Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα έργα στο παλιό σχολείο της Αγίας Ευθυμίας

Αγία ΕυθυμίαΟμάδα εθελοντών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλη Κυριάκη, τον τέως Πρόεδρο του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών Ανδρέα Σολτάτο και τον νυν Πρόεδρο του Συλλόγου Σπύρο Κυριάκη προχώρησε, την Κυριακή 2 Μαΐου 2010, στην απομάκρυνση όλων των αντικειμένων που υπήρχαν στις αίθουσες του παλιού δημοτικού σχολείου της Αγίας Ευθυμίας.
Στην ομάδα συμμετείχαν τα παρακάτω παιδιά του χωριού: Ασημάκης Καραμέρης, Βαγγέλης ... Μπαμπαγενές, Γιώργος Μπαμπαγενές, Θύμιος Μπαμπαγενές, Θύμιος Ντούρος, Γιάννης Πατάκας, Δημήτρης Πατάκας, Μπάμπης Πατάκας και ο μικρός Παναγιώτης Κυριάκης.

Ο καθαρισμός του χώρου έγινε προκειμένου να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση του εργολάβου Ευθυμίου Ξηρού ο οποίος έχει αναλάβει το έργο “Αναβάθμιση Σχολικού Κτιρίου Αγίας Ευθυμίας”, με προϋπολογισμό 120.000€ και χρηματοδότηση από τον Ο.Σ.Κ. Η ένταξη του έργου έγινε από τον συγχωριανό μας τ. Πρόεδρο του Ο.Σ.Κ. Ευθύμιο Αλεξανδρή μετά από αίτημα του Δήμου Άμφισσας και των φορέων του χωριού.

Στο υπό αναβάθμιση κτίριο τα έργα που προβλέπονται είναι τα εξής: κατασκευή τουαλέτας, αποξήλωση παλιών κουφωμάτων κι αντικατάστασή τους με νέα, επιχρίσματα και χρωματισμοί, επίστρωση δαπέδου με πλακίδια απομίμησης ξύλινου πατώματος, ψευδοροφή, διπλά ηχομονωτικά τζάμια, πλήρης ηλεκτρολογική εγκατάσταση, κλιματισμός, σύστημα συναγερμού κ.λπ. Θυμίζουμε ότι από τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών Αθηνών πραγματοποιήθηκαν το 2004, στο συγκεκριμένο κτίριο, εργασίες συνολικού ποσού 9.300€ (αντικατάσταση στέγης, καθαιρέσεις παλιών επιχρισμάτων κ.λπ.).

Οι αίθουσες του παλιού σχολείου μετά την αναβάθμισή τους πρόκειται να φιλοξενήσουν την πινακοθήκη του χωριού μας καθώς και λαογραφική συλλογή, ενώ παράλληλα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για κάποιες εκδηλώσεις.

Με την ευχή να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν γρήγορα οι προβλεπόμενες εργασίες ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα από τα όνειρά μας, ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν συμβάλει στη μέχρι τώρα θετική εξέλιξη.


Από blog.agiathimia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου