Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Τσίπρας και Αλαβάνος σήμερα στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι συνθετικές κινήσεις και οι ενωτικές προσπάθειες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν καρπούς, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την οριστικοποίηση της σημερινής κρίσιμης μεσημεριανής (3 μ.μ.) συνεδρίασης της γραμματείας του συμμαχικού σχήματος στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν ο Αλ. Τσίπρας, ο Αλ. Αλαβάνος, καθώς και άλλα κορυφαία στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Γιάννης Μπανιάς και από τις συνεννοήσεις και τις τηλεφωνικές επαφές που έγιναν έως και χθες το απόγευμα επιβεβαιωνόταν ότι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βαλτετσίου θα βρεθούν όλα τα κορυφαία στελέχη του σχήματος. Το σύνολο του ... στελεχικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ συνομολογεί ότι η κρισιμότητα της κατάστασης μετά και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών επιβάλει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση του χώρου, προκειμένου να υπάρξει ενιαία απεύθυνση στον κόσμο που πλήττεται από τις κυβέρνητικές επιλογές. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν ο συντονισμός δράσης του επόμενου διαστήματος και η απάντηση της αριστεράς, ενώ πιθανολογείται ότι θα συζητηθούν και οι συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Μάιο.

Α.Π.
Από avgi.gr
Εμ βέβαια για να ενώσεις την αριστερά πρώτα πρέπει να ενώσεις το κόμμα σου

Το ΚΚΕ στην Ακρόπολη

Σε μια ακόμη συμβολική κίνηση μέλη του ΚΚΕ άνοιξαν πανό επάνω στην Ακρόπολη καλώντας τους Ευρωπαίους πολίτες σε αντίσταση.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού καταδικάζει με ανακοίνωσή του τη σημερινή κατάληψη του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. "Μικρή ομάδα στελεχών του ΚΚΕ παραβίασαν την πύλη του Ιερού Βράχου και ανήρτησαν πανό με τις απόψεις του κόμματός τους. Η κίνηση αυτή εκτός από επικίνδυνη για τα μνημεία και τους φύλακες, είναι ... παράνομη και διασύρει την Ελλάδα σε κάθε γωνιά της γης", σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται: "Αντί να εργαζόμαστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε την πατρίδα μας να βγει από την κρίση, κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για προσωπικά και παραταξιακά οφέλη. Την κίνηση αυτή καταδικάζει σύσσωμος ο ελληνικός λαός. Ελπίζουμε ότι θα την καταδικάσει και η ηγεσία του ΚΚΕ".
Ενώ από την πλευρά του το ΚΚΕ δήλωσε
Αποτελεί ψεύδος και συκοφαντία ο ισχυρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου και ορισμένων ΜΜΕ, προεξάρχοντος του ΣΚΑΪ, ότι τα μέλη του ΚΚΕ που ανάρτησαν πανό στην Ακρόπολη παρεμπόδιζαν την είσοδο τουριστών. Η αλήθεια είναι ότι με παρέμβαση των μελών του ΚΚΕ άνοιξε η πύλη της Ακρόπολης για όλους τους επισκέπτες που κρατούσαν κλειστή οι αρμόδιοι με άνωθεν εντολή. Όμως η είσοδος των τουριστών απαγορεύτηκε και πάλι από την αστυνομία».

«Τα μέλη του ΚΚΕ απέσυραν τα πανό και αποχώρησαν όταν έκριναν ότι το μήνυμα των πανό είχε φτάσει στους αποδέκτες του. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και οι κάθε λογής σύμμαχοί της επιχειρούν να κάνουν το άσπρο - μαύρο. Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι με συκοφαντίες και απειλές μπορούν να κάμψουν το ΚΚΕ, ώστε να πάψει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της λαϊκής πάλης και αντεπίθεσης. Αυτοί θέλουν το λαό με σκυμμένο το κεφάλι, για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που τον καταδικάζουν στη φτώχεια, ενώ διασφαλίζουν τη μεγάλη κερδοφορία των μονοπωλίων».

«Το μήνυμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης «ξεσηκωθείτε» θα ακούγεται διαρκώς όλο και πιο δυνατά και θα γίνεται πράξη από όλο και περισσότερους. Για τη χώρα αποτελεί τιμή και όχι δυσφήμιση η αγωνιστική δράση του ΚΚΕ, των εργαζομένων, του λαού. Δυσφήμιση αποτελεί η πολιτική που ενώ σφάζει το λαό, τον καλεί σε υποταγή».

Είπαν ψέμματα! για το ποιοί θα πάρουν τα δώρα χριστουγέννων κλπ

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατασχέθηκε στη Βουλή προβλέπεται ότι :

α) Το επίδομα των 1.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 250 το Πάσχα και το καλοκαίρι και 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, θα το παίρνουν αυτούσιο μόνο όσοι παίρνουν έως 2.000 ευρώ και όχι 3.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Οσοι παίρνουν πάνω από 2.000 ευρώ θα περικόπτεται αναλογικά. Αυτό σημαίνει ότι όποιος παίρνει:

2100 ευρώ θα παίρνει επίδομα 900 ευρώ
2200 ευρώ θα παίρνει επίδομα 800 ευρώ
2300 ευρω θα παίρνει επίδομα 700 ευρώ
2900 ευρώ θα παίρνει μόλις 100 ευρώ


β) Οσοι έχουν βγεί στην σύνταξη αλλά δεν έχουν περάσει τα 60 χρόνια τότε ΔΕΝ θα λαμβάνουν ... το επίδομα των 800 ευρω δηλαδή τα δώρα των Χριστουγέννων του Πάσχα και επίδομα αδείας.
Από την ρύθμιση εξαιρούνται όσοι «βγαίνουν» αναγκαστικά στην σύνταξη λόγω αναπηρίας κ.λπ


γ) Το μέτρο περιλαμβάνει και όσους έχουν υποβάλλει τους τελευταίους μήνες αίτηση πρόωρης συνταξιοδότησης και δεν υπερβαίνουν το 60ο έτος της ηλικίας τους.

δ) Όσοι παίρνουν συνολική σύνταξη (μαζί με τα επικουρικά) από 1701 έως 2500 ευρώ τότε ΔΕΝ θα τους...

>

...δίνεται ολόκληρο το επίδομα των 800 ευρω αλλά θα δίνεται αναλογικά με την σύνταξη τους μέχρι το ποσό των 2.500 ευρω.

Δηλαδή, όποιος λαμβάνει σύνταξη έως:

1700 ευρω θα λαμβάνει επίδομα 800 ευρω ,
1800 ευρω θα λαμβάνει 700 ευρω
1900 ευρω θα λαμβάνει 600 ευρω
2000 ευρω θα λαμβάνει 500 ευρω
2100 ευρω θα λαμβάνει 400 ευρω

Τίποτα από όλα αυτά δεν ανακοινώθηκε την Κυριακή! Ντροπή!


Από Παραπολιτική

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΚΟΝΕΑ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ...

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας κατέθεσε σήμερα η σύζυγος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Μαρία Χοντζέα. «Τον ρώτησα τί συνέβη και μου είπε ότι ήταν στην Ασφάλεια, ότι ήταν περικυκλωμένος, πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και σκοτώθηκε κάποιος» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.
"Με πήρε τηλέφωνο εκείνο το βράδυ. Ακουγόταν λίγο αγχωμένος. Μου είπε να φάμε και ότι θα αργησει να γυρίσει σπίτι γιατί κάτι έγινε στη δουλειά" είπε η Μαρία Χοντζέα. Και συμπλήρωσε: "Τα έχασα. Έκλαιγα. Τον είδα την επόμενη μέρα. Ήταν συγκρατημένος στο τηλέφωνο, ενώ στην Ασφάλεια έκλαιγε. Έλεγε ότι δεν είναι δολοφόνος και να προσέχω τα παιδιά και τον εαυτό μου.
Υποστήριξε ότι ο σύζυγός της δεν μιλούσε πολύ για δουλειά, αν και τον έβλεπε κάποιες φορές "αγχωμένο και στεναχωρημένο" ενώ χαρακτήρισε τον Επ. Κορκονέα "ήρεμο και συμπονετικό".

Κατά την εξέταση της συζύγου του Επ. Κορκονέα από τον εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση, ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλ. Κούγιας αποχώρησε από τη διαδικασία. Αυτή η εξέλιξη είχε ως ... αποτέλεσμα να ζητήσει ο εισαγγελικός λειτουργός τη διακοπή της διαδικασίας για σήμερα.
Προηγουμένως, σχολιάστηκε η κατάθεσης Πούλιου, συναδέλφου των κατηγορουμένων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Κατά το σχολιασμό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου (πολιτική αγωγή) τόνισε ότι προκύπτει πως "ο μάρτυρας κράτησε αποστάσεις και δεν δικαιολόγησε τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων" ενώ συμπλήρωσε ότι: "Οι κινήσεις τους μέχρι τις 11 το βράδυ παρέμειναν άγνωστες".

Στο ίδιο μήκος κύμματος, ο Ν. Κωνσταντόπουλος (πολιτική αγωγή) είπε ότι "επειδή σκοτώθηκε ένα παιδί και το περιστατικό δέσποσε στην κοινωνική συνείδηση, θα έπρεπε να επιδεικνύεται υπευθυνότητα".
Τόνισε ότι δεν συντάχθηκε επίσημο βεβαιωτικό έγγραφο ενώ εκτίμησε ότι "το αστυνομικό τμήμα δεν προσφέρει από την πρώτη στιγμή στοιχεία για την εξακρίβωση των γεγονότων".
Από την πλευρά του, ο Αλ. Κούγιας (υπεράσπιση Κορκονέα) χαρακτήρισε αναξιόπιστο το μάρτυρα που έχει προτείνει ο Βασ. Σαραλιωτης,"με νοοτροπία εντελώς ακατάλληλη για αστυνομικό". Και συνέχισε: "Είπε λίγο πολύ ότι σκοπός του είναι να σώζει τον εαυτό του. Παρ'όλα αυτά κατέθεσε ότι αν κινδύνευε η ζωή του, θα χρησιμοποιούσε το όπλο του".
Ο Ιωάννης Αλετράς, που υπερασπίζεται τον Βασ. Σαραλιώτη επισήμανε: "Αν και δεν ήξερε πραγματικά περιστατικά, είπε ότι η αντίδραση του Βασ. Σαραλιώτη δεν μπορεί να ήταν άλλη, αν είχε βρεθεί σε κίνδυνο".
Εξάλλου, ο Αλ. Κούγιας αιτήθηκε να κληθεί ο αρχιφύλακας στις φυλακες Δομοκού, Αντ.Αραβαντινός, σχετικά με βίαιο περιστατικό μεταξύ των δύο κατηγορουμένων. Όπως διευκρίνισε, στο περιστατικό αναφέρθηκε η πολιτική αγωγή.

Από prezatv

Στις 19-20 Ιουνίου ο φετινός Ποδηλατικός Γύρος Δελφών 2010

Έφτασε και φέτος η ώρα για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός των Δελφών.

Ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία με την Ποδηλατική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Ιουνίου 2010, το «Ποδηλατικό Κύπελλο Δελφών» 2010. Ένας αγώνας που έχει καταξιωθεί στο ποδηλατικό αθλητικό καλεντάρι κάθε χρονιάς και που ... αποτελεί πια μία κορυφαία ποδηλατική διοργάνωση στην Ελλάδα σε όλες τις κατηγορίες αγώνων.

Στον Αγώνα αυτό θα συμμετάσχουν περί τους 100 αθλητές που θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες της χώρας. Δύο ημέρες σκληρής αγωνιστικής δράσης στους δρόμους των Δελφών και της Φωκίδας που –σε συσχέτιση με τον καιρό και τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας- αναμένεται και φέτος να κριθεί στις λεπτομέρειες και στην τακτική.



Ο Αγώνας λοιπόν θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες:



Το Σάββατο 19/6, ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 – 19:30, με εκκίνηση την ευθεία της διασταύρωσης των Εθνικών Οδών Άμφισσας-Ιτέας & Άμφισσας-Δελφών και τερματισμό στην είσοδο της πόλης των Δελφών. Το μήκος της διαδρομής είναι 11χλμ σε συνεχή ανηφορική πορεία (από τα 50μ στα 508μ) που δοκιμάζει αντοχές και φυσικές καταστάσεις στα όρια.

Την Κυριακή 20/6, ο αγώνας αντοχής θα εκκινήσει στις 08:30, έμπροσθεν του Δημαρχείου Δελφών (επί της οδού Βασιλέων Παύλου & Φρειδερίκης), ενώ οι αθλητές θα ακολουθήσουν την διαδρομή: Δελφοί – Ιτέα – Γαλαξίδι – Πεντεόρια – Ερατεινή – Αγ. Πάντες – Γαλαξίδι – Ιτέα – Δελφοί όπου και ο τερματισμός που θα πραγματοποιηθεί περί τις 14:00, και πάλι στην είσοδο της πόλης. Μία επίσης δύσκολη διαδρομή 117χλμ.

Η απονομή της γαλάζιας μπλούζας, των μεταλλίων και των επάθλων στις κατηγορίες των νικητών θα γίνει στις 15:00 στο Δημαρχείο Δελφών στην καθιερωμένη πια τελετή λήξης του αγωνιστικού διημέρου.

Πρωτομαγιάτικες ιπποδρομίες στο Ευηνοχώρι και βίντεο

Ο Ιππικός Όμιλος Ευηνοχωρίου στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων του διοργάνωσε την 1 Μαΐου, τις πρωτομαγιάτικες ιπποδρομίες, όπου έχουν γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια.

‘Άψογη μεγάλη συμμετοχή καθαρόαιμων και ντόπιων ίππων, πολύ μεγάλη η προσέλευση του κόσμου , υπέροχο θέαμα και συναρπαστικές κούρσες , ήταν τα συστατικά που κυριάρχησαν στον χώρο του Ιπποδρομίου Ευηνοχωρίου.
Οι Ιπποδρομίες ξεκίνησαν με δυο προκριματικές κούρσες, όπου οι πρώτοι θα έτρεχαν ... στον Μεγάλο Τελικό.

Επίσης ,έγινε και μια εκτός συναγωνισμού, για τα άλογα που δεν είχαν την δυνατότητα να κάνουν την εκκίνηση ,μέσα απ' τις ειδικές «πόρτες εκκίνησης».
Αλλά και μια ξεχωριστή κούρσα, όπου απέσπασε πολλά χειροκροτήματα, η κούρσα όπου συμμετείχαν μόνο ντόπια άλογα από τις περιοχές του Άγιου Θωμά, Άγιου Γεώργιου, Μεσολόγγι, Γαλατά και Ευηνοχώρι.

Όλοι οι νικητές πήραν κύπελλο, μετάλλιο και αναμνηστικά δώρα, ανανεώνοντας το επόμενο ραντεβού τους για τις 15 Αυγούστου όπου θα διεξαχθούν οι επόμενες ιπποδρομίες


Από Λεπάντο

Στον ρυθμό του ...18μηνου η δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με πρωταγωνιστή με μηνύσεις πάλι τον Κούγια

Τον κώδωνα του κινδύνου, για επικείμενη συμπλήρωση του 18μηνου ανώτατου ορίου κράτησης πριν από την έκδοση ετυμηγορίας από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας στην υπόθεση θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έκρουσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου κυριάρχησαν και πάλι οι αψιμαχίες μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα, κ. Αλέξη Κούγια, και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, κ.κ. Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μετά την τρίτη κατά σειρά μήνυση που κατέθεσε ο κ. Κούγιας σε βάρος του κ. Κωνσταντόπουλου, η συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου απέδωσε ... στον κ. Κούγια σκοπιμότητα κάνοντας λόγο για «ροκάνισμα του χρόνου μέχρι τη λήξη του 18μήνου». «Γίνεται κατά συνήθεια και σε μια κρίσιμη στιγμή, γιατί εκπνέει το 18μηνο», είπε η συνήγορος.

Αφορμή για τη νέα μήνυση που υπέβαλε ο κ. Κούγιας (την οποία δεν απέσυρε όπως τις προηγούμενες) ήταν ερώτηση του κ. Κωνσταντόπουλου σε μάρτυρα σχετικά με τους δικηγόρους κ.κ. Β. Καπερνάρο και Χ. Σαλαβράκου, οι οποίοι είχαν αρχικώς εμφανιστεί ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. «Ξέρετε αν δημιουργήθηκε επεισόδιο με τους πρώτους συνηγόρους;», ρώτησε ο κ. Κωνσταντόπουλος. «Για άλλη μία φορά συκοφαντούμαι», διαμαρτυρήθηκε ο κ. Κούγιας επισημαίνοντας ότι έγιναν επεισόδια σε βάρος των δύο δικηγόρων από αντιεξουσιαστές. Εν συνεχεία, ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος «επέλεξε και επέβαλε την παρουσία» των συγκεκριμένων συνηγόρων πολιτικής αγωγής. «Κανένα σχόλιο», αντέτεινε ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας την περίοδο που διεξήγετο η ανάκριση για τον θάνατο του 15χρονου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Κούγια για δηλώσεις σε σχέση με την υπόθεση.

Η αναφορά αυτή κατέληξε στην υποβολή μήνυσης σε βάρος του κ. Κωνσταντόπουλου, ενώ ο κ. Κούγιας προανήγγειλε νομικές ενέργειες και σε βάρος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» την οποία κατηγόρησε για διαστρέβλωση των γεγονότων.
Από Καθημερινή

Έγινε της κακομοίρας στην ΕΡΤ...από αδιόριστους εκπαιδευτικούς, το κλίμα στον κόσμο αλλάζει τα μέτρα βρίσκονται μπροστά στην λαική κατακραυγή

Επεισόδια σημειώθηκαν στην ΕΡΤ λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας όταν μερικές δεκάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, στην Αγία Παρασκευή, όπου βρίσκονται τα στούντιο, εισέβαλαν στο πλατό και διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων που ήταν σε εξέλιξη με την Μαρία Χούκλη. Σκοπός τους ήταν να διακόψουν τη συνέντευξη της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία (είχε μαγνητοσκοποηθεί όμως και) επρόκειτο να μεταδοθεί στην εκπομπή «Προσκήνιο» του Γιάννη Πολίτη το βράδυ στις 10. Η υπουργός φυγαδεύτηκε πριν την "βρουν" οι εκπαιδευτικοί.
Κατά τη διακοπή μεταδόθηκαν εκπομπές αρχείου ενώ στη συνέχεια διμοιρία των ΜΑΤ που έφτασε στο σημείο και μπήκε στο κτήριο απώθησε τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να ......

ακολουθήσει άγρια συμπλοκή με δεκάδες αναποδογυρισμένα τραπέζια, γραφεία και σπασμένα τζάμια. Οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν να μεταδοθεί μήνυμά τους κατά τους νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση. Τελικά οι διαδηλωτές αποχώρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενώ η συνέντευξη μεταδόθηκε με καθυστέρηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «το αίτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών να τους δοθεί η δυνατότητα να διατυπώσουν τις απόψεις τους μέσα από μία σύντομη παρέμβαση σε εκπομπή που φιλοξενούσε την Υπουργό Παιδείας, είναι απολύτως σωστό» και ότι «αυτό άλλωστε, όπως πληροφορηθήκαμε, είχε κατ’ αρχήν συμφωνηθεί και με τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Από εκεί και πέρα, η παρουσία και χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα».
Άλλο παρασκήνιο για τη συνέντευξη της κ. Διαμαντοπούλου και sms που χρέωνε το Υπουργείο Παιδείας για να διαφημίσει την συνέντευξή της σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς διαβάστε εδώ.

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα έργα στο παλιό σχολείο της Αγίας Ευθυμίας

Αγία ΕυθυμίαΟμάδα εθελοντών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλη Κυριάκη, τον τέως Πρόεδρο του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών Ανδρέα Σολτάτο και τον νυν Πρόεδρο του Συλλόγου Σπύρο Κυριάκη προχώρησε, την Κυριακή 2 Μαΐου 2010, στην απομάκρυνση όλων των αντικειμένων που υπήρχαν στις αίθουσες του παλιού δημοτικού σχολείου της Αγίας Ευθυμίας.
Στην ομάδα συμμετείχαν τα παρακάτω παιδιά του χωριού: Ασημάκης Καραμέρης, Βαγγέλης ... Μπαμπαγενές, Γιώργος Μπαμπαγενές, Θύμιος Μπαμπαγενές, Θύμιος Ντούρος, Γιάννης Πατάκας, Δημήτρης Πατάκας, Μπάμπης Πατάκας και ο μικρός Παναγιώτης Κυριάκης.

Ο καθαρισμός του χώρου έγινε προκειμένου να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση του εργολάβου Ευθυμίου Ξηρού ο οποίος έχει αναλάβει το έργο “Αναβάθμιση Σχολικού Κτιρίου Αγίας Ευθυμίας”, με προϋπολογισμό 120.000€ και χρηματοδότηση από τον Ο.Σ.Κ. Η ένταξη του έργου έγινε από τον συγχωριανό μας τ. Πρόεδρο του Ο.Σ.Κ. Ευθύμιο Αλεξανδρή μετά από αίτημα του Δήμου Άμφισσας και των φορέων του χωριού.

Στο υπό αναβάθμιση κτίριο τα έργα που προβλέπονται είναι τα εξής: κατασκευή τουαλέτας, αποξήλωση παλιών κουφωμάτων κι αντικατάστασή τους με νέα, επιχρίσματα και χρωματισμοί, επίστρωση δαπέδου με πλακίδια απομίμησης ξύλινου πατώματος, ψευδοροφή, διπλά ηχομονωτικά τζάμια, πλήρης ηλεκτρολογική εγκατάσταση, κλιματισμός, σύστημα συναγερμού κ.λπ. Θυμίζουμε ότι από τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών Αθηνών πραγματοποιήθηκαν το 2004, στο συγκεκριμένο κτίριο, εργασίες συνολικού ποσού 9.300€ (αντικατάσταση στέγης, καθαιρέσεις παλιών επιχρισμάτων κ.λπ.).

Οι αίθουσες του παλιού σχολείου μετά την αναβάθμισή τους πρόκειται να φιλοξενήσουν την πινακοθήκη του χωριού μας καθώς και λαογραφική συλλογή, ενώ παράλληλα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για κάποιες εκδηλώσεις.

Με την ευχή να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν γρήγορα οι προβλεπόμενες εργασίες ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα από τα όνειρά μας, ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν συμβάλει στη μέχρι τώρα θετική εξέλιξη.


Από blog.agiathimia.com

Αποκατάσταση ζημιών Οδικού Δικτύου περιοχών Δήμου Ευπαλίου και Δήμου Λιδωρικίου. Ανάθεση μελέτης αποκατάστασης πρανών δρόμου Μοναστηρακίου Μανάγουλη

Νομαρχία ΦωκίδαςΝομαρχία Φωκίδας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Αποκατάσταση ζημιών Επαρχιακού Οδικού Δικτύου στην περιοχή του Δήμου Ευπαλίου και του Δήμου Λιδωρικίου λόγω έντονων βροχοπτώσεων και σεισμών.


Στην άμεση και ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την συνδυασμένη δράση των σεισμών και την ένταση των καιρικών φαινομένων σε Τοπικά Διαμερίσματα των Δήμων Λιδωρικίου και Ευπαλίου προβαίνει η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φωκίδας.
Προς τούτο την Τρίτη, 18.05.2010 δημοπρατείται έργο ύψους προϋπολογισμού 475.000,οο €. Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από τους ΚΑΠ 2010 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ... Φωκίδας κι όχι από κονδύλια Πολιτικής Προστασίας που αν κι έχει ζητήσει η Νομαρχία δεν έχει λάβει ακόμα από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Πρόκειται για έργο οδοποιίας που αφορά την αποκατάσταση βλαβών επί τμημάτων οδοστρωμάτων των επαρχιακών δρόμων των Δήμων Λιδωρικίου και Ευπαλίου στις εξής θέσεις:
α. Στο Παλαιοξάρι (χωματουργικά, τοιχίο αντιστήριξης, στραγγιστήρια, επενδεδυμένη τάφρο, τσιμεντόστρωση, κιγκλιδώματα).
β. Στη Στύλια (δυο τοιχία αντιστήριξης, επενδεδυμένη τάφρος).
γ. Μεταξύ Τοίχειου και Ε.Ο. Λιδωρικίου – Ευπαλίου σε δυο σημεία καθίζησης (τεχνικά απορροής ομβρίων, τοίχοι αντιστήριξης, πτερυγότοιχοι τεχνικών, τσιμεντόστρωση, ασφαλτικά.)
δ. Μεταξύ Κάμπου και Παλαιόμυλου (ασφαλτόστρωση σε δυο θέσεις).
ε. Προς Ι.Μ. Βαρνάκοβας (αποκατάσταση δυο καθιζήσεων, μικρή διαπλάτυνση, τοίχοι αντιστήριξης, επενδεδυμένη τάφρος και σωληνωτός οχετός).
Ο Νομάρχης Φωκίδας δήλωσε: «Η Νομαρχία Φωκίδας σε συνεργασία με τους Δήμους Λιδωρικίου και Ευπαλίου δια των αρμοδίων Υπηρεσιών τους ετοίμασε έργο για την άμεση κι οριστική αντιμετώπιση των ζημιών που έχουν προξενηθεί στους παραπάνω Δήμους από τους σεισμούς και τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.
Παράλληλα ετοιμάζει μελέτες για την αντιμετώπιση αντιστοίχων ζημιών και σε άλλα σημεία των Δήμων Λιδωρικίου, Ευπαλίου και Τολοφώνος.
Έτσι μετά την μεγάλη και άκρως επιτυχημένη προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με τους Δήμους για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων των χειμάρρων του νομού ανταποκρινόμενοι άμεσα στις ανάγκες ολοκληρώνουμε τις σχετικές μελέτες και προχωράμε στην δημοπράτηση των έργων για την αντιμετώπιση των ζημιών».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ανάθεση της μελέτης «Μελέτη επείγουσας αποκατάστασης αστοχιών στα πρανή του επαρχιακού δρόμου Μοναστηρακίου – Μανάγουλης του Δήμου Ευπαλίου».


Τη Δευτέρα 3-5-2010 υπογράφηκε από το Νομάρχη Φωκίδας κ. Νικόλαο Φουσέκη και τον εκπρόσωπο της Αναδόχου σύμπραξης, το συμφωνητικό για την εκπόνηση «ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΣΤΟΧΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΝΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ – ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ».
Ανάδοχος είναι η σύμπραξη των μελετητικών γραφείων ΒΡΑΧΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ Α.Ε., ΚΑΡΙΝΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ, ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ.
Το αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνει:
• Μελέτη τοπογραφίας, με αντικείμενο τις τοπογραφικές αποτυπώσεις, τους απαραίτητους τριγωνισμούς, πολυγωνομετρίες και χωροσταθμίσεις. Το τοπογραφικό διάγραμμα θα αποτελέσει υπόβαθρο της γεωλογικής χαρτογράφησης και της γεωτεχνικής μελέτης. Περιλαμβάνεται η τοπογραφική αποτύπωση συνολικής επιφάνειας 0.06 km2 σε κλίμακα 1:200 (δομημένη 20 στρ και αδόμητη 40 στρ έκταση). Η αποτύπωση σε κλίμακα 1:200 στο μεγάλης κλίσης πρανές (έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων), στο οποίο έχουν εκδηλωθεί κυρίως οι αστοχίες και θα εκτελεστεί υποχρεωτικά με την τεχνολογία τριδιάστατης σάρωσης με laser (3D laser scanning).
• Στατική Μελέτη, με αντικείμενο τη μελέτη των τοίχων αντιστήριξης με έδραση επί μονής σειράς πασάλων και σε συνολικό μήκος 300 μέτρων (μέσο εκτιμώμενο ύψος 5 μέτρα).
• Περιβαλλοντική Μελέτη, με αντικείμενο την υποβολή α) Την εκπόνηση του φακέλου στοιχείων που απαιτείται κατά την εφαρμογή του άρθρου 13 της με α.η.π. 11014/703/Φ104/14.3.2003 ΚΥΑ και β) Εάν η διαδικασία του άρθρου 13 της με α.η.π. 11014/703/Φ104/14.3.2003 ΚΥΑ οδηγήσει στην αναγκαιότητα εκπόνησης ΠΠΕ ή ΜΠΕ, την εκπόνηση αυτών.
• Γεωλογική Μελέτη, με αντικείμενο τις γεωλογικές χαρτογραφήσεις (σε κλίμακα 1:200 60 στρ, όπως στην τοπογραφική αποτύπωση) τις γεωλογικές τομές (1200 μέτρα), τα τεκτονικά διαγράμματα - δυνητικές ολισθήσεις (3 θέσεις), την έκθεση της γεωλογικής μελέτης και την κοινή Γεωλογική – Γεωτεχνική Αξιολόγηση.
• Γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες, με αντικείμενο την διάνοιξη ερευνητικών γεωτρήσεων (συνολικού μήκους 150 μέτρων), την εκτέλεση των εργαστηριακών δοκιμών και την εκπόνηση οριστικών γεωτεχνικών μελετών για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων συνολικής έκτασης 15.000m2.
• ΣΑΥ-ΦΑΥ (Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας - Φάκελος Ασφάλειας και Υγείας)
Η συμβατική δαπάνη για την αμοιβή της μελέτης ανέρχεται σε 153.847€ (χωρίς ΦΠΑ) ο δε καθαρός χρόνος εκπόνησης του συνόλου της ανέρχεται σε δέκα (10) εβδομάδες.
Σημειώνεται ότι την 18.05.2010 δημοπρατείται έργο ύψους 475.000,οο € για την αποκατάσταση ζημιών στους Δήμους Λιδωρικίου κι Ευπαλίου που προκλήθηκαν από την συνδυασμένη δράση σεισμών και κακοκαιρίας. Επίσης η Ν.Α.Φ. ετοιμάζεται την δημοπράτηση ενός ακόμη έργου για την αντιμετώπιση ζημιών σε Δ. Δ. των Δήμων Λιδωρικίου και Τολοφωνος.




ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κινητοποιήσεις στο Λιδορίκι



ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ …



Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας , με παρουσία πλήθους Δωριέων , που διαδήλωσαν κόσμια αλλά ..αποφασιστικά , την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ..” ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ “ και , φυσικά , τις διάφορες σχεδιαζόμενες ..” ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΗΣΕΙΣ “ και…ΠΑΡΑ..ΦΥΣΗ ΕΔΡΕΣ... , η …ΔΩΡΙΚΗ..ΔΩΡΙΔΑ , έδωσε το πρώτο της.. ΠΑΡΩΝ , σήμερα το πρωί , στη διασταύρωση Ερατεινής ..

Προσωπικοί λόγοι , δυστυχώς , δεν μας επέτρεψαν να παρευρεθούμε στη σημαντική αυτή πρώτη κινητοποίηση – εκδήλωση της αντίθεσης των Δωριέων , σε αποφάσεις παρμένες στο…” γόνατο “ , και δεν ξέρουμε κάτω από ποιές.. ”..πιεστικές..συνθήκες ..”.

Ευτυχώς όμως που ο αγαπητός μας φίλος , γείτονας και χωριανός , ο Αρχιτέκτονας και..διακεκριμένος καλλιτέχνης - φωτογράφος , βεβαίως..βεβαίως , Θανάσης Κολοκυθάς , φρόντισε να καλύψει ..φωτογραφικά την εκδήλωση , στέλνοντάς μας , άμεσα το παραπάνω υλικό .

Η εκδήλωση αυτή , είναι η πρώτη της ..σειράς , και οπωσδήποτε θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες , για τις οιποίες θα ενημερωθεί ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ..ΕΓΚΥΡΑ , ο Δωρικός λαός , για να μπορέσει να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζονται…

Οι φωτογραφίες αγαπημένοι μας φίλοι , μας ήρθαν πριν από λίγη ώρα , περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες , δεν έχουμε , προς το παρόν , ελπίζουμε όμως να σας έχουμε εκτενέστερο ..ρεπορτάζ…

Καλό σας βράδυ …..Κ.-


Από lidoriki.com

Διόδια Αφιδνών: Με επιτυχία το άνοιγμα για τρεις ώρες στις 2-5-10

Με επιτυχία, την Κυριακή 2-5-10, πολίτες κάθε ηλικίας, κατοικοι των γυρω δήμων και κοινοτήτων άνοιξαν για 3 ώρες, από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα τα διόδια των Αφιδνών, στην βορειανατολική Αττική . Επίσης πολλοί ήταν οι πολίτες από όλη την Αθήνα που παρεβρέθηκαν ενεργητικά σε αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας. Όλοι μας βιώνουμε τώρα πιά όχι μόνο τον βραχνά των διοδίων, αλλά και των απάνθρωπων μέτρων των ΔΝΤ/ΕΕ/κυβέρνησης που κάνουν τον λαό να βγαίνει από τα σπίτια του και να συμμετέχει μαζικά σε αυτον τον αγώνα. Μοιράστηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια και αυτοκόλλητα με το σήμα ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
Για τρείς ώρες παρέμειναν ... καλώντας τους διερχόμενους οδηγούς να δράσουν και να σηκώνουν τις μπάρες που φράζουν τη ζωή μας, τις μετακινήσεις μας και αποτελούν μια διαρκή αφαίμαξη των ήδη πενιχρών μας εισοδημάτων, από ιδιωτικές εταιρείες που με συναίνεση του κράτους επιβάλλουν νέα χαράτσια για να σωθούν μεγαλοκατασκευαστές, εργολάβοι, εκδότες, τραπεζίτες.

Πολλοί οδηγοί χθες, ίσως για πρώτη φορά ανέλαβαν και δράση, αρνούμενοι να πληρώσουν

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πιο έμπρακτη δράση κατά της εκχώρησης των δημόσιων δρόμων στο μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, για να φύγουν τα διόδια μαζί με το ΔΝΤ/ΕΕ και τους ντόπιους εντολοδόχους τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/

E-MAIL: epitropes2010@gmail.com