Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Έγινε της κακομοίρας στην ΕΡΤ...από αδιόριστους εκπαιδευτικούς, το κλίμα στον κόσμο αλλάζει τα μέτρα βρίσκονται μπροστά στην λαική κατακραυγή

Επεισόδια σημειώθηκαν στην ΕΡΤ λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας όταν μερικές δεκάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, στην Αγία Παρασκευή, όπου βρίσκονται τα στούντιο, εισέβαλαν στο πλατό και διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων που ήταν σε εξέλιξη με την Μαρία Χούκλη. Σκοπός τους ήταν να διακόψουν τη συνέντευξη της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία (είχε μαγνητοσκοποηθεί όμως και) επρόκειτο να μεταδοθεί στην εκπομπή «Προσκήνιο» του Γιάννη Πολίτη το βράδυ στις 10. Η υπουργός φυγαδεύτηκε πριν την "βρουν" οι εκπαιδευτικοί.
Κατά τη διακοπή μεταδόθηκαν εκπομπές αρχείου ενώ στη συνέχεια διμοιρία των ΜΑΤ που έφτασε στο σημείο και μπήκε στο κτήριο απώθησε τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να ......

ακολουθήσει άγρια συμπλοκή με δεκάδες αναποδογυρισμένα τραπέζια, γραφεία και σπασμένα τζάμια. Οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν να μεταδοθεί μήνυμά τους κατά τους νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση. Τελικά οι διαδηλωτές αποχώρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενώ η συνέντευξη μεταδόθηκε με καθυστέρηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «το αίτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών να τους δοθεί η δυνατότητα να διατυπώσουν τις απόψεις τους μέσα από μία σύντομη παρέμβαση σε εκπομπή που φιλοξενούσε την Υπουργό Παιδείας, είναι απολύτως σωστό» και ότι «αυτό άλλωστε, όπως πληροφορηθήκαμε, είχε κατ’ αρχήν συμφωνηθεί και με τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Από εκεί και πέρα, η παρουσία και χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα».
Άλλο παρασκήνιο για τη συνέντευξη της κ. Διαμαντοπούλου και sms που χρέωνε το Υπουργείο Παιδείας για να διαφημίσει την συνέντευξή της σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς διαβάστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου