Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Στα όρια του μαζί

Άμφισσα, Σεπτέμβριος 2012 Επιμέλεια έκθεσης: Κωστής Σταφυλάκης Παραγωγή: The Symptom Projects
 
Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία βιώνει μια αναβίωση των συλλογικοτήτων, των συλλογικών μορφών διαμαρτυρίας, των προταγμάτων αυτό-οργάνωσης και συμμετοχής. Η ιδέα της κοινότητας ως μια διαφορετική μορφή οργάνωσης του πολιτικοκοινωνικού βίου έχει αποκτήσει ξανά αίγλη σε κοινωνικά στρώματα και ομάδες, ιδίως εντός της νεολαίας των αστικών περιοχών που από το 2008 υπέστη μια απότομη πολιτικοποίηση. Επιπλέον, τόσο στο ...

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ για να προχωρήσει το φράγμα Τολοφώνος

Με τρία χρόνια καθυστέρηση και τον τεράστιο κίνδυνο να βρεθεί εκτός χρηματοδότησης, ξεκινά μια μελέτη που αν ολοκληρωθεί θα οδηγήσει στην κατασκευή ενός σοβαρού και χρήσιμου έργου για την πεδινή Δωρίδα. Ο λόγος φυσικά γίνεται για τη « μελέτη ταμιευτήρα Τολοφώνος στη θέση Χαρμίσκο και αρδευτικού δικτύου » ή πιο γνωστό ως φράγμα Τολοφώνος.

Από το 2009 που προκηρύχθηκε το έργο κατέληξε να υπογραφή σύμβαση με τον ...

"Γιατί εξαιρείται η Goldman Sachs;"



 Τι Κυβέρνηση έχουμε;
Κουρεύει αυτά που χρωστά στους εργαζόμενους και τους μικροκαταθέτες για να δώσει δώρα στους τοκογλύφους τραπεζίτες.

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με επείγουσα ερώτησή του, την ανήθικη εξαίρεση από την διαδικασία του κουρέματος του PSI του αμαρτωλού swap με την Goldman Sachs.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το swap ύψους 5 δισ. ευρώ που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Goldman Sachs παρότι είναι δομημένο προϊόν και όχι ...

Cine Itea: "Το κορίτσι με το τατουάζ " (Σουηδία 2009)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/3/2012 ΩΡΑ 9μμ στο Δημαρχείο της Ιτέας

Το κορίτσι με το τατουάζ (Män som hatar kvinnor)
Σουηδία, 2009
Σκηνοθεσία: Νιλς Αρντεν Οπλεβ.
 Ηθοποιοί: Μίκαελ Νίκβιστ, Νοόμι Ραπάσε, Λένα Εντρε, Πέτερ Χάμπερ.
Διάρκεια:  152'
Υπόθεση: 
 Ο δημοσιογράφος Μάικλ Μπλόμκβιστ γνωρίζει και συνεργάζεται (για να εξιχνιάσει την περίεργη εξαφάνιση πριν 40 χρόνια της κόρης ενός μεγαλοβιομήχανου ) με την Λίσμπετ Σαλάντερ, ένα ανορεξικό κορίτσι με τατουάζ και έφεση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με σκοπό να ερευνήσει την εξαφάνιση της Χάριετ Βάνιερ. Μαζί θα ξετυλίξουν ένα κουβάρι με απίστευτες οικογενειακές ίντριγκες, οικονομικές απάτες και στυγερά εγκλήματα.
     Οι διαρκείς ανατροπές, τα ευρήματα και η συνεχής δράση κάνουν τα 152 λεπτά να περνούν χωρίς να το ...