Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Πανελλήνια αγροτική έκθεση στη Λαμία

Με σλόγκαν: «Γέννημα Θρέμμα …Αγροτική» και τη συμμετοχή 176 εκθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό κάνει αύριο το… ντεμπούτο στη Λαμία, η 1η Πανελλήνια Εκθεση Αγροτικών Προϊόντων Agrothech.

Στόχος: να προβάλει τα προϊόντα της ελληνικής και της παγκόσμιας παραγωγής, να ενημερώσει για τις εξελίξεις στην τεχνολογία, αλλά και να γίνει σημείο εμπορικών επαφών, τόσο για τους εξειδικευμένους εμπορικούς επισκέπτες, όσο και για το ευρύ κοινό. Την έκθεση διοργανώνουν από κοινού η Helexpo και η ΠΕΛ (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας) στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν υπό τον διακριτικό τίτλο HELEXPEL. Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνεται και το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρωσης.

Τρία κανόνια σε μία μόνο μέρα

Μέσα σε μία ημέρα τρία κανόνια και μάλιστα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές είναι ασφαλώς πολύ βαρύ τίμημα για την ελληνική οικονομία και προοιωνίζεται πολύ δυσάρεστες εξελίξεις. Εξελίξεις που ξεπερνούν τις όποιες εξαγγελίες – υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ για καλύτερες ημέρες ή ακόμη και τις προσπάθειες της ΝΔ να αποδείξει ότι έχει κάνει δουλειά στα οικονομικά τα τελευταία 5,5 χρόνια.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και χρειάζονται σοβαρές απαντήσεις όχι φληναφήματα και ... φούσκες από τους πολιτικάντηδες που επιδιώκουν την άλωση της εξουσίας, αλλά μετά γαία πυρί μειχθήτω.
Οι δραματικές εξελίξεις στις ασφαλιστικές εταιρείες του ομίλου Ψωμιάδη αναμένεται να φέρουν νέα μπόρα και δεν αποκλείονται να έλθουν κακές ειδήσεις και από την τράπεζα του επιχειρηματία, την Aspis Bank.
Ο εκβιασμός των Γερμανών ιδιοκτητών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά τινάζει στον αέρα την εργασία εκατοντάδων υπαλλήλων που θα μείνουν στους δρόμους ενώ άλλη μια ελληνική εταιρεία βάζει λουκέτο.
Το τρίτο σοκ της Δευτέρας έρχεται από την ναυτιλία όπου τρία πλοία του εφοπλιστή Μ. Αγούδημου, άλλοτε ισχυρού άνδρα του Πειραιά, κατάσχονται εξαιτίας χρεών της GA Ferries.
Σ’ όλα αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα προβλήματα και τα λουκέτα στο εμπόριο, τα κανόνια που σκάνε ή θα σκάσουν στις κατασκευές και άλλα δραματικά γεγονότα που καλύπτονται κάτω από μια επίπλαστη ευφορία (για παράδειγμα εταιρείες από το χώρο των media που φυτοζωούν και τροφοδοτούνται από τις κρατικές διαφημίσεις και όχι μόνο).
Η κατάσταση μοιάζει να είναι πολύ σοβαρή και μη αναστρέψιμη και τα στημένα debate για εντυπωσιασμούς και παρέλαση τηλεοπτικών αστέρων δεν πιστεύουμε ότι βοηθάει τις εκατοντάδες οικογένειες που μένουν χωρίς δουλειά.
Από antinews

