Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γαλάζιες Σημαίες 2012 σε 394 Ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες , καμία στην Φωκίδα

Μόνη γαλάζια σημαία στον Δήμο Δελφών η σημαία που κατέβηκε υποψήφιος ο Δήμαρχος στις εκλογές .

Φέτος δεν υπάρχει και δικαιολογία, γιατί την προηγούμενη χρονιά οι Δήμαρχοι μπορεί και να λέγανε ότι δεν προλάβαιναν, τώρα τι θα πουν είχαν όλο τον χρόνο δικό τους.

Γαλάζιες Σημαίες 2012 | Bραβευμένες ακτές και μαρίνες
Αν δεν μελαγχολείτε δείτε τις βραβευμένες ακτές και μαρίνες της χώρας μας...

Σε πορεία αργού θανάτου ο Καστανόλογγος της Καρύστου

Από ανακοίνωση του ΣΠΠΕΝΚ (σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος νότιας Καρυστίας)

Στις 19/5/2012 επισκεφθήκαμε τον Καστανόλογγο με  καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, φοιτητές και ερευνητές του ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής ΄Ερευνας). Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εκτιμηθεί η κατάσταση του Καστανόλογγου και να συγκεντρωθούν στοιχεία για την σύνταξη μιας μελέτης προστασίας των καστανιών. Οι ειδικοί επανέλαβαν την κοινή διαπίστωση ότι το δάσος βρίσκεται σε πορεία αργού θανάτου και αργά ή γρήγορα τα δέντρα θα εξαφανιστούν. Ηδη στην περιφέρεια του δάσους...

Εφημερεύοντα βενζινάδικα στην Φωκίδα


   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
     ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ταχ. Διεύθυνση:  Ι. Γιδογιάννου 31                  
Ταχ. Κώδικας :   331 00 Άμφισσα                          
Τηλέφωνο: 2265350655    
                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
        Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας, κ. Π. Γαζή,  καθορίστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργούν τα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Π.Ε. Φωκίδας, μετά την απελευθέρωση του ωραρίου που ισχύει πλέον σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν. 4062/2012 (ΦΕΚ 70/Α΄/30-03-2012).
         Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις του παραπάνω άρθρου, το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 22 του Ν....

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΤΕΑΣ (Π.Σ.ΙΤ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΤΕΑΣ (Π.Σ.ΙΤ)

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ιτέας σας προσκαλεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 και ώρα 20:00 στο Κυριακοπούλειο – Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας, όπου θα γίνει η παρουσίαση των καταστατικών σκοπών του.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ.

Ολανδρεϊσμός

Του Θ.Καρτερού
Το καινούργιο κοσκινάκι τους είναι ο… Ολανδρέου.
 Τον αποκάλεσε, λένε, έτσι ο Τσίπρας τον Γάλλο πρόεδρο και τους έπιασε στην Ελλάδα φρίκη. 
Ο Σαμαράς βρήκε τον Τσίπρα αφελή και επικίνδυνο, η Ντόρα μη ευγενή, η Άννα των θρανίων επιπόλαιο. Σύμπας ο αστερισμός του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έπεσε πάλι πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διαταράσσει τις σχέσεις με τους συμμάχους!
Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας είπε ότι,  αν ο Γάλλος πρόεδρος δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του, θα γίνει… Ολανδρέου. Ένας Γάλλος Παπανδρέου, ας πούμε.  Τι το μεμπτό και θυμώνουν στην Ιπποκράτους;  Κορώνα στο κεφάλι τους τον ...

Ενημερωτική Εκδήλωση ''ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ''

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των μαθητών του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κίρρας και του ειδικού σχολείου Άμφισσας στην πλαζ βραχάκια από μέλη του συλλόγου μας, διασώστες του ΕΚΑΒ και στελέχη του Υπολιμεναρχίου Ιτέας.
Οι μικροί μαθητές άκουσαν κάποια ιστορικά στοιχεία για την κατάδυση- ελεύθερη και αυτόνομη - και ήρθαν σε άμεση επαφή με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται.
Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και ...

Προεκλογικό.... μανιφέστο!

Διαβάζω και βλέπω ειδήσεις, όπου σημαντικά θέματα θεωρούνται τα αγγλικά του Τσίπρα, το πως ακριβώς είπε το Ολαντρέου, το αν θα μας πάρουν τις καταθέσεις (ποιές;)...

Την ίδια στιγμή, ζω όπως όλοι τη σκληρή καθημερινότητα. Από τις 20 Οκτωβρίου χωρίς μόνιμη απασχόληση, γράφω σε μερικά περιοδικά και έχω μήνες να πληρωθώ... Παρ' όλα αυτά οι υποχρεώσεις τρέχουν. Το ένα χαράτσι πάνω στο άλλο, κρατήσεις υπέρ ΟΑΕΔ (όπου δεν δικαούμαι να πάρω κάποιο επίδομα επειδή δούλευα με ψευδεπίγραφη σύμβαση έργου).
Προεκλογικά διορίστηκαν στις θέσεις όπου δουλέυαμε εγώ και άλλοι συνάδελφοι, άνθρωποι με ανύπαρκτα προσόντα...