Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Η νέα ιστοσελίδα του Κροκύλειου

Είμαστε στο "εμείς" και όχι στο "εγώ". Και στο εξής να το λάβουμε γνώση αν θέλουμε να φτιάξουμε χωριό, να ζήσουμε όλοι μαζί, είχε πει ο Στρατηγός Μακρυγιάννης κάποτε. Από αυτό ορμώμενος και με άξονες το μεράκι και την αγάπη μου για την γη των προγόνων μας, το Κροκύλειο Φωκίδος.
Προχώρησα στη δημιουργία αυτού του διαδυκτιακού τόπου. Είναι μια προσπάθεια προώθησης της φυσικής ομορφιάς αλλά και της μεγαλοπρεπούς ιστορίας του τόπου μας που με τόσους αγώνες μας χάρισαν. Είναι επίσης μια προσπάθεια συνένωσης και ενημέρωσης όλων των ... συγχωριανών μας που ενδιαφέρονται πραγματικά γι'αυτόν
τον τόπο αλλά οι συνθήκες και οι περιστάσεις μας κρατάνε μακριά από το χωριό μας!
Μέσα από αυτή τη σελίδα θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης να έχει μια πλήρη γνώση για την ιστορία του χωριού, της φυσικές του ομορφιές και φυσικά να ενημερώνεται για τα τελευταία νέα.
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο, εκδηλώσεων και προβολών του χωριού, δε θα μπορούσαν φυσικά να λείψουν από τη σελίδα μας.
Βάζοντας το πρώτο λιθαράκι και με την βοηθειά σας αυτή η σελίδα οφείλουμε όλοι μαζί να γίνει αντάξια των προσδοκιών μας.......

Υ.Γ: Κάθε πρόθυμη και δυναμική βοήθεια ενίσχυσης της σελίδα μας δεν
θα μένει απαρατήρητη. Πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε στη σύνθεση
του παζλ που ακούει στο όνομα... Κ Ρ Ο Κ Υ Λ Ε Ι Ο !!
από http://www.krokilio.gr/krokilio/

Στην ίδια κατοικημένη περιοχή θα γίνει και φέτος το παζάρι της Λιβαδειάς

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες των κατοίκων που μένουμε στην περιοχή Λιβαδάκια και παρά την έκκληση να μεταφερθεί εκτός κατοικημένων περιοχών το παζάρι της Λιβαδειάς, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε στις 28/9, την παραμονή του και φέτος στον ίδιο χώρο με το αιτιολογικό ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για την μεταφορά του.

Ωστόσο το αίτημα των κατοίκων μαζί με τις πάνω απο 150 υπογραφές είχε κατατεθεί απο τον Ιούλιο στον Δήμο, ενώ έγινε σαφές ότι όλοι γνώριζαν πολύ καλά τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται απο πέρυσι, όταν οι καταγγελίες των περιοίκων στο Δήμο, την Αστυνομία, τον εισαγγελέα και τη Δ/νση Υγιεινής της Νομαρχίας ήταν συνεχείς.

Στην απόφαση συμπεριλήφθηκε η υποχρέωση να ληφθούν πρόσθετα μέτρα αστυνόμευσης ώστε ... να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι που οδηγούν στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής, μέτρα υγιεινής καθώς και να αναζητηθεί εναλλακτικός χώρος για το 2010.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ιδιαίτερα ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αναγνώριζαν ότι τα μέτρα που εξήγγειλαν ήταν σχεδόν αδύνατο να τηρηθούν. Οι κ. Αποστόλου και Καλογήρου μίλησαν για "μαφίες και εκτελεστές!" που λυμαίνονται το παζάρι. Ο κ. Αποστόλου μάλιστα ομολόγησε ότι και ο ίδιος πέρυσι αισθανόταν φόβο και ότι μετά απο δυο-τρεις ημέρες παραιτήθηκε απο την προσπάθεια να ελέγξει το χώρο του παζαριού. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι δρόμοι που δεσμεύτηκαν ότι θα παραμείνουν ανοιχτοί (ανάλογη δέσμευση είχε αναληφθεί και πέρυσι χωρίς επιτυχία) θα είναι δύκολο να ελεγχθούν γιατί πολλοί ενοικιάζουν τα ισόγεια στους εμπόρους της πανήγυρης. Ο κ. Αυγέρης, αρμόδιος αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι όσες χημικές τουαλέτες και αν τοποθετηθούν δεν θα λύσουν το πρόβλημα της υγιεινής.

Κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν έδωσε απάντηση στο ζήτημα της μετάδοσης της γρίππης Η1Ν1, σε συνθήκες συνωστισμού, με διανομή τροφών και ποτών σε συνθήκες που δεν ελέγχονται και ενώ πάνω απο 1000 άνθρωποι θα ζουν επί μια εβδομάδα, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες διαβίωσης (παρασκευή φαγητού, προσωπική υγιεινή κλπ) σε μια γειτονιά με σχολεία στα οποία φοιτούν 750 παιδιά, νήπια, έφηβοι, παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Κανείς δεν έδωσε απάντηση τι θα γίνει αν χρειαστεί να μπεί Πυροσβεστική ή Ασθενοφόρο.

Κανείς δεν έδωσε απάντηση για τους κινδύνους που θα διατρέξουν και φέτος μικρά παιδιά και έφηβοι που αναγκάζονται να διασχίζουν το παζάρι.

Και βέβαια κανείς δεν έδωσε απάντηση με ποιό ηθικό δικαίωμα καλούν για πέμπτη χρονιά τους επαγγελματίες και τους κατοίκους, να αποκλειστούν επί περίπου δέκα μέρες χωρίς να μπορούν να δουλέψουν ή να μετακινηθούν, σε ένα χώρο με ηχορύπανση, βρωμιά και σκουπίδια, σε μια γειτονιά που παραδίδεται στην ευθύνη των "εκτελεστών και της μαφίας";

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ. Α. Μητάς και Ν. Κοτσικώνας, επέμειναν στην ανάγκη να απομακρυνθεί απο φέτος το παζάρι και μειοψήφισαν.

Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως δηλώνουμε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά εφέτος την τήρηση των δεσμεύσεων του δημοτικού συμβουλίου και βέβαια την έγκαιρη προετοιμασία για την εξεύρεση νέου χώρου διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης.

Δέσποινα Σπανούδη
Από Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Του γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΝ ΦΩΚΙΔΑΣ Δημήτρη Χ.Κοΐβαρη

Από άρθρο στην Εφημερίδα η Ώρα της Φωκίδας.