3 Νεκροί στην εθνική Ιτέας Αντιρίου

Δυστυχώς τα εικονοστάσια πληθαίνουν....το αίμα πλημμύρισε...η εθνική
οδός Ιτέας -Αντιρριου μάτωσε πάλι...3 ψυχες
χάθηκαν...καρμανιόλα..ποιος έχει σειρά??ο δρόμος ο οποίος έχει
σχεδιαστεί επί χούντας και από τότε ουδέν νεότερων...εθνική οδός ή
εθνικό έκτρωμα?που είναι οι νησίδες?ούτε για αγροτικός δρόμος δεν
κάνει..οι πολιτικοί του νομού βέβαια έχουν ασφαλή αμάξια..πολυτελείς
και αστραφτερές μερσεντες με οδηγούς και λόγια ψεύτικα και
μεγάλα...αδιαφορία για την ταλαίπωρη Φωκίδα..οι μισθοί τους
παχυλοί..100 χρονιά πίσω..όλοι οι νομοί κάνουν έργα ανάπτυξης και η
Φωκίδα ανακυρησεται με 2 ωρες απόσταση απο την αθηνα άγονος νομός και
παραμεθόριος!!εκεί μας καταλήξανε...και παίζουμε την ζωή μας κορώνα
γράμματα κάθε μέρα...μελλοθάνατοι είμαστε..
Από ένα αναγνώστη του Iteanet
http://www.youtube.com/watch?v=x3JdYlw1O1c&feature=player_embedded#t=105

Λίγα λόγια για το κατέβασμα στις εκλογές απο τον Κουτσούκο Νικόλαο.

Θα ξεκινήσουμε με την σοφή παροιμία « μια εικόνα χίλιες λέξεις»
Τώρα φέρετε στο μυαλό σας την εικόνα των αυτοδύναμων Κυβερνήσεων που αντάλλασσαν μεταξύ τους τη διακυβέρνηση της χώρας και πέστε μας ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας και του Νομού μας;
Τα μικρά κόμματα που είναι στην Βουλή ή τα ακόμα μικρότερα που δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν το 3% για να μπουν στην Βουλή;
Το Υπουργείο εργασίας άλλαξε προνοητικά όνομα σε Υπουργείο Απασχόλησης λες και είχαν προγραμματίσει ότι τα επόμενα χρόνια , οι Έλληνες εργαζόμενοι θα σταματήσουν να εργάζονται και θα απασχολούνται με 4ωρη εργασία, μειωμένο μισθό και χωρίς ασφάλιση.
Ποιος φταίει που ένα εκατομμύριο Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας;
Ποιος φταίει για τα οικονομικά σκάνδαλα που διέσυραν την χώρα μας παγκοσμίως και κυριότερα στα μάτια των παιδιών μας;
Αρκεί να κάνετε τέτοια εποχή μια βόλτα στο κατεξοχήν τουριστικό και πολιτιστικό Δήμο του ... Νομού μας, τους Δελφούς και θα καταλάβετε την οικονομική γύμνια.
Το ένα ξενοδοχείο δίπλα στο άλλο κλειστό , το ένα τουριστικό κατάστημα δίπλα στο άλλο με λουκέτο, οι Δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες ΟΤΕ-Εμπορική Τράπεζα, λουκέτο επίσης.
Το μόνο που παραμένει ανοιχτό προς το παρόν είναι το Μουσείο, αλλά και αυτό δείχνει την εικόνα ότι είναι εγκατεστημένο σε άλλο Νομό, αφού οι τουρίστες που έρχονται με τα πούλμαν, φτάνουν μέχρι το Πάρκιγκ του Μουσείου, το επισκέπτονται αυθημερόν και μετά παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής , χωρίς καν να επισκεφτούν την πόλη.
Και όλα αυτά συμβαίνουν στον Ομφαλό της γης.
Φανταστείτε τι οικονομική ερημιά υπάρχει στην ορεινή και την υπόλοιπη Φωκίδα.
Γι αυτούς τους λόγους πρέπει να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ που έχει τα μάτια του ανοικτά και τις πόρτες του σε όλους τους Δημοκρατικούς- Αριστερούς χώρους, να δυναμώσουν την φωνή και τη δύναμη του κάθε Έλληνα μικρομεσαίου και νεολαίου.

Υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΤΡΑΤΕΣ

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, οι Σύλλογοι Αλιέων του Κορινθιακού, συναντήθηκαν με το Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχο Περγαντά, τους Αντινομάρχες κ.κ. Λ. Καράντζαλη και Ν. Παπαναγιώτου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αντίκυρας κ. Ι. Μίχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θίσβης κ. Γ. Μεϊδάνη και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου αναλυτικά και διεξοδικά συζητήθηκε το θέμα της αλίευσης στον Κορινθιακό από ανεμότρατες και γρι-γρι.

Ο Νομάρχης κ. Περγαντάς, υιοθέτησε τα αιτήματα των αλιέων και δεσμεύτηκε για την συζήτηση και λήψη απόφασης στο αμέσως επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Η σχετική απόφαση θα ... προωθηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα ζητηθεί με Υπουργική Απόφαση και Προεδρικό Διάταγμα να απαγορευτεί η αλίευση στον Κορινθιακό Κόλπο με ανεμότρατες και γρι-γρι, παρέμβαση που κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να προστατευθούν τα αποθέματα ψαριών στην περιοχή και να διασφαλιστεί το εισόδημα των 200 και πλέον οικογενειών των αλιέων του Νομού μας.
Από Θεσπιακά

Η παραίτηση της Ασπασίας Μανδρέκα

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ιωάννα Γκελεστάθη παραιτήθηκε η Ασπασία Μανδρέκα
διαβάστε την επιστολή που έστειλε στον Ζαγορίτη...

Προς τον κ. Ελευθέριο Ζαγορίτη,
Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας,
Αθήνα
Ιτέα, 13 Σεπτεμβρίου 2009
Σάς ευχαριστώ θερμά για την τιμή να με καλέσετε και συμπεριλάβετε στο ψηφοδέλτιο των υποψηφίων βουλευτών του κόμματός μας στη Φωκίδα κατά τις προκηρυχθείσες εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Ασπασία Μανδρέκα, πρόεδρος Δ.Σ. Ιτέας, δικηγόρος, πολιτευτής Φωκίδας
Όπως, όμως, σάς ανακοίνωσα ήδη τηλεφωνικά δεν αποδέχομαι την υποψηφιότητά μου για τους εξής λόγους.
Δεν περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιό μας υποψήφιος από τη Δωρίδα γεγονός που έχει προκαλέσει εύλογα, κατά την άποψή μου, και έντονα παράπονα στους ψηφοφόρους της περιοχής αυτής. Τα παράπονα, δε, αυτά εκφράστηκαν και κατά τη διάρκεια της διεξαχθείσας χθες στην Άμφισσα ΝΟΣ. Θεωρώ ότι η Δωρίδα, πέρα από κοινωνικά, αποτελεί και παραταξιακά δυναμικό και αρραγές κομμάτι του Νομού Φωκίδας το οποίο δύναται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση. Ταυτόχρονα η θέση αυτή θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και με το δεδομένο ότι οι συνδυασμοί υποψηφίων άλλων κομμάτων έχουν στελεχωθεί από υποψηφίους καταγόμενους από τη Δωρίδα.
Περαιτέρω, αθετήθηκαν όσα από κοινού συμφωνήθηκαν, μεταξύ ημών των συνυποψηφίων, ενώπιον της ΝΟΜΕΚΕ, σχετικά με τον προεκλογικό αγώνα, τις εμφανίσεις και τις κοινές κεντρικές ομιλίες μας σε όλους τους Δήμους του Νομού.
Κατόπιν όλων αυτών υποβάλλω την παραίτησή μου και εγγράφως καθόσον κρίνω ότι οι εκλογές αυτές, περισσότερο από ποτέ, είναι εκλογές ευθύνης, και κρίνω ότι πρέπει να αγωνισθούμε με ενότητα, σύμπνοια και κοινό λόγο προκειμένου να κερδίσουμε τη δύσκολη μάχη για την παράταξή μας, τη μάχη για την Ελλάδα και το μέλλον της.
Πιστή στις αδιαπραγμάτευτες αρχές μου παραμένω απλός στρατιώτης στις γραμμές της παράταξης της Ν.Δ, αγωνιζόμενη, όπως πάντα εξάλλου, για τη νίκη της στις εκλογές της 4ης-10-2009.
Δικηγόρος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιτέας,
Πολιτευτής Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας.
Κοινοποίηση: κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, Πρόεδρο ΝΟΔΕ Φωκίδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο για τις Μονοδρομίσεις στην Ιτέα

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις μονοδρομίσεις, οι αποφάσεις που πήρε ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία, ακυρώθηκαν απο την Περιφέρεια