Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Τραπέζια στην πλαζ της Ιτέας

Κατεβάζει κάποιος τραπέζια στον δρόμο και τον κλείνει, δεν μιλάει κανένας, ο δρόμος κατοχυρώνεται σε αυτόν και από δημόσιος γίνεται ιδιωτικός, του καταστηματάρχη.
Να μην τσακωθείς λες να ζήσει και ο μαγαζάτορας, να αναπτυχθεί και η περιοχή.
Μετά από λίγο κάποιοι καταλαβαίνουν ότι το θράσος κινεί τα νήματα σε μια πόλη που δεν αντιδρά , το επόμενο βήμα είναι η καταπάτηση των παραλιών.
Μόλις στρώθηκε με τα μηχανήματα και τα βότσαλα η παραλία κάποιοι έτρεξαν πρώτοι να χαρούν την νέα διαμόρφωση. Αυτοί ήταν οι καταστηματάρχες που έβαλαν τα τραπέζια μέχρι την ... άκρη της θάλασσας.
Φρέσκο βότσαλο να σβήνουν τα τσιγάρα τους οι πελάτες και να πετάνε τα σκουπίδια τους, ωραίο πράγμα. Την επόμενη φορά θα πρέπει να δίνουν εντολή με τι υλικό ακριβώς επιθυμούν να στρωθεί η παραλία για να μπορούν να δουλεύουν καλύτερα.
Επειδή το Ελληνικό δαιμόνιο (δηλαδή η κομπίνα) μπορεί να μην έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του, σε περίπτωση που καθαριστεί η θάλασσα στην Ιτέα από πέτρες σίδερα κλπ. έχουμε να σας δώσουμε την εξής ιδέα.

Τραπέζια και μέσα στην θάλασσα. Αν βοηθήσουμε όλοι και καθαριστούν οι παραλίες τα κέρδη είναι σίγουρα, ιδιαίτερα προς τον Αι Γιάννη που είναι ρηχή η θάλασσα και χωράει πολλά τραπέζια.

Υπάρχει κανένας που να διαφωνεί, ή που να αντιδρά; δεν νομίζω.

Στις Ενώσεις νέα λίστα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών

Η νέα λίστα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών
Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε και απέστειλε στις Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών τον καινούργιο κατάλογο (λίστα) με τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, των οποίων το κόστος ενεργοποίησης των ατομικών τους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης της καινούργιας ΚΑΠ θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στη λίστα περιέχονται περί τους 250.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους στα διαθέσιμα στοιχεία ο ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανακοίνωσε η διοίκησή του, συνέταξε την καινούργια-ολοκληρωμένη λίστα με τους ... κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, από τους οποίους για τη φετινή ενεργοποίηση των ατομικών τους δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης οι Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών δεν πρέπει να εισπράττουν χρήματα, καθώς η δαπάνη θα καλυφθεί από το δημόσιο.

Η προηγούμενη λίστα, που είχε αποστείλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις ΕΑΣ περιείχε 304.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, συμπεριλαμβανομένων και 16.000 συνταξιούχων του ΟΓΑ, το αγροτικό εισόδημα των οποίων υπερέβαινε το 51% του συνολικού τους εισοδήματος.

Οι αγρότες για να δουν εάν συμπεριλαμβάνονται ή όχι στη λίστα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών θα πρέπει να δίνουν το ΑΦΜ τους στους αρμόδιους υπαλλήλους των Ενώσεων.

Για τους αγρότες που συμφωνούν με τον χαρακτηρισμό τους (κατά κύριο επάγγελμα ή μη), η διαδικασία λήγει. Όσοι δεν συμφωνούν, θα πρέπει σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να υποβάλουν ένσταση καταθέτοντας στις Ενώσεις φωτοτυπίες των φορολογικών τους δηλώσεων και εκκαθαριστικών σημειωμάτων από την εφορία, καθώς και φωτοτυπία του βιβλιαρίου ασφάλισης του ΟΓΑ.

Αγρότες που περιλαμβάνονται στη λίστα και έχουν ήδη πληρώσει στις ΕΑΣ χρήματα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους κατά την υποβολή της αίτησης ΟΣΔΕ, δικαιούνται σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να ζητήσουν την επιστροφή του ποσού που κατέβαλαν και οι EAΣ οφείλουν άμεσα να τους το επιστρέψουν.

Ανακοίνωση για το θέμα απο το ΚΚΕ
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εμπαίζει και προκαλεί τους αγρότες

Η κυβέρνηση εμπαίζει και προκαλεί εκείνους τους φτωχομεσαίους αγρότες και συνταξιούχους του ΟΓΑ που δεν τους απαλλάσσει από το χαράτσι για την υποβολή αίτησης προκειμένου να λάβουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται όπως τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Με αυτή την επιλογή της η κυβέρνηση», προσθέτει στην ανακοίνωση «κάνει ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης το αιτήματος των μεγαλοαγροτών να καταργηθούν και οι ελάχιστες επιδοτήσεις που κατευθύνονται στην φτωχομεσαία αγροτιά. Εξυπηρετεί την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ για γρήγορο και άμεσο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, ώστε να μείνουν οι λίγοι μεγάλοι που θα συγκεντρώσουν τη γη και παραγωγή και θα γίνουν ακόμα μεγαλύτεροι.

Όλα αυτά τα χρόνια οι παρακρατήσεις μέρους των επιδοτήσεων, τόσο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ είναι παράνομες και καταχρηστικές, αφού απαγορεύεται το «τσεκούρεμα» τους, που σε μερικές περιπτώσεις φτάνει το 35% της συνολικής.

Καλούμε τους αγρότες και συνταξιούχους να μην αποδεχτούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι αλλά να διεκδικήσουν το σύνολο των επιδοτήσεων που δικαιούνται και την επιστροφή όσων παράνομα και καταχρηστικά στο παρελθόν τους παρακράτησαν».

Δύο θέσεις εργασίας στον Δήμο Ιτέας

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (Εποχιακό Προσωπικό)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ
ΚΛΑΔΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΘΕΣΕΙΣ 2
ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ
ΕΔΡΑ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 10/6/2009
ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ Ιστοσελίδα
Τηλέφωνα: 22650-32345, 22650-32860

Τα αποτελέσματα του ποδηλατικού γύρου Δελφών

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 5ο Ποδηλατικό Κύπελλο Δελφών 2009 που συνδιοργανώθηκε το διήμερο 13-14 Ιουνίου από τον Δήμο Δελφών και την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Ένα συναρπαστικό αθλητικό διήμερο που δοκίμασε τις αντοχές και την δύναμη 100 περίπου αθλητών οι οποίοι έλαβαν μέρος. Πρόκειται για τον δυσκολότερο αγώνα ποδηλασίας στην Ελλάδα που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους ποδηλάτες της χώρας. Ατομική χρονομέτρηση και αντοχή που -ειδικά φέτος- δημιούργησαν τεράστιο συναγωνισμό και μάλιστα σε ... μεγαλύτερη από κάθε φορά αγωνιστική κλίμακα.
Το άψογο της διοργάνωσης άφησε για ακόμη μία χρονιά τις καλύτερες των εντυπώσεων και την υποχρέωση για ακόμη καλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον. Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Καλτσής, οι Δελφοί εξελίσσονται σε ένα σημαντικό αθλητικό σταυροδρόμι και αυτό το σταυροδρόμι ανοίγει όλο και μεγαλύτερους δρόμους για την Φωκίδα αλλά και την Στερεά Ελλάδα.
Οι υπεύθυνοι της Π.Ε.Π.Α. ευχαρίστησαν τον Δήμο Δελφών για την άψογη συνεργασία και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη αγωνιστική χρονιά στους Δελφούς.
Ο Δήμος Δελφών θα ήθελε να ευχαριστήσει την Τροχαία Φωκίδας, την Αστυνομική Δ/νση Άμφισσας, το Αστυνομικό Τμήμα Δελφών, το Γ.Ν. Άμφισσας, το Κέντρο Υγείας Ιτέας, τον Ιατρό κ. Ηλία Οικονόμου και όλους όσους δούλεψαν για την άρτια αυτή διοργάνωση.

Οι νικητές ανά κατηγορία ήταν:
ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ:
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 26’:22
ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ 26’:43
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 26’:55
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 27΄:25
ΜΑΛΙΣΙΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 28’:22
ΠΑΠΟΥΤΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 28’:55
Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 29’:10
ΜΠΟΥΤΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 29’:36
ΚΟΥΡΜΠΕΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 29’:41
ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ:
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ 3:52’:00
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 3:53’:42
ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 3:55’:27
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΣΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 3:52’:59
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 3:53’:46
KRIPPEL MATTHIAS 3:53’:59
Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΥΡΜΠΕΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 3:55’:27
ΜΠΟΥΤΣΙΑΣ 1ΗΜΗΤΡΗΣ 4:13’:38
ΤΣΑΠΑΡΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙ5ΤΗΣ 4:30’:03

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ των ήχων του Δάσους

Δημοσιεύθηκε το πρόγραμμα του φεστιβάλ του Δάσους που γίνεται κάθε χρόνο απο τον σύλλογο Ελιά.

"Ήχοι του Δάσους" 2009
10, 11 και 12 Ιουλίου 2009 Στο Οροπέδιο Αγίας Τριάδας Καλοσκοπής Φωκίδας
Στη διάθεσή μας θα έχουμε τρεις ολόκληρες μέρες για...

* να περιηγηθούμε στα κατάφυτα βουνά της Φωκίδας,
* να σκαρφαλώσουμε σε κορυφές,
* να ανακαλύψουμε καλά κρυμμένα μονοπάτια και
* να απολαύσουμε υπέροχες μουσικές βραδιές παρέα με τους:...

- Γιάννη Αγγελάκα
- Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
- Δημήτρη Σταρόβα
- Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο
- Μιχάλη Δέλτα
- Μίκρο
- Δήμο Αναστασιάδη
- White Dragon
- Ειρήνη Ψυχράμη
- Ζίνα Αρβανιτίδη
- Αντίπερα Όχθη
- Picos Apicos and the Pina Coladas...

άλλα και άλλα πολλά τοπικά συγκροτήματα και djs

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας να μοιραστούμε μαζί σας κάθε μαγευτική στιγμή του τριημέρου !!!

Τιμές εισιτηρίων:

* Παρασκευή: 15€
* Σάββατο: 15€
* Κυριακή: 10€
* Τριήμερο: 25€

Προπώληση εισιτηρίων:

Η προπώληση εισιτηρίων δεν έχει ξεκινήσει. Τα εισιτήρια αυτά τιμώνται στα 25€.
Σύντομα θα ανακοινωθούν τα σημεία προπώλησης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μικρή Σκηνή
* Κώστας Κοντογεώργος
* Μαύρα Ρόδα
Μεγάλη Σκηνή
* Dream Tower
* Γιάννης Αγγελάκας και Επισκέπτες
* Picos Apicos and the Pina Coladas
* White Dragon
* FMJs
* Dj Χατζηκωνσταντίνου / Dj Πάππος

11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ
Μικρή Σκηνή
* Wanted
* Τρεις λαλούν και δυο ντραμίστες
Μεγάλη Σκηνή
* Δήμος Αναστασιάδης / Ειρήνη Ψυχράμη
* Λαυρέντης Μαχαιρίτσας / Δημήτρης Σταρόβας / Άλκης Κωνσταντόπουλος / Ζίνα Αρβανιτίδη
* Αντίπερα Όχθη
* Βόμβοι
* Dj Ταλάντης / Dj Μπακαλάκος


12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
Μικρή Σκηνή
* Soul Weakness
Μεγάλη Σκηνή
* Mikro
* Djs Involvers
* Μιχάλης Δέλτα

περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ

Σκουπίδια στην παραλία της Ιτέας

Αυτήν την πόλη την ριμάδα την έχουν εγκαταλείψει όλοι οι υπεύθυνοι.
Τα σκουπίδια μοιάζει να μην έχουν μαζευτεί από το περυσινό καλοκαίρι.
Πέρασε το τριήμερο των εκλογών που δεχθήκαμε πολύ κόσμο, πέρασε κι ακόμα μια εβδομάδα και τίποτα δεν έχει γίνει. Πότε θα μαζέψετε τα σκουπίδια κύριοι υπεύθυνοι.
Ως πότε θα συμπεριφέρεστε στην πόλη μας σαν να είναι ανοιχτή χωματερή;
Μήπως ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεβρομίσει ο τόπος θα ήταν να δηλώσετε την παραίτησή σας;
Με παραλία καφέ από την λάσπη των επιχωματώσεων, χωρίς ομπρέλες και τίγκα στο σκουπίδι, ποιόν περιμένετε να προσελκύσετε, εκτός και αν ο σκοπός σας είναι να διώξετε τους πάντες από αυτόν εδώ τον τόπο.