Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Τραπέζια στην πλαζ της Ιτέας

Κατεβάζει κάποιος τραπέζια στον δρόμο και τον κλείνει, δεν μιλάει κανένας, ο δρόμος κατοχυρώνεται σε αυτόν και από δημόσιος γίνεται ιδιωτικός, του καταστηματάρχη.
Να μην τσακωθείς λες να ζήσει και ο μαγαζάτορας, να αναπτυχθεί και η περιοχή.
Μετά από λίγο κάποιοι καταλαβαίνουν ότι το θράσος κινεί τα νήματα σε μια πόλη που δεν αντιδρά , το επόμενο βήμα είναι η καταπάτηση των παραλιών.
Μόλις στρώθηκε με τα μηχανήματα και τα βότσαλα η παραλία κάποιοι έτρεξαν πρώτοι να χαρούν την νέα διαμόρφωση. Αυτοί ήταν οι καταστηματάρχες που έβαλαν τα τραπέζια μέχρι την ... άκρη της θάλασσας.
Φρέσκο βότσαλο να σβήνουν τα τσιγάρα τους οι πελάτες και να πετάνε τα σκουπίδια τους, ωραίο πράγμα. Την επόμενη φορά θα πρέπει να δίνουν εντολή με τι υλικό ακριβώς επιθυμούν να στρωθεί η παραλία για να μπορούν να δουλεύουν καλύτερα.
Επειδή το Ελληνικό δαιμόνιο (δηλαδή η κομπίνα) μπορεί να μην έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του, σε περίπτωση που καθαριστεί η θάλασσα στην Ιτέα από πέτρες σίδερα κλπ. έχουμε να σας δώσουμε την εξής ιδέα.

Τραπέζια και μέσα στην θάλασσα. Αν βοηθήσουμε όλοι και καθαριστούν οι παραλίες τα κέρδη είναι σίγουρα, ιδιαίτερα προς τον Αι Γιάννη που είναι ρηχή η θάλασσα και χωράει πολλά τραπέζια.

Υπάρχει κανένας που να διαφωνεί, ή που να αντιδρά; δεν νομίζω.

8 σχόλια:

  1. Τα τραπεζια η πρεπει να βγαινουν μετα τις 8μμ η να τοποθετηθουν μακρια απο τις ομπρελλες και την θαλασσα διπλα στον πεζοδρομο.Ποιος τους ...νοικιασε διπλα στο κυμα?Η αστυνομια ελεγξε αυτη την τοποθετηση?Στην Ναυπακτο τα τραπεζια ειναι μονιμα, ωραιες πανινες η μπαμπου καρεκλες,μακρυα απο την θαλασσα και βαζει κανεις την ομπρελλα του και καθεται στην παραλια.Ποιος απο τον ΔΗΜΟ επετρεψε να μην μπορουν οι λουομενοι να κατσουν στην παραλια?Ελπιζω ο δημος η η αστυνομια να απαντησει και να υπαρξει αποψη για το ειδος των τραπεζοκαθισματων που επιτρεπεται ωστε να γινει ωραιος ο χωρος αφου φυγουν τα χορταρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορει ο δημος να τοποθετησει ξυλινο δαπεδο κοντα στον πεζοδρομο η γκαζον, για να φυγουν αυτα τα εγκαταλελειμενα χορταρια,μακρυα απο το κυμα ας τοποθετηθουν ιδιας ποιοτητας επιπλα για καφε η φαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα αυτά έχει, αυτά αξιοποιεί!"Να βγαίνει χρήμα από το...πουθενά!". Ούτε επενδύσεις,ούτε και πολύς κοπος.Να κεφαλοποιούμε πάνω στον φτηνό παραγωγικό συντελεστή που λέγεται Φύση και στη..μαύρη εργασία, βεβαίως βεβαίως, κυρίως των αλλοδαπών!
    Και στη μαρίνα κάτι ανάλογο γίνεται...βγαλανε και μερικά καγκελα να χωράνε περισσότερα τραπέζια... Ως το..Κέντρο Υγείας θα φτάσουν!
    Απ' τον Αγιάννη ως το...ΚΥ..μια ετέεεεεελειωτη σειρά από τραπεζια και τραπεζάκια!Μια ωραία ατμόσφαιρα!
    Α, οι ομπρέλες είναι νόμιμες?
    Περαστικός από Ιτέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πράγματα είναι απλά και έχουν ξαναγίνει.
    Στην αρχή μπαίνουν παράνομα τα τραπεζοκαθίσματα, μετά μπαίνει ομπρέλα, ή τέντα και κατόπιν η κατασκευή γίνεται πιο μόνιμη.
    Όταν η ζέστη μεγαλώσει τα βράδια πλέον βαριούνται να ανοίξουν την τέντα, ή η κατασκευή δεν το επιτρέπει, με αποτέλεσμα να εξαπλώνονται ακόμα περισσότερο. Η κατάληξη είναι η θάλασσα, εκεί θα καταλήξουν για να αυξήσουν κι άλλο τον χώρο που πλέον θα είναι πολύ πιο ζεστός από πριν.
    Ας παραχωρήσουν από τώρα και τον θαλάσσιο ή υποθαλάσσιο χώρο της Ιτέας, ή ας τους πούνε να ανοίγουνε τις τέντες τα μαγαζιά τους, το κακό έχει παραγίνει πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί για δέντρα "φυτεύουμε" τραπέζια και παράγκες στη συνέχεια. Μάλλον πρέπει να διορθωθεί και το κτηματολόγιο για να ενσωματωθούν οι παραλιακές "ιδιοκτησίες".

    Πάντως η αποκλειστικά βραδινή χρήση στην πλαζ με απόσυρση των τραπεζοκαθισμάτων με το νυχτερινό κλείσιμο και ανάληψη της ευθύνης καθαρισμού της περιοχής από τους καταστηματάρχες, μπορεί να γίνει αποδεκτή, αν εφαρμοστούν οι κανόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η λύση είναι μία: να μαζευτούμε κάμποσοι και περνώντας να τα πετάξουμε όλα μέσα στη θάλασσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλεος πια μ' αυτή την γκρίνια!!
    Αναχρονιστικοί!!
    Γιατί δε βλέπετε μόνο τα καλά της Ιτέας;Πως θα πάμε έτσι μπροστά;
    Και στο κάτω κάτω οποιανού δεν του αρέσει τζους!
    Εμείς έτσι μάθαμε απ' τον παππού μας, να κάνουμε ότι μας καπνίσει και να μη δίνουμε λογαριασμό.
    Και τώρα έχουμε κριτική απ' τον οποιοδήποτε, μόνο και μόνο επειδή είναι δημότης!
    Δε φτάνει που δε μας ψηφίζετε, όπως ψήφιζε ο παππούς σας τον παππού μας, βγάζετε και γλώσσα από πάνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την γλωσσα την χρησιμοποιουν οσοι παρανομουν και την δεχονται οι αρμοδιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή