντος του προβλήματος) να είναι πλαισιωμένος συνεχώς στα καφενεία και στους υπαίθριους χώρους με συμπολίτες μας από όλες τις παραγωγικές τάξεις, να ανταλλάσει απόψεις γνώμες και προτάσεις, αυτός περιφερόταν ολομόναχος ή με κάποιους αγνώστους ξένους από εδώ κι από κει. Έγινε ξαφνικά αριστοκράτης, ξεχνώντας την ομοειδή με μας τους υπόλοιπους καταγωγή του, καθώς και την Δημοκρατική διαδικασία της εκλογής του. Νομίζω ότι πιστεύει ότι είναι ελαίου θεού Ηγεμών με το δικαίωμα του απυρόβλητου στον έλεγχο και την κρητική.

Αγαπητοί συμπολίτες, θέλουν να μας αποκόψουν από τις ρίζες μας και τα οικονομικά μας συμφέροντα, που είναι ο Τουρισμός, από την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και ο οικονομικός βιοπορισμός από το πνευματικό Ιερό των Δελφών και να μας κάνουν βορά των αναπτυξιακών σχεδίων μιας κάστας ανθρώπων που στο μυαλό της έχει μόνο το δικό της κέρδος, καθώς και την δική της οικονομική ευμάρεια που δεν έχει καμία σχέση με τον Τουρισμό καθώς και με την ανάπτυξη της Αράχωβας. Θέλουν να μας στερήσουν την αυτοδιάθεση και τον αυτοπροσδιορισμό μας.

Η Αράχωβα δεν έχει καμία δουλειά να παραχωρεί χωρίς ανταλλάγματα την οικονομική της ευρωστία και την δυναμική, της ανάπτυξης που εξελίσσει. Η συμμετοχή της στο νέο Δήμο με το όνομά της είναι η ελάχιστη απαίτηση για την οικονομική της συμβολή, στην πριμοδότηση κοινωνιών και πόλεων που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν γι αυτήν ή που δεν έχουν τίποτα να της προσφέρουν ως αντάλλαγμα. Αυτά όλα μέχρι να φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, της πραγματικής συνένωσης της Αράχωβας με την κοιτίδα του πολιτισμού, τους Δελφούς.

Η Αράχωβα δεν είναι ίδρυμα κοινωφελούς χαρακτήρα για να εκχωρήσει ακόμα περισσότερους πόρους, πλην των νόμιμων φορολογικών τέτοιων, χωρίς έστω την ηθική αποδοχή από αυτούς που θα ευεργετηθούν. Δεν έχει καμιά δουλειά να παρέχει άλλοθι σε λανθάνουσες φιλοδοξίες ανθρώπων, έστω και πατριωτών μας, για προβολή και εκπλήρωση φιλοδοξιών.

Έρχονται καιροί χαλεποί, τα χιόνια σώνονται η Ελλάδα ουσιαστικά πτώχευσε. Κανένας δεν θα ασχοληθεί μαζί μας αν εμείς δεν φροντίσουμε το μέλλον μας. Ρωτάτε τους πατεράδες σας και τους παππούδες σας να σας πουν: στα δύσκολα χρόνια και κατά πλειοψηφία, από τον τουρισμό των Δελφών, τις ελιές, τα υφαντά και την κτηνοτροφία βιοποριστήκαμε. Παλιότερα όταν οι γονείς μας ήταν ακόμα φτωχοί είχαν το σθένος και τη «μαγκιά» να διεκδικήσουν αυτά που πατροπαράδοτα ανήκαν στο χωριό μας. Εμείς πρέπει να τους μιμηθούμε.

Το Μέλλον της Αράχωβας, είναι προς την πλευρά των Δελφών. Ίσως προς αυτή την κατεύθυνση, αργότερα και αν αυτοί το αντιληφτούν και αν ακόμα περισσότερο αφήσουν κατά μέρος τον υπερφίαλο εγωισμό τους, τραβήξουμε και αυτούς τους γείτονές μας που σήμερα καταπατώντας και προτάσσοντας, στο βωμό μικροσυμφερόντων, ιερά και όσια, αντιδρούν έχοντας γελοίες απαιτήσεις πρωτοκαθεδρίας και περίεργες αντικαταστάσεις του επιπέδου να γίνουν «Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη» χωρίς να το αξίζουν. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε οικονομικές συγκρίσεις μεγεθών ενός FIAT με μια PORSHE και μάλιστα CAYENNΕ!!!!!.

Σήμερα στη θέση αυτών των παλιών γερόντων ιδιοκτητών και θεματοφυλάκων του τόπου, οι οποίοι μας τον παρέδωσαν ακέραιο και ελεύθερο, έρχονται κάποιοι άλλοι νεόκοποι... επαναστάτες και μας παραμυθιάζουν με παχιά λόγια και πύρινες αγωνιστικές υποσχέσεις. Μας αποκοιμίζουν ζητώντας να περιμένουμε με την υπόσχεση ότι εκείνοι... ξέρουν. Ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες. Μας ζητούν να μην αντιδράσουμε αλλά να περιμένουμε... μάλλον τη βέβαιη οικονομική καταστροφή της Αράχωβας. Θέλουν να μας κάνουν με το ζόρι κακοπληρωμένους βιομηχανικούς εργάτες και άβουλα όργανα του ηγεμόνα της περιοχής.

Ε΄ λοιπόν μην τους πιστεύετε. Οι Ραγκούσηδες είναι πρόσκαιροι, η παρουσία τους θα είναι για σήμερα ή έστω για αύριο, αντίθετα η ανάπτυξη στηρίζεται μόνο σε πραγματικά δεδομένα σε δουλειά, μόχθο και παραγωγικούς παράγοντες και όχι στους εκβιασμούς και το «μέσον» κάποιων που πρόσκαιρα έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» και αισθάνονται προσωρινά ισχυροί. Με πορδές αυγά ΔΕΝ βάφονται. Ένα είναι το βέβαιο, το χωριό μας είναι διαχρονικό και αιώνιο και όχι αυτοί.

Το μόνο που απαιτείται είναι να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει, έστω και αν χρειαστεί να αναγκάσουμε την ηγεσία της Πόλεως να μπει μπροστά ακόμα και αν πραγματικά δεν το θέλει. Τίποτα δεν χαρίζεται, τα πάντα κατακτώνται. Η Αράχωβα ότι πέτυχε μέχρι τώρα δεν της το χάρισε κανένας, το κατάκτησε με μάχες, αγώνες, κόπο και θυσίες, μην τους επιτρέψετε να σας αφαιρέσουν αυτά που τόσα χρόνια αποκτήσατε.

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ.
Από ntelalis-arahovas
Στην σελίδα αυτή μπορείτε να παρακολουθήσετε και την συζήτηση που εξελίσσεται κάτω από αυτό το κείμενο

Το Αρχαιολογικό Μουσείων Δελφών άνοιξε για μικρούς και μεγάλους


Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους σε μία πραγματικά ζεστή και πρωτότυπη εκδήλωση.

Από μαθητές Δημοτικών σχολείων και ΚΑΠΗ μέχρι τους ξένους επισκέπτες, οι πρωτότυπες παρουσιάσεις, τα χάπενιγκ, τα δρώμενα και οι γευστικές εκπλήξεις των συλλόγων γέμισαν τους χώρους του Μουσείου και έκαναν πράξη την ... αρμονική συνύπαρξη της τοπικής κοινωνίας με επίκεντρο το Μουσείο.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το απόγευμα με τα εγκαίνια της 'Εκθεσης φωτογραφίας του Γιάννη Κουλελή "Δελφών Τόπος" και κορυφώνονται στις 20:30 με την μουσική βραδιά του Βασίλη Λέκκα στο προάυλιο του Μουσείου.
Αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου, τη σκυτάλη παίρνει -σαν χώρος- ο Δήμος Δελφών με τις ιδιαίτερες εκδηλώσεις του στον εκθεσιακό ισόγειο χώρο του Δημαρχείου όπου επίκεντρο θα αποτελέσει η μεγάλη Συλλογή Ηλία Δαραδήμου.

1ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας

Η λέσχη Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπόρ Αυτοκινήτων συνδιοργανώνουν το «1ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας» από τις 28 έως τις 30 Μαΐου 2010.
Ο αγώνας ακριβείας κλασσικών αυτοκινήτων, μήκους 700 περίπου χιλιομέτρων θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής από την Αθήνα και θα τερματίσει το απόγευμα της Κυριακής. Μπορούν να συμμετάσχουν αυτοκίνητα με κάρτα Fiva η H.T.P. ...της F.I.A.

Όσα αυτοκίνητα δε διαθέτουν ένα από αυτά τα πιστοποιητικά θα γίνονται δεκτά αφού υποβάλλουν αίτηση για κάρτα Fiva.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 28/5:
17:00-18:30 Τεχνικός & Διοικητικός Έλεγχος αυτοκινήτων & πληρωμάτων
18:30-20:00 Πανηγυρική εκκίνηση του 1ου Classic Rally of Greece

Σάββατο 29/5:
09:00-09:45 Διοικητικός & Τεχνικός Έλεγχος πληρωμάτων επαρχίας
10:00 Εκκίνηση του αγώνα
10:00-12:00 Διαδρομές 1ου σκέλους: Αθήνα, Αυλώνας, Θήβα.
12:00-14:00 Διαδρομές 2ου σκέλους: Θήβα, Λειβαδιά, Αμφίκλεια.
14:00-15:30 Ανασυγκρότηση στην Αμφίκλεια
15:30-17:30 Διαδρομές 3ου σκέλους: Αμφίκλεια, Αράχωβα, Δελφοί, Παύλιανη.
17:30-19:30 Διαδρομές 4ου σκέλους: Παύλιανη, Μπράλλος, Καμένα Βούρλα.
21:00 Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων 1ης μέρας, δείπνο και
διανυκτέρευση

Κυριακή 30/5
10:00 Εκκίνηση 2ης μέρας
10:00-13:00 Διαδρομές 5ου σκέλους: Καμμένα Βούρλα, Ελάτεια, Θεoλόγος.
13:00-14:30 Ανασυγκρότηση στον Θεολόγο
14:30-17:30 Διαδρομές 6ου σκέλους: Θεολόγος-Θήβα-Αθήνα.
21:00 Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων 2ης μέρας

Δευτέρα 31/5
20:00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων
20:30-23:30 Δεξίωση απονομής στο Κτήμα Λιάρου

Πληροφορίες και Ειδικός Κανονισμός στα γραφεία & στις ιστοσελίδες της ΦΙΛΠΑ και του
ΣΙΣΑ. Τα ωράρια αναφέρονται στην εκκίνηση και στον τερματισμό του 1ου αυτοκινήτου. Η
Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγών για την καλύτερη ροή του
προγράμματος.


Από news.trikki.gr

Α.Σ. Οιάνθη Γαλαξειδίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την δοκιμαστική λειτουργία της ιστοσελίδας του ΑΣ ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ.
Από την μικρή βόλτα που ρίξαμε στην σελίδα διαπιστώσαμε ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο και διαλέξαμε από αυτήν, αν μας επιτρέπουν οι φίλοι μας οι Γαλαξειδιώτες, ένα άρθρο που γράφτηκε με αφορμή την νίκη της ομάδας της ...Ιτέας Φωκίδα 2000 τον Απρίλιο.
__________________________________
Δεν μπόρεσε... Ήττα στην Ιτέα με 2-0

Δεν κατάφερε η Οιάνθη να εκμεταλλευτεί τις πολλές κλασσικές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου και έχασε με κατεβασμένα χέρια από τους πιτσιρικάδες του Κατσιφλώρου!

Στην Ιτέα έγινε ένα νευρικό παιχνίδι αφού τα λάθη και από τις δύο ομάδες δεν έλειπαν. Η Φωκίδα 2000 όμως ήθελε περισσότερο την νίκη και άνοιξε
το σκορ στο 17΄ ύστερα από συνδιασμένη ενέργεια των επιθετικών της και εκμεταλευόμενη το δεύτερο λάθος των κεντρικών αμυντικών των φιλοξενούμενων, στο παιχνίδι. Ακολούθησαν τέσσερις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από τους Ράπτη, Μπαρλιακό που θα μπορούσαν ακόμα να έχουν καθαρίσει οριστικά το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο οι ναυτικοί δεν είχαν κουράγιο να ανατποκριθούν, αφού η ζέστη και ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος τους είχε "σκάσει"! Έτσι από το 60΄ και μετά οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες να καθαρίσουν το παιχνίδι. Ούτε η αλλαγή του Γεωργαντζή (Ανατσίτος) στο 55΄ αλλά και του Μαρδάκη Κ. (Τσελές) στο 81΄, έφερε την ισοφάριση με αποτέλεσμα η Οιάνθη να δεχτεί το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις!


Η απόδοση της ομάδας μας δεν αντέχει σε κάποια κριτική μιας και δεν έφτασε στα γνώριμα επίπεδα μαχητικότητας των τελευταίων παιχνιδιών. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν βέβαια η ζέστη αλλά και ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος του ασυντήρητου γηπέδου της Ιτέας που μέχρι πέρυσι φιλοξενούσε τους αγώνες του Αστέρα Ιτέας στην Δ΄ Εθνική !

Ο Μαρδάκης Ι. παρέταξε τους Χρίστου, Μαρδάκη Κ. (81΄ Τσελές) Μαρδάκη Ι. Σκαφτούρο Μ. Γιαγκλίτση Κ. Γεωργαντζή (55΄Ανατσίτος - Λιτβίνοφ) Γ. Ηλιόπουλο Γ. Μαρδάκη Α. Μπαρλιακό Ι. Καϊμάρα Π. Ράπτη Ι.
Δείτε την ιστοσελίδα της ομάδας http://www.asoianthi.gr/

ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΟΙΤΗΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΜΙΝ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ

Ολοι και όλες,
όσοι αγωνιζόμαστε μέσα από τα κινήματα για μια βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.
Να μην επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να γίνει πρόσχημα να μην τηρούνται οι νόμοι για την προστασία του περιβάλλοντος.
Να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς της μεταλλευτικής εταιρείας ΕΛΜΙΝ που χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους σαν ομήρους για να κερδοσκοπεί χωρίς να σέβεται τους νόμους. Επιτέλους, η Δασική Υπηρεσία εφάρμοσε τους ...νόμους και σταμάτησε την χωρίς άδεια χρήση εκρηκτικών για εξόρυξη βωξίτη στον Εθνικό Δρυμό. Καλούμε την Περιφέρεια Στερεάς να μην ενδώσει στις πιέσεις.
Όχι στις εξορύξεις στον Κοκκινόβραχο στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Οίτης.
Στη συγκεκριμένη θέση η περιβαλλοντική μελέτη της εταιρείας όπως κατήγγειλε η Πρόεδρος του Ομίλου του Δάσους προβλέπονται 9 θέσεις εργασίας και όχι 200 που ισχυρίζεται η εταιρεία. Η κινδυνολογία ότι θα κλείσει η εταιρεία αν σταματήσει η εξόρυξη στο συγκεκριμένο σημείο είναι αστήρικτη και αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων. Οι ιδιωτικές μεταλλευτικές εταιρείες έχουν υπερκέρδη από την εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων που είναι εθνικός πλούτος με ιδιαίτερα επωφελείς όρους για τοις ίδιες και μηδαμινό όφελος για το κράτος.
Δυστυχώς τόσο το Εργατικό Κέντρο όσο και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας με άκρατο λαϊκισμό υπεραμύνονται της παρανομίας. Υπάρχουν δυνατότητες για μια διαφορετικού τύπου ανάπτυξη στην περιοχή με έμφαση στον οικοτουρισμό που θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και θα κρατήσει τους κατοίκους στο τόπο τους

Να μην επιτρέψουμε να γίνει η Οιτη και ο Εθνικός Δρυμός κρανίου τόπος όπως η Γκιωνα.
Από altpressfthiotida

Στον Τόλη η Γκερέκου, κι ο Τόλης τα λεφτά…

Με εντολή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται απομακρύνθηκε πριν λίγο η υφυπουργός Πολιτισμού Α. Γκερέκου. Η απόφαση του πρωθυπουργού αποτελεί κόλαφο και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που επιχείρησε το μεσημέρι με τις δηλώσεις του να καλύψει την πρώην πλέον υφυπουργό, κάνοντας λόγο για ιδιωτική υπόθεση του κ. Βοσκόπουλου.

Ανακοίνωση σχετικά για τις φορολογικές οφειλές 5,5 εκατ. στην εφορία, του Τ. Βοσκόπουλου, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, όπου αναφέρεται ότι τα μέτρα, που είχαν ληφθεί «δεν υπήρξαν επαρκή», ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και θα υπάρξουν άμεσες ενέργειες (πλειστηριασμός) για αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.

Βέβαια η Α. Γκερέκου, δεν.......
. περίμενε αυτή την εξέλιξη, ούτε είχε πρόθεση να παραιτηθεί. Μάλιστα σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, το πρωί, την χαρακτήρισε άστοχη!...
Θέμα έχουν γίνει, κατά καιρούς, οι δαπάνες του γραφείου της κ. Γκερέκου. Πρόσφατο κρούσμα ο υπέρογκος λογαριασμού κινητού τηλεφώνου συνεργάτη της, που αρνήθηκαν να πληρώσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου. Προτείνουμε να τον εξοφλήσει ο κ. Γιαννίτσης…
Από kafeneio-g