Θα ήταν ίσως κοινοτυπία να διαπιστώνει κανείς δημόσια ,και μάλιστα παραμονές εκλογών του 2009 ,ότι η νεολαία είναι η βάση της κοινωνίας μας, είναι το μέλλον που έρχεται και η ελπίδα όλων μας για το αύριο κι επειδή ακριβώς αυτό είναι κοινά αποδεκτό και αυτονόητο, θα πρέπει να δούμε πως χειρίστηκαν τα θέματα της νεολαίας αυτοί που διαχειρίστηκαν τις τύχες της και τι προτείνουν για το μέλλον.
Το σύστημα διακυβέρνησης, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ,γι’ αυτή τη νεολαία επιφυλάσσει όλο και χειρότερη μεταχείριση με αποτέλεσμα να είναι κοινά αποδεκτό πλέον ότι οι νέες και οι νέοι ηλικίας μέχρι 30 ή και 35 ετών θ’ αποτελέσουν την πρώτη γενιά μετά τη δεκαετία του 1960 που, σε γενικές γραμμές ,θα ζήσει χειρότερα σε πολλά επίπεδα από τους γονείς τους.
Η αλληλοδιαδοχή Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια γιγάντωσαν τα ποσά που ... ξοδεύονται για εξοπλισμούς, ενίσχυσαν την παντοδυναμία του τραπεζικού συστήματος με το πρόσχημα της κρίσης εκτινάσσοντας τα κέρδη του σε σκανδαλώδη επίπεδα, ξεπούλησαν σχεδόν όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις για να μειώσουν τάχα το έλλειμμα, (που παρ’όλα αυτά θεριεύει) κι έστησαν μία δημόσια διοίκηση φέουδο της κάθε κυβέρνησης κι εργαλείο κομματικών πελατειακών σχέσεων.
Επιπλέον τα δύο κόμματα ενίσχυσαν τις ανεξέλεγκτες αγορές (οι οποίες θα τα ρύθμιζαν αυτόματα όλα με κάποιο μαγικό τρόπο μέχρι που κατέρρευσαν με πάταγο),εγκατέλειψαν στην τύχη του το κοινωνικό κράτος, υποβάθμισαν συνειδητά τη δημόσια παιδεία (και τώρα μας προτείνουν κολλέγια κλπ),υποβάθμισαν τη δημόσια υγεία, αύξησαν την ανεργία (ειδικά των νέων καλπάζει με ποσοστά πάνω από 25%),έστησαν το πιο άδικο φορολογικό σύστημα της Ευρώπης και παρέδωσαν απροστάτευτο το φυσικό και κοινωνικό πλούτο της χώρας στα νύχια της οικονομικής ολιγαρχίας(και τώρα θυμήθηκαν πράσινες αναπτύξεις).
Παράλληλα έστησαν μηχανισμούς χειραγώγησης της νεολαίας, μηχανισμούς που προσβάλλουν τις νέες και τους νέους, ισοπεδώνουν τις ελπίδες τους δείχνοντας στη νέα γενιά σαν προοπτική τη μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία, τα STAGE και τα μπλοκάκια και προσπαθούν να δημιουργήσουν κομματικά ενεργούμενα στις αίθουσες αναμονής των βουλευτικών και των κομματικών γραφείων.
Η Ν.Δ. για όσα έκανε ως κυβέρνηση αλλά και για όσα προβάλλει ως πρόταση για το μέλλον της αρμόζει μια βαριά εκλογική ήττα.
Για το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές ο λαός δεν θα τρίβει τα χέρια του από χαρά αλλά θα τρίβει τα μάτια του για όσα θα γίνονται σε βάρος του, με στήριγμα τη δική του ψήφο.(Οι νεότεροι ας ρωτήσουν τους παλιούς για τις εκλογές του 1985 , όπου έταζε καλύτερες μέρες κι είχε έτοιμο για εφαρμογή στο συρτάρι ένα από τα βαρύτερα προγράμματα λιτότητας).
Το ΚΚΕ έχοντας κατά νου την απόρριψη και πολλές φορές τη συκοφάντηση κάθε διαφορετικής αριστερής άποψης που διατυπώνεται εκτός αλλά και μέσα στο ΚΚΕ, αρνείται μόνιμα την κοινή δράση όλων των αριστερών δυνάμεων, ανεξάρτητα από επιμέρους ιδεολογικές διαφορές, και οργανώνει χωριστές κινητοποιήσεις ενώ παράλληλα ζητάει την ψήφο των αριστερών ακόμα και όσων διαφωνούν μαζί του δηλ. ακόμα κι αυτών που δεν τους θέλει στις κινητοποιήσεις του !!!!!
Σ’ αυτές τις συνθήκες εμείς ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών ,και ειδικότερα των νέων κοριτσιών και αγοριών.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων στο πλευρό των πιο αδύναμων, των άνεργων και της γενιάς των 700 ευρώ και υπερασπίστηκε τα δημόσια αγαθά, τις κοινωνικές υπηρεσίες και το περιβάλλον από την εμπορευματοποίηση.
Γιατί η δημόσια δωρεάν παιδεία και η δημόσια υγεία είναι δικαίωμα για όλους ,τα δάση, τα βουνά, οι ακτές, οι θάλασσες και τα ποτάμια (που τα δανειζόμαστε από τις ερχόμενες γενιές) είναι κοινωνικά αγαθά κι εθνικός πλούτος και όχι αντικείμενα κερδοσκοπίας της οικονομικής ολιγαρχίας.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που αντιστέκεται αποφασιστικά στην ξενοφοβία ,το ρατσισμό και τον ακροδεξιό λαϊκισμό και πιστεύει ότι το μέλλον είναι η δημοκρατία, ο σεβασμός της ελευθερίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων θεωρώντας ότι πρέπει να λειτουργούν με κριτήριο την κοινή ωφέλεια και όχι την κερδοσκοπία και οι αγρότες (ειδικά οι νέοι αγρότες) χρειάζονται σημαντική στήριξη για να μπορέσουν να δουλέψουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Γιατί όποιος θέλει να φύγει η Ν.Δ. επειδή δεν αντέχει άλλο και παράλληλα δεν θέλει να υπογράψει στο όνομα του ΠΑΣΟΚ λευκή επιταγή με την ψήφο του, έχει λύση. Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, εγγύηση αποτελεσματικής αντίστασης, δύναμη ρεαλιστικής ελπίδας κι ασπίδα κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στον αγώνα των νέων για καλύτερη ζωή, ψήφος για να μη νοιώθει κανείς εξαπατημένος την επόμενη μέρα, ψήφος που ανοίγει παράθυρο στην ελπίδα για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία.
Η ψήφος στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα Πολυξένη Ηλιοπούλου, Νίκο Κουτσούκο και Απόστολο Τσιάμη σημαίνει στήριξη, κουράγιο και δύναμη σε ανθρώπους που ζουν και δραστηριοποιούνται με τις οικογένειές τους στη Φωκίδα, υποψήφιους που θα τους βρεις κι αύριο,πολίτες που δεν περιμένουν να ζήσουν από την πολιτική τους τοποθέτηση.
Επειδή το αύριο είναι σημαντικό και δεμένο με τα νιάτα ζητάμε ειδικά από τις νέες και τους νέους, όχι μόνο την εκλογική τους στήριξη, αλλά και τη συμμετοχή τους, την κριτική και τις προτάσεις τους για τον τόπο, για τη ζωή μας και για το κόμμα μας ,η ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο είναι http://syrizafokidas.blogspot.com και θα είναι ανοικτή και διαθέσιμη σε όλους
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ιτέα 30.09.2009

Μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Φυλακή Μαλανδρίνου

101gr ηρωίνης βρέθηκαν χθες σε μπουφάν κρατουμένου σε κελί στις φυλακές του Μαλανδρίνου.
Το γεγονός ανησυχεί ιδιαιτέρως την αστυνομική διεύθυνση Φωκίδας, η οποία επικεντρώνεται στο να βρει πώς τα ναρκωτικά πέρασαν μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα που θεωρείται υψίστης ασφαλείας.
Δέκα λεπτά νωρίτερα 3 ακόμη γραμμάρια ηρωίνης είχαν βρεθεί σε κοινόχρηστη τουαλέτα της ίδιας ... φυλακής.
Σχόλιο Ιτεανετ:
Από ότι καταλαβαίνουμε με τέτοιες ποσότητες από υψίστης ασφαλείας, γίνανε υψίστης διακίνησης οι φυλακές του Μαλανδρίνου.
Από star-online.gr