Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Στον ρυθμό του ...18μηνου η δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με πρωταγωνιστή με μηνύσεις πάλι τον Κούγια

Τον κώδωνα του κινδύνου, για επικείμενη συμπλήρωση του 18μηνου ανώτατου ορίου κράτησης πριν από την έκδοση ετυμηγορίας από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας στην υπόθεση θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έκρουσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου κυριάρχησαν και πάλι οι αψιμαχίες μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα, κ. Αλέξη Κούγια, και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, κ.κ. Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μετά την τρίτη κατά σειρά μήνυση που κατέθεσε ο κ. Κούγιας σε βάρος του κ. Κωνσταντόπουλου, η συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου απέδωσε ... στον κ. Κούγια σκοπιμότητα κάνοντας λόγο για «ροκάνισμα του χρόνου μέχρι τη λήξη του 18μήνου». «Γίνεται κατά συνήθεια και σε μια κρίσιμη στιγμή, γιατί εκπνέει το 18μηνο», είπε η συνήγορος.

Αφορμή για τη νέα μήνυση που υπέβαλε ο κ. Κούγιας (την οποία δεν απέσυρε όπως τις προηγούμενες) ήταν ερώτηση του κ. Κωνσταντόπουλου σε μάρτυρα σχετικά με τους δικηγόρους κ.κ. Β. Καπερνάρο και Χ. Σαλαβράκου, οι οποίοι είχαν αρχικώς εμφανιστεί ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. «Ξέρετε αν δημιουργήθηκε επεισόδιο με τους πρώτους συνηγόρους;», ρώτησε ο κ. Κωνσταντόπουλος. «Για άλλη μία φορά συκοφαντούμαι», διαμαρτυρήθηκε ο κ. Κούγιας επισημαίνοντας ότι έγιναν επεισόδια σε βάρος των δύο δικηγόρων από αντιεξουσιαστές. Εν συνεχεία, ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος «επέλεξε και επέβαλε την παρουσία» των συγκεκριμένων συνηγόρων πολιτικής αγωγής. «Κανένα σχόλιο», αντέτεινε ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας την περίοδο που διεξήγετο η ανάκριση για τον θάνατο του 15χρονου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Κούγια για δηλώσεις σε σχέση με την υπόθεση.

Η αναφορά αυτή κατέληξε στην υποβολή μήνυσης σε βάρος του κ. Κωνσταντόπουλου, ενώ ο κ. Κούγιας προανήγγειλε νομικές ενέργειες και σε βάρος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» την οποία κατηγόρησε για διαστρέβλωση των γεγονότων.
Από Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